Jämför priser på kopiatorer
Beställ skräddarsydda offerter här
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kopiator - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många kopior gör ni månatligen?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 21. augusti 2019

Multifunktionsskrivare - kopiator och skrivare i en maskin

Bästa priset för en ny kopiator med skrivare

De flesta kontor och arbetsplatser har behov av att kunna skriva ut dokument. Många gånger ska dessa dokument också kopieras. Då är en multifunktionsskrivare precis vad din verksamhet behöver. En multifunktionsskrivare fungerar både som kopiator och skrivare. Dessutom har den många gånger även skannerfunktion.

Valet av skrivare eller kopiator beror till stora delar på hur många papper som skrivs ut varje månad, om kopiorna är i färg eller svartvitt, samt om en eller flera enheter ska kunna anslutas till skrivaren. Har ni ett större kontor där många datorer ska kopplas till multifunktionsskrivaren är det lämpligt att denna har möjlighet att anslutas via Ethernet eller wifi.

Kostnaden för kopiatorn varierar stort beroende på kapacitet och funktion. För att veta vad en kopiator eller skrivare kostar för din verksamhet kan du använda vår enkla tjänst för jämförelse av priser och kvalitet. Du fyller i kontaktformuläret, vi talas vid per telefon och därefter matchas du med leverantörer av kopiatorer och skrivare i ditt närområde. Snabbt, enkelt och kostnadsfritt - för att du ska få ett så bra pris som möjligt!

Kopiator_multifunktion

Pris på kopiator med skrivare

Priset för en multifunktionsskrivare med kopiator och skrivare beror på vilka användningsområden maskinen ska ha kapacitet till. Medan en bläckstråleskrivare är billigare i inköp, är driftkostnaden högre. Det beror på att varje färgpatron behöver bytas oftare, jämfört med en laserskrivaren.

Laserskrivaren är dyrare i inköp, men billigare i drift. Dessutom klarar laserskrivaren, till skillnad från bläckstråleskrivaren, av att stå oanvänd under en längre period, eftersom de färgtoners som används inte torkar på samma sätt som bläckpatroner gör. Laserskrivaren blir således billigare på sikt både om du:

  • Skriver ut väldigt sällan
  • Skriver ut många kopior varje månad

En enkel bläckstråleskrivare för små verksamheter med upp till fem användare går att få till ett pris om 500-1000 kronor. Motsvarande laserskrivare kostar ungefär 2000 kronor. För större skrivare kan inköpskostnaden variera från 4000 kronor upp till 100 000 kronor. Många gånger finns det möjlighet att hyra multifunktionsskrivar för att dela upp kostnaden över en längre period.

Vilka funktioner har en kopiator med skrivare?

Om din verksamhet är i behov av en kopiator, skrivare, fax eller kanske samtliga funktioner, finns det många typer av multifunktionsskrivare att välja mellan. Därför bör ni först kartlägga vilka behov verksamheten har. Detta syftar till att finna bästa möjliga produkt, utan att du ska behöva betala för funktioner som inte kommer till användning.

Läs mer om funktionerna och kraven på kopiatorn:

1. Hur många personer använder kopiatorn och skrivaren?
2. Ska utskrifterna främst vara i färg eller svartvitt?
3. Har ni tillgång till trådlöst Internet?
4. Använder ni operativsystem från Windows eller Mac OS?
5. Är det viktigt att kunna skriva ut många dokument på kort tid?
6. Är det viktigt att grafiska element och bilder har hög kvalitet?
7. Ska skrivaren automatiskt vända dokument för dubbelsidig utskrift?
8. Behöver ni scanna dokument?
9. Använder verksamheten fax?
10. Ska multifunktionsskrivaren kunna skicka e-post direkt från scannade dokument?

 

Kopiator skrivare

1. Hur många personer använder kopiatorn och skrivaren?

De flesta kopiatorer kategoriseras utifrån följande användarkapacitet:

  • 1-5 användare
  • 6-10 användare
  • Fler än 10 användare

Om ni behöver separata inloggningsfunktioner eller kopiatorn ska fungera tillsammans med ett betalsystem, bör du tala om detta för återförsäljaren innan du väljer kopiator.

2. Ska utskrifterna främst vara i färg eller svartvitt?

Om ni endast kopierar och skriver ut i svartvitt, är det inte relevant att betala extra pengar för en färgskrivare. Används skrivare och kopiator till färgutskrifter är frågan om ni endast skriver ut dokument med färgelement eller om det också handlar om högkvalitativa fotoutskrifter.

3. Har ni tillgång till trådlöst Internet?

De flesta kopiatorer och skrivare går att koppla upp mot trådlöst Internet, Ethernet eller via USB. De multifunktionsskrivare som kan kopplas upp mot Ethernet kallas också för nätverksanslutna multifunktionsskrivare.

4. Använder ni operativsystem från Windows eller Mac OS?

De flesta kopiatorer och skrivare är anpassade för att anslutas till Windows och Mac OS. Om din verksamhet använder Linux, eller någon annan typ av operativsystem, kan extra drivrutiner behöva installeras innan användning.

5. Är det viktigt att kunna skriva ut många dokument på kort tid?

Självklart vill de flesta verksamheter kunna skriva ut dokument av hög kvalitet på kort tid. Vid riktigt högkvalitativa utskrifter tar det dock längre tid för skrivare att skriva ut bilden. Medan laserskrivare klarar av att framställa många dokument på kort tid, är bläckstråleskrivaren något långsammare, men däremot är upplösningen många gånger bättre med en bläckstråleskrivare.

Vad som är bra att veta är att laserskrivare har en viss uppstartstid, medan bläckstråleskrivare startar direkt när man trycker på knappen. Om du ofta skriver ut ett dokument i taget, och inte så många kopior per månad, kan en bläckstråleskrivare fungera minst lika bra som en laserskrivare. Kvalitén på bilderna är dessutom bättre, läs mer om detta under nästa fråga.

6. Är det viktigt att grafiska element och bilder har hög kvalitet?

För att skriva ut färgbilder av hög kvalitet är en bläckstråleskrivare att föredra. Upplösningen på denna typ av skrivare är nämligen högre än för motsvarade laserskrivare. Nackdelen är att bläck är vattenlösligt och mer ljuskänsligt.

7. Ska skrivaren automatiskt vända dokument för dubbelsidig utskrift?

Vid utskrift av flersidiga dokument, broschyrer och manualer, kan dubbelsidig utskrift vara en användbar funktion. Att kopiatorn eller skrivaren är duplex innebär att den automatiskt vänder på pappret när en sida är utskriven, för att fortsätta utskriften på den andra sidan av pappret.

8. Behöver ni scanna dokument?

De flesta multifunktionsskrivare har en scanningsfunktion som även används för att läsa in och spara dokument, samt skriva ut dessa.

9. Använder verksamheten fax?

Även om användningen av telefax har minskat drastiskt sedan e-post introducerades, använder fortfarande många företag fax. Moderna faxskrivare använder laser för att skriva ut dokumenten, som i Sverige ofta är i A4-format. Många modeller av multifunktionsskrivare har även en faxfunktion integrerad i maskinen.

10. Ska multifunktionsskrivaren kunna skicka e-post direkt från scannade dokument?

Att skicka ut e-post direkt från kopiatorn kan spara tid. Dessutom kan kopiatorn skicka inscannade dokument direkt till din dator för lagring i molnet eller på datorns hårddisk.

Få bästa pris på ny kopiator med skrivare - ansök om flera offerter.

Hos Expertvalet får du upp till fyra offerter från företag med lokala återförsäljare. Du fyller bara i kontaktformuläret, vi talas vid snabbt på telefon för att säkerställa dina behov och sedan matchas du med flera leverantörer.

För snabbast möjliga service ber vi dig ringa oss på 010 - 884 81 69, efter att du har fyllt i formuläret.

Beställ offerter Det tar endast 1 minut!