Beställ offerter på kassasystem
God kvalitet till bra priser
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
Expressen
Allt om Bostad
Telia
Få upp till 4 offerter här Kassasystem - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Vilken typ av kassalösning önskar ni?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 04. oktober 2017

Faktorer som påverkar pris på kassaregister

Få pris på kassaregister

Ett kassaregister är en del av ett kassasystem som kan bestå av olika enheter. Kassaregistret utgörs dock vanligtvis av en huvuddator, kassalåda och eventuellt kvittoskrivare och streckkodsscanner. Priset och omfattningen på enheterna beror på företagets verksamhet och huvudsyftet med systemet.

Faktorer som påverkar priset är bland annat:

  • Mängden enheter och funktioner som behövs 
  • Kassaregistrets kapacitets krav
  • Varumärke och modell.

Ett kassaregister kan underlätta ert företags dagliga verksamhet och samtidigt spara tid och pengar. Om ert företag är i behov av ett kassaregister kan ni fylla i formuläret till höger och få upp till fyra offerter av leverantörer nära er. Ni kan sedan välja ut den lösning som bäst uppfyller företagets önskningar. Tjänsten är kostnadsfri och utan förpliktelser! Vi gör grovjobbet, ni sparar pengarna!

Köpa, hyra eller leasa?

Priset på ett kassaregister påverkas till stor del av vilket anskaffningssätt företaget väljer. Vanligtvis finns det tre olika valmöjligheter att köpa, leasa eller hyra.

Köpa

Att köpa ett kassaregister innebär att företaget köper alla nödvändiga enheter. Det kan för många företag ses som en stor investering vilken kräver ett stort grundkapital. Köp av ett kassaregister är en investering som är lönsam på långsikt. Därav är detta alternativ mer lämpligt för långlivade eventuellt mer etablerade företag.

Hyra eller leasa

Att hyra eller leasa ett kassaregister innebär att man under avtalad period eller tills vidare betalar hyra på enheterna. Detta alternativ är mindre riskfyllt än köp och det kräver en mindre investering. Om kassaregistret till exempel skulle gå ur tiden är det enkelt för företaget att avbryta hyreskontraktet utan större förluster.

Att hyra lämpar sig väl för till exempel mindre företagare som fungerar på säsongsbetonad marknad. Genom att hyra de enheter som behövs slipper de värdeminskningar på maskiner som inte används året runt. Dock är hyrning inte det mest lönsamma alternativet om man söker en långsiktig lösning, eftersom kostnaden är kontinuerlig.

Övriga kostnader

Ta även i beaktande att övriga kostnader kan tillkomma utöver kassaregistrets pris. Exempelvis kostnader för reparation, underhåll samt installation. Företaget kan även hamna utbilda personalen för att de ska kunna hantera kassaregistret. Kvittoskrivaren kräver kvittopapper vilket även är en kontinuerlig kostnad.

Det är viktigt att noggrant läsa igenom hyresavtalet på förhand. På så vis undviker man oväntade utgifter och besvär. Det kan till exempel vara bra att veta om underhåll och reparation ingår i månadshyran eller leasingavtalet för att kunna budgetera rätt.

Kassaregister

Varför behöver ditt företag ett kassaregister?

Om ett företag tar emot kontant eller kontokortbetalning är de enligt svensk lag skyldiga att använda ett certifierat kassaregister. Lagen är till för att skydda seriösa företagare från oseriöst företagande och fusk inom branschen. Även om detta är relevant finns det andra fördelar med ett kassaregister.

Kassaregistrets huvuddator är den del som kan anpassas enligt företagets preferenser och på så sätt underlätta den dagliga verksamheten. En restaurang kan till exempel med hjälp av huvuddatorn och mjukvaran digitalt skicka beställningar mellan kök och servitör.

Svensk lag kräver att kunden alltid ska erbjudas kvitto efter köp, enligt kassaregisterlagen, en kvittoskrivare förenklar och gör denna uppgift möjlig. Med en skild skrivare för kontrollkvitton kan man även spara upp till 100 timmar om året i tid. En streckkodsscanner och andra sidan ökar enkelt kassapersonalens effektivitet. Med en bra streckkodsscanner minskar kötiden vilket i sin tur ökar kundantalet.

Läs också: Kassasystem, kassaregister, kassaapparat - Vad är vad?

Vilka företag behöver inte använda kassaregister?

Det finns enligt svensk lag vissa undantag för vilka verksamheter som inte behöver använda sig av certifierade kassaregister. Exempel på verksamheter vars försäljning inte kräver kassaregister är taxi, välgörenhet och hobbyverksamhet som försäljning till klassresa.

Ett företag som bedriver verksamhet av enligt Skatteverket obetydlig omfattning är även befriade från att använda ett kassaregister. Med obetydlig omfattning menas att försäljningen mot kontant och kontokortbetalning inte vanligtvis överstiger fyra prisbasbelopp per år inklusive moms. Prisbasbelopp anges årligen av Skatteverket, för exakt och aktuell information om prisbasbelopp kan du läsa mera på Skatteverkets hemsida.

Här hittar du en mer detaljerad text om kassaregisterlagen: Vad innebär kassaregisterlagen?

Vill ni motta offerter på kassaregister från lokala leverantörer? Fyll i formuläret uppe till höger eller klicka på knappen nedan, så förmedlar vi er vidare till våra duktiga samarbetspartners. Snabbt, enkelt och utan förpliktelser! Vi gör grovjobbet och ni sparar pengarna! 

Beställ offerter! Det tar endast 1 minut!