Kaffeautomat pris

Jämför pris och kvalitet på kaffemaskiner - Beställ flera offerter!

Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kaffeautomater - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många koppar konsumerar ni dagligen?

Det tar mindre än 1 minut!

Pris på kaffeautomater

En kaffeautomat är en prisvärd investering. På de flesta kontor i Sverige dricker man kaffe. Det finns kaffeautomater i alla prisklasser. Beroende på vilka krav man har på kaffeautomaten kommer priset också att variera. De mest dominerande faktorerna som påverkar priset är följande:

  • Storlek och kapacitet
  • Modell, märke och design
  • Urval av serverbara drycker

På den svenska marknaden finns många leverantörer och företag som alla erbjuder sina egna kaffeautomatlösningar. Det kan därför vara svårt att hitta den lösning som passar ens företag bäst.

Expertvalet finns till för att hjälpa dig navigera i prisdjungeln. Fyll i formuläret till höger och motta skräddarsydda offerter på kaffemaskiner. Det är kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Vad kostar det att hyra en kaffeautomat

Priset på kaffeautomater varierar stort. I regel bör man räkna med att betala mellan 10 000 - 50 000 kronor för att köpa en kaffeautomat.

Expertvalet har jämfört priser på kaffeautomater på några av de ledande leverantörerna i Sverige. I pristabellen nedan kan du se priser på olika kaffeautomater som alla kan hittas på den svenska marknaden. Vi reserverar oss för förändrade priser.

Modell Styckepris Fullservice/månad om avtalstid 36 månader Hyra+Fullservice/månad om avtalstid 36 månader
Como Bravo C02 23 020 kr 432 kr 752 kr
Stresa 41 443 kr 797 kr 1660 kr
Spengler PSL FB 50 25 000 kr 350 kr 885 kr
Bonamat Bolero XL 423           15 353 kr 632 kr 815 kr

 

På den svenska marknaden finns kaffeautomater i flera olika prisklasser. Alla leverantörer har olika arrangemang då det kommer till styckpris, hyra och serviceavtal så det lönar sig att studera alla leverantörer skillt och sedan ta sitt beslut.

Det första valet man måste göra, är ifall man vill köpa, hyra eller leasa kaffeautomaten. Om investeringen är långsiktig lönar det sig i regel att köpa. Fastän ett köp kan kännas som en dyr investering vid själva inköpet blir det ändå billigare i längden. Under en treårsperiod (36 månader) hinner en månatlig hyra överskrida styckpriset. Om man alltså ämnar ha en kaffeautomaten i mer än tre år är ett köp definitivt mer lönsamt. Om man däremot vill ha en flexiblare lösning med möjligheten att t.ex. byta kaffeautomat, är ett hyresavtal antagligen rätt väg att gå. 

Kaffepris

Priser på serviceavtal för kaffeautomater

Det andra valet man måste göra, är hur omfattande service man vill ha. De flesta företag erbjuder, förutom själva kaffeautomaten, även ett servicepaket. Dessa servicepaket är ofta uppdelade i enkel service och fullservice.

Enkel service innebär i regel att leverantören erbjuder bastjänster som att upprätthålla maskinens funktionsduglighet samt rengöring och reparation om problem inträffar.

Fullservice innebär en mera omfattande service där leverantören bl.a. fyller på kaffeautomaten med kaffe och eventuella andra ingredienser. Skillnaderna ligger till största delen i hur ofta maskinen rengörs, fylls på och sköts. Vissa avtal innebär att leverantören sköter om maskinen varje vecka, medan andra avtal innebär att kaffemaskinen sköts av personalen på kontoret. Då finns leverantören endast tillgänglig om något problem uppstår och maskinen t.ex. måste repareras. Detta varierar dock beroende på leverantör och på automat. Vissa automater går enkelt att själv fylla på och rengöra medan andra maskiner är mer komplexa och därmed också i behov av professionell service.

Vad kostar en kaffeautomat för företaget

Förutom serviceavtal tillkommer för en kaffeautomat även andra driftskostnader. Att använda maskinen är i sig en kostnad. Till driftskostnader hör, förutom service, även köp av kaffe, elförbrukning och vattenförbrukning. 

Priset på olika kaffetyper

Vilken typ av kaffe som används i maskinen beror på modellen. Som tidigare framkom kan denna påfyllning också ingå i serviceavtalet. Om så inte är fallet är kaffet en driftskostnad som kan variera väldigt mycket. Som alternativ finns i regel hela kaffebönor, förmalet kaffe samt frystorkat kaffepulver. Hela kaffebönor är dyrast, men ger också den fylligaste och mest aromrika smaken. Färdigmalet kaffe är aningen billigare, men tappar i och med att det är förmalet, delvis aromen. Frystorkat är det överlägset billigaste alternativet, men har i och med sin förhandsbehandling tunnare smak än t.ex. hela kaffebönor.

Priset på elförbrukningen

Elförbrukning och vattenförbrukning är faktorer som också varierar beroende på modell. I regel kan man räkna med att nyare modeller förbrukar mindre el. Många nya modeller har idag t.ex. ett energisparläge som gör att elförbrukningen blir avsevärt mindre.
Även storleken och kapaciteten på automaten påverkar el och vattenförbrukningen. Ju större maskinen är desto större är elförbrukningen oftast.

Kaffeautomatpris

Pris på kaffeautomater i Sverige

Expertvalet erbjuder kaffeautomater av svenska leverantörer. Ovanstående information och priexempel är baserat på leverantörer som är verksamma på den svenska marknaden. De flesta leverantörer är verksamma i hela Sverige, såväl i Stockholm, Göteborg som Malmö går det alltså att enkelt få leverantörer på kaffeautomater Fördelen med inhemska leverantörer är att man på så sätt försäkrar sig om kvalitet och professionell service. Att köpa en automat utomlands kan kanske kännas som en billig lösning. Problemet med att köpa utomlands blir dock service av automaten. En utomstående leverantör har sällan möjlighet att erbjuda service i ett annat land. Det kan därmed bli dyrt att anlita utomstående reparatörer för att sköta maskinen om något händer.

Expertvalet erbjuder offerter från pålitliga leverantörer som alla är etablerade på den svenska marknaden. Fyll i formuläret uppe på sidan och motta offerter av pålitliga leverantörer. Det är kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Beställ offerter på kaffeautomater! Det tar mindre än 1 minut!