Beställ offerter på kassasystem
God kvalitet till bra priser
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
Expressen
Allt om Bostad
Telia
Få upp till 4 offerter här Kassasystem - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Vilken typ av kassalösning önskar ni?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 11. juli 2019

Kassasystem till frisörsalong

Vad kostar kassasystemet till salongen? 

Eftersom kassasystemet i så stor utsträckning som möjligt ska utformas efter den egna salongen kommer de val du gör, samt de olika funktioner systemet ska innehålla, att påverka priset. Ett mer omfattande kassasystem med fler funktioner är dyrare än ett mindre. Generellt kan kostnaderna för att införskaffa ett kassasystem delas in i två kategorier där den ena är hårdvaran och den andra är mjukvaran i form av kassaprogrammet.

Kostnader som tillkommer efter införskaffandet av kassasystem till frisörsalong, och som inte får glömmas bort, är kostnader för reparation, support och programuppdateringar. Bereoende på vilket avtal du har med din leverantör kan detta ingå eller inte ingå i en fast kostnad. Väljer du ett kassasystem som är online-baserat är det vanligt att mjukvaruuppdateringar för kassaprogrammet sker per automatik.

Priset för ett mindre kassasystem inklusive stöd för hyrstolar och flera personliga inloggningar ligger runt 29 000 kronor. Detta inkluderar certifierat kassaprogram och kontrollenhet, kvittoskrivare och kassadator. 

Kassasystem Frisoersalong

Bokningssystem i kassasystemet

Många kassasystem erbjuder ett integrerat bokningssystem, vilket kommer väl till pass för frisörsalongen. Relativt nytt är att det nu är möjligt att integrera ett onlinebokningssystem i kassasystemet. Ett bokningssystem baserat på en onlinetjänst möjliggör för dig som frisör att se din kalender och alla dina bokningar var du än befinner dig, samtidigt som ni, om ni är flera frisörer, kan hantera era bokningar på samma gång.

En uppskattad funktion att integrera i bokningssystemet är sms-påminnelser till kunder. Visst händer det att dina kunder inte dyker upp på avtalad tid? Ett system som skickar ut sms-påminnelser till kunden dagen innan besöket kan vara lösningen. Vissa kassasystem möjliggör dessutom utskick av bokningsbekräftelse till kundens mejl eller en utskrift, om du har en skrivare kopplad till systemet vill säga.

Ett bokningssystem online innebär inte bara fördelar för personalen utan också för kunderna. Systemet möjliggör för kunderna att boka sin klipptid via salongens webbplats, hemifrån, i lugn och ro. Som en följd av det här minskar med all säkerhet telefonsamtalen till salongen, vilket gör att du som frisör kan koncentrera dig på kunderna samtidigt som du inte missar några nya kunder.

Kassasystem, kassaregister, kassaapparat - vad är vad? Här reder vi ut begreppen för dig som inte är säker på vad du egentligen behöver.

Kan jag administrera och sköta mina dagsavslut via mitt kassasystem?

Ja! Liksom många andra frisörer har du säkert också ont om tid till det administrativa arbetet. Med ett väl anpassat kassasystem kan du spara mycket tid genom att kassasystemet underlättar din administrationen.  

Ett kassasystem som också har en eller flera integrerade funktioner för bokföring och administration innebär att du kan få en sammanställning över dagens affärer, eller för en längre tidsperiod. Det finns system som tar fram månadsredovisningar, vilket är smidigt när du ska skicka redovisningen till din revisor.

Kan jag använda min Mac eller iPhone till kassasystemet?

Ja. Idag finns kassasystemlösningar baserade på och anpassade till både PC och Mac. Vilka olika möjligheter, och vilken mjukvara som fungerar till vilket operativsystem, kollar du med din leverantör. Valet mellan PC och Mac är till mångt och mycket en smakfråga och en vanesak. Däremot ska nämnas att systemen baserade på PC kräver i de flesta fall en speciell PC-kassadator, medan systemet till Mac, iPhone eller iPad kan installeras på din nuvarande enhet.

Kassasystem till Ipad

Vilka funktioner kan jag välja att integrera i mitt kassasystem till salongen?

Förutom ett välanpassat kassasystem, inklusive bokningssystem och personlig inloggning, finns möjligt att anpassa kassaystemet ytterligare efter behoven i den egna salongen. Funktioner som många frisörer använder i sina kassaystem:

  • Stamkundshantering
  • Stöd för presentkort och tillgodokvitton
  • Kundhistorik, vilket möjliggör information om klipp och färg
  • Artikelstyrning
  • Lagerstyrning
  • Analysfunktioner
  • Stöd för kombinerade betalfunktioner i ett enskilt köp, till exempel kort och presentkort
  • Funktioner för säkerhetskopiering
  • Redovisning

Vilket kassasystem ska jag välja till min frisörsalong?

Som frisör ska du, liksom i alla andra branscher, vara noga med att branschanpassa ditt kassasystem och se till att det är väl utformat efter den egna salongen. En frisörsalong kräver ofta fler funktioner av kassasystemet än bara betalningsmöjligheter. Användbara funktioner kan till exempel vara bokningssystem, automatiska kund-påminnelser via sms, samt provisions- och löneberäkning och annan administration.

Driver du en frisörsalong har du säkert erfarenhet av att bjuda in andra frisörer att hyra stolar. Är ni flera frisörer i salongen kan det vara smart att införskaffa ett kassasystem som gör det möjligt för alla att ha en egen inloggning, för att kunna skilja på varje frisör och dennes kunder. Kassasystemet ska integreras i frisörsalongen för att förenkla verksamheten och det här kan vara en bra början till att skapa struktur som underlättar det dagliga arbetet.

Vi rekommenderar att du beställer offerter från flera olika leverantörer för att kunna jämföra priser och lösningar. Beställ kostnadsfria offerter genom att fylla i dina kontaktuppgifter i formuläret uppe höger på den här sidan, eller klicka på den röda knappen nedan.

Här kan du läsa mer om att hyra kassaregister.

Beställ offerter! Det tar mindre än 1 minut!