Jämför priser på kaffeautomater
Beställ skräddarsydda offerter här
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kaffeautomater - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många koppar konsumerar ni dagligen?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 19. juni 2019

Kaffeautomat till företag: priser och offerter

Söker du efter en ny kaffelösning - en ny kaffeautomat, till ditt företag? En kaffeautomat som möter de krav som ställs av verksamheten med hänsyn till daglig kaffemängd och olika smakvarianter? En kaffeautomat som är pålitlig och garanterar att välsmakande och högkvalitativa drycker dagligen levereras till verksamhetens medlemmar utan problem? Isåfall har du hittat helt rätt. I detta inlägg kan du läsa om hur du går tillväga för att på enklast möjliga vis motta offerter för den typ av kaffeautomat du önskar åt din verksamhet. Du kan även läsa om vilka faktorer som påverkar priset för en kaffeautomat ägnad åt företag.

Pris på kaffeautomat till företag

I Sverige dricker vi i genomsnitt strax över tre koppar kaffe per person var dag. Ungefär en tredjedel av denna kaffekonsumtion intar vi på vår arbetsplats; drygt 75 procent av landets arbetsstyrka har förmånen av att få gratis kaffe på jobbet. Priset för den kaffeautomat som köps in till ett företag påverkas därför av hur många som dagligen använder maskinen och av hur mycket kaffe de dricker, i tillägg till andra prisfaktorer relaterade till kaffeautomatens utformning, storlek, kvalitet och varumärke.

Serviceavtal för kaffeautomat till företag

Idag blir det allt mer vanligt att ersätta den traditionella kaffebryggaren på arbetsplatsen med en storskalig kaffeautomat som innefattar funktioner för att brygga varierande kaffedrycker såsom cappuccino, espresso och kaffe latte. Sådana kaffeautomater har kapacitet att brygga stora mängder kaffe på kort tid och de gör detta automatiskt. Automatiska kaffeautomater kan köpas, hyras eller leasas med ett tillhörande serviceavtal, vilket avtalas med den återförsäljare som levererar maskinen. Serviceavtal finns i olika utformningar och priset för sådana varierar därför - exempelvis med hänsyn till vilka former för driftsunderhåll och regelbundna kontroller som ingår.

Förbrukningsvaror för kaffeautomat till företag

Driftskostnaderna för en kaffeautomat består av kostnader för förbrukningsvaror och elkostnader. Förbrikningsvarorna består av kaffet och eventuella tillägg som mjölk och varm choklad. Vid val av kaffe bör ni beakta att den löpande kostnaden är vanligtvis dyrare för hela kaffebönor jämfört med frystorkat pulverkaffe. Kvaliteten på kaffeblandningen kan även påverka de löpande kostnaderna. 

Kaffeautomat _kopp

Vad kostar en kaffeautomat till företag?

Alternativ för att anskaffa en kaffeautomat till en arbetsplats eller annan typ av organisatorisk verksamhet består av att antingen köpa, hyra eller leasa. Priset för dessa alternativ varierar och beror bland annat på tillhörande serviceavtal, innehavandeperiod och betalningsplan. Vidare varierar prisnivån i takt med att kvalitetsnivån förbunden med driftsprestanda, design, varumärke och förbrukningsvaror stiger.

Vanligtvis varierar prisnivån för inköp av en kaffeautomat anpassad till företag mellan 10.000 och 70.000 kronor. För att undvika en stor engångssumma vid inköp av en kaffeautomat kan man istället välja att hyra eller leasa, vilket kan vara en god lösning om företaget planerar att använda kaffeautomaten under en kortare tidsperiod. I det långa loppet kan det emellertid bli mer kostsamt att hyra eller leasa en kaffeautomat jämfört med ett direkt inköp.

Offert på kaffeautomat till företag

Vid värderingar kring de produkter som erbjuds på marknaden för kaffeautomater anpassade åt företag finns en hel del aspekter att hålla i åtanke. För att kunna motta en så välanpassad offert som möjligt av olika återförsäljare och leverantörer rekommenderas du att ha kartlagt företagets preferenser och förutsättningar kring följande aspekter:

  • Bryggningsmetod: automatisk eller manuell.
  • Antal anställda på arbetsplatsen.
  • Antal koppar kaffe som konsumeras dagligen.
  • De anställdas preferenser med hänsyn till olika slags kaffe, såsom kaffe latte, espresso och cappuccino.
  • Utbildning och kompetens: krävs specifik utbildning för att kunna använda kaffeautomaten?
  • Kvalitet och kapacitet: önskas olika varianter av kaffe, eller stora mängder vanligt kaffe framställd på kort tid?
  • Huruvida kaffeautomaten ska köpas, hyras, eller leasas.
  • Huruvida ett tillhörande serviceavtal för driftsunderhåll av kaffeautomaten ska tecknas eller ej.

Motta offerter för kaffeautomat kostnadsfritt och helt utan förpliktelser

I dag finns ett stort utbud av kaffeautomater och det kan därför vara svårt att effektivt analysera marknaden för att hitta den kaffemaskin som passar bäst för en specifik verksamhet. Genom att använda Expertvalet kan en lång och komplicerad sökprocess undvikas.

Genom att fylla i formuläret på denna sida kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med leverantörer av kaffeautomater i din geografiska närhet, vilka sedan ger offertförslag för den kaffelösning som du önskar undersöka närmre åt ditt företag.

Beställ offerter Det tar endast 1 minut!