Kaffemaskiner till jobbet - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter

Typ av maskin?

1/8
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 21 september 2021

Priset för att hyra en kaffemaskin till jobbet

Vad kostar det att hyra kaffemaskin till jobbet

Priset för att hyra en kaffemaskin till ett mellanstort kontor ligger på cirka 700 kronor i månaden, med en hyresperiod på 36 månader. Månadskostnaderna varierar dock beroende på faktorer som exempelvis modell och märke till avtalstid och kapacitet spelar in på den slutliga månadskostnaden.

I tabellen nedan hittar du riktgivande prisexempel, tänk på att priserna i praktiken både kan vara lägre och högre, beroende på modell, leverantör och funktion.

Exempel på hyreskostnader för kaffemaskin

AnställdaHyresperiodPris
3060 månader350 kronor/månaden
5060 månader550 kronor/månaden
10060 månader900 kronor/månaden
30060 månader1200 kronor/månaden

* Priserna baseras på instant kaffeautomater som erbjuder flera kaffevarianter.

Kaffeautomatens kapacitet för att täcka antalet anställda har uppskattats baserat på hur många koppar som maskinen kan producera per timme. Vi har alltså gjort en generalisering på hur många koppar kaffe anställda dricker dagligen. Därför kan den perfekta lösningen för er verksamhet vara antingen billigare eller dyrare än exemplen ovan.

Månadshyran för en kaffemaskin till kontoret påverkas till stor del av längden på hyresperioden. Vanligtvis kan ni välja mellan 24, 36, 48 och 60 månader för ett vanligt hyresavtal. Ni kan även korttidshyra om så behövs, men då får ni räkna med en högre kostnad per månad. 

Priset ökar oftast ju kortare hyresperiod det avtalas om. Våra partners hjälper er självklart med att hitta en optimal lösning för just er. Med en rätt anpassad kaffemaskin och rätt avtalslängd kan ni spara pengar – låt oss hjälpa er! Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret och beställ era skräddarsydda offerter redan idag!

 • Ni får upp till 4 offerter utifrån era önskemål på kaffemaskin.
 • Ni slipper jämföra kaffemaskiner på egen hand.
 • Det är oförpliktigande, ni har alltså inga måsten om offerterna inte faller er i smaken.
 • Det är helt kostnadsfritt och ni får offerter från lokala leverantörer.

Design, modell och prestanda påverkar priset

Faktorer som exempelvis storlek, design, modell, prestanda och antal funktioner påverkar definitivt priset på hyran. Vidare är även ingredienser och varor som går att använda i maskinen en viktig påverkan på ert pris.

Beträffande ingredienser skiljer sig exempelvis priset på kaffemaskiner som enbart är byggda för att brygga det mer vardagliga sorterna malet kaffe och/eller pulverkaffe, jämfört med de maskiner som även kan brygga kaffe på hela kaffebönor. Då det är mer energikrävande att brygga kaffe på hela bönor blir också driftskostnaden aningen högre.

Kaffeautomat med flera dryckesalternativ.

Kaffeautomat

Kaffeautomaten med flera dryckesalternativ passar bra på större företag eller institutioner. Är vanligtvis direktkopplad till vatten och kräver lite underhåll.

Kaffemaskin med hela bönor.

Kaffemaskin (Bean2Cup)

Bean-to-cup kaffemaskinen är ett bra alternativ för företag som vill satsa på smaken, eftersom kaffet mals färskt i maskinen

Espressomaskin till café.

Espressomaskin

Espressomaskinen kräver mer än bara ett knapptryck för att få en kaffekopp. Därav är det vanligast på café och restauranger var personalen har den kunskapen.

Vad bör ni tänka på vid hyra av en kaffemaskin?

Hur avancerad behöver kaffemaskinen vara? Vilken leverantör erbjuder det serviceavtal som lämpar sig bäst för er verksamhet? Detta är frågor som behöver övervägas när ni ska bestämma er för den maskin ni vill hyra.

Innan ni hyr en kaffemaskin till jobbet bör ni fundera över följande:

 • Hur många koppar kaffe konsumerar ni dagligen på kontoret?
 • Vem ska dricka kaffet: kunder eller anställda?
 • Vill ni erbjuda endast svart kaffe eller flera olika kaffevarianter?

Tänk på att serviceavtalen skiljer sig från leverantörer, och ni bör noga läsa dessa för bästa anpassning till just ert företag. Är ni osäkra på serviceavtalen kan ni gå in och läsa på Konsumentverkets Hålla Konsument. Här får ni vägledning och information angående serviceavtal.

Läs mer om vad ni bör tänka på innan ni införskaffar en kaffemaskin till företaget.

Vad bör ingå när ni vill hyra en kaffemaskin?

Som sagt är det viktigt att tänka på vilken kaffemaskin som passar just er verksamhet. Bland annat bör ni tänka på följande:

 • Funktioner
 • Modell
 • Varumärke
 • Storlek
 • Underhållning
 • Driftskostnader
 • Pris
 • Serviceavtal

Kaffemaskinens förbrukningsvaror

När ni hyr en kaffemaskin från vissa leverantörer kan de komma med krav på att de förbrukningsvaror ni måste använda er av, så som kaffefilter och kaffesorter, ska inhandlas av just dem. Ni kan även komma att binda er till inköp av ett visst antal kaffekoppar som leverantören köper in. Med denna helhetslösning kan det tillkomma ytterligare krav från leverantören.

Exempelvis kan leverantören kräva en miniminivå vid beställning av de förbrukningsvaror ni binder er till att köpa. Detta kan till exempel ske om hyran är väldigt låg, då leverantören istället får in pengarna via förbrukningsvaror. Med andra ord täcks skillnaden i pris på hyran av olika typer av maskiner från leverantör till leverantör genom inköpen av de olika förbrukningsvarorna.

Vanliga frågor om att hyra kaffemaskin

Beställ offerter för bästa pris och jämförelse

När ni kommit fram till vilken typ av kaffemaskin som är bäst för er verksamhet rekommenderar vi att beställa offerter. Det gör ni lättast hos oss.

Fylla i vårt formulär och få upp till 4 skräddarsydda offerter så att ni i lugn och ro kan jämföra priser och kvalitet. Det finns flertalet fördelar med att använda Expertvalets offerttjänst:

 • Ni får upp till 4 kostnadsfria offerter
 • Tjänsten är helt oförpliktigande
 • Ni slipper själva leta efter den perfekta maskinen – vi gör grovjobbet åt er
 • Ni får ett konkurrenskraftigt pris genom att leverantörerna konkurrera om just er som kund.
Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?