Kundservice: 010-884 81 69
Måndag - torsdag kl. 09:00 - 20:00
Fredag kl. 09:00 - 16:00
Senast uppdaterad: 13. februari 2019

Vad hände? En nyhetssammanfattning av januari

Företagsnyheter januari

 

Första månaden på det nya året är slut och vi på Expertvalet tar tillfället i akt att kicka igång vårt nya projekt Vad hände?. Varje månad kommer vi samla ihop intressanta artiklar som företagare och yrkesmänniskor har nytta av.

I nyhetssammanfattningen kommer ni få läsa om vad som har hänt inom företagande i Sverige under månaden som varit. Ni kan även få läsa tips på bra artiklar, guider eller rapporter som har publicerats. Vi kommer även inkludera tips på kommande evenemang, så att ni kan hålla er uppdaterade om det mesta via oss.

I januariupplagan har vi valt att samla nöjesläsning inom temat produktivitet - allt för att ni ska kunna fortsätta året på bästa sätt. Trevlig läsning!

Nyheter -januari

Arbetsförmedlingen varslar och lägger ned kontor

En stor nyhet briserade den 30:e januari då Sverige fick reda på att 4500 anställda på Arbetsförmedlingen kommer att varslas. Flera kontor runt om i landet kommer även att läggas ned. Istället kommer allt fler delar läggas ut på privata aktörer.

Anledningen till varslingen är den minskade budgeten, där det rör sig om en minskad budget på 800 miljoner kronor.

Läs mer om nyheten här:
Aftonbladet
SVT
Sveriges Radio

Ett steg närmare ett avtalslöst Brexit?

Brittiska parlamentet röstade nej till Theresa Mays framförhandlade utträdesavtal den 15:e januari. Nu gäller det för Theresa May att förhandla fram ett nytt utträdesavtal med EU innan den 29 mars, det officiella datum för när Brexit ska ske.

Om Theresa May inte kan förhandla fram ett avtal som båda parter är nöjda med innan den 29 mars 2019 riskerar vi ett avtalslöst Brexit. Ett omförhandlat utträdesavtal planeras tas upp till omröstning av det brittiska parlamentet i mitten av februari.

Läs mer om nyheten här. 
Läs allt om Brexit här (engelska). 

PwC rekommenderar att svenska företag som arbetar med eller mot den brittiska marknaden ska förbereda sig för ett avtalslöst Brexit. Bland annat bör ni se över hur det eventuellt kommer fungera med tull och moms för varor som skickas mellan Sverige och Storbritannien.

Läs mer om hur ni kan förbereda er här.

Månadens nöjesläsning

Noejeslaesning

5 kända myter om produktivitet

Första tipset för veckans nöjesläsning kommer från Chef som i sin artikel krossar fem kända myter om produktivitet. Vi bombarderas ofta av tips för att jobba bättre och bli mer framgångsrika men frågan är om tipsen alltid stämmer.

Måste du verkligen stiga upp tidigt för att vara produktiv? Svaret är nej, att stiga upp tidigt kanske passar för vissa men inte för alla, istället för att tvinga dig själv att stiga upp tidigt bör du följa din egen dygnsrytm för att hitta de tider då du är som mest produktiv. Lätta på stressen och minska din oro en aning genom att slå hål på några av de sakerna du tror gör dig mer produktiv.

Läs hela artikeln här: 5 kända myter om produktivitet – som måste krossas

Så blir 2019 ditt mest produktiva år

Från myter om produktivitet till tips på hur du kan göra ditt 2019 mer produktivt. Chef har även lagt ihop en lista med konkreta tips för hur du kan bli mer produktiv.

Glöm tips som att stiga upp tidigt och jobba mer. Listan fokuserar på den hälsosamma aspekten, och hur du kan jobba smartare och med mindre stress. Bli produktivare på ett hälsosamt sätt istället för att jobba för mycket och på fel sätt.

Läs hela artikeln här: Så blir 2019 ditt mest produktiva år – någonsin

“High Performance” - hur håller du dig på topp hela tiden?

Här har det smugit sig in en podcast mitt bland alla artiklar. Ledarskap med Magnus och Kim har i sitt 131:a poddavsnitt tagit sig an boken High performance Habits skriven av Brendon Burchard.

Vårt tips till er är att lyssna på detta avsnitt, och om ni har ännu mer tid över, läs boken! Vilka vanor är viktiga för att kunna prestera? Hur mår du bra samtidigt som du tar dig an alla krav som ställs på dig? Hur blir du mer effektiv och produktiv på jobbet, och i privatlivet?

Det är många frågor och många svar - och för att få den starten du förtjänar på 2019 tycker vi definitivt att du bör lyssna på denna podcast.

Lyssna på:  Ledarskap med Magnus & Kim

Evenemang -februari

Evenemang du inte får missa i februari

Som en del av vårt nya koncept kommer ni inte bara få ta del av intressanta artiklar från månaden som varit - vi vill också kunna passa på att uppdatera er på intressanta, kommande evenemang.

I februari ordnas flera mässor runtom i Sverige. Ett perfekt tillfälle för företagare och andra yrkesmänniskor att nätverka med både kunder och branschfolk. Några mässor vi på Expertvalet håller ett öga på under februari är bland annat:

Vad?Var?NärLänk
Båtmässan Göteborg 02.02 - 10.02 Läs mer
Bröllopsfeber Göteborg 16.02 - 17.02 Läs mer
Bröllopsfeber Stockholm 23.02 - 24.02 Läs mer
Personal & Chef 2019 Stockholm 20.02 - 21.02 Läs mer
Starta eget 2019 Stockholm 21.02 - 22.02 Läs mer
Jämtlands Hem & Villamässa 2019 Frösön 23.02 - 24.02 Läs mer