Beställ offerter på kassaregister
Jämför pris och kvalitet på kassaregister!
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kassasystem - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Vilken typ av kassalösning önskar ni?

Det tar mindre än 1 minut!

Kassaregister till butik, restaurang och salong

Köpa nytt kassaregister – vad behövs?

Sysslar er verksamhet med att sälja produkter eller tjänster mot kontant- eller kontokortsbetalning? Då vet ni att ni enligt kassaregisterlagen måste använda er av kvalificerade kassasystem som ni antingen hyr eller köper till verksamheten. Anledningen till att detta lagstadgade system upprättats är för att skydda er verksamhet mot illegal konkurrens.

När ni köper ett kassaregister, säkerställ att det uppfyller följande krav:

  • Det ska vara tillverkardeklarerat.
  • Det ska vara anslutet till en kontrollenhet. Enheten ska vara certifierad och kunna läsa av alla uppgifter från kvitton som registreras. På så vis bevaras all relevant information Skatteverket kommer att behöva vid eventuella kontroller.
  • Den information som lagras i kontrollenheten från kvitton får inte vara tillgänglig för er verksamhet. Denna information lagras enbart för att Skatteverket skall kunna utföra adekvata kontroller av era kassaregister.

Behöver ni köpa nytt kassaregister? Fyll i formuläret, så mottar ni upp till fyra offerter som ser till era behov baserat på kapacitet och betalningslösning. Vi gör grovjobbet, ni sparar pengarna!

Kostnader vid köp av kassaregister

Kassaregistret är en del av kassasystemet och utgörs i huvudsak av maskinen som används för att räkna summan av varor och förvara dagskassa. Först och främst bör ni se över vilket betalningssätt ni vill använda er av. Sett till hur länge ni behöver ert kassaregister kan det exempelvis vara bra att se över ifall ni vill hyra eller köpa kassaregistret.

Köp av kassaregister är oftast i längden ett mer lönsamt alternativ i jämförelse med hyra, även om det innebär en högre grundinvestering. Inköpspriset för ett standard kassasystem ligger runt 50 000 kronor. Detta är dock beroende på funktion, varumärke samt leverantörers erbjudanden.

Pris _exempel _koepa _kassaregister

Se till att ha koll på vilka betalningssätt som de leverantörer ni finner intressanta erbjuder. Kassaregistret kan vidare komma i olika former med olika funktioner och det finns en mängd återförsäljare av kassaregister att välja bland.

Innan ni går vidare för att välja leverantör är det viktigt att betänka ett antal faktorer:

Vilken verksamhet sysslar ni med och vilka behov måste ett kassaregister bistå inom denna verksamhet?
Vilka betalningssätt ska gå att läsa in i kassaregistret? Sysslar er verksamhet till exempelvis med köp och sälj, uthyrning eller leasing?
Hur många kassaregister behöver er verksamhet?

Vill ni snabbt få bästa pris på det kassaregister som främst fyller era behov? Fyll då i formuläret på denna sida och motta upp till fyra skräddarsydda offerter. På så vis kan ni effektivt jämföra priser på kassaregister samt kvalitet de olika registren och hitta den lösning som passar er verksamhet bäst. Vi gör grovjobbet, ni sparar pengarna!

Beställ offerter Det tar endast 1 minut!

 

Vad innebär ett certifierat kassaregister?

Alla företagare och verksamheter som är skyldiga till upprättandet av ett kassaregister måste anmäla detta register till Skatteverket. Från och med den 1:e januari 2014 är det även krav på de verksamheter som sysslar med torg- och marknadshandel att föra kassaregister. De flesta verksamma inom näringslivets olika branschområden som säljer varor eller tjänster måste alltså ha ett certifierat kassaregister.

Skatteverket ställer följande krav på vad ett kassaregister måste kunna utföra:

  • Det måste vara kopplat till en certifierad aktiv, fungerande kontrollenhet.
  • Den måste överföra relevant och specifik information till denna kontrollenhet. 
  • Kvitto måste alltid skrivas ut vid försäljning.
  • Alla de kvitton som inte har med försäljning att göra – övningskvitton, kopior och förhandsnotor – måste tydligt märkas så att dessa inte blandas ihop med försäljningen.
  • Kvitton måste innehålla och uppge all den information som Skatteverkets föreskrifter säger att ett kvitto måste inneha. 
  • Det ska gå att registrera en växelkassa.
  • Det ska ha en tillverkardeklaration. Denna deklaration visar att kassaregistret uppfyller de krav lagen ställer på det.

Läs mer om certifierade kassaregister.

Kassaregistrets olika funktioner

När ni funderar på vilka funktioner som kassaregistret ska uppfylla finns det en rad variabler att ha i åtanke. Ett standardiserat kassaregister består av streckkodsläsare, kvittoskrivare och kassalåda för förvaring av dagskassan. Kassaregistret i en verksamhet som exempelvis en matbutik består utöver dessa funktioner i de flesta fall av en våg. Vågen möjliggör uträkning av pris för varor som säljs till kilopriser.

I butiker inriktade mot dagligvaruhandel är även funktionen rullband för att transportera varor från kund till kassör vanligt förekommande. Varorna läses sen via en streckkodsläsare och registreras på så vis i ett kassaregister. Därefter samlas varorna för att kunden enkelt ska kunna packa ihop dem.

Utöver detta kan ni även välja att tillsammans med kassaregistret hyra eller köpa in displayer som kopplas samman med kassaregistret för ökad transparens. Med displayen får kunden se de varor som registreras såväl som det enskilda priset per vara och till sist den totala köpesumman.

Koepa Kassaregister

Kassaregistret – ett händelseförlopp

Förr om åren användes kassaapparater primärt vid förvarandet av pengar under en dag. Med hjälp av spakar och knappar kunde kassören ställa in pris och sedan dra upp kassaluckan med en spak. Idag är som bekant en kassaapparat med tillhörande system betydligt mer utvecklat än så. Apparaten är ofta utrustad med tangentbord och display. Alla verksamheter måste även ha ett kassasystem som kan producera adekvata kassakvitton att erbjuda kunderna. Ett kassaregister gör det möjligt att uppfylla detta krav och ta fram antingen elektroniska kvitton eller kvitton i pappersform.

Vid hantering och användning av ett kassaregister sker oftast följande. Kassören drar de streckkoder som finns på de flesta varor framför en streckkodsläsare. Streckkodsläsaren läser här av all information som går att hämta från streckkoden om den aktuella varan. Informationen hämtas från ett varuregister. Informationen gäller oftast namn och pris. Detta sänds härefter vidare till ett kassaregister där informationen tillfälligt sparas. När all information från alla de varor som köpts sammanställts i kassaregistret kan kassören avsluta köpet.

Läs mer om kassasystem till butik.

Beställ offerter Det tar endast 1 minut