Jämför priser på fordonsspårning
Få flera kostnadsfria offerter
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
Expressen
Allt om Bostad
Telia
Få upp till 4 offerter här Fordonssparning - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Vilken typ av fordon vill ni spåra?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 16. december 2018

Spåra bilen med GPS

Behöver ert företag kunna spåra företagets bilar? För att spåra fordon i tjänst behöver man en GPS-spårare, även kallad GPS-sändare eller tracker, monterad i bilen. GPS-sändare kan användas för både tungtrafik och vanliga personbilar. Med hjälp av en GPS-spårare kan man bland annat:

 • Övervaka och spåra bilen om exempelvis stöld skulle inträffa
 • Håll koll på bilens bränsleförbrukning
 • Håll koll på bilens hastighet

Är GPS-spåraren något du behöver i din verksamhet? Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta en anpassad lösning till det bästa priset. Beställ upp till fyra skräddarsydda offerter - helt gratis och utan förbindelser!

Priset på GPS-spårning till bilen?

Priset för GPS-spårning av bilar skiljer beroende på era behov. En billig och enkel lösning kan kosta runt 500 kronor medan en mer avancerad lösning kan gå på upp över 3000 kronor.

Priset på själva hårdvaran säger dock inte allt samt som det inte alltid innefattar alla kostnader. En GPS-sändare behöver oftast en mobilnätsanslutning som antingen kan tas från en teleoperatör eller hanteras av leverantören. Detta pris kan därför variera mycket och gå mellan 50 kronor i månaden och upp till 300 kronor i månaden.

Månadskostnaden för att spåra bilen med GPS kan även vara högre om det finns ett behov för ett komplett fordonsspårningssystem. Leverantörer som erbjuder ett sådant system erbjuder ofta en sådan tjänst som abonnemang. Fordonsspårningssystem innefattar tjänster som transportoptimering och elektroniska körjournaler.

Beställ offerter Det tar endast 1 minut!

GPS-spårning till bilen - vad bör man tänka på?

Det finns många olika typer av GPS:er för att spåra bilen. Som ett första steg borde ni fundera ut vilka era behov är:

 • Ska ni använda GPS-spåraren för privat bruk?
 • Ska ni använda GPS-spåraren för yrkesmässigt bruk och spåra flera bilar? Det vill säga så kallad fordonsspårning.

Något som också blivit vanligare är att försäkringsbolag kräver att bilar är utrustade med GPS som ett villkor för att kunna bli försäkrade. När du installerar en GPS-spårare i bilen har du möjlighet att spåra bilen om stöld inträffat. GPS-positioneringen inkluderar ett stöldalarm som övervakar och larmar bilägaren om fordonets aktuella position ändras. Larmet aktiveras av ägaren själv, som sedan blir meddelad via sms när fordonet rör på sig utan att föraren är där.

Tänk även på hur och var GPS-sändaren ska användas. Ska den användas kontinuerligt så är kanske en batteridriven lösning inte optimal utan en 12-volts lösning som inte ständigt behöver laddas. Ska GPS-spåraren användas i bilen är det också viktigt att den tål upp till -30 grader kyla. En lösning med kontantkort blir också i längden dyrare om man ofta använder sändaren.

Kom ihåg! Personuppgiftslagen kan gälla för er om ni vill spåra bilar som företag. Läs mer hos Datainspektionen

Spaara _Bil _Gps

Hur fungerar GPS-spårning till bilen?

En GPS-spårare kan fastställa fordonets position med hjälp av satellitsignaler. Spåraren drivs vanligtvis med hjälp av bilbatteriet eller uttaget i cigarettändaren, men det finns även modeller med uppladdningsbara batterier.

Vanligtvis kompletteras enheten med ett SIM-kort som gör det möjligt att kommunicera med GPS:en. Ett vanligt SIM-kort med kontantkort fungerar fint.

Med GPS-spårare i bilen kan du snabbt och enkelt se:

 • Bilens position
 • Bilens hastighet
 • Bilens bränsleförbrukning
 • Antal körda kilometer

Se till att installera GPS-spåraren på en plats i bilen där den inte syns. På så sätt undviker du att GPS:en upptäcks av biltjuvar och nedmonteras.

Fördelar med GPS-spårning till bilen

Det finns många fördelar med att investera i en GPS-spårare till bilen. Nedan kan du läsa igenom några exempel:

 • Du har alltid koll på var bilen är.
 • Du har förmågan att se bilens riktning, hastighet och bränsleförbrukning.
 • Du kan när som helst på dygnet, var du än befinner dig, övervaka och spåra din bil. Detta kan vara särskilt användbart om bilen kommer att användas i yrkesmässigt bruk.

Beställ offerter på GPS-spårning till bilen

Innan du bestämmer dig för en GPS-spårare kan det vara lämpligt att beställa flera offerter för att ta reda på vilken spårare som passar dig bäst. På så sätt kan du jämföra pris och kvalitet på olika GPS:er och sedan välja den lösning du föredrar. Genom att fylla i formuläret hittar vi på Expertvalet leverantörer som matchar era behov. Ni får upp till fyra skräddarsydda offerter - Helt gratis och utan förbindelser!

Beställ offerter! Det tar mindre än 1 minut!