Jämför priser på kaffeautomater
Beställ skräddarsydda offerter här
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
Expressen
Allt om Bostad
Telia
Få upp till 4 offerter här Kaffeautomater - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många koppar konsumerar ni dagligen?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 15. april 2019

Kaffemaskin till kontoret - Saker att tänka på

En av de mest populära dryckerna på arbetsplatser är kaffe såsom cappuccino, espresso och bryggkaffe. En kaffemaskin och placeringen av denna tillåter medarbetarna att ta pauser som är nödvändigt för att bearbeta nya idéer.

Fyll i formuläret på höger sida så hjälper vi dig att komma i kontakt med flera tänkbara leverantörer. Det är enkelt och helt kostnadsfritt!

Olika typer av kaffemaskiner till kontoret

Utbudet för kaffemaskiner till kontoret är mycket stort. Maskinerna har olika funktioner, kapacitet, storlek och priserna varierar en del. I stora drag kan man säga att det finns två huvudtyper av kaffemaskiner, nämligen de som brygger olika slags kaffedrycker och de som brygger enkelt svart kaffe. Den allra vanligaste kaffeautomaten till kontor kan brygga flera olika kaffedrycker, varm choklad samt varmt vatten. Att kunna erbjuda varierande utbud av varma drycker är ofta uppskattat bland de anställda.

Kaffekonsumtion på kontoret

I Sverige dricker vi i genomsnitt tre kaffekoppar per person och dag. En tredjedel av kaffet som dagligen konsumeras dricks faktiskt på jobbet. Då kaffe är så populärt kan det vara en god investering att köpa en kaffemaskin till kontoret. Det finns till och med undersökningar som visar på att de flesta arbetstagare i Sverige har förmånen att få gratis kaffe på arbetsplatsen.

Kaffemaskin _kontor2 

Att ha i åtanke

När du ska köpa eller hyra en kaffemaskin till ditt kontor finns det en hel del som är viktigt att tänka på. Det finns flertalet olika faktorer att ha i åtanke såsom:

  • Bryggningsmetod: Vilken bryggningsmetod passar verksamheten? För kontoret passar kanske automatisk kaffemaskin bäst medan ett kafé kan behöva en avancerad espressomaskin. 

  • Utbildning och kompetens: Kräver kaffemaskinen utbildning av personalen för att de ska kunna använda den?

  • Kvalitet och kapacitet: Prioriterar er verksamhet kvalitet på kaffet framom effektivitet? Alltså ska det gå snabbt att producera stora mängder kaffe eller kan det gå lite långsammare med fler valmöjligheter och godare kaffe?

Vad kostar en kaffemaskin?

I och med att kaffemaskiner skiljer sig i storlek, dryckesutbud, design, modelltyp, kapacitet och prestanda, varierar även priset. Något som också påverkar kostnaden är om maskinen brygger kaffe på hela bönor eller på malet kaffe eller pulver. Att brygga kaffe på hela bönor är mer kostsamt, vilket innebär att även driftkostnaden blir högre för maskiner som brygger drycker på bönor istället för pulver.

Som ovan nämnt är det svårt att fastställa kostnaden för en kaffemaskin. Beroende på hur stor kaffemaskinen är och vilka funktioner den har varierar priset. I allmänhet sträcker sig priset från 8 000 kr för de allra enklaste modellerna och upp till 53 000 kr för de mer avancerade. Dessa typer av kaffemaskiner passar för kontor med kapacitet att producera 50 kaffekoppar per dag och uppåt.

Beställ offerter på kaffemaskin till kontoret

Innan du bestämmer dig för en kaffemaskin, kan det vara lämpligt att beställa flera offerter för att ta reda på vilken automat som passar din verksamhet bäst. På så sätt kan du jämföra pris och kvalitet på de olika maskinerna och sedan välja den lösning du föredrar. Fyll i formuläret på höger sida så hjälper vi dig att komma i kontakt med flera tänkbara leverantörer. Det är enkelt och helt kostnadsfritt!

Du kan motta upp till fyra offerter från olika leverantörer av kaffemaskiner. Följande kan du läsa igenom några frågor som kan vara bra att fundera över när du vill införskaffa en kaffemaskin:

  1. Hur många koppar kaffe dricks under en dag?
  2. Ska kaffemaskinen kunna framställa flera olika kaffevarianter?
  3. Ska kaffemaskinen kunna framställa varmt vatten och varm choklad?
  4. Ska kaffemaskinen enbart användas av anställda, eller ska kunder också använda kaffemaskinen?

Du är välkommen att fylla i kontaktformuläret högst upp på den här sidan så hjälper Expertvalet dig att hitta den kaffemaskin som passar din verksamhets behov allra bäst!

 

Läs också: Priset för en kaffeautomat