Jämför priser på kaffeautomater
Beställ skräddarsydda offerter här
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kaffeautomater - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många koppar konsumerar ni dagligen?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 09. mars 2018

Kaffelösningar för restaurangverksamhet

Inom restaurangbranschen tillhör kaffe en av de mest populära dryckesvarorna - både bland gäster och personal. Därför är det viktigt för dig som driver café- eller restaurangverksamhet att investera i en kaffemaskin av hög kvalitet, för att effektivt kunna möta efterfrågan på arbetsplatsen.

God förtjänst vid att sälja kaffe

Kaffe är en vara som genererar god förtjänst per såld kopp, det är därför viktigt att som drivare av restaurangverksamhet ha en högkvalitativ kaffeautomat med kapacitet att framställa gott och prisvärt kaffe på ett enkelt och snabbt sätt. Vidare är en god kaffelösning nödvändig för den verksamhet som säljer exempelvis kakor och andra typer av bakverk, eftersom kunder på ett sådant ställe förväntar sig att kunna avnjuta en kopp kaffe till sin fika.

Vad ska du tänka på?

Planerar du att köpa in en kaffeautomat för att använda vid din restaurangverksamhet bör du överväga egenskaper vid olika slags automater innan du uppsöker en leverantör att vända dig till. Genom att ta hjälp av oss på Expertvalet kan du komma i kontakt med en rad olika leverantörer som erbjuder dig den kaffelösning du önskar.

Då du övervägt de egenskaper som finns vid olika slags kaffeautomater och kommit fram till vilka funktioner just du önskar, fyller du enkelt och snabbt i formuläret till höger. Dina uppgifter vidaresänds sedan till leverantörer som kontaktar dig med offertförslag för en kaffelösning till din verksamhet. Naturligtvis är detta helt gratis och utan förpliktelser.

Innan du väljer en ny kaffeautomat till din verksamhet bör du överväga en rad faktorer och egenskaper vid olika typer av maskiner, exempelvis:

  • Vilken bryggningsmetod passar bäst för den specifika verksamheten?
  • Behöver personalen utbildas för att effektivt kunna använda den nya kaffeautomaten?
  • Vilka krav ställs på kvalitet, kapacitet och pris?

På grundlag av den lösning som passar den enskilda verksamheten bäst kan du sedan välja en kaffeautomat med tillfredsställande kapacitet.

Vilka typer av kaffeautomater finns?

I dag finns det en stor mängd olika slags kaffeautomater på marknaden. De kommer i varierande storlek, med varierande kapaciteter och framförallt, med varierande prislapp. Det finns emellertid generellt sett två olika utformningar av kaffeautomater – sådana som har kapacitet att brygga ett flertal varianter av koffeinhaltiga drycker, och sådana som enbart kan framställa enkelt svart kaffe.

Den mest förekommande typ av kaffeautomat på arbetsplatser runtom i landet är den typ med funktion att brygga olika slags kaffesorter såsom cappuccino och espresso, i tillägg till varm choklad och varmt vatten för te. För dig som driver restaurang eller café är det lönsamt att kunna erbjuda ett varierande utbud av varma drycker.

Kaffekopp2

De vanligaste formerna för kaffebryggning på café eller restaurang sker via semi-automatiska, hel-automatiska, eller super-automatiska kaffemaskiner. I det följande beskriver vi aspekter vid dessa tre typer av kaffeautomater.

Semi-automatisk espressomaskin

Den semi-automatiska espressomaskinen har fått sitt namn efter de krav som ställs på att en barista gör en del manuellt arbete för att maskinen ska kunna framställa kaffe. Denna typ av kaffeautomat består bland annat av ett filter för påfyllning av malet kaffe. Detta innebär att baristan först ska mala det kaffe som kunden valt ut och sedan placera detta kompakt i filtret - en process som är speciellt viktig eftersom den rätta mängden motstånd som är nödvändig för en effektiv bryggning måste skapas.

Efter malning och placering av kaffe i det filter som används vid en semi-automatisk espressomaskin ska baristan som framställer drycken fästa filtret på maskinen och sedan trycka på automatens av/på-knapp. Här tar espressomaskinens elektriska pump över och drar vatten från pannan, vilket sedan under tryck tvingas genom den kompakta kaffesumpen i filtret. När kaffet är bryggt stänger baristan av maskinen.

Hel-automatisk espressomaskin

Den hel-automatiska espressomaskinen har fått sitt namn eftersom den enbart kräver att baristan som använder den trycker på av/på-knappen en gång - vid starten av bryggningen. I övrigt liknar denna typ av maskin den semi-automatiska maskinen som ovan beskriven, med skillnaden av att den hel-automatiska maskinen stänger av sig själv när kaffet är färdigbryggt.

Super-automatisk espressomaskin

Den super-automatiska espressomaskinen har kapacitet att genom enbart ett knapptryck framställa en kopp kaffe – vart steg i processen av att framställa drycken utförs av maskinen, på en bråkdel av den tid som krävs vid de andra två metoderna som ovan beskrivna. En super-automatisk espressomaskin innehåller emellertid samma grundläggande mekanismer som en semi- och hel-automatisk espressomaskin, därutöver även en automatisk kaffekvarn som maler hela kaffebönor.

När en barista framställer kaffe med hjälp av en super-automatisk espressomaskin behöver han eller hon enbart trycka på maskinens brygg-knapp. Maskinen maler då de hela kaffebönor som är förutbestämda för den specifika dryck som ska bryggas - exempelvis espresso eller kaffe latte. Sedan pressas de malda bönorna, innan vatten tillsätts för att framställa den färdiga drycken. Alla aktiviteter i processen av att framställa kaffe med en super-automatisk espressomaskin övervakas av ett integrerat EDB-system.

Vilka förbrukningsvaror ska användas?

Då du är i färd med att besluta vilken typ av kaffeautomat som ägnar sig bäst åt din verksamhet kan det vara en god idé att kartlägga de behov och preferenser som medarbetare och gäster har för denna maskin. Det är även viktigt att besluta om huruvida kaffeautomaten ska brygga kaffe på hela bönor, malet kaffe, eller pulverkaffe. Typ och kvalitet av förbrukningsvaror har en stor betydelse för såväl kvalitet som pris på de drycker som framställs av en kaffeautomat. Exempelvis är det dyrare att använda hela kaffebönor vid bryggningen.

Om du är intresserad av en ny kaffelösning för din verksamhet kan du fylla i formuläret, för att bli kontaktad av olika leverantörer för sådana lösningar. Erbjudandet är kostnadsfritt och helt utan förpliktelser.

Läs mer om kaffemaskiner till café.