A3 Skrivare

Jämför pris och kvalitet på skrivare med A3 kapacitet

Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Skrivare - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många utskrifter gör ni månatligen?

Det tar mindre än 1 minut!

Skrivare enligt verksamhet

Kraven på skrivare och deras kapacitet ökar konstant inom företagsvärlden. Det blir till exempel vanligt att företag kräver utskriftsformat A3 samtidigt som utbudet växer. Det är en utmaning att hitta en skrivare bland de många modeller som finns på marknaden. Speciellt när det gäller att hitta en skrivare som passar ert företag.

För att hjälpa er i jakten på den perfekta skrivaren har Expertvalet sammanställt en lista med saker att tänka igenom:

  • Hur många utskrifter behöver göras per månad?
  • Ska utskrifterna vara i färg eller svartvita?
  • Behöver ni andra funktioner som, scanner eller kopiator?

Har ni redan svar på frågorna och klart för er vad ni behöver? Fyll i formuläret så mottar ni upp till fyra offerter baserade på era kriterier! Jämför priser och kvalitet på flera alternativ, kostnadsfritt och utan förpliktelser!

A3Skrivare

Bästa pris på A3 skrivare

Priset på A3 skrivare påverkas till grunden av samma faktorer som vanliga skrivare. Samtidigt som priset höjs en aning eftersom kravet på A3 utskrifter läggs till listan. Förut var utskriftsformat i A3 ett tillägg som påverkade priset kraftigt. Tekniken har utvecklats och nu finns det även mer användavänliga maskiner till lägre priser på marknaden.

Det är svårt att ge ett exakt pris på skrivare eftersom det påverkas av faktorer som varumärke, antalet enheter, storlek och funktion. Generellt så kan man konstatera att bläckstråleskrivare är den billigaste varianten av skrivare, följt av laserskrivare med svartvit utskrift. Märk dock att färgtoner till laserskrivare generellt sätt är dyrare än till bläckstråleskrivare, men de är drygare så i längden kan det bli billigare.

För att skapa en bättre uppfattning kring priset för en skrivare har vi nedan lagt ihop ett exempel. Exemplet ger en indikation om hur priset på marknaden ser ut baserat på uppräknade kriterier. Notera att detta är en indikation som speglar marknadspriset, det egentliga priset varierar beroende på varumärke och sammansättning.

Prisexempel - Skrivare Med Kopiator

Vill ni få bästa pris på A3 skrivare? Motta offerter baserade på era krav på skrivare och jämför pris och kvalitet. Fyll i formuläret så mottar ni enkelt, kostnadsfritt och utan förpliktelser offerter från ledande leverantörer!

Beställ offerter Det tar endast 1 minut!

A3 skrivare: laser, bläck eller storformat?

Det finns stor variation på skrivare på marknaden, alla fyller olika krav och är olika tekniskt utformade. För att lyckas med köpet av en ny skrivare och för att få ut det mesta av funktionerna bör man se över de olika alternativen. För att få en klar bild över vilken skrivare som kunde passa er verksamhet så följer en genomgång av olika skrivare.

Laserskrivare A3

Laserskrivare har den fördelen att de har en hög utskrivningshastighet. De kan under kort tid skriva ut många dokument tack vare lasertekniken. De presterar snabbt, men lasern kräver även en uppvärming, vilket gör att det tar en stund (vanligtvis ca. 30 sekunder) innan den kommer igång.

Laserskrivare fungerar genom att en laserstråle överför det elektroniska dokumentet till papper. Laserstrålen regleras av en processor som använder speglar för att markera var färgen ska fästas på pappret. Färgpulvret av önskad variant värms upp och appliceras för att fästa på pappret.

Initialkostnaden för en laserskrivare är vanligen dyrare än för en bläckstråleskrivare, men kostnad per utskrift är sedan billigare med en laserskrivare. Även om färgtoner till laserskrivare generellt sätt är dyrare så kan det bli billigare i längden genom att de är dryga i drift. Därför är laserskrivare vanliga på kontor och skolor var det görs en stor mängd utskrifter.

Bläckstråleskrivare A3

Bläckstråleskrivare fungerar genom att mikroskopiska munstycken sprutmålar pappret i enlighet med det elektroniska dokumentet. Skrivarhuvudet förs i sidled över pappret och stegvis matas utskriften ut. Tekniken gör att själva utskriften tar en längre tid än för en laserskrivaren.

Bläckstråleskrivare används mer av mindre verksamheter som inte kräver en stor mängd utskrifter. Dels på grund av trögheten, men också på grund av kostnaden. Initialkostnaden är oftast lägre för en bläckstråleskrivare, men bläckpatronerna räcker inte lika länge som lasertoner, i längden kan det alltså bli billigare med en laserskrivare. Bläckpatroner är även som sagt en färskvara som ofta torkar om den inte används med jämna mellanrum.

Skriva Ut Ritningar

Storformatsskrivare

Om ert företag är i stort behov av utskrifter i A3 och även större och mer anpassade format kanske ni borde överväga en storformatsskrivare. Med en storformatsskrivare kan man i princip skriva ut vad som helst genom att de skrivs ut från pappersrullar istället för vanliga pappersark. Detta reducerar även papperskostnaden.

Att använda storformatsskrivare kan vara lämpligt för företag som ofta är i behov av stora och annorlunda utskrifter som banners och kartor. Med en storformatsskrivare behöver man inte reducera bilder och dokument eftersom den klarar av formatet som krävs. Samtidigt slipper man klippa och klistra A3 eller A4 utskrifter för att få ihop önskat dokument, något som ofta händer vid användning av en vanlig A4 skrivare.

Behöver ni en skrivare med flera funktioner? Läs mer om mulitfunktionsskrivare

A3 skrivare för kontorsutskrifter

Det blir mer vanligt att företag är i behov av möjligheten att kunna skriva ut stora dokument som A3. Även företag som fungerar inom branscher som traditionellt inte gör stora utskrifter är i behov av A3 utskrifter för till exempel rapporter och stora kalkylfiler.

Företag som skriver ut stora format som A3 fungerar vanligtvis inom branscher som exempelvis markarbete där utskrifter av ritningar kräver större format än A4. Fotografering och annonsering är också branscher som ofta kräver större utskriftsformat än vanligt. Mindre verksamheter inom dessa branscher kan bra klara sig med en A3 skrivare, men om kraven är större så bör man överväga en storformatsskrivare med högre kapacitet.

Det är viktigt att välja en skrivare som är utformad enligt verksamhetens krav för att undvika resursförluster eller bristande kapacitet. Färgpatroner är dessutom en färskvara, så om skrivaren inte används optimalt eller är för omfattande för verksamheten så går företaget miste om pengar som investerats. Om skrivaren inte fyller verksamhetens krav och är för liten så kan det lätt bli en flaskhals i produktionen.

Beställ offerter Det tar endast 1 minut!