Kassasystem Restaurang

Jämför priser på kassasystem till restaurang - Beställ offerter

Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kassasystem - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Vilken typ av kassasystem önskas?

Det tar mindre än 1 minut!

Vad kostar ett kassasystem till restaurang? 

Kassasystem finns i en rad olika varianter och kan kombineras ihop i minst lika många olika varianter. För att kassasystemet till restaurangen ska vara så användarvänligt som möjligt bör det skräddarsys efter den egna restaurangen. Beroende på hur kassasystemet utformas kommer priset att variera. Det som påverkar priset på kassasystemet är dess storlek och funktioner. Priset på systemet varierar också beroende på om du väljer ett PC-baserat kassaystem eller ett system integrerat med smartphone eller surfplatta.

För att priset på kassasystemet ska motsvara den egna verksamheten bör ni se över restaurangen och lista de funktioner som krävs för att den ska fungera. Då olika leverantörer dessutom erbjuder olika lösningar till varierande pris, rekommenderas att ni beställer offerter från flera olika leverantörer innan ni beslutar er för en lösning som passar er. 

Kostnader som är lätta att glömma bort, men som påverkar det totala priset för kassasystemet, är dels förbrukningsvaror som kvittorullar, men också service, underhåll och reparation. Priset för kvittorullar varierar med förbrukning, men styckpriset på en kvittorulle rör sig från kring tio kronor och oftast säljs rullarna i storpack. Priset för service, underhåll och reparation beror på kassasystem och leverantör. 

Hos Expertvalet kan ni enkelt beställa skräddarsydda offerter för att jämföra priser på den lösning ni är i behov av. Fyll i formuläret så matchar vi er mer ledande leverantörer - kostnadsfritt och utan förpliktelser!

Kassasystem anpassat för restaurang

Standard för ett kassasystem är att det består av en streckkodsläsare, en kvittoskrivare, samt en kassalåda. Idag är kassasystemen ofta mer utvecklade än så och hanterar vanligtvis flera funktioner så som lagerstatus, statistik, rapporteringar och beställningar. Systemen är i stor utsträckning digitala och har ofta touchfunktion. Oavsett verksamhet bör ni säkerställa att kassasystemet är säkert och skyddat mot virus och andra skadliga program.

Ett kassasystem anpassat till en restaurang bör innehålla funktioner som underlättar för personalen samt tillåter ett högt arbetstempo. Hög prioritet för kassasystem anpassade till restaurang brukar vara att de tillåter god kommunikation mellan serveringspersonal, kök och kassa. Genom ett funktionellt kassasystem kan ni optimera verksamheten och således servera gästerna rätt och snabbt.

Är det viktigt för er att en order som mottas av serveringspersonalen snabbt hamnar hos kockarna eller i baren? Vanliga funktioner för kassasystem utformade för restaurangverksamhet kan också vara exempelvis översikt över lagerstatus, direkthantering av take away-beställningar samt bordsbokning och hantering av olika valutor. Nedan följer en lista med funktioner som kan ingå i ett kassasystem anpassat till restaurang:

Kassasystem _restaurang _funktioner (1)

 

Vad är ett PC-baserat kassasystem?

Kassasystem kan huvudsakligen delas in de två kategorierna ROM- och PC-baserade system. Det ROM-baserade systemet kan sägas vara det klassiska kassasystemet, utvecklat endast för användningsområdet. Det PC-baserade systemet är det mest populära och innebär en mjukvara som installeras på olika PC-datorer som därmed fungerar som kassaregister.

Det PC-baserade systemet är vanligt förekommande inom restaurangverksamheter och andra verksamheter där det är nödvändig med översikt och att arbeta i team. Att tänka på vid införskaffandet av ett PC-baserat system är att det ganska troligt kräver någon typ av utbildning eller inlärningsperiod. Priset för ett PC-baserat system rör sig mellan allt från några tusen kronor och uppåt.

Hur fungerar ett kassasystem för smartphone eller surfplatta?

Ett kassasystem där iPhone och iPad utgör basen innebär att dessa enheter fungerar som kassaregister via en mjukvara, en app. Apparna finns dessutom specialanpassade för restaurangverksamhet, inklusive de funktioner som lämpar sig speciellt för den typen av verksamhet. Vanligast vid den här typen av system är att betala en månadskostnad för appen.

Har Ni Smartphones Som Kan Användas Till Kassasystemet

Ska jag köpa, hyra eller leasa kassasystem till restaurangen?

Oavsett hur du väljer att utforma kassasystemet till din restaurang kan du välja att köpa, hyra eller leasa det. Att köpa ett kassasystem lämpar sig för er som vet att ni kommer att ha behov av systemet en längre tid, då kostnaden för att hyra eller leasa ett kassasystem på lång sikt ofta överstiger investeringskostnaden. Olika leverantörer erbjuder olika avtal och pris för att hyra och leasa kassasystem.

Läs mer om att hyra kassaregister.

Är Ni I Behov Av Kassasystemet Under En Kortare Period Eller På Obestämd Tid

Vad är viktigt att tänka på när vi väljer kassasystem till restaurangen?

Dels är det viktigt att komma ihåg att det kassaregister som ingår i kassasystemet sedan 1 januari år 2010 måste vara licenserat. Läs mer om kassaregisterlagen på Skatteverket. För restauranger med serveringstillstånd gäller också att all försäljning ska registeras i kassaregistret, samt att ett kvitto lämnas till kunden. Läs mer om lagar och regler för kassasystem inom restaurangbranschen på Ekobrottsmyndigheten. Vidare är det viktigt att tänka på att lagar och regler för kassasystem ser olika ut i olika länder, och att till exempel ett utländskt kassasystem inte nödvändigtvis är godkänt i Sverige.

Licensierat _kassaregisterlagen _version2