Jämför priser på kaffeautomater
Beställ skräddarsydda offerter här
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
Expressen
Allt om Bostad
Telia
Få upp till 4 offerter här Kaffeautomater - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många koppar konsumerar ni dagligen?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 13. december 2018

Kaffemaskin för företag i Stockholm

Kaffemaskinen - ett stående inslag på företag runtom i Stockholm

Det finns två saker som de flesta moderna företag använder: dator och kaffeautomat. Oavsett modell, prestanda, program och valmöjligheter, så avspeglar båda dessa produkter ganska väl företagets vision. Medan några föredrar en kopp espresso, vill någon annan helst få en kopp bryggkaffe med färsk mjölk. Önskemålen är många, och det fina är att det finns precis lika många valmöjligheter.

Oavsett om ni är fem eller femhundra anställda, så önskar de flesta företag en bra kaffemaskin.

Stockholm är staden där Sveriges företagare samlas, och det gäller även för leverantörer av kaffemaskiner. Det kan därför vara svårt att välja kaffemaskin i leverantörsdjungeln.

Det är här Expertvalet kommer in i bilden. Genom att lämna dina önskemål i vårt kontaktformulär, ser vi till att du kommer i kontakt med de leverantörer som kan uppfylla ditt företags behov gällande val av kaffemaskin. Oavsett om ni behöver en enklare automat eller en automat som brygger högkvalitativt espressokaffe, kan vi hjälpa dig på vägen. Det är snabbt, enkelt och kostnadsfritt - prova du också! 

 

Välj rätt kaffemaskin till ditt företag

Kaffemaskin _foretag1

Har ni tröttnat på att brygga nytt kaffe en gång i timmen? Vill ni förgylla pauserna med en kopp välsmakande espresso med fyllig aroma? Det finns många anledningar till att satsa på en kvalitativ kaffemaskin till företaget. Om kaffet dessutom erbjuds till kunder och samarbetspartners - skadar det väl inte om kaffet är det bästa möjliga?

På Expertvalet kan du komma i kontakt med leverantörer i Stockholm, som kan erbjuda en kaffemaskin för alla önskemål och plånböcker. Innan du ansöker om offerter på kaffemaskiner, finns det några frågor du bör besvara:

 • Hur många koppar kaffe per dag konsumerar ni totalt? 
 • Vilka kaffevarianter önskas? 
 • Ska ni köpa eller hyra kaffemaskinen? 
 • Vill ni ha ett serviceavtal knutet till kaffemaskinen?

Du kan läsa mer om respektive fråga nedanför.

Rätt kaffemaskin för antal druckna koppar på ditt företag

Kaffemaskin _foretag2

Vi svenskar ligger i topp när det gäller kaffedrickande, jämfört med övriga länder i världen. Inte bara dricker vi många koppar kaffe varje dag, till skillnad från fransmännen och italienarna dricker vi ofta kaffe i mugg istället för i minimala espressokoppar.

När ni beställer offerter på kaffemaskiner bör ni räkna ut hur många koppar kaffe som dricks varje dag på arbetsplatsen, av anställda såväl som kunder. Om konsumtionen är väldigt ojämn kan det vara lämpligt att beräkna konsumtionen per månad istället. Färdigmalet kaffe tappar aromen om det är i kontakt med luft under lång tid, och kaffemaskiner med färskmjölk innebär givetvis att denna måste förbrukas eller bytas ut varje vecka.

De flesta kaffemaskiner är beräknade att ge från 20 koppar per dag, upp till 50, 100 och över 100 koppar per dag. Om kaffedrickandet är koncentrerat till exempelvis morgonen och efter lunch, kan det vara relevant att välja en kaffemaskin som framställer kaffet snabbt. Likaså kan det i vissa fall vara lämpligt med en maskin som även kan brygga en hel kanna kaffe för möten och liknande.

Ska kaffemaskinen kunna framställa flera kaffevarianter?

Kaffemaskin _foretag3

Sverige är känt för sitt bryggkaffe, som förvisso är gott och smidigt för mindre företag. Däremot kan det dels leda till att stora mängder kaffe går till spillo när kannan står och kallnar, och dessutom ger bryggkaffet inte samma valmöjligheter som en modern kaffemaskin.

De flesta moderna kaffemaskiner kan leverera en mängd olika kaffevarianter av hög kvalitet. Allt från espresso och cappuccino till varm choklad och te med mjölk, valmöjligheterna är oändliga. Däremot är det lämpligt att höra efter på arbetsplatsen vilka kaffevarianter som efterfrågas och huruvida maskinen ska brygga kaffe på instantkaffe, förmalet pulver eller hela bönor.

Ju fler varianter en kaffemaskin har kapacitet att framställa, desto högre blir ofta priset. En enkel kaffemaskin för det mindre företaget som ger bryggkaffe, espresso och cappuccino kan ofta hyras för omkring 300 kronor i månaden. Fördelen med att ha företaget förlagt i Stockholm är just det stora utbudet bland leverantörer.

Ska ni hyra eller köpa kaffemaskin i Stockholm?

Kaffemaskin _foretag4

Ska företaget köpa eller hyra kaffemaskinen?

Är ni osäkra på vilken maskin som passar företaget bäst?

Vill ni göra en ekonomiskt optimal investering eller ha en fast månadskostnad?

Fördelar med att köpa en kaffemaskin

 • Priset på lång sikt blir ofta lägre vid köp av kaffemaskin. 
 • Företaget är fritt att själv välja kaffesort till sin kaffemaskin

Fördelar med att hyra en kaffemaskin

 • Företaget betalar en fast månadskostnad.
 • Många gånger kan man även ha ett serviceavtal som inkluderar påfyllning av förbrukningsvaror.

Ur ett ekonomiskt perspektiv är det på lång sikt billigare att köpa kaffemaskinen. Däremot kan det finnas många anledningar till företaget hellre väljer ett hyresavtal. Det kan bero på att företaget inte har råd med en stor kostnad. Likaså kan företaget vid hyra av kaffemaskin välja att testa en viss produkt för att se om man blir nöjd.

Serviceavtal till kaffemaskinen - kostnad eller besparing?

Kaffemaskin _foretag5

Det finns flera typer av serviceavtal för kaffemaskiner. Serviceavtal som förser kaffemaskinen med kaffe och mjölkpulver, samt löpande service och underhåll, finns att tillgå oavsett om företaget väljer att hyra eller köpa kaffemaskinen. Många företag tycker att det är praktiskt att ha ett avtal som täcker eventuell reparation och service.

Serviceavtalet kan inkludera följande punkter:

 • Underhåll och reparation vid eventuella fel på kaffemaskinen. 
 • Rengöring av kaffemaskinen.
 • Påfyllnings av förbrukningsvaror.

I serviceavtalet ska det tydligt framgå vilken typ av service som inkluderas i avtalet, samt hur många gånger per år som underhåll av maskinen ska utföras. Serviceavtalet kan debiteras på årsbasis eller månadsvis. Om företaget väljer att inte ha ett serviceavtal på sin kaffemaskin, får ni räkna med högre kostnader vid eventuella problem med maskinen.

Läs också: Så väljer ni rätt kaffemaskin till företaget