Jämför priser på kaffeautomater
Beställ skräddarsydda offerter här
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
Expressen
Allt om Bostad
Telia
Få upp till 4 offerter här Kaffeautomater - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många koppar konsumerar ni dagligen?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 05. februari 2019

Priset för en kaffeautomat

 I Sverige dricker vi ungefär fyra koppar kaffe per person var dag. En stor del av denna kaffekonsumtion sker på vår arbetsplats. Att ha en välfungerande kaffeautomat på jobbet blir därför betydande. Om du funderar på att införskaffa en ny kaffeautomat till företaget finns det vissa faktorer att överväga som kan påverka priset:

  • Hur många använder kaffemaskinen?
  • Hur mycket kaffe dricker de?

Du behöver även fundera över andra prisfaktorer såsom storlek, kvalitet, smakvarianter, design och varumärke.

Fyll i formuläret på höger sida så hjälper vi dig att komma i kontakt med flera tänkbara leverantörer. Det är enkelt och helt kostnadsfritt!

Pris för kaffeautomat till företag

Priset för en kaffeautomat varierar beroende på flera olika parametrar och är därför svårt att definiera. Prisnivån påverkas bland annat av automatens driftsprestanda, design, varumärke och förbrukningsvaror.

Vid anskaffning av en kaffeautomat kan man antingen köpa, leasa eller hyra kaffemaskinen. Om man är i behov av att använda kaffeautomaten under en kortare period kan hyrning eller leasing vara två tänkbara alternativ. Denna kostnad kan dock bli kostsam om det sträcker sig över en längre tidsperiod. I detta fall kan det vara bättre att överväga ett direkt inköp. Prisnivån på en kaffeautomat varierar vanligtvis mellan 10.000 och 70.000 kronor. 

Parametrar som påverkar priset för en kaffeautomat

  • Storlek
  • Dryckesutbud
  • Design
  • Modelltyp
  • Kapacitet
  • Prestanda

Något som också påverkar kostnaden är om kaffemaskinen brygger kaffe på hela bönor, malet kaffe eller pulver. Att brygga kaffe på hela bönor är mer kostsamt, vilket innebär att driftkostnaden är högre för de automater som brygger kaffe på denna ingrediens

Priset för förbrukningsvaror till kaffeautomat

Vilka förbrukningsvaror som används för att brygga kaffet har en stor inverkan på kaffeautomatens löpande kostnad. Med förbrukningsvaror avses främst de kaffebönor eller färdigmalda kaffeblandningar som används vid framställning av olika kaffedrycker. Kostnaden för att brygga kaffe på hela bönor är vanligtvis högre än för att brygga kaffe på färdigmalda blandningar.

Priset för serviceavtal till kaffeautomat

Kaffeautomater har kapaciteten att brygga varierande kaffedrycker, till stora mängder, på kort tid. Automatiska kaffeautomater kan köpas med ett tillhörande serviceavtal. Dessa serviceavtal finns i olika utformningar och skiljer sig därför i pris. Faktorer att ta hänsyn till i detta fall är vilka former av driftsunderhåll som önskas och hur många regelbundna kontroller som ingår. Hur serviceavtalet utformas avtalas med den återförsäljare som levererar kaffeautomaten.

Vilka övriga tjänster ingår när jag köper en kaffeautomat?

Vanligen så ingår kostnaden för leverans och installation oavsett om du köper, hyr eller leasar en kaffeautomat. När det kommer till service och underhåll så varierar det mellan olika leverantörer.

Om du överväger att köpa kaffe från leverantören finns det ofta ett avtal som ser till att maskinen alltid är påfylld med kaffe, mjölk och andra tillbehör. Ett serviceavtal är bra om det skulle hända något med maskinen. I detta fall kan leverantören skicka en servicetekniker för att undersöka problemet.

Tre Caféer att besöka

Ibland kanske du vill ta en kaffe utanför arbetsplatsen? Då borde du fortsätta läsa. Den 29 september var det nämligen den internationella kaffedagen. Detta firade vi genom att skapa ett evenemang på Facebook och be deltagare att dela med sig av sina bästa kaffetips. Nedan listas tre caféer som rekommenderades:


Lilla Kafferosteriet

LILLA KAFFEROSTERIET
Lilla Kafferosteriet är en liten oas inne i centrala Malmö. Där kan du avnjuta färskt och nyrostat kaffe. Deras kaffe rostas i små gjutjärnsrostar för att få en jämn och stabil temperaturutveckling under rostprocessen. Du kan smaka, känna och lära dig allt om ditt kaffe på detta mysiga rosteri!

Adress:
Baltzarsgatan 24
21136 Malmö


Da Matteo

DA MATTEO
Da Matteo är ett kafferosteri, surdegsbageri och café i en och samma lokal. Det finns fyra stycken caféer och alla ligger placerade i hjärtat av Göteborg. Där kan du bland annat se hur kaffeprocessen går till eller bara njuta av en smakrik högkvalitativ kopp kaffe!

Adress:
Magasinsgatan 17A
41118 Göteborg


Café Linné

CAFÉ LINNÉ
Café Linné är ett mysigt café på Strandvägen i Stockholm. De serverar gott och välsmakande kaffe, men även deras egna teblandning samt ekologisk varm choklad. Förutom härliga drycker så finns det också traditionella bakverk, matiga sallader och annat smaskigt på menyn.

Aderss:
Strandvägen 9
11456 Stockholm

 

Läs också: Köpa kaffemaskin till företaget