Beställ offerter på kassasystem
God kvalitet till bra priser
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kassasystem - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Vilken typ av kassalösning önskar ni?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 08. augusti 2018

Kassasystem till Mac, iPad och iPhone

Fyra födelar med ett kassasystem för Mac

Ett kassasystem till iOS-enheter - Mac-datorer, Ipads och iPhones - är oftast inte bara ett kassasystem. Du kan välja att integrera flera olika funktioner i systemet. Vanliga funktioner att integrera är exempelvis kundöversikt, bordsbokning och lagerstatus. Systemet innebär också möjlighet till flera personliga inloggningar, på olika enheter.

Fördelarna med att välja ett kassasystem för iOS är flera. Här listar Expertvalet fyra väsentliga fördelar med att välja ett system till Mac, istället för till PC.

1. Lägre startkostnadLägre startkostnad med Mac kassasystem

Om du redan har en Mac-dator, en iPad eller iPhone, är det lätt att köpa ett kassaprogram som gör din enhet till en kassadator. Till ett PC-system krävs oftast en speciell kassadator. Här har du möjlighet att reducera startkostnaden och spara pengar.

Mac kassan är lätt att flytta2. Lätt att flytta

Eftersom kassasystemet kan installeras på din befintliga bärbara enhet är systemet lätt att ta med. Det här passar dig som bedriver en geografiskt rörlig verksamhet, såsom marknad- eller torghandel. Det passar också dig som behöver kunna vara rörlig med systemet i din butik/verksamhet.

3. Fast månadskostnadMac_kassasystem_fast_maanadskostnad

Ett kassasystem för iPad eller iPhone kan laddas ner i form av en app. Vad är fördelarna med det? Du prenumererar och betalar en månadskostnad för appen, och får systemuppdateringar automatiskt. Läs mer om priset för den här typen av lösning längre ner.

4. Lagring i molnetLagring i cloud med Mac kassasystem

En kassalösning kopplad till en iOS-enhet innebär ofta en mobillösning. Med en mobil kassa har du möjlighet att lagra dina kvitton digitalt och behöver ingen fysisk kontrollenhet. Smidigt för dig som behöver förflytta dig med kassan eller integrera flera olika Mac-enheter i systemet.

Vad kostar ett kassasystem till Mac?

Priset för ett kassasystem till Mac består av flera olika delar. Om du inte redan har en eller flera enheter du vill använda som kassa måste du börja med att införskaffa den eller de här. Vidare tillkommer priset för kortläsare och kvittoskrivare. Mjukvaran som är kassasystemet kan köpas eller hyras till ett pris som varierar beroende på dess funktioner.

Ett kassasystem till iOS-enheter kan också laddas ner i form av en app. Den här appen prenumererar du på till en fast månadskostnad. Också här varierar priset med funktioner och leverantör. Månadskostnaden rör sig mellan allt från under hundra kronor upp emot tusen kronor. Kom även ihåg att de flesta lösningar med kortterminaler tar en avgift för transaktionerna som görs med kortläsaren.

Intresserad av iZettle eller en liknande lösning? Kolla in vår jämförelse mellan iZettle och andra alternativ.

Beställ offerter Det tar endast 1 minut!

Kontrollenhet i molnet - vad innebär det?

Att ha kontrollenheten i molnet innebär att det inte behövs någon fysisk kontrollenhet. Allt som behöver lagras och kontrolleras lagras digitalt. I vissa fall ingår också automatiska uppdateringar när enheterna är kopplade till molnet.

Via den digitala lagringen har du också alltid tillgång till all kassainformation på alla enheter, var du än är. Det här gör det möjligt att sköta din kassa från din butik/verksamhet, men det går också lika smidigt att göra det hemifrån. Är ni flera som sköter kassan har alla möjlighet att hålla sig uppdaterade oavsett var ni befinner er.

Kan min iPhone fungera som kassa?

Ja! Idag finns ett utbud av mobila kassalösningar för enheter baserade på iOS. De här lösningarna passar utmärkt till både restauranger och caféer, men också till exempelvis torghandel, mässor och mindre privata företag.

Om du redan har en iPhone eller iPad kan kassalåda och kortenhet kopplas till enheten. Än så länge är de här lösningarna inte fullt integrerade på marknaden, trots det finns redan redan många bra lösningar.

Hitta det bästa kassasystemet till Mac, iPad och iPhone hos Expertvalet

Hur fungerar kassasystem till iPad?

Ett kassasystem till iPad fungerar som vilket annat kassasystem till en iOS-enhet som helst. Det är bärbart och det innebär lagring i molnet. Om du exempelvis använder streckkoder på samtliga av dina varor kan du registrera varukoderna i din iPad, vilka sedan registreras direkt i molnet.

När du ska använda din iPad som kassaregister ska du först skapa en produktkatalog. Denna kan vara organiserad utifrån ett flertal kategorier, varifrån du enkelt kan komma åt varje produkt.

Skatteverket godkänner digitala kvitton

Alla kassaregister ska registreras hos Skatteverket samt uppfylla myndighetens krav. Det här gäller oavsett om du har ett kassasystem för PC eller Mac. Majoriteten av de nya kassasystem som finns på marknaden är godkända enligt kassaregisterlagen.

Om din verksamhet säljer varor till en total kostnad som överstiger 182 000 kronor, vilket motsvarar fyra prisbasbelopp (år 2018), finns det krav från Skatteverket att du ska inneha ett godkänt och registrerat kassaregister. I och med att mobila enheter allt oftare fungerar som kassa godkänner Skatteverket idag digitala kvitton.

Här kan du läsa mer om kassaregisterlagen. Läs om vad som gäller för olika verksamheter och för olika kassasystem. Läs också om vilka som faktiskt inte behöver registrera sin kassa till Skatteverket.

Jämför priser på Mac-kassor

Behöver du ett kassasystem till Mac? Via Expertvalet kommer du lätt i kontakt med olika företag som erbjuder kassalösningar. Fyll i formuläret och mottag kostnadsfria offerter. Expertvalet matchar dig med marknadens bästa leverantörer!

Beställ offerter Det tar endast 1 minut!