Jämför priser på kaffeautomater
Beställ skräddarsydda offerter här
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kaffeautomater - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många koppar konsumerar ni dagligen?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 15. april 2019

De bästa kaffeautomaterna för jobbet

Vilken kaffeautomat passar till just din arbetsplats? - En småskalig traditionell elbryggare, eller en modern kaffemaskin med kapacitet att framställa många koppar kaffe på kort tid? I detta inlägg kan du läsa om olika typer av kaffeautomater och skapa dig en uppfattning om vilken som är bäst lämpad för din verksamhet.

Då du är i färd med att besluta om vilken typ av kaffelösning som passar bäst för just din verksamhet finns en rad faktorer att undersöka och ta hänsyn till. Sådana faktorer utgörs exempelvis av:

  • Antal anställda på arbetsplatsen.
  • Hur många koppar kaffe som dagligen konsumeras.
  • De anställdas preferenser med hänsyn till olika slags kaffe, såsom café latte, espresso och cappuccino.

Faktorer att överväga vid processen av att skaffa en kaffeautomat på jobbet utgörs exempelvis av:

  • Bryggningsmetod: Vill ni ha en helautomatisk kaffemaskin eller en espressomaskin?
  • Utbildning och kompetens: Har er personal kompetens att använda en avancerad kaffemaskin som en espressomaskin?
  • Kvalitet och kapacitet: Hur många koppar behöver kaffemaskinen kunna producera per timme och av vilken kvalitet bör kaffet vara?

Ska du köpa en kaffeautomat till jobbet?

Om du planerar att skaffa en ny kaffeautomat till din arbetsplats kan det vara en god idé att överväga olika slags lösningar för detta såsom hyrning, leasing, eller inköp. Även produktattribut såsom kvalitet, pris och kapacitet vid olika slags kaffeautomater bör analyseras noga innan du bestämer dig för vilket alternativ du ska välja, och till vilken återförsäljare du ska vända dig.

Genom att ta hjälp av oss på Expertvalet kan du komma i kontakt med en rad olika leverantörer som erbjuder dig den kaffelösning du önskar. Fyll i formuläret till höger på denna sida och invänta sedan offertförslag från upp till fyra leverantörer. Denna tjänst är naturligtvis gratis och helt utan förpliktelser.

Passar elbryggare eller kaffeautomat bäst till arbetsplatsen?

På majoriteten av arbetsplatsera runtom i Sverige har de mindre och mer traditionella elbryggarna på senare tid ersatts med större kaffeautomater. Detta då dessa har kapacitet att framställa omfattande mängder kaffe på ett tidseffektivt vis. Automatiska kaffeautomater kan dessutom köpas eller hyras med ett serviceavtal som innefattar olika former för driftsunderhåll, påfyllning av kaffebönor och så vidare, utformat enligt preferenser hos den specifika verksamheten i samförstånd med respektive leverantör. Därmed blir detta alternativ för införskaffning av en kaffeautomat till arbetsplatsen en god investering och en välägnad lösning för att få kaffe på jobbet.

Kaffe_till_kontoret

Skillnader mellan elbryggare och kaffeautomat?

Med en högkvalitativ kaffeautomat på jobbet kan man lita på att man får sin dagliga dos av goda koffeinhaltiga drycker; maskinen levererar alltid färskt och välsmakande kaffe. Om automaten är av en modell som brygger kaffe på hela bönor sker dessutom både malning och bryggning direkt i samband med att man trycker på knappen för den kaffesort man önskar.

Det råder skilda meningar kring huruvida kaffe framställt av en automat smakar lika bra som kaffe framställt med hjälp av en traditionell bryggare. Faktum är att kaffet i en automat genomgår samma tillberedningsprocess som kaffet i en traditionell bryggare. I en del dyrare automater mals emellertid hela kaffebönor direkt i samband med bryggningen, vilket innebär att kaffet blir färskmalt genom en enkel knapptryckning - ett argument för varför kaffet framställt av en sådan typ av automat borde smaka bättre än kaffet framställt från en färdigmald blandning via en bryggare.

Vilket kaffe används vid en kaffebryggare respektive en kaffemaskin?

Skillnaderna på kaffet som används i kaffebryggare och kaffemaskiner är inte stora, men det kaffe som används i kaffemaskiner är ändå specialtillverkat förr att fungera så bra som möjligt.

Eftersom kaffeblandningar utformade för traditionella elektriska bryggare i många fall även finns att köpa för användning i automatiska kaffeautomater finns det grundlag för att påstå att smakskillnader mellan automat- och bryggkaffe borde vara små. Det finns å andra sidan andra faktorer vid framställning av kaffe, såsom vattenkvalitet och vattentemperatur, som påverkar hur väl drycken smakar.

Läs även om den svenska kaffekulturen för att lära mer om svenskens relation till bryggkaffe och om hur omvärlden uppfattar vår rika kaffekultur.

Beställ offerter nu! Det tar mindre än 1 minut!