Kassasystem till butik

Beställ offerter och jämför priser

Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kassasystem - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Vilken typ av kassasystem önskas?

Det tar mindre än 1 minut!

Kassaystem till butik - välj rätt

Ett kassasystem är ett system för hantering av betalningar, beställningar, lager, statistik och rapportering. På marknaden finns olika leverantörer som erbjuder olika typer av system, till olika typer av verksamheter - butiker, restauranger, frisörer och kliniker.

Ett kassasystem till butik består vanligtvis av följande delar:

 • Mjukvara
 • Kassadator (PC eller Mac)
 • En kassalåda
 • En streckkodsläsare
 • En termoskrivare (för kvitton) 
 • En kortläsare

Det viktigaste vid införskaffandet av ett kassasystem till butiken är att se till att systemet är utformat efter den egna verksamheten. Priset för ett kassasystem styrs nämligen av systemets utforming, storlek och kapacitet.

Pris på kassasystem till butik

Väljer man att direkt köpa ett kassasystem till butiken varierar priset mellan allt från några tusen kronor upp till över 100 000 kronor. Utöver att köpa kan man även välja att hyra kassasystem, ett möjligt alternativ för företag som inte är intresserade av en hög initialkostnad. Månadskostnaden för ett kassasystem varierar men kan ligga runt 700 kr per månad för ett omfattande system. 

Att införskaffa ett onödigt avancerat system innebär ett onödigt högt pris. Vilken leverantör ni väljer vid köp, hyra eller leasing av kassasystem påverkar också priset, då olika leverantörer erbjuder olika lösningar till en varierande kostnad.

För att få en rättvis prisbild rekommenderas att jämföra priser från olika leverantörer - fyll i formuläret för att kostnadsfritt motta flera skräddarsydda offerter!

Kostnader att beakta

Förutom det faktiska införskaffandet av kassasystemet medför systemet en del andra omkostnader. Dessa kostnader kan vara:
• Installation
• Utbildning av personal 
• Service
• Underhåll
• Reparation
• Mjukvaruuppdateringar
• Förbrukningsvaror

Förbrukningsvaror för en kassamaskin till butik rör sig i huvudsak om kvittorullar. Kostnaden för förbrukningsvaror och leverans av dessa kan ingå i avtalet som utformas tillsammans med leverantören. Fråga din leverantör vilka olika kontrakt som kan tecknas.

Svar på fem vanliga frågor om kassasystem till butik

Behövs internetuppkoppling för mitt kassasystem i butiken?

Ja, för webbaserade affärssystem krävs internetuppkoppling. För system som ska användas under en tillfällig period är 3G-uppkopplingen god nog som internetuppkoppling.

Vilka tillbehör kan jag välja till mitt kassasystem?

Vanliga tillbehör till kassasystem för butik kan vara till exempel:

 • Skrivare
 • Streckkodsläsare
 • Display att vända mot kunden - en kunddisplay

Vissa system erbjuder också möjligheten att få den egna loggan placerad på kvitton och fakturor. Hör med leverantören vad denne erbjuder.

Vilken typ av underhåll, service och reparation behövs för mitt kassasystem?

Eftersom ett kassasystem består av både hård- och mjukvara kommer det att behöva underhållas, uppdateras, servas och kanske repareras. Hur mjukvaran i systemen uppdateras är olika från leverantör till leverantör, i vissa av systemen ingår program för uppdateringar.

Vad händer om min butiksverksamhet växer?

De flesta av systemen, både för PC och Ipad eller Iphone, möjliggör för butiksverksamheten att växa då de lätt kan utökas med flera enheter och kassaplatser.

Ska jag köpa, hyra eller leasa kassasystemet till butiken?

Om köpa, hyra eller leasa kassasystemet lämpar sig bäst beror på om ni är beredda att investera i ett kassasystem, samt under hur lång period ni är i behov av systemet. Om det rör sig om en kortare period då kassasystemet ska brukas, kanske en tillfällig butik, lämpar det sig att hyra det.

Om ni ska använda kassasystemet under en längre period är det lämpligt att köpa det, då hyran på lång sikt kan komma att överstiga investeringskostnaden.

Här kan du läsa mer om kassaregister

Kassasystem _butik _mac _iphone

Kassasystem till butik - utformning

Butikens behov ska ligga till grund för utformningen av kassasystemet, oavsett om butiken är stor eller liten, och oavsett vilka varor som distribueras. Det finns ett flertal möjliga funktioner att komplettera kassa-mjukvaran med som kan underlätta för företaget.

Rätt kassasystem kan både förenkla och effektivisera. Fundera kring hur avancerat ert kassasystem behöver vara. Fundera kring om ni har ett behov av att analysera kundernas köpbeteenden? Behöver systemet kunna hantera bokningar, lager och tillfälliga rabatter?

Kassasystemets vanligaste funktioner

Vanliga funktioner som används för kassasystem anpassade till butik är till exempel:

 • Lagerhantering
 • Beställning
 • Statistik

Kassasystemet kan hjälpa till att hålla koll på tillgång och efterfrågan, varustatus på lagret och när det är dags att beställa nya varor. En funktion för statistik innebär hjälp att förstå de egna kunderna genom att analysera köpmönster och se aktuell tillgång på varor.

Att inkludera lagerhantering i kassasystemet underlättar för dig och din butikspersonal att hålla koll på vad som finns på lagret. Systemet talar om för er i vilken kvantitet olika varor finns och när det är dags att fylla på. En fördel är också att ni lätt ser när vilka varor som säljer och vilka som kanske inte säljer lika bra.

Kassasystem PC eller Mac - fördelar och nackdelar

Oavsett om din butik är stor eller liten, kan du välja mellan ett PC-baserat system eller ett system för Mac. Fördelarna och nackdelarna är olika med de olika systemen. Valet är också i hög grad personligt. De bägge systemen används för butiksverksamheter.

PC-system väletablerade inom handel

Ett PC-baserat system innebär en mjukvara som kopplas till en märkesspecifik hårdvara i form av en kassa-PC. Den här typen av system är väletablerat och används inom flera verksamheter. Det möjliggör kommunikation mellan olika enheter samt skapar en tydlig översikt. Livslängden för ett PC-system är cirka tre till fem år.

Mac-system ofta en hyrlösning

Ett kassasystem för Mac innebär att systemet installeras på en Mac-dator, eller laddas ner i form av en applikation för iPad eller iPhone. De app-baserade systemen fungerar ofta som en hyrlösning där man betalar en månadskostnad för appen. Systemet passar både de allra minsta butikerna samt de geografiskt utspridda - applikationen kan vara ansluten mellan olika enheter på olika platser.

För vissa av de här apparna kan kameran på de respektive enheterna fungera som streckkodsläsare, vilket innebär en hårdvara mindre att komplettera systemet med!