Jämför priser på fordonsspårning
Få flera kostnadsfria offerter
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
Expressen
Allt om Bostad
Telia
Få upp till 4 offerter här Fordonssparning - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Vilken typ av fordon vill ni spåra?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 12. mars 2018

Fordonsspårning: Spåra fordon med GPS

Så sparar du pengar med fordonsspårning via GPS

Tid är pengar, särskilt för alla företag som nyttjar fordon i sin dagliga verksamhet. Ruttoptimering och bränsleförbrukning har stor inverkan på de löpande kostnaderna. Genom att satsa på ett system för fordonsspårning med GPS-spårning och elektronisk körjournal, går det att spara pengar på lång sikt.

Vanligen betalar du för varje hårdvara som ska installeras i fordonet, samt eventuell abonnemangskostnad. Det finns vanligen två olika driftslösningar för spårning av fordonen. Antingen aktiveras de med ett sms från mobilnätet, eller direkt via internetförbindelse.

Fördelarna med fordonsspårning via GPS är bland annat:

  • Försäkringspremien kan minskas
  • Fordonsspårning med GPS möjliggör analys av körvägar och hastighet
  • Mindre tid läggs på administrativt arbete med manuella körjournaler

Hitta bästa pris på fordonsspårning här. Fyll i formuläret ovan och få upp till fyra skräddarsydda offerter utifrån din verksamhets behov - Helt gratis och utan förbindelser!

Spåra fordon med GPS

De flesta system för GPS-spårning möjliggör skräddarsydda lösningar för vad som ska rapporteras samt hur ofta uppdatering ska ske. För större system finns det vanligen möjlighet att spåra all fordonstrafik i realtid, medan en mindre aktör eller privatperson kan få uppdatering via SMS om någon oönskad aktivitet förekommer.

Fordonsspårning med GPS innebär också att fordonets hastighet kan registreras och spårningsenheten kan tala om när fordonet kör för fort eller bränsleförbrukningen är ovanligt hög. Systemet kan till och med märka av bränslestölder eller eventuellt sabotage av bränsletanken.

Uppkopplingen till mobiltelefoner sker vanligen över GSM-nätet, varför det är viktigt att GPS-enheten placeras på ett ställe som har mottagning. Om GPS-sändaren hamnar i radioskugga kan fordonets position ej fastställas. Idag är GSM-nätet väl utvecklat och sändarnas antenner så pass kraftfulla att brist på mottagning vanligtvis inte är något problem.

Flaadestyring

GPS-spårning vid stöld av fordon

När du installerar GPS-spårning i ett fordon, minskar risken för stöld. GPS-enheten kan nämligen spåra fordonet i realtid. Den kan både skicka ett alarm när bilen förflyttas eller om fordonet passerar utanför en fördefinierad gräns eller landområde. Det finns till och med försäkringsföretag som ger 100 procent självriskreducering vid installation av GPS-spårning.

Många GPS-trackers, eller GPS-spårare, kopplas till Google Maps. Det innebär att du inte bara får koordinaterna för fordonet, utan även kan se exakt var fordonet befinner sig på kartan. När du vill veta var ditt fordon befinner sig, kan man alltså välja följande lösningar:

  • Spårning i realtid via satellit och internet
  • Påminnelse om fordonet passerar en viss gräns
  • SMS-utskick där positionen skickas tillbaka som koordinater

Kolla med ditt försäkringsbolag hur mycket du kan spara om du investerar i GPS-spårning på din fordonsflotta.

Självriskreducering

Elektronisk körjournal med GPS-spårning

Alla tjänsteresor ska registreras i slutet av varje månad. Förr gjordes detta vanligen med manuella körjournaler där startposition och slutdestination fylldes i. Samtliga journaler ska skickas till Skatteverket i slutet av månaden. Numera kan en elektronisk körjournal användas för att slippa krångel med papper och risk för utebliven information eller missade turer.

Det är inte lag på att informera sina anställda om att fordonet har en elektronisk körjournal installerad. Däremot kan man se det som god sed att informera sina anställda. Som arbetsgivare får du inte journalföra uppgifter som är irrelevanta för rapportering till Skatteverket. Det gäller exempelvis om den anställda inte sköter sina tider, eller har oplanerade stopp under resan.

Med en elektronisk körjournal minskar det administrativa arbetet för din personal, vilket alltid brukar uppskattas. Samtliga uppgifter sparas digitalt, vilket gör det enkelt att hantera alla journaler som ska in vid varje månadsslut. Genom att analysera körtid och körsträckor, kan ditt företag dessutom optimera sina rutter och bränsleförbrukning.

Genom att fylla i formuläret hittar vi på Expertvalet leverantörer som kan matcha just era behov. Ni får upp till fyra skräddarsydda offerter - Helt gratis och utan förpliktelser!

Beställ offerter för fordonspårning! Det tar mindre än 1 minut!

Läs också: Elektronisk körjournal: Priser för hårdvara och abonnemang