Kundservice: 010-884 81 69
Måndag - torsdag kl. 09:00 - 20:00
Fredag kl. 09:00 - 16:00
Senast uppdaterad: 01. september 2017

70 smarta tips för att boosta din blogg

Uppdatera din blogg i några enkla steg

Det är flera som bloggar idag. Både privatpersoner och företag startar bloggar och skriver om allt mellan himmel och jord. Något som flera glömmer är hur mycket arbete som krävs för att upprätthålla en bra blogg.

Alltid hjälper ändå inte ett bra innehåll, utan det är också viktigt att allting hänger ihop för att du ska uppnå ett bra resultat. För att boosta din blogg, vare sig det är en personlig blogg eller en företagsblogg, gäller det att ha koll på dessa sex punkter:

  • Sökmotorsoptimering
  • Attityd
  • Innehåll
  • Målgrupp
  • Layout
  • Nätverk

Expertvalet har sammanställt en infograf för att hjälpa dig boosta din blogg. Med dessa 70 smarta tips kan du enkelt bli bättre på vad du gör, öka synligheten för din blogg och tänka över vad som fungerar bäst för just din publik.

70_smarta _tips _boosta _bloggen

<div style="clear: both;"><a href="https://www.expertvalet.se/blogg/2017/05/70-smarta-tips-hur-du-boostar-din-blogg"><img title="70 smarta tips hur du boostar din blogg" src="https://www.expertvalet.se/media/2575757/70_smarta_tips_boosta_bloggen.png" alt="70 smarta tips hur du boostar din blogg" width="770" border="0" /></a></div>

SEO, eller sökmotorsoptimering som det heter på svenska, handlar helt enkelt om att få bättre synlighet på nätet. Det är en mycket viktig faktor för såväl bloggar som andra nätsidor. Utan ordentlig SEO kan du lika bra glömma att rankas högt i till exempel en sökning på Google.

Attityden är en annan mycket viktig faktor. Alla vet vi att en positiv attityd hjälper i de flesta situationer - så även här. Ha tålamod och försök på nytt om du misslyckas. Ta emot kritik och kommentarer på ett konstruktivt sätt och undvik konflikter - då undviker du att uppröra dina läsare.

Innehållet är A och O på din blogg. Ingen orkar läsa en blogg med ointressant innehåll. Satsa på innehållet men se även till att du har någon slags röd tråd som löper genom hela din blogg. Hoppar du från ämne till ämne utan en bra förklaring kan du lätt göra dina läsare förvirrade.

Som med all marknadsföring är det viktigt att känna till sin målgrupp. Vem är det egentligen du skriver för? Vad vill denna målgrupp ha? Lär känna din målgrupp och se till att du uppfyller deras behov, men kom ihåg att även du ska tycka att det är roligt att skriva det du skriver om.

Det visuella - layouten - är en annan viktig faktor för en lyckad blogg. Trots att du är den bästa skribenten inom ett område, och du har det bästa innehållet som man kan tänka sig, är ändå layouten på din blogg en av de viktigaste faktorerna. Använder du dig av färger som skär sig och bilder av dålig kvalitet - ja, då får du nog inte många läsare heller. Kom ihåg att det endast tar några sekunder för en läsare att avgöra om en blogg är värd att spendera tid på och då spelar layouten en avgörande roll.

Sist men inte minst bör du ha ett bra nätverk. Detta är trots allt inget som kommer direkt, och absolut inte utan arbete. Men en positiv sak är att nätverk alltid kan växa, så se denna punkt som en som du hela tiden håller i baktankarna: lyft fram din blogg och sprid ordet vid varje möjligt tillfälle och se till att mängden bloggbesökare ökar.

Gillade du infografen? Dela den gärna på din blogg genom att kopiera in HTML-koden:
 <div style="clear: both;"><a href="https://www.expertvalet.se/blogg/2017/05/70-smarta-tips-hur-du-boostar-din-blogg"><img title="70 smarta tips hur du boostar din blogg" src="https://www.expertvalet.se/media/2575757/70_smarta_tips_boosta_bloggen.png" alt="70 smarta tips hur du boostar din blogg" width="770" border="0" /></a></div>