Jämför priser på kaffeautomater
Beställ skräddarsydda offerter här
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
Expressen
Allt om Bostad
Telia
Få upp till 4 offerter här Kaffeautomater - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många koppar konsumerar ni dagligen?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 09. september 2020

Priset för att hyra en kaffemaskin till jobbet

Hyra en kaffemaskin till jobbet

Har ni funderat på att hyra en kaffemaskin till jobbet? Att hyra en kaffemaskin kan i många fall vara fördelaktigt då ni undviker den höga investeringskostnaden som ett köp tillför, samtidigt som ni kan undvika oväntade ägarkostnader.

När ni hyr en kaffemaskin kan ni dessutom välja ett avtal där service ingår. På så vis slipper ni ta hand om den själva om den krånglar, eller om ni vill byta ut kaffet. Allt sådant fixar leverantören åt er.

Om ni är på jakt efter en ny kaffemaskin på jobbet kan vi på Expertvalet hjälpa er. Få upp till 4 offerter helt kostnadsfritt och utan förpliktelser. Genom att använda vår offerttjänst får ni många fördelar:

 • Ni får kostnadsfria offerter enligt era önskemål på kaffemaskin.
 • Ni slipper jämföra kaffemaskiner på egen hand.
 • Det är oförpliktigande, ni har alltså inga måsten om offerterna inte faller er i smaken.
 • Det är helt kostnadsfritt och ni får offerter från lokala leverantörer.

Vad kostar det att hyra kaffemaskin till jobbet

Priset för att hyra en kaffemaskin till ett mellanstort kontor ligger på cirka 700 kronor i månaden, med en hyresperiod på 36 månader. Månadskostnaderna varierar dock beroende på faktorer som exempelvis modell och märke till avtalstid och kapacitet spelar in på den slutliga månadskostnaden.

I tabellen nedan hittar du riktgivande prisexempel, tänk på att priserna i praktiken både kan vara lägre och högre, beroende på modell, leverantör och funktion.

Exempel på hyreskostnader för kaffemaskin

AnställdaHyresperiodPris
30 60 månader 350 kronor/månaden
50 60 månader 550 kronor/månaden
100 60 månader 900 kronor/månaden
300 60 månader 1200 kronor/månaden

* Priserna baseras på instant kaffeautomater som erbjuder flera kaffevarianter.

Kaffeautomatens kapacitet för att täcka antalet anställda har uppskattats baserat på hur många koppar som maskinen kan producera per timme. Vi har alltså gjort en generalisering på hur många koppar kaffe anställda dricker dagligen. Därför kan den perfekta lösningen för er verksamhet vara antingen billigare eller dyrare än exemplen ovan.

Månadshyran för en kaffemaskin till kontoret påverkas till stor del av längden på hyresperioden. Vanligtvis kan ni välja mellan 24, 36, 48 och 60 månader för ett vanligt hyresavtal. Ni kan även korttidshyra om så behövs, men då får ni räkna med en högre kostnad per månad. 

Priset ökar oftast ju kortare hyresperiod det avtalas om. Våra partners hjälper er självklart med att hitta en optimal lösning för just er. Med en rätt anpassad kaffemaskin och rätt avtalslängd kan ni spara pengar - låt oss hjälpa er! Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret och beställ era skräddarsydda offerter redan idag!

Beställ gratis offerter Det tar endast 1 minut!

Design, modell och prestanda påverkar priset

Faktorer som exempelvis storlek, design, modell, prestanda och antal funktioner påverkar definitivt priset på hyran. Vidare är även ingredienser och varor som går att använda i maskinen en viktig påverkan på ert pris.

Beträffande ingredienser skiljer sig exempelvis priset på kaffemaskiner som enbart är byggda för att brygga det mer vardagliga sorterna malet kaffe och/eller pulverkaffe, jämfört med de maskiner som även kan brygga kaffe på hela kaffebönor. Då det är mer energikrävande att brygga kaffe på hela bönor blir också driftskostnaden aningen högre.

Kaffeautomat med flera dryckesalternativ
Kaffeautomat

Kaffeautomaten med flera dryckesalternativ passar bra på större företag eller institutioner. Är vanligtvis direktkopplad till vatten och kräver lite underhåll.

Kaffemaskin med hela bönor
Kaffemaskin (Bean2Cup)

Bean-to-cup kaffemaskinen är ett bra alternativ för företag som vill satsa på smaken, eftersom kaffet mals färskt i maskinen

Espressomaskin till café
Espressomaskin

Espressomaskinen kräver mer än bara ett knapptryck för att få en kaffekopp. Därav är det vanligast på café och restauranger var personalen har den kunskapen.

 

Vad bör ni tänka på vid hyra av en kaffemaskin?

Hur avancerad behöver kaffemaskinen vara? Vilken leverantör erbjuder det serviceavtal som lämpar sig bäst för er verksamhet? Detta är frågor som behöver övervägas när ni ska bestämma er för den maskin ni vill hyra.

Innan ni hyr en kaffemaskin till jobbet bör ni fundera över följande:

 • Hur många koppar kaffe konsumerar ni dagligen på kontoret?
 • Vem ska dricka kaffet: kunder eller anställda?
 • Vill ni erbjuda endast svart kaffe eller flera olika kaffevarianter?

Tänk på att serviceavtalen skiljer sig från leverantörer, och ni bör noga läsa dessa för bästa anpassning till just ert företag. Är ni osäkra på serviceavtalen kan ni gå in och läsa på Konsumentverkets Hålla Konsument. Här får ni vägledning och information angående serviceavtal.

Läs mer om vad ni bör tänka på innan ni införskaffar en kaffemaskin till företaget.

Vad bör ingå när ni vill hyra en kaffemaskin?

Som sagt är det viktigt att tänka på vilken kaffemaskin som passar just er verksamhet. Bland annat bör ni tänka på följande:

 • Funktioner
 • Modell
 • Varumärke
 • Storlek
 • Underhållning
 • Driftskostnader
 • Pris
 • Serviceavtal

Kaffemaskinens förbrukningsvaror

När ni hyr en kaffemaskin från vissa leverantörer kan de komma med krav på att de förbrukningsvaror ni måste använda er av, så som kaffefilter och kaffesorter, ska inhandlas av just dem. Ni kan även komma att binda er till inköp av ett visst antal kaffekoppar som leverantören köper in. Med denna helhetslösning kan det tillkomma ytterligare krav från leverantören.

Exempelvis kan leverantören kräva en miniminivå vid beställning av de förbrukningsvaror ni binder er till att köpa. Detta kan till exempel ske om hyran är väldigt låg, då leverantören istället får in pengarna via förbrukningsvaror. Med andra ord täcks skillnaden i pris på hyran av olika typer av maskiner från leverantör till leverantör genom inköpen av de olika förbrukningsvarorna.

Vanliga frågor om att hyra kaffemaskin

Månadskostnaden ligger mellan 300 och 1200 kronor för en kaffemaskin. Ett företag med 50 anställda kaffedrickare kan räkna med runt 550 kronor/månad. 

Ju längre avtal ni tecknar desto lägre månadskostnad kan ni räkna med. Vanligtvis kan man räkna med 12-60 månaders avtalstid, eller alternativt löpande avtal med någon månads uppsägningstid.

Ni kan själva välja avtal med eller utan service. Service erbjuds oftast i olika paket, till exempel endast teknisk service, teknisk service och påfyllning av förbrukningsvaror eller full service inklusive rengöring

Fördelarna ligger i att ni slipper investera i en egen maskin samt som att månadskostnaden är avdragsgill. Med ett fullserviceavtal slipper ni också underhåll och behöver bara njuta av kaffet. 

Beställ offerter för bästa pris och jämförelse

När ni kommit fram till vilken typ av kaffemaskin som är bäst för er verksamhet rekommenderar vi att beställa offerter. Det gör ni lättast hos oss.

Fylla i vårt formulär och få upp till 4 skräddarsydda offerter så att ni i lugn och ro kan jämföra priser och kvalitet. Det finns flertalet fördelar med att använda Expertvalets offerttjänst:

 • Ni får upp till 4 kostnadsfria offerter
 • Tjänsten är helt oförpliktigande
 • Ni slipper själva leta efter den perfekta maskinen - vi gör grovjobbet åt er
 • Ni får ett konkurrenskraftigt pris genom att leverantörerna konkurrera om just er som kund.
Beställ gratis offerter Det tar endast 1 minut!
Skrivet av Sara Hemming Innehållsansvarig Sara Hemming är innehållsansvarig på Expertvalet.se. Sara är en engagerad marknadsförare med flera års erfarenhet inom detaljhandel. Under sina tre år på Expertvalet har hon byggt på sina kunskaper inom alla produktgrupper och har bra koll på allt från kassasystem till telemarketing. Hon brinner för att hjälpa företag att optimera sin verksamhet på alla plan. Sara har, tillsammans med kollegor, blivit kännetecknad på sidor som Starta & Driva, Aftonbladet och Expressen.
Kontakta mig: