Bäst i test: multifunktionsskrivare

Få skräddarsydda offerter till företaget

Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Skrivare - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många utskrifter gör ni månatligen?

Det tar mindre än 1 minut!

Fem multifunktionsskrivare för små företag

Denna bäst-i-test-artikel hjälper er att hitta den bästa multifunktionsskrivare för ert företag. “PC för alla” har under hösten 2016 genomfört en komparativ undersökning av multifunktionsskrivare.

I testet visas de fem bästa modellerna under 3 000 kr, som passar sig utmärkt för speciellt små företag.

“PC för alla” undersökte fem modeller av multifunktionsskrivare av olika tillverkare. De är alla A4-skrivare vilket lämpar sig bäst för små företag i behov av att skriva ut, skanna och kopiera material.

Genom att fylla i formuläret ovan kan du få skräddarsydda offerter på multifunktionsskrivare - både för leasingkontrakt eller för inköp.

 • Det är kostnadsfritt
 • Inga förpliktelser tillkommer
 • Ni får upp till 4 skräddarsydda offerter
 • Ni sparar tid och pengar - vi gör grovjobbet åt er

Bäst i test - 5 bästa multifunktionsskrivare

Testet gjordes för att fastställa de bästa alternativen för multifunktionsskrivare. De är alla laserskrivare - vilket kan tänka sig vara det bästa alternativet för flera företag. Expertvalet har här under sammanställt resultatet av denna undersökning - de fem bästa multifunktionsskrivare.

Brother DCP-9020CDW - Testets vinnare!

BrotherDenna multifunktionsskrivare stödjer en hel del olika molntjänster. Det blir smidigt att använda den både på kontoret, eller till och med om du befinner dig långt borta från skrivaren. Detta är en rätt stor och tung apparat som väger 23 kg, men har ett mjukt och anonymt utseende.

Multifunktionsskrivaren är utrustad med såväl kopiator och skanner som skrivare. Den har även en stor och användarvänlig pekskärm.

Attribut som gör Brothers multifunktionsskrivare till den bästa i testet är bland annat att den är lätt att använda, relativt lätt att installera och har lägst utskriftskostnader på utskrifter i både färg och svartvitt. Dessutom erbjduer den dubbelsidiga utskrifter, vilket inte alla multifunktionsskrivare i detta test gör.

Priset på denna multifunktionsskrivare från Brother ligger kring 3 000 kr.

Plus

Användarvänlig
Bra molnfunktioner
Lägst utskrivningskostnader av alla skrivare i detta test

Minus

Högljudd
Aningen problematisk att installera
Inte bästa kvaliteten på färgutskrifter

 Brother Multifunktionsskrivare Betyg 8/10

 

HP Color Laserjet Pro M277dw

HP_Color_LaserjetDenna multifunktionsskrivare är kompakt och enkel att installera. Mycket lättare och mindre klumpig än flera andra multifunktionsskrivare i detta test - väger endast 16,3 kg. Skrivaren gav även de mest klara och tydligaste utskrifterna i testet, både då det handlade om bilder och text.

Saknar helt och hållet fysiska knappar - allting kontrolleras via en pekskärm. Detta fungerar bra, men kan bli lite pilligt i längden. Angående molntjänster stöds inga andra än HPs egna, HP Eprint, men drivrutiner för denna finns att ladda ner för alla operativsystem.

Priset på denna HP skrivare ligger även det kring 3 000 kr.

Plus

Snygga utskrifter såväl i färg som i svartvitt
Lätt att installera
Låga utskriftskostnader

Minus

Inte bästa kvaliteten på skanningar
Stöder endast sin egen molntjänst
Saknar fysiska knappar - endast pekskärm

HPMultifunktionsskrivare Betyg 8/10

 

Expertvalets tips

Baserat på “PC för alla”:s test över de fem bästa multifunktionsskrivare har Expertvalet några tips att ge små företag, för vilka dessa färglaserskrivare passar bäst.

 • Multifunktionsskrivaren med lägst utskriftskostnader i testet: Brother DCP-9020CDW
 • Bästa möjligheterna till molnutskrifter i testet: Canon I-sensys MF628Cw
 • Multifunktionsskrivaren med de bästa utskrifterna (både i färg och svartvitt) i testet: HP Color Laserjet Pro M277dw
 • Billigaste och minsta multifunktionsskrivare i testet: Samsung Xpress SL-C480W
 • Multifunktionsskrivaren som det är lättast att byta tonerkassett på: Xerox Workcentre 6025
Beställ offerter på A3 skrivare Det tar mindre än 1 minut!

Canon I-sensys MF628Cw

CanonMultifunktionsskrivaren från Canon är den största och klumpigaste i testet - den väger hela 26 kg. Den behöver verkligen mycket utrymme och passar sig därför inte för företag med små kontorsutrymmen. Den har även ett gnälligt ljud vid både kopiering och utskrift. Därför kan denna apparat passa bra om företaget har ett separat rum för pappershantering.

Denna Canonmodell har allt i ett - skanner, skrivare, kopiator och till och med fax - och den har en utmärkt kvalitet på utskrifterna. Dessutom stödjer den alla möjliga molntjänster. Den har dessutom väldigt låga kostnader per utskrift.

Priset på denna multifunktionsskrivare ligger kring 2 700 kr.

Plus

Utmärkt kvalitet på utskrifter
Låga kostnader per utskriftssida
Bra möjligheter till molnutskrifter

Minus

Möjliggör inte dubbelsidiga utskrifter
Högljudd
Klumpig

Canon Multifunktionsskrivare Betyg 7/10

 

Samsung Xpress SL-C480W

Samsung _XpressSamsungs bidrag till testet av multifunktionsskrivare är den minsta av de fem - den väger endast 13 kg. Skrivaren är enkel att installera och tar minimalt med utrymme för att vara en färglaserskrivare. Apparaten är utrustad med kopiator, skrivare och skanner. Ett litet minus är att multifunktionsskrivaren saknar möjligheten till dubbelsidiga utskrifter.

Den är utrustad med en svartvit pekskärm - en mycket liten sådan. Detta leder till att inställningar kan kännas aningen krångliga och tidskrävande. När man väl fått den inställd som man vill är den dock mycket lättanvänd.

Priset är det lägsta av alla multifunktionsskrivare i testet - endast 1 550 kr.

Plus

Användarvänlig
Bra stöd för molntjänster
Hög kvalitet på utskrifter

Minus

Dyraste utskrifterna - måste byta tonerkassett ofta
Krånglig pekskärm
Långsam

 Samsung Multifunktionsskrivare Betyg 6/10

 

Xerox Workcentre 6025

Xerox _WorkcentreMultifunktionsskrivaren från Xerox var den enda i testet som hade stora problem med att koppla till wifi på kontoret. I hemnätverk fungerade det relativt enkelt, men för kontorsbruk är detta alltså ett stort minus.

Denna färglaserskrivare har precis som den från Samsung en ganska liten tonerkassett som bara räcker till ca. 1 000 utskrifter. Lämpar sig alltså inte för företag som skriver ut stora mängder material. På Xerox multifunktionsskrivare är den ändå placerad på ett behändigt ställe vilket gör det ovanligt enkelt att byta tonerkassett när det behövs.

Priset på denna Xerox multifunktionsskrivare ligger kring 2 550 kr.

Plus

Relativt tyst
Stöder molntjänster
Lättskött

Minus

Dyra utskrifter
Problematisk nätuppkoppling
Krånglig meny

Xerox Multifunktionsskrivare Betyg 5/10

Multifunktionsskrivare - varför det bästa valet?

Eftersom de flesta kontor - både stora och små - har behov att kopiera, skanna och skriva ut material i varierande mängd, är det viktigt att fundera på vissa saker innan man bestämmer sig för att skaffa en kontorsmaskin. Fax är en funktion som inte längre anses vara av stor vikt, men en del multifunktionsskrivare kommer ändå fortfarande med denna egenskap.

Att skaffa en multifunktionsskrivare istället för skilda apparater för skanning, kopiering och utskrifter sparar både utrymme och kostnader.

 • Utrymme - Trots att multifunktionsskrivare oftast är större och klumpigare än en enstaka kopiator, skanner och skrivare, sparar det ändå en hel del utrymme om ni är i behov av alla dessa attribut. Dessutom finns det idag multifunktionsskrivare som är både små och behändiga.
 • Pris - Kostnaderna för multifunktionsskrivare har minskat otroligt under de senaste decennierna. Du kan enkelt få en multifunktionsskrivare för under 3 000 kr i dagens läge, något som inte var möjligt för 15 år sedan.

Laserskrivare eller bläckstråleskrivare?

För företag som skriver ut varierande mängd dokument, illustrationer och broschyrer lönar det sig oftast att satsa på en laserskrivare. Tidigare var laserskrivare betydligt dyrare än bläckstråleskrivare, men detta är inte längre den absoluta sanningen. Laserskrivare i svartvitt ligger i samma prisklass som bläckstråleskrivare - men vill ni ha en färglaserskrivare är priserna lite högre.

Laserskrivare

En orsak till att välja laserskrivare istället för bläckstråleskrivare är om ni inte skriver ut dokument allt för ofta. Bläckpatronerna torkar nämligen ganska snabbt om de inte används på en tid, medan tonerkassetter kan stå orörda en längre tid utan att det påverkar utskriftskvaliteten. Dessutom räcker tonerkassetterna oftast till flera tusen utskrifter, medan bläckpatronerna måste bytas ut efter bara några hundra utskrifter.

Bläckstråleskrivare

Skriver ni ut mycket bilder och fotografier på ert företag? Då är en bläckstråleskrivare att rekommendera. För allt annat, såsom textdokument, illustrationer, kartor och broschyrer, är laserskrivare både snabbare och ger bättre kvalitet på utskrifterna.

Molnutskrifter - dagens melodi

Idag är molntjänster och möjligheten att skriva ut material direkt från dessa tjänster nästan ett måste för flera företag med multifunktionsskrivare. För att inte tala om trådlös koppling överlag - ingen sitter längre kopplad till en skrivare eller skanner vid sitt arbetsbord.

Att skriva ut från en molntjänst innebär dessutom att du inte behöver befinna dig på samma plats som skrivaren - du kan t.o.m. befinna dig på andra sidan jorden och trots detta skriva ut något på hemmakontoret.

Flera multifunktionsskrivare som finns på marknaden idag stödjer olika sorters molntjänster. Vanliga molntjänsterna för skrivare är Google Cloud Print och Apple AirPrint men en del skrivare har också sina egna molntjänster, såsom HP Eprint och stödjer inte andra molntjänster än sin egen.

I dagens läge finns det även de multifunktionsskrivare som du kan använda att skanna direkt till andra molntjänster såsom till exempel Dropbox och Google Drive. Även att skriva ut material direkt från till exempel Facebook kan vara möjligt med en del modeller.

Visste ni att det går att beställa kostnadsfria offerter på multifunktionsskrivare via Expertvalet?

 • Det är helt kostnadsfritt
 • Inga förpliktelser medföljer
 • Ni får upp till 4 skräddarsydda offerter
 • Ni sparar både pengar och tid
Beställ offerter nu Det tar mindre än 1 minut!

Denna text är oberoende och baserar sig på ett test gjort av “PC för alla”. Expertvalet kan nödvändigtvis inte erbjuda offerter på alla de multifunktionsskrivare som presenteras i detta test.