Kassasystem till frisörsalong - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 21 september 2021

Kassasystem till frisörsalong

Vad kostar ett kassasystem till frisörsalong? 

Priset för att köpa ett mindre kassasystem ligger runt 29 000 kronor, inklusive stöd för hyrstolar och flera personliga inloggningar för varje frisör. System innehåller även certifierat kassaprogram, kontrollenhet, kvittoskrivare och kassadator. 

Det kan även tillkomma kostnader för service, reparation och uppdateringar av programvara. Bereoende på ert avtal med leverantören kan detta ingå eller inte i inköpspriset.

Generellt kan kostnaderna för att införskaffa ett kassasystem delas in i två kategorier; hårdvara, t.ex. kassaregister och kortterminal, och mjukvara i form av kassaprogrammet.

Eftersom kassasystemet ska utformas efter frisörsalongens behov kommer de val ni gör, samt de olika funktioner ni väljer, att påverka slutpriset. Jämför priser genom att enkelt beställa skräddarsydda offerter via oss! Så använder ni vår kostnadsfria offerttjänst: 

Steg 1.

1. Fyll i formuläret ovan med din offertförfrågan.

Steg 2.

2. Vi kontaktar dig för att bekräfta din information och matcha dig med rätt leverantör.

Steg 3.

3. Ni får flera offerter på skrivare och väljer den lösning som passar ert företag bäst.

Bokningssystem i kassasystemet för frisörer

Många kassasystem erbjuder ett integrerat bokningssystem, vilket kan komma till användning i frisörsalongen. Med ett bokningssystem kan ni se er bokningskalender direkt i kassaprogrammet för enkel hantering och överblick. Delar flera frisörer på samma kassa kan ni alla hantera bokningar i samma system.

Med ett bokningssystem integrerat i kassan kan ni välja flera tillägg som ger fördelar både för er ock för era kunder. Tillägget sms-påminnelser användas för att skicka ett automatiskt meddelande till kunden någon dag innan bokningen, så att de inte missar sin tid. Som tillägg kan ni även välja att skicka ut bokningsbekräftelser och kvitton via mail till kunder för att minska pappersanvändningen.

Ett bokningssystem online innebär inte bara fördelar för personalen utan också för kunderna. Det möjliggör för kunderna att boka sin  tid via salongens webbplats. Som en följd av det här minskar telefonsamtalen till salongen, vilket gör att du som frisör kan koncentrera dig på kunderna samtidigt som du inte missar några nya kunder.

Kan jag använda min Mac eller iPhone till kassasystemet?

Ja, idag finns kassasystem baserade på och anpassade till både PC och Mac. Vilka olika möjligheter, och vilken mjukvara som fungerar till vilket operativsystem, bör du säkerställa med din leverantör.

Valet mellan PC och Mac är en smakfråga och en vanesak. Däremot bör nämnas att system baserade på PC vanligtvis kräver en PC-kassadator, medan kassasystemet till Mac, iPhone eller iPad kan installeras på din nuvarande enhet.

Det vanligaste Mac-baserade kassasystemet är iZettle. Idag finns det dock även andra alternativ som Sum-Up och andra lösningar som utvecklats av svenska tillverkare. Här kan du läsa vår jämförelse mellan iZettle och andra alternativ

Frisör.

Vilka funktioner kan jag välja att integrera i mitt kassasystem till salongen?

Förutom ett välanpassat kassasystem, inklusive bokningssystem och personlig inloggning, finns möjligthet att anpassa kassaystemet ytterligare efter era behov. Funktioner som många frisörer använder i sina kassaystem:

 • Stamkundshantering
 • Personalliggare
 • Stöd för presentkort och tillgodokvitton
 • Kundhistorik, vilket möjliggör information om klipp och färg
 • Artikelstyrning
 • Lagerstyrning
 • Analysfunktioner
 • Stöd för kombinerade betalfunktioner i ett enskilt köp, till exempel kort och presentkort
 • Funktioner för säkerhetskopiering
 • Redovisning
Kan jag sköta administration och dagsavslut via kassan?

Ja! Liksom många andra frisörer har du säkert också ont om tid till det administrativa arbetet. Med ett anpassat kassasystem kan du spara tid genom att kassasystemet underlättar administrationen.  

Ett kassasystem som också har en eller flera integrerade funktioner för bokföring och administration innebär att du kan få en sammanställning över dagens affärer, eller för en längre tidsperiod. Det finns system som tar fram månadsredovisningar, vilket är smidigt när du ska skicka redovisningen till din bokförare.

Vilket kassasystem ska jag välja till min frisörsalong?

Som frisör ska du, liksom i alla andra branscher, vara noga med att branschanpassa ditt kassasystem och se till att det är väl utformat.

Driver du en frisörsalong har du säkert erfarenhet av att bjuda in andra frisörer att hyra stolar. Är ni flera frisörer i salongen kan det vara smart att köpa ett kassasystem som gör det möjligt för alla att ha en egen inloggning, för att kunna skilja på varje frisör och dennes kunder.

Kassasystemet ska integreras i frisörsalongen för att förenkla verksamheten och det här kan vara en bra början till att skapa struktur som underlättar det dagliga arbetet.

Vi rekommenderar att du beställer offerter från flera olika leverantörer för att kunna jämföra priser och lösningar. Här är några av fördelarna med att beställa offerter hos Expertvalet:

 • Få upp till 4 skräddarsydda offerter att jämföra – gratis
 • Helt utan förbindelser – du kan när du vill avbryta processen
 •  konkurrenskraftiga priser då leverantörerna måste slåss om dig!
Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?