Inkasso

Jämför pris och kvalitet på olika inkassobolag - Beställ flera offerter...

Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Inkasso - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Vad är beloppet för indrivning?

Det tar mindre än 1 minut!

Vad är inkasso?

Inkasso innebär att driva in en obetald skuld. Det kan till exempel gälla om ett företag sålt en tjänst eller produkt på kredit och sedan inte fått betalt för detta. Vanligen anlitar många företag ett inkassoföretag för att driva in skulden. Om låntagare, gäldenären, vägrar att betala kan ärendet gå vidare till Kronofogden.

Vad är fördelarna med att anlita ett inkassobolag?

  • Företaget behöver inte lägga tid på att driva in skulder.
  • Inkassobolaget kan driva in skulder på ett lagenligt och korrekt sätt.
  • Företaget kan upprätthålla goda relationer med kunderna.

Enligt räntelagen kan företaget, borgenären, kräva 8 procents exklusive referensränta som nuvarande är lika med 0 procent. Detta blir dröjsmålsräntan om inget annat avtal gjorts upp i förhand.

Har du behov för inkassotjänster?
Expertvalet kan du fylla i formuläret för att motta flera offerter på inkassotjänster och du kan välja den offert som bäst motsvarar dina önskemål. Tjänsten är kostnadsfri och utan förpliktelser.

Inkasso _Varfoer Inkasso

Inkassoföretag i Sverige


Inkasso _antalbolag _GB_STHLMInkassobolag som är aktiva i Sverige finns registerade hos Datainspektionen. Registrering hos Datainspektion är obligatoriskt för alla företag som driver inkassoärenden på andra företags uppdrag. Företag som själva driver egna inkassoärenden måste följa inkassolagen men behöver inte registeras hos Datainspektionen. 

Enbart i Stockholm finns över 40 inkassobolag registrerade. Fördelen med detta är givetvis att du som potentiell kund har många tjänster att välja mellan, vilket innebär att du kan få en bra produkt till ett bra pris. Många inkassobolag erbjuder även rådgivning så ett lokalt inkassobolag underlättar för dig eller dina anställda.

Även om ditt företag är verksamt på en ort där det idag inte finns något registrerat inkassobolag, behöver inte detta innebära något problem. Spridningen är dock god runtom i landet. Det finns 24 registrerade inkassobolag i Göteborg och i Malmö finns det omkring 16 olika inkassobolag registrerade hos Datainspektionen.

Inkassokrav och hur de hanteras

Som ovan nämnt finns det många inkassoföretag att välja bland. Beroende på om din verksamhet har ett enstaka inkassoärende eller om ni behöver kontinuerlig hjälp med inkasso, finns det olika typer av lösningar gällande betalning för tjänsten. Det kan finnas möjlighet att betala inkassobolaget för varje ärende, eller så kan ni abonnera på tjänsten.

Det finns även inkassobolag som endast tar betalt om de lyckas med att driva in inkassokravet. På så vis slipper din verksamhet betala för ärenden som inte ger er några pengar tillbaka. Däremot kan inkassobolaget i vissa fall ta en provisionsavgift för genomförda inkassoärenden.

Inkassokrav kan gälla allt från köp av produkter och tjänster till hyresinkasso. Det finns även inkassobolag som kan kräva skulder från gäldenärer i utlandet. Vanligen görs en uppdelning av inkassokrav från privatpersoner och företag. Förutom inkasso kan flera av bolagen assistera din verksamhet med kreditupplysningar.

Läs mer om hur ni kan kontakta ett inkassobolag