Jämför priser på kopiatorer
Beställ skräddarsydda offerter här
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
Expressen
Allt om Bostad
Telia
Få upp till 4 offerter här Kopiator - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många kopior gör ni månatligen?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 21. augusti 2019

Leasa en kopieringsmaskin

Det finns flera olika sätt att välja bland vid anskaffning av kopieringsmaskiner såsom inköp, hyra eller leasing. Medan inköp av en kopiator innebär en stor engångskostnad, möjliggör hyra och leasing av kopiator en löpande kostnad under avtalsperioden. Verksamheten betalar endast för driften av kopiatorn, vilket innebär att det blir enklare att byta ut produkten jämfört med om ni köper den.

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att komma i kontakt med flera leverantörer. Det är enkelt och helt kostnadsfritt!

Vad är skillnaden mellan att leasa och hyra en kopieringsmaskin?

Leasing av en kopieringsmaskin är ett mellanting av kreditköp och hyra. När leasingperioden är slut kan man välja om man vill köpa ut maskinen eller avsluta avtalet. Hyra av en kopieringsmaskin sker ofta på en förutbestämd tid som finns antecknat i avtalet. I och med detta är det viktigt att kontrollera om ni debiteras med en avgift om avtalet bryts inom den avtalade perioden eller ej.

Beroende på om ni väljer att leasa eller hyra en kopiator så skiljer sig också avtalstiden. Ett leasingavtal innebär vanligtvis ett bundet avtal under en längre period. Att hyra en kopieringsmaskin kan däremot göras under en kortare tid från ett par dagar, några veckor eller en månad. Om ni är i behov av maskinen under flera år kan det därför vara kokare att köpa kopiatorn då den totala kostnaden vid leasing eller hyrning kan överstiga kostnaden för köp.

Önskar du köpa eller leasa kopieringsmaskin?

Innan du undertecknar eller leasar en kopieringsmaskin till företaget är det viktigt att du är uppmärksam på kostnaderna som en kopiator medför. Priset på olika kopiatorer kan nämligen variera brett.

I det långa loppet är det vanligtvis dyrare att leasa en kopieringsmaskin än att köpa en. Då många leasingavtal ofta innefattar att man måste betala för varje framställd kopia kan det bli ganska kostsamt. Ett leasingavtal av detta slag kan också innebära att man måste betala ett visst minimumbelopp för kopiering varje månad. Om du dock önskar att undvika en hög engångskostnad kan leasing vara en lösning.

Utskrift Faerg

Vilken kopieringmaskin passar verksamheten?

Det finns en mängd olika varianter av välja bland när du vill leasa, hyra eller köpa en kopiator. Vi rekommenderar dig därför att titta närmare på nedanstående punkter för att hitta rätt:

  • Antalet medarbetare som dagligen ska använda kopieringsmaskinen.
  • Antalet kopior som ungefär kommer att framställas dagligen. 
  • Verksamhetens förbrukningsmängd (hur mycket pappersark och bläckpatroner som konsumeras).
  • Behovet av nätverksfunktioner hos kopieringsmaskinen.
  • Kopieringsmaskinens kapacitet att kunna framställa svartvita dokument och/eller dokument i färg.
  • Omfattning av eventuella serviceavtal för driftunderhåll.

Hur beställer man offerter för en kopieringsmaskin?

Prisnivån på offerter från olika leverantörer av kopiatortjänster varierar beroende på avtalets utformning och vilken slags kopiator det gäller. Priset beror bland annat på kopieringsmaskinens funktioner och kapacitet, men även på de kostnader som tillkommer för leverans och installation.

När du analyserar erbjudanden från tänkbara leverantörer bör du utgå från nedanstående frågor:

  • Vad kostar leveransen av kopieringsmaskinen?
  • Vad kostar installationen av kopieringsmaskinen?
  • Vilka tjänster ingår i det föreslagna serviceavtalet?
  • Hur lång är responstiden? Det vill säga tiden från det att du kontaktar leverantören om du upplever tekniska problem till dess att leverantören faktiskt löser dem.

Om du vill införskaffa en kopiator och vill ha hjälp med att hitta rätt kopieringsmaskin kan Expertvalet hjälpa dig. Genom att använda denna tjänst kommer du enkelt och bekvämt i kontakt med leverantörer som erbjuder den bästa lösningen för din verksamhets behov. Du kan beställa offerter för en ny kopiator helt kostnadsfritt och utan förpliktelser redan idag.

Beställ offerter Det tar endast 1 minut!