Beställ offerter på kassasystem till frisör
Jämför pris och kvalitet på kassasystem till frisör!
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kassasystem - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Vilken typ av kassalösning önskar ni?

Det tar mindre än 1 minut!

Komplett kassasystem till frisörsalong: bokningssystem och lagerhållning

Kassasystem till frisörsalongen

Behöver ni ett kassasystem till er frisörsalong? Här hittar ni information om vad som behövs för att just er salong ska gå så smidigt som möjligt. Att införskaffa det bästa kassasystemet till er frisörsalong har flera fördelar, och det är ni själv som vet vilka funktioner ni främst har nytta av.

Det är viktigt att kassasystemet ska vara enkelt att hantera samt litet och smidigt så att ni kan få plats med andra viktigare saker. Systemet bör även ge er en bra översikt över verksamheten, samt vara effektiv och lönsam.

En annan viktig funktion frisörer ofta värdesätter är bokningssystemet. Det bör vara utformat så att kunder kan boka online, och att ni ska kunna boka in en kund som ringer er eller bokar tid på plats.

Våra partners erbjuder lämpliga kassasystem för just frisörer. Om ni är i behov av ett kassasystem, fyll i formuläret ovan för att få flera kostnadsfria offerter och välj den som bäst motsvarar era behov.

I informationen som följer hittar ni mer ingående information om saker som till exempel:

 

En viktig sak att ta i beaktande när ni införskaffar ett kassasystem är att det ska vara ett godkänt, certifierat sådan. Det vill säga att det är tillverkardeklarerat och att det följer Skatteverkets regler för godkända kassaregister. Läs mer på Skatteverkets hemsida om vad det finns för krav på kassaregister.

Kassasystem _Frisoer _Salong

Priser vid köp och hyra av kassasystem

Priset på ett kassasystem varierar beroende på vilka funktioner som finns integrerade, samt vilken hårdvara ni behöver. Ett enklare kassasystem kan kosta 10 000 kronor, men om ni vill ha ett mer omfattande, skräddarsytt kassasystem kan det kosta mellan 20 000 kronor och 50 000 kronor. Det beror helt på vilka funktioner ni vill ha med i ert kassasystem.

Ett cirkapris för ett mindre kassasystem, med stöd för hyrstolar och flera personliga inloggningar, samt bokningssystem och kundhistorik, kostar cirka 35 000 kronor.

Ett kassasystem till en frisörsalong behöver inte vara så avancerat. Eftersom de flesta frisörsalonger inte har ett stort sortiment av varor, behöver inte heller kassasystemet kunna hantera allt för mycket sådan information. Så kort och gott behöver det inte kosta så mycket att införskaffa ett kassasystem som underlättar för er verksamhet.

Köpa kassasystem - ett smart drag i längden

Om ni vet att ni kommer ha ert kassasystem under en längre period, rekommenderar vi att köpa ett. Detta är oftast lönsammast i längden, då ni betalar en engångssumma för systemet, och sen äger ni det. Att köpa ett kassasystem kräver dock att ni har resurser till ett lite större utlägg.

En viktig sak att nämna är att det kan tillkomma andra kostnader, utöver engångskostnaden, vid köp av ett kassasystem. Kostnader som kan tillkomma är service eller support på systemet, om något skulle krångla. I många fall ingår just service och support i priset, men det är viktigt att vara vaksam på vad som ingår och vad som inte gör det.

Andra kostnader som kan tillkomma är installationskostnader, utbildning av personal och förbrukningsvaror, så som kvittorullar om ni känner att ni behöver det. Annars finns det alltid möjlighet att istället erbjuda elektroniska kvitton. Det sparar både på miljön och på er ekonomi.

Hyra kassasystem - för er som vill vara flexibla

Att hyra kassasystem brukar kosta cirka 250 kronor till 700 kronor i månaden. Månadskostnaden beror helt på vad ni vill ha för funktioner, och hur lång tid ni behöver hyra systemet.

Om ni av olika anledningar vet att ni inte kommer att tjäna på att köpa kassasystem är det viktigt att ni vet hur länge ni behöver systemet, samt vilka funktioner ni känner att ni behöver.

Att hyra kassasystem kan vara fördelaktigt på många sätt, dels kan ni vara säkra på att få en senare modellens kassasystem, dels behöver ni inte oroa er för krångel, då det ofta ingår service av systemet, och dels kan ni alltid byta ut det om ni känner att just den varianten inte passar er verksamhet.

Att hyra har sina fördelar, ni betalar en fast avgift i månad, och kan planera er ekonomi på ett stadigt sätt, utan några överraskningar. Det kan också vara en trygghet att ha leverantören i ryggen, om något mot förmodan skulle krångla.

Mjukvara - vilka funktioner behöver ni till er frisörsalong?

Det viktigaste en frisörsalong behöver när det kommer till kassasystem är egentligen ett bokningssystem, och en godkänd kassaapparat. En kassaapparat är en del av ett kassasystem, vilket gör det möjligt att ta emot transaktioner. Det finns en rad olika funktioner ni kan integrera i ett kassasystem, Expertvalet listar några av dem nedan.

Bokningssystem - fördelar för både er och era kunder

Med ett robust, integrerat bokningssystem slipper ni skriva ned alla tider för hand, i ett stort block. Har ni även kundhistorik kan ni också kolla upp tidigare bokningar, och föreslå en som ni vet passar er kund bäst.

Om ni vet att många av era kunder inte dyker upp på avtalad tid, eller om de i regel kommer för sent på grund av missförstånd med tiderna, kan ni också se till att kunden får en sms-påminnelse dagen innan den bokade tiden. Detta underlättar både för er och för kunden, och alla blir i slutändan nöjda.

Gör det enkelt - skaffa en bokningskalender online

Om ni bestämmer er för att införskaffa ett bokningssystem som fungerar online också, har ni tillgång till det även i mobilen eller surfplattan. Onlinefunktionen gör det möjligt att boka kunder var som helst, när som helst.

Ni kan också skapa en bokningskalender online, där kunderna själva kan boka sina tider. Detta gör att kunderna i lugn och ro kan sitta hemma och bestämma en klipptid, istället för att ni ska bli nedringda på salongen och föreslå 10 olika tider innan ni hittar en som passar er båda. Detta gör det även enklare för kunden att komma ihåg sin tid, då personen väljer om påminnelsen ska skickas till sin mail, eller sin mobil.

Kassasystem Frisoersalong

Är ni flera företag som vill arbeta med samma kassasystem?

Om någon på frisörsalong hyr en stol, eller om ni är fler företag som delar på samma kassasystem är detta inga problem alls. Ni har helt enkelt olika användare i systemet. På så vis får alla inblandade en korrekt redovisning och ni kan dela på hela ert sortiment. Det blir även tydligt vem som säljer vad om ni har flera användare.

Det är heller inga problem att använda kortterminal, ni kan även här se vem som har sålt vad, och detta tas fram helt automatiskt.

Kundhistorik - för en bra överblick och god service

Genom att lagra kundhistoriken i ert kassasystem har ni möjlighet till att se över precis när kunden varit hos er, samt vad kunden köpt. Detta gör att ni kan ligga steget före, och erbjuda kunderna det de vill ha, innan de ens hunnit fråga, vilket gör att ni framstår som otroligt serviceinriktade.

Självklart finns det även fler mjukvarufunktioner ni kan integrera i ert kassasystem, de ovan nämnda är bara ett urval av vad som anses som de vanligaste funktionerna för kassasystem till frisör. Dessa funktioner underlättar i regel frisörsalongers verksamhet mest. Andra funktioner kan till exempel vara:

  • Stöd för presentkort och tillgodokvitton - samt att kombinera dessa med kortbetalning
  • Lagerhantering samt inventering
  • Möjligheten att analysera er försäljning genom rapporter och statistik
  • Hantering av stamkunder
  • Funktioner för säkerhetskopiering
  • Redovisning
  • Skapa kampanjer
  • Överför dagskassan och månadsrapporten med en SIE-fil, så att de går direkt in i er bokföring. 

Hårdvara - för att ni ska kunna arbeta så smidigt som möjligt

Hårdvaran är också viktig att tänka på när ni står i begrepp att införskaffa ett kassasystem. Precis som alla övriga beslut, så beror detta också på hur just er verksamhet ser ut.

Ni kan till exempel behöva en kvittoskrivare, samt kvittorullar, om ni känner att ni behöver ge kunden ett fysiskt kvitto. Annars går det också att erbjuda ett elektroniskt kvitto. På så vis sparar ni på miljön, och ni behöver inte lägga ut några extra utgifter.

När det kommer till självaste kassasystemet är det i allmänhet en pekskärm med tillhörande kassalåda som är viktigt. Om ni även vill erbjuda kunden att betala med kort kan en kortläsare vara nödvändig.

En större frisörsalong brukar även ha ett större sortiment med diverse produkter. Då kan det vara smidigt att även införskaffa en skanner, så att ni på ett smidigt sätt kan läsa av respektive produkts streckkod.

Kassasystem Till iPad

Stationärt eller mobilt kassasystem?

Att använda mobilt eller stationärt kassasystem beror helt på er verksamhet. Många föredrar att införskaffa ett enkelt mobilt kassasystem som går att använda med mobil eller surfplatta. Andra känner att de vill ha ett lite mer avancerat system som kan integrera betydligt fler funktioner.

Mobilt kassasystem - enkelt, smidigt och billigt

Ett mobilt kassasystem är en enkel variant som går att integrera med en mobil, eller en surfplatta. Ett välkänt exempel på ett mobilt kassasystem är iZettle där ni enkelt löser till exempel ett kassasystem till ipad. Expertvalet kan matcha er med olika leverantörer som erbjuder mobila funktioner och lösningar, så att ni kan få bästa pris för bästa lösning. De mobila systemen går enkelt att integrera med bokningssystem så att ni får de funktioner ni behöver för att bedriva er frisörsalong. Mobila kassasystem brukar vara vara relativt billiga kassalösningar i jämförelse med stora stationära lösningar. 

Ett mobilt kassasystem är däremot inte en bra idé om ni till exempel har ett större sortiment med varor, eller vill ha ett fullt kundregister och översikt över hela ert sortiment och utbud.

Stationärt kassasystem - fler funktioner och bättre översikt

De vanligaste kassasystemen är de stationära, de behöver inte heller vara så stora, utan har med åren blivit mycket smidiga. Dessa kan kosta lite mer än de mobila kassasystemen, men samtidigt har ni möjligheten att lägga till fler funktioner, om ni känner för ett lite mer avancerat system.

Om ni har en större salong, eller om ni har flera företagare i en salong, lönar det sig att införskaffa denna lösning. Detta för att ni har fler möjligheter att sköta er verksamhet på ett smidigt sätt, samt att ni kan göra kunderna glada och fina.

Skräddarsy ert kassasystem

Eftersom alla verksamheter ser olika ut, är det viktigt att ni är med och utformar kassasystemet precis så som ni vill ha det. Det är i alla fall vad de flesta tycker är bäst, just för att ni själva vet bäst vad ni behöver.

Att skräddarsy systemet gör att ni kan få de funktioner ni känner att ni behöver, samt att ni kan fokusera på er kärnverksamhet, istället för att sköta massa administrativt arbete. På så vis får ni glädjen att göra era kunder nöjda och belåtna, samt att ni slipper det de flesta anser vara det tråkiga och tidskrävande efterarbetet.

Oavsett om ni är en frisör i Göteborg, Stockholm, Umeå, Malmö, Linköping, Västerås eller någon annan ort i vårt avlånga land kan ni enkelt beställa offerter via oss. Vi har leverantörer för kassasystem över hela Sverige. Ni slipper leta runt för att få tag på det bästa kassasystemet, vi gör det åt er.

Om ni står i begrepp att införskaffa ett kassasystem till frisörsalong rekommenderar vi att ni går via oss. Här kan ni enkelt beställa upp till fyra offerter, helt kostnadsfritt - utan förpliktelser. När ni gör detta skapar ni en konkurrenssituation hos försäljarna, som sedan gör att ni får ett billigt pris. Det enda ni behöver göra är att fylla i era önskemål i formuläret på denna sida, så sköter vi resten och tar sedan kontakt med er.

Beställ offerter nu! Det tar bara 1 minut!