Jämför priser på fordonsspårning
Få flera kostnadsfria offerter
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
Expressen
Allt om Bostad
Telia
Få upp till 4 offerter här Fordonssparning - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Vilken typ av fordon vill ni spåra?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 12. december 2018

Real-time GPS-tracking - så kan det hjälpa ert företag

Vad är real-time GPS-tracking?

Real-time GPS-tracking, även kallat realtidsspårning, innebär att ett företag kan positionera sina fordon i realtid. Detta görs med hjälp av GPS-trackers som placeras i fordon och sedan kopplas till ett spårningssystem (karttjänst) på en dator.

Att som företag använda sig av real-time GPS-tracking ger er möjligheten att bland annat:

  • Enkelt styra och kontrollera enheterna i flottan
  • Optimera flottans körningar och rutter, även i realtid
  • Spara tid och pengar genom att effektivisera verksamheten

Real-time GPS-tracking kan vid första anblick ses som en stor investering som kräver ansträngd implementering, men så är inte alltid fallet. Det enda som behövs idag är oftast en GPS-sändare samt en dator med nätverksanslutning. De flesta systemen idag är webbaserade samt som leverantören ofta hanterar implementering och program anpassning.

Realtidsspårning fungerar lika bra för små som för större företag. Fyll i formuläret ovan så matchar vi på Expertvalet er med leverantörer utifrån era behov. Få upp till fyra skräddarsydda offerter helt kostnadsfritt och utan förpliktelser!

Så kan real-time GPS-tracking hjälpa ert företag utvecklas

Företag som använder fordon i tjänst kan mycket väl använda real-time GPS-tacking för att utveckla och förebättra verksamheten. Detta gäller både för företag som fokuserar på åkeri och har en stor flotta och mindre företag var fordonen endast används som transportmedel.

Nedan kan ni läsa om hur ert företag kan förbättra verksamheten med hjälp av real-time GPS-spårning.

Effektivisera

Genom real-time GPS-spårning kan företaget på många fronter effektivisera verksamheten, främst dock inom ruttplanering och fordonsorganisering. Med ett realtidssystem har företaget möjligheten att kunna överblicka var fordonen befinner sig. Det i sin tur gör det möjligt att justera och effektivisera rutter. Till exempel att skicka närmaste fordon till aktuell serviceplats.

När det gäller transport så kan företaget även vidare effektivisera genom att synkronisera lagerhantering och packning med transportfordonen.

Eftersom kommunikationen mellan kontor och fordon även sköts genom realtidssystemet så effektiveras administrationen samtidigt. Administrationen kan enkelt genom systemet skicka ut uppdrag, positioner eller andra meddelanden, vilket sparar tid.

Man kan även tillsammans med spårningssystemet installera elektroniska körjournaler för att vidare effektivisera och minska på de administrativa uppgifterna.

Real Time Gps Spaarning

Öka

Med real-time GPS-spårning kan ett företag bland annat öka sina inkomster, främst genom att effektivisera verksamheten. Realtidssystemet kan även bidra till en ökad kundnöjdhet. Till exempel genom att möjliggöra snabb service och detaljerade faktureringsuppgifter.

Säkerheten är även något som ett företag kan öka och förbättra med hjälp av real-time GPS-tracking. Främst genom kontrollen över fordonen i flottan, vid stöld kan man till exempel följa och lättare lokalisera fordonet. Ett annat sätt att öka säkerheten är genom att kontrollera överhastighet och se till att detta inte är förekommande problem. Eftersom överhastighet och våldsamt körande utsätter både fordon och chaufför i fara.

Minimera

Genom att analysera den körinformation som samlas in med hjälp av realtidssystemet så kan företaget se möjligheter för att minska utgifter. Till exempel kan man analysera körbeteendet för att minska bränsleutgifter. På samma sätt kan man även minimera mängden utsläpp och bli ett grönare och miljövänligare företag.

Pris på real-time GPS-spårning

För att kunna använda real-time GPS-spårning så krävs två komponeneter. En GPS-enhet som hanterar realtidsspårning (det gör de flesta idag) och ett program som hanterar insamlad information (karttjänst).

Kompatibla GPS-enheter ska finnas i varje fordon som ska spåras i realtid. GPS-enheten kan antingen vara batteridriven, kopplad till fordonets OBD-uttag eller kopplas in i fordonets elsystem. Själva GPS-enheten kan ligga runt 2000 kronor men kan även köpas som applikation till en mobilenhet för en billigare peng.

För att kunna använda real-time GPS-spårning behöver man även ett system var informationen samlas på ett överskådligt sätt. Detta kan vara till exempel, en applikation, ett operativsystem eller ett program i en webbläsare. Systemet säljs idag oftast som abonnemang. Månadskostnaden för ett abonnemang varierar men ligger vanligtvisrunt 250 kronor beroende på bindningstiden.

Leverantörer av realtidspårningssystem har även oftast GPS-eneheter. De erbjuder vanligtvis några månader abonnemang på köpet av en GPS-enhet så fråga efter det vid inköp!

Vilka funktioner ingår i real-time GPS-tracking?

 

GPS_tracker _2

Vilka funktioner som ingår och vilken information som samlas in med hjälp av real-time GPS-tracking så skiljer mellan tjänsteleverantörerna. Vanligt är dock att följande funktioner ingår:

  • Visning av fordon och servicepunkter i realtid
  • Status på fordon och servicepunkter
  • Utmärkning av områden var in och utträde ska noteras, t.ex. lager eller kontor
  • Kommunikationsverktyg

Vidare så lagras även information som senare kan analyseras och användas för att förbättra verksamheten. Information som vanligtvis loggas är:

  • Start och slutpunkt
  • Körbeteende, t.ex. acceleration, bromsning och hastighet
  • Rutter och kilometrar körda

Läs mer om fordonsspårning.

Vill ni förbättra och utveckla er fordonsflotta?
Genom att fylla i formuläret matchar vi på Expertvalet er med ledande leverantörer! Ni får upp till fyra skräddarsyda offerter utifrån era behov - Helt kostnadsfritt och utan förpliktelser!

Beställ offerter! Det tar mindre än 1 minut!