Jämför priser på kopiatorer
Beställ skräddarsydda offerter här
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kopiator - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många kopior gör ni månatligen?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 23. januari 2019

Hyra eller köpa kopiator i Stockholm, Göteborg eller Malmö?

Då du planerar att anskaffa en ny kopiator till ditt företag har du en rad alternativ att välja mellan. Du kan antingen köpa in, hyra, eller leasa en kopiator för daglig användning inom din verksamhet.

Faktorer att analysera och överväga vid jämförelser mellan olika kopiatorer utgörs exempelvis av:

 • Kopiatorns storlek och design
 • Dokumentvarianter som stöds av kopiatorn
 • Kopiatorns modelltyp
 • Kopiatorns kapacitet och driftsprestanda
 • Utskriftshastighet
 • Nätverksförbindelse

Om du driver en verksamhet i Stockholm, Göteborg eller Malmö och söker efter en ny kopiator till ditt företag kan du ta hjälp av tjänsten som erbjuds av Expertvalet. Fyll i formuläret och beställ kostnadsfritt och utan förpliktelser skräddarsydda offerter från lokala leverantörer, för att hitta den som bäst matchar era preferenser.

Hyra eller köpa kopiator? 

Då du är i beslutsprocessen vid att hyra eller köpa en kopiator till din verksamhet finns många faktorer och attributer vid olika slags modeller och leverantörslösningar att kartlägga, undersöka och inte minst, jämföra. Olika slags kopiatorer skiljer sig bland annat åt med hänsyn till kvalitet, kapacitet och prisnivå - faktorer som varierar från producent till producent.

I det långa loppet är det generellt sett dyrare att hyra eller leasa en kopiator än att köpa en, eftersom många leasingavtal innebär en avgift per framställd papperskopia. Priset för att köpa en kopiator varierar givetvis beroende på verksamhetens behov men för ett mindre kontor (ca 1500 kopior/mån) kan man räkna ett inköpspris på 20 000 kronor. Samma gäller månadskostnaden för att hyra, priset varierar men kan ligga runt 500 knonor i månaden för ett mindre kontor. 

Dagens moderna kopiatorer är ofta så kallade multifunktionsmaskiner och har ett flertal gemensamma aspekter med datorer, innefattande funktioner långt mer avancerade än traditionell kopiering, såsom möjligheter för trådlös utskrivning och skanning. Denna kombination av olika kontorsmaskiner i en och samma apparat innebär smidighet, plats- och kostnadsbesparing.

Expertvalet använder oss av både nationella och lokala parters i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vårt mål är att göra er inköpsprocessen snabbare och samtidigt ge er ett bättre pris genom att sätta leverantörerna i direkt konkurrens. Allt ni behöver göra är att fylla i formuläret så fixar vi resten!

Beställ offerter Det tar endast 1 minut!

Malmo -goteborg -stockholm -collage

Köpa kopiator: det bör ni tänka på

Då du ska inleda processen vid att hyra eller köpa en kopiator till ditt företag finns en rad faktorer att kartlägga och överväga. Ett grundläggande beslutsunderlag för att finna en kopiator som passar bra till din verksamhet kan ta utgång i frågor såsom:

 • Vilka funktioner ska kopiatorn besitta (exempelvis möjligheter för dokumentframställning i olika slags pappersformat, i såväl färg som svartvitt)?
 • Vilka ska i första hand använda kopiatorn (medarbetare eller externa kunder, konsulenter, besökare och samarbetspartners)?
 • Hur många personer kommer använda kopiatorn regelbundet?
 • Hur många kopior beräknas framställas dagligen?
 • Ska kopiatorn innefatta produktattributer vid en multifunktionsskrivare (bestående av kopiator, skrivare, scanner och fax) och eventuellt en förbindelse för trådlöst nätverk?

Det är även viktigt att fundera över vilket slags service- och underhållsavtal ni behöver ha för kopiatorn. Behöver ni fullservice som täcker både maskinservice och leverans av förbrukningsvaror eller räcker det med enkel service? Kom ihåg att även noggrant läsa igenom avtal som ni ingår för att undvika missförstånd, fråga om allt som känns oklart och läs gärna Konsumentverkets tips om att ingå avtal om ni känner er osäkra.  

Kopiatorer i Sverige

På den svenska marknaden för kopiatorer och kopieringslösningar finns många olika typer av produktmodeller och -typer att välja mellan. Leverantörerna är många och erbjuder ofta varierande prislösningar och olika tilläggstjänster såsom serviceavtal och avtal kring förbrukningsvaror såsom pappersark och bläckpatroner.

På den svenska marknaden för kopiatorer, lättillgängliga för kunder i Stockholm, Göteborg och Malmö finns följande typer av kopiatorer:

 • Monokroma kopiatorer
 • Färgkopiatorer
 • Multifunktionskopiatorer
 • Analoga kopiatorer
 • Digitala kopiatorer
 • Nätverkskopiatorer

Beställ offerter på kopiatorer i Stockholm, Göteborg eller Malmö

I dag finns ett stort utbud av kopiatorer på den svenska marknaden, dessa av varierande kvalitet, med olika kapaciteter för dokumentframställning. Prisnivån för denna typ av produkt kan skilja sig åt avsevärt mellan olika varumärken och producenter. Innan inköp eller underteckning av ett leasingavtal för en kopiator till ditt företag rekommenderas du därför att vara uppmärksam på både nutida och framtida kostnader som en kopiator medför. Exempel på sådana kostnader är utgifter för förbrukningsvaror såsom pappersark och färgpatroner, och eventuella reparationer av maskinen.

Med hjälp av Expertvalets tjänst kan du beställa skräddarsydda offerter på kopiatorer och då snabbt och enkelt komma i kontakt med upp till fyra leverantörer i Sverige. Du mottar då offertförslag för den kopiatorlösning du önskar beställa till ditt företag - vår tjänst är kostnadsfri och helt utan förpliktelser.

Beställ offerter Det tar endast 1 minut!