Kundservice: 010-884 81 69
Måndag - torsdag kl. 09:00 - 20:00
Fredag kl. 09:00 - 16:00
Senast uppdaterad: 11. december 2018

Musikalisk verktygslåda för att hjälpa dig handskas med din ekonomi

Expertvalet sammanställde två infografer för att hjälpa dig handskas med dina pengar.

Musikalisk_verktygslåda

Pengar har en fundamental roll i vårt samhälle. De flesta av våra handlingar motiveras på sätt eller annat av att tjäna, spara eller göra sig av med pengar. Allt vi gör kretsar kring ekonomi.

För många finns det dock även något annat som följer oss genom livet. Något som påverkar oss känslomässigt och ger energi. Nämligen musik. Musiken är en outömlig källa av inspiration och motivation. Den hjälper mot stress, dåliga dagar och de ändlösa utmaningarna i vårt liv.

Att kombinera dessa två ämnen är därför väldigt intressant. Expertvalet beslöt att undersöka temat och förhållandet musik och pengar. Genom historien har pengar alltid varit ett aktuellt ämne inom musiken. Artister har alltid delat med sig av sina åsikter om pengar och rikedom.

På 60 och 70-talet skrev de flesta stora artister låtar om kapitalismens och girighetens hemskheter. Pengar var något man ifrågasatte och kritiserade.

På 90-talet vände dock trenden och rappare samt pop stjärnor började istället glorifiera rikedom och lyxliv. Idag är det allmänt accepterat att skryta om pengar och ett lyxigt glamourliv ses av många som idealet.

Expertvalet presenterar nu två infografer om pengar i musik.

Den första infografen erbjuder ekonomi- och företagsamhets-"tips” baserat på lyrik av amerikanska hip hop- artister som har gjort miljoner på sin musik och sina affärsprojekt. 

Den andra infografen fungerar mera som en tröst i tider då stålarna tryter. Till listan samlades några sorgliga sånger om hur det känns att vara utan pengar. Denna infograf kommer att hjälpa dig inse att du inte är ensam i din misär.

Oberoende vad ditt förhållande till pengar och företagsamhet är kommer det alltid att vara en del av ditt liv. Dessa infografer erbjuder dig dels motivation att gå ut och tjäna pengar men också tröst i tider då plånboken gärna kunde vara tjockare.

Musik _entreprenoerstips

 

<div style="clear:both"><a href="/blogg/2016/12/musikalisk_verktygslaada"><img src="/media/2243291/musik_entreprenoerstips_771x4239.jpg" width="100%" title="musikaliska entreprenörstips" alt="musikaliska entreprenörstips" border="0" /></a></div>

Pank _sanger

<div style="clear:both"><a href="/blogg/2016/12/musikalisk_verktygslaada"><img src="/media/2243297/Pank_sanger_770x3493.jpg" width="100%" title="Sånger_om_fattigdom" alt="Sånger_om_fattigdom" border="0" /></a></div>