Jämför priser på kaffeautomater
Beställ skräddarsydda offerter här
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
Expressen
Allt om Bostad
Telia
Få upp till 4 offerter här Kaffeautomater - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många koppar konsumerar ni dagligen?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 07. augusti 2018

Priset för att hyra en kaffemaskin till jobbet

Hyra en kaffemaskin till jobbet

De flesta medarbetare, kunder, klienter och gäster brukar uppskatta att bli bjuden på en kopp kaffe på jobbet. För att detta ska vara möjligt behöver kontoret såklart en kaffeautomat.

Att hyra en kaffemaskin kan i många fall vara ett fördelaktigt genom att ni undviker den höga investeringskostnaden samtidigt som ni kan undvika oväntade ägarkostnader.

På jakt efter ett nytt och fördelaktigare avtal till er kaffemaskin på jobbet? Fyll i formuläret uppe på sidan så hjälper Expertvalet er att komma i kontakt med ledande leverantörer i Sverige! Ni mottar enkelt och kostnadsfritt upp till fyra skräddarsydda offerter att jämföra mellan!

Pris för att hyra kaffemaskin till jobbet

Priset för att hyra en kaffemaskin har varierar beroende på flera olika faktorer. Allt från modell och märke till avtalstid och kapacitet spelar in på den slutliga månadskostnaden. Normalpris för en kaffemaskin till ett mellanstort kontor ligger på runt 700 kronor i månaden med en hyresperiod på 36 månader.

I tabellen nedan hittar du mer riktgivande prisexempel. Kom ihåg att exemplen endast är riktgivande och kan vara både högre eller lägre beroende på modell, leverantör och funktion.

Exempel på hyreskostnader för kaffemaskin

AnställdaHyresperiodPris
30 60 månader 350 kronor/månaden
50 60 månader 550 kronor/månaden
100 60 månader 900 kronor/månaden
300 60 månader 1200 kronor/månaden

* Priserna baseras på instant kaffeautomater som erbjuder flera kaffevarianter.

Kaffemaskinens kapacitet för att täcka antalet anställda har uppskattats baserat på hur många koppar som maskinen kan producera per timme. Här har alltså gjorts en generalisering över hur många koppar kaffe anställda dricker dagligen. Därav kan den perfekta lösningen för er verksamhet vara antingen billigare eller dyrare i pris, beroende på ert behov. 

Månadshyran för en kaffemaskin påverkas till stor del av längden på hyresperioden. Vanligtvis kan man välja mellan 60, 48, 36 och 24 månader för ett vanligt hyresavtal eller så kan man korttidshyra om så behövs. Priset ökar ju kortare hyresperiod det avtalas om. Våra partners hjälper er gärna att hitta en rätt proportionerad kaffemaskin med rätt avtalslängd till det bästa priset. Fyll i formuläret och beställ skräddarsydda offerter idag!

Beställ gratis offerter Det tar endast 1 minut!

Design, modell och prestanda påverkar priset

Andra faktorer, såsom storlek, design, modell, prestanda och antal funktioner men även vilka ingredienser och varor som går att använda i maskinen är det som huvudsakligen påverkar priserna.

Beträffande ingredienser skiljer sig exempelvis priset på kaffemaskiner som enbart är byggda för att brygga det mer vardagliga sorterna malet kaffe och/eller pulverkaffe jämfört med de maskiner som även kan brygga kaffe på hela kaffebönor. Då det är mer energikrävande att brygga kaffe på hela bönor blir också driftskostnaden aningen högre.

Priset för att hyra en kaffemaskin till jobbet

Vad ska vi tänka på om vi vill hyra en kaffemaskin?

Hur avancerad behöver kaffemaskinen vara? Vilken leverantör erbjuder det serviceavtal som lämpar sig bäst för verksamheten? Detta är frågor som behöver övervägas när ni ska bestämma er för den maskin som ni vill hyra.

Innan ni införskaffar en kaffemaskin till jobbet bör ni fundera över: 

  • Hur många koppar kaffe konsumerar ni dagligen på kontoret? 
  • Vem ska dricka kaffet: kunder eller anställda?
  • Vill ni erbjuda endast svart kaffe eller flera olika kaffevarianter? 

När ni beslutat er om hur avancerad kaffemaskinen behöver vara och går vidare för att granska vilka leverantörer som är av intresse är faktorer ni bör överväga till exempel vilken leverantör som sedermera erbjuder det bästa serviceavtalet och det bästa priserna. Det vill säga det serviceavtalet och priset som lämpar sig bäst för er verksamhet.

Läs mer om vad ni bör tänka på innan ni införkaffar en kaffemaskin till företaget.

Vad ska ingå när man hyr en kaffemaskin?

Precis som att ni måste tänka på vilken sorts kaffemaskin som passar just er verksamhet beträffande funktioner, modell, varumärke, storlek, underhållning, driftskostnader och pris kan ni även välja ett antal olika helhetslösningar när det kommer till val av vad som ska ingå när ni väl hyr er maskin.

Att hyra en kaffemaskin kan till exempel komma med krav på att det förbrukningsvaror ni måste använda er av, så som kaffefilter och kaffesorter, ska inhandlas av den leverantör ni hyr er maskin av. Ni kan även komma att binda er till inköp av ett visst antal kaffekoppar som leverantören köper in. Med denna helhetslösning kan det tillkomma ytterligare krav från leverantören.

Exempelvis kan leverantören kräva en miniminivå vid beställning av de förbrukningsvaror ni binder er till att köpa. Detta innebär exempelvis att en leverantör som erbjuder er en offert innehållandes en kaffemaskin med låg hyra istället med största sannolikhet kommer vilja göra förtjänst genom att sälja de varor som medföljer till ett högre pris än brukligt. Med andra ord täcks skillnaden i pris på hyran av olika typer av maskiner från leverantör till leverantör genom inköpen av de olika förbrukningsvarorna.

Ett slutgiltigt råd är alltså att noggrant granska och jämföra vad som faktiskt ingår i de offerter ni finner intressanta och passande för er arbetsplats utöver den maskin ni vill hyra innan beslut om vilken leverantör som känns mest lämpad att anlita tas. Känner ni er orsäkra över hyreavtalets klausuler kan ni kolla in Konsumentverkets tips för att få hjälp.

Jämför priser enkelt och kostnadsfritt med Expertvalet. Fyll i formuläret och beställ skräddarsydda offerter!

Beställ gratis offerter Det tar endast 1 minut!