Kaffemaskin till företaget

Jämför pris och kvalitet på kaffemaskiner - Beställ flera offerter!

Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kaffeautomater - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Antal koppar per dag?

Det tar mindre än 1 minut!

Vad kostar en kaffemaskin till företaget? 

En kaffeautomat till företaget ska många gånger uppfylla flera krav; kaffet ska vara gott, det ska gå snabbt och priset per kopp ska vara rimligt. Ytterligare önskemål kan exempelvis vara att kaffemaskinen också ska kunna framställa hetvatten till te, flera kaffevarianter, samt varm choklad.

Beroende på önskemål och hur många koppar kaffe som konsumeras varje dag, varierar priset på en kaffemaskin av god kvalitet.

Trots att kaffemaskinen innebär en utgift för företaget, finns det flera fördelar med att erbjuda sina anställda gott kaffe under arbetstid. Ett par koppar kaffe om dagen har nämligen flera positiva effekter på kropp och sinne.

 • Motverkar trötthet och skärper koncentrationsförmågan
 • Ökar reaktionsförmågan
 • Främjar matsmältningen

Fyll i formuläret för att göra en offertförfrågan på en kaffemaskin till företaget. Ni mottar enkelt upp till fyra skräddarsydda offerter, kostnadsfritt och utan förpliktelser!

Kaffemaskiner för det lilla och stora företaget

Beroende på hur många som ska bruka kaffemaskinen, bör kapaciteten anpassas efter detta. Det beror bland annat på att hela bönor och förmalt kaffe är färskvaror som ska konsumeras inom en viss tid. Väljer företaget en kaffemaskin med instant kaffe, klarar sig kaffet längre tid så länge det förvaras i en lufttät behållare.

Små och stora företag har ofta väldigt olika problemområden när det gäller just kaffet. Att kalla det problem kan låta överdrivet, men faktum är att en god kopp kaffe på jobbet värderas väldigt högt bland många. För mindre företag handlar det främst om att alla inte dricker sitt kaffe vid samma tid på dagen. Det innebär att en kanna bryggs, men sällan förbrukas medan det är hett.

Större företag har snarare motsatt problem. Under morgontimmarna och efter lunchen är kaffekonsumtionen ofta på topp, vilket kan leda till köer vid kaffemaskinen. Då är det viktigt med en kaffemaskin som kan leverera en god kopp kaffe snabbt. Vilka egenskaper behöver en kaffemaskin på ditt företag ha?

Kaffe _foretag _kostnad

Kaffemaskinens energiförbrukning påverkar kostnaden för företaget

Medan inköpskostnaden av en kaffemaskin till företaget givetvis påverkar ert beslut, är också driftkostnaden för kaffemaskinen något att ta i beräkning inför inköpet. Vilka komponenter räknas in i driftkostnaden av en kaffemaskin?

 • Kaffet - bönor, malt eller frystorkat kaffe
 • Elförbrukning för standby-läge och framställningen av kaffet
 • Timkostnad för rengöring och service

Rätt kaffe till ditt företag

Vid val av kaffe och kaffemaskin, finns ofta möjlighet att använda sig av hela bönor, förmalt kaffe eller frystorkat kaffe. Medan bönor ger en fyllig arom då de mals inne i kaffemaskinen, kan både maskinen och kilopriset på bönorna vara högre än om du använder dig av förmalet kaffe.

Frystorkat kaffe anses ha minst effekt på miljön eftersom det kan förvaras under lång tid utan negativ påverkan. Smaken är däremot inte fullt densamma som för färskmalda kaffebönor.

Så mycket el förbrukar företagets kaffemaskin

Något som de flesta inte tänker på innan inköp av ny kaffemaskin, är elkostnaderna för att driva maskinen. Idag har många modeller ett energisparläge, vilket kan spara åtskilliga wattimmar varje vecka.

Serviceavtal till företagets kaffemaskin

När du ska köpa, hyra eller leasa en kaffemaskin till företaget finns ofta möjligheten att välja ett serviceavtal. Tjänsten kan omfatta allt från underhåll och regelbunden service till rengöring och påfyllning av förbrukningsvaror.

Fördelar

 • Företaget har alltid en kontaktperson om kaffemaskinen krånglar eller går sönder. 
 • Regelbundet underhåll och rengöring ökar livslängden på kaffemaskinen.

Nackdelar

 • Serviceavtalet innebär en ytterligare kostnad. 
 • Kostnaden för ett serviceavtal som endast fungerar som försäkring vid eventuella problem, kan upplevas som en onödig kostnad om kaffemaskinen fungerar väl.

Kaffe _foeretag

Ska företaget hyra, köpa eller leasa kaffemaskinen?

Det finns tre olika avtal vid införskaffning av ny kaffemaskin till företaget. Du kan välja att hyra, köpa eller leasa kaffemaskinen. Vilket avtal ni väljer kan bero på hur länge ni vill nyttja maskinen samt om det finns ekonomiskt underlag för ett direkt inköp.

Hyra kaffemaskin: Flexibla avtal, men högre totalkostnad

Om ditt företag väljer att hyra en kaffemaskin, finns det ofta flera lösningar för hyresavtalet. Att hyra maskinen kan vara fördelaktigt om ni till exempel vill testa en ny modell, eller om företaget endast behöver maskinen under en kortare period.

Vissa hyresavtal inkluderar även kostnader för serviceavtal och påfyllning av förbrukningsvaror såsom kaffe och mjölkpulver. Om ni inte vill binda er till att endast dricka det kaffe som leverantörens erbjuder är det viktigt att kontrollera vad som gäller i avtalet.

Läs mer om att hyra kaffemaskin.

Köpa kaffemaskin: Det billigaste alternativet på lång sikt

Beroende på kaffemaskinens funktioner och prestanda, kan kostnaden för att köpa en automatisk kaffemaskin till kontoret variera från ett par tusen kronor och upp till över 10 000 kronor. Det är således en relativt stor inköpskostnad, särskilt om företaget behöver flera kaffemaskiner.

Däremot blir priset billigare vid inköp om man räknar den genomsnittliga månadskostnaden på lång sikt. När företaget väljer att köpa en kaffemaskin ska ni tänka på att välja ett lämpligt serviceavtal om ni inte vill betala för timkostnaden vid reparation av maskinen. Förhoppningsvis fungerar maskinen, men om något händer, får ni räkna med en arbetskostnad på cirka tusen kronor i timmen.

Leasa kaffemaskin: Kreditköp med lång avbetalningstid

Många undrar vad som är skillnaden mellan att hyra och leasa en kaffemaskin. Enkelt förklarat kan man säga att ett leasingavtal innebär att du köper kaffemaskinen på kredit och när du betalat av kaffemaskinen, kan du välja att behålla den eller skriva på ett nytt leasingavtal.

Läs mer om att leasa kaffemaskin.

Kaffe _foretag _hyra

Beställ offerter på en kaffemaskin till ditt företag

Innan du bestämmer dig för en viss kaffemaskin, kan det vara lämpligt att beställa flera offerter. När du mottagit offerterna har du möjlighet att jämföra pris och kvalitet på de olika maskinerna, och därefter välja den lösning som passar bäst. Expertvalet hjälper dig gärna med detta.

Du kan motta upp till fyra kostnadsfria offerter från leverantörer av kaffemaskiner. Innan du skickar in offerter, finns det några frågor som behöver besvaras:

 1. Hur många koppar kaffe dricks under en dag?
 2. Ska kaffemaskinen kunna framställa flera olika kaffevarianter? 
 3. Ska kaffemaskinen kunna framställa hetvatten och varm choklad?
 4. Ska kaffemaskinen enbart användas av anställda, eller ska kunder också använda kaffemaskinen? 
 5. Är kaffemaskinens design viktig?

Du är välkommen att fylla i kontaktformuläret högst upp på den här sidan. Därefter ringer Expertvalet upp dig för att säkerställa din verksamhets behov. Detta för att våra samarbetspartners ska kunna erbjuda dig den produkt som bäst matchar dina behov bäst.