IP-Telefoni för företag

Beställ offert på IP-telefoni för ert företag - Jämför priser & kvalitet här!

Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Telefonsystem - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många telefoner ska anslutas?

Det tar mindre än 1 minut!

Vad innebär IP-telefoni

IP-telefonin är ett alternativ till de traditionella telefonsystemen som allt fler företag över branschområdena vänder sig till. Systemen skiljer sig åt så till vida att IP-telefoni inte är uppkopplat mot det allmänna telenätet. På så vis fungerar tjänsten bra även på platser som saknar nedgrävd telefonlinje.

Det som krävs för att systemet ska fungera är internetuppkoppling med högre hastighet, något som det ofta finns tillgång till oavsett var ni befinner er i dagens samhälle där teknologin blir alltmer trådlös. Några av fördelarna med IP-telefoni i punktform är:

  • Låga investeringskostnader för er och ert företag
  • Enkelt att upprätta och underhålla
  • Enklare att anpassa sig efter plats, teknologiska trender och skiftande systemkrav

Med IP-telefoni är ert företag heller inte beroende av den internetuppkoppling ni råkar ha just för stunden. Istället kan ni genom en dator eller särskilt utformad IP-telefon fritt välja mellan de operatörer som finns för att införskaffa de telefonsystem som passar just er.

Fyll i formuläret och motta kostnadsfritt upp till fyra skräddarsydda offerter på IP-telefoni. Jämför pris och kvalitet och hitta den leverantör som bäst passar ert företag.

IPtelefoni _foer _foeretag

Den trådlösa IP-telefonen - fördelar för ert företag

En av de stora fördelarna med IP-telefoni är som sagt att den är trådlös. Därför kan den kopplas till både fasta telefoner och mobiltelefoner. Ni kan även koppla ett helt vanligt telefonnummer till er stationära eller bärbara dator. Systemet gör helt enkelt er och ert företags verksamhet väldigt flexibla.

Ni blir inte längre bundna till specifika platser eller kontor utan kan motta och ringa telefonsamtal var helst ni befinner er, och genom en rad olika enheter.

Genom att koppla datorer och smartphones till er IP-telefoni blir det enklare att hålla koll på inkommande samtal. Det blir enklare att ringa samtal. Det blir också enklare att delta i video- och telefonkonferenser.

Eftersom det är ett trådlöst system fungerar dock inte IP-telefonin vid elavbrott eller i områden där internetanslutningen är bristfällig. När det är möjligt kan samtalskvalitén dessutom komma att påverkas negativt på grund av låg hastighet. Därför bör eventuella risker tas i beaktande innan ni köper ett IP-telefonsystem till ert företag.

Tips!
Vid upprättandet av en ny nätverksdesign är det bra att prioritera IP-telefonin som telefonsystem inom nätverket för att kunna upprätthålla och bibehålla så god samtalskvalitet som möjligt.

IP-telefoni har som poängterat växt i popularitet bland företag inom olika branschområden de senaste 25 åren. Detta är just tack vare telefonsystemet sänds via internetbaserade anslutningar istället för traditionella telefonlinjer.

Skulle ert företag fortfarande använda er av analoga, traditionella telefoner går det dessutom fortfarande att ansluta dessa till ett system för IP-telefoni.

Ip _telefon _system

Pris och betalningslösningar för IP-telefoni

Utöver de fördelar som nämnts blir priset per samtal oftast lägre när ni använder IP-telefoni till skillnad från när ni ringer med fast telefoni. Detta beror bland annat på att samtal över nätverk, oavsett om det är från telefon eller dator, är kostnadsfria. Det finns dessutom möjligheter till låga samtalskostnader vid internationella samtal.

När ert företag övergår från fast system till IP-telefoni komma övergången ofta med ett antal inledande kostnader. Kostnaderna varierar förstås beroende på vilken leverantör ni väljer att anställa för tjänsten. De inledande kostnaderna kan bland annat beröra:

  • Överföring av telefonnummer
  • Anslutningsavgift; det vill säga uppkoppling mot redan befintlig utrustning
  • Leverans av telefoniadaptrar

Det totala priset för IP-telefonisystemet till företag beror på alltså kostnaden för omställningen från fast telefoni till IP-system, vilket abonnemang ni väljer, samt eventuella samtalskostnader och tilläggstjänster.

Många leverantörer av IP-telefoni erbjuder abonnemang och prisavtal till separata kostnader. Prisavtalet kan generellt ta två former. Antingen betalar ni per utfört samtal, eller så betalar ni en högre klumpsumma för att få direkt tillgång till obegränsat med tid vid utgående samtal.

Tänk på att

Ytterligare tjänster kan komma att höja priset. Behöver ni en telefonväxel kopplad till IP-telefonin? Ska varje nummer på ert företag kopplas till era fasta telefoner? Till era mobiler? Eller båda delarna? Behöver ni en nummerpresentatör med möjlighet att tala in personliga meddelanden till respektive telefon? Se över er verksamhets behov noga innan ni binder upp er.

För att därefter snabbt ta reda på hur mycket er verksamhet kan spara i samband med övergången till ett IP-telefonisystem, fyll i kontaktformuläret på denna sida. Vi ringer sedan upp er för ställa några kompletterande frågor och matchar därefter era behov med aktuella leverantörer i ert närområde. Därefter kan ni göra noggranna bedömningar om vilken leverantör som erbjuder de tjänster ert företag letar efter.

Läs mer om telefonväxel till företag.