Kaffeautomater - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter

Typ av maskin?

1/8
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 21 september 2021

Populära kaffemärken i Sverige

I Sverige föredrar vi att dricka inhemskt producerat kaffe såsom Gevalia, Zoegas, Kahls och Classic kaffe, men vi dricker även italienska espressoblandningar och kaffe med danska anor. I detta inlägg, skapat av Expertvalet, kan du läsa mer om sådana kaffesorter som du kan köpa in till kaffeautomaten på din arbetsplats.

Ni vet väl att ni kan beställa offerter på kaffeautomater genom Expertvalet? Fyll i formuläret till höger så hjälper vi er vidare att hitta den bästa kaffeautomaten till er arbetsplats! Genom att beställa offerter sätter ni leverantörerna i en konkurrenssituation där de tvingas pressa priserna. På så vis får ni de smartasta lösningarna till de bästa priserna! Vi gör grovjobbet och ni sparar pengarna!

Gevalia kaffe

Det svensktillverkade kaffet under varumärket Gevalia har sitt ursprung i Gävle och introducerades år 1920. Även om Gevalia idag ägs av den amerikanske livsmedelskoncernen Kraft Foods föregår kaffetillverkningen än idag på ett rosteri i hemstaden Gävle.

Gevalia säljer bra i hela landet, vilket leder till en genomsnittsförsäljning som placerar företaget överst på den svenska topplistan över kaffeproducenter. I södra Sverige säljer dock Zoegas bättre än Gevalia, vilket beror på en lokal anknytning eftersom Zoegas produceras i Helsingborg.

Sveriges mest sålda kaffe

Det mest sålda kaffet i Sverige är Gevalia mellanrost brygg. Kaffebönornas kvalitet och tillberedningsprocedur skiljer sig emellertid inte märkbart från andra sorters kaffe, vilket antyder att Gevalias framgång ligger i hur företaget marknadsför sin produkt.

Gevalia står för omkring 40 % av den totala försäljningen av bryggkaffe i Sverige. Därefter kommer Zoegas med en marknadsandel på 20 %, följt av Löfbergs Lila med en marknadsandel på cirka 15 %. Slutligen står Classic kaffe för 9 % av den svenska bryggkaffe-försäljningen. De resterande marknadsandelarna tillfaller ett antal mindre aktörer.

Vad kostar Gevalia kaffe?

I genomsnitt kostar ett kilo vanligt bryggkaffe från Gevalia ungefär 65 kronor. Detta kan jämföras med genomsnittspriset på kaffe som generellt sett är 55 kronor per kilo. Därmed anses Gevalia vara ett något finare varumärke med hög kvalitet.

Lavazza kaffe

Lavazza är en italiensk importör som handlar med kaffe av hög kvalitet från olika länder, bland andra Uganda och Guatemala. Företaget säljer allt ifrån hela bönor till espressoblandningar i portionsförpackningar. I Sverige är denna verksamhet emellertid mest känd för sina lyxiga espressoblandningar – företaget är den ledande försäljaren av espressoprodukter i Sverige.

Varumärket Lavazza förknippas vanligtvis med olika sorters kaffe av hög kvalitet. Företaget erbjuder blandningar och bönor som ägnar sig väl åt att framställa såväl espresso som cappucino. De olika espressosorter som finns i Lavazzas sortiment anses till och med så fina och exklusiva att de inte alltid finns att köpa i den svenska detaljhandeln. Istället importeras många sorter enbart för verksamheter såsom caféer och restauranger.

Lavazzas caféverksamhet

Likt det amerikanska bolaget Starbucks driver Lavazza caféverksamhet där egna kaffesorter säljs. Man kan avnjuta sitt kaffe på plats, eller köpa blandningar för att brygga hemma. Till skillnad från Starbucks är emellertid antalet caféer under varumärket Lavazza starkt begränsat i Sverige, liksom i en del andra länder.

Kahls kaffe

Likt verksamheterna Gevalia och Zoegas etablerades Kahls kaffe i början av 1900-talet. Producenten är emellertid i jämförelse med dessa aktörer ett mycket litet företag. Detta till trots erbjuder Kahls ett brett sortiment beståede av malet kaffe, hela bönor, och olika slags kaffeblandningar.

Rosteriet Kahls kaffe grundades i Göteborg år 1911. Produkterna som erbjuds av denna producent präglas av mycket hög kvalitet och kan enbart köpas in av företag, exempelvis i verksamhetens webbshop på dess hemsida. Däremot kan Kahls kaffe avnjutas av privatpersoner på en rad olika caféer.

Produkter under varumärket Kahls kaffe säljs som regel inte i den svenska detaljhandeln, med undantag av några få utvalda grossistbutiker. Detta beror på att producenten koncentrerar sig på att sälja kaffeblandningar till företag och storkonsumenter.

Classic kaffe

Classic kaffe präglas av en mycket god kvalitet. Företaget som tillhandahåller detta kaffe är fortfarande familjeägt och registrerades år 1961 av Arvid Nordquist på Östermalm i Stockholm. Innan dess hade grundaren sålt kaffe i en delikatessbutik på Östermalm. Den lokala anknytningen till Stockholm är en av anledningarna till att Classic kaffe säljer bäst i huvudstadssregionen.

På den svenska marknaden för kaffe är Classic kaffe den fjärde största tillverkaren – varumärkena Gevalia, Zoegas och Löfbergs Lila är de som säljer bättre. Sortimentet hos Classic kaffe utgörs av bönor, ursprungskaffe, bryggkaffe och espresso.

Classic kaffe för privatpersoner och företag

Som väletablerad producent erbjuder Classic kaffe, i tillägg till försäljning i dagligvaruhandel, helhetslösningar för kaffe till såväl företag som storkonsumenter. Som verksamhetsdrivare kan man fylla i en offertförfrågan på företagets hemsida och sedan motta ett offertförslag som bäst matchar den egna verksamhetens behov av exempelvis hela kaffebönor eller malda blandningar.

Vad kostar Classic kaffe?

I genomsnitt kostar Classic kaffe mellan 60 och 62 kronor per kilo bryggmalet kaffe – något dyrare än genomsnittspriset på ett kilo kaffe överlag. Det svenska genomsnittspriset för ett kilo bryggkaffe ligger på 55 kronor. Det något högre priset för Classic kaffe antyder därmed att producenten erbjuder kaffeblandningar av hög kvalitet som skiljer sig från mängden.

Merrild kaffe

Merrild kaffe grundades år 1962 i Danmark av köpman Möller Holdflod Merrild, i samband med starten av hans första kaffebutik i danska Middlefart. Efter att verksamheten utökats till att innefatta ett tjugotal butiker såldes den till den holländska huvudmannen Douwe Egberts.

I Sverige säljs produkter under varumärket Merrild vanligtvis till caféer och storföretag, eftersom producenten erbjuder ett stort sortiment av kaffeblandningar som ägnar sig väl åt bryggning i kaffeautomater. Merrild kaffe är således en av många utländska aktörer som etablerat sig på den svenska marknaden för kaffe.

Merrild snabbkaffe i Sverige

Merrild kaffe tillhandahåller ett sortiment bestående av flera varianter av vanligt bryggkaffe. I Sverige är detta bryggkaffe inte speciellt känt, istället är de flesta väl bekanta med Merrilds snabbkaffe. Denna produkt är relativt vanlig inom den svenska grossisthandeln och säljs som djupfryst koncentrat till bland annat caféer. Det djupfrysta kaffet placeras i en kaffemaskin som sköljer över det med hett vatten och därmed framställer kaffe.

De flesta kaffeproducenter erbjuder kaffe för automater – som hela bönor eller malet, i tillägg till kaffeblandningar för bryggning i traditionell kokare. Därmed kan du välja kaffe från de populära producenterna till kaffeautomaten på ditt företag. Genom att använda Expertvalet kan du helt oförpliktigande och kostnadsfritt komma i kontakt med upp till fyra leverantörer som erbjuder lösningar för att hyra eller köpa kaffeautomater. Du kan sedan jämföra deras offerter, och välja den leverantör som bäst matchar dina behov.

Läs mer: Kaffeautomat

Är ni sugna på en kaffemaskin till företaget är det läge att beställa offerter hos oss. Då får ni upp till 4 prisförslag och ni kan i lugn och ro välja ut det som passar er bäst. Ni beställer offerter genom att antingen fylla i formuläret uppe till höger, eller klicka på den röda knappen nedan. Vi gör grovjobbet åt er och ni sparar pengarna! 

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Kapselkaffe som alternativ till bryggkaffe

En kapselmaskin kan ses som en kaffemaskin i miniformat. Den kanske passar er som har ett litet kontor eller hemmakontor bättre, eftersom att den kan göra såväl espresso som vanligt kaffe. Du behöver inte tänka på dosering och att använda dem är relativt lätt. Dricker ni däremot mycket kaffe på jobbet är en vanlig kaffemaskin helt klart att föredra då kapslarna kan dra iväg i högre kostnader samt att de inte är lika miljövänliga.

De flesta stora märken inom hushållsprodukter säljer dessa modeller så det finns ett stort urval på marknaden. För att unvika ett felköp kan därför vara bra att gå igenom tester på kapselmaskiner innan inköp. Nedan listar vi några av de vanligaste kaffekapselmärkena som finns tillgängliga på den svenska marknaden. 

Nespresso kapslar

Bland Nespressos kapslar hittar ni en mycket stor variation av smaker, rostningar och intensiteter – det finns helt enkelt någonting för alla! Sortimentet är utvecklat av kaffespecialister och utbudet innefattar allt från mustiga, kraftiga smaker till mer krämiga varianter. En bra kapselmaskin till Nespressos kapslar är den kvalitativa Nespresso Lattissima Touch.

Nescafé kapslar

Nescafé har liksom Nespresso kaffekapslar för alla tillfällen och smaker. Här finns en blandning av olika rostningar och smaksättningar med såväl lätta och blommiga varianter som kraftiga och aromatiska sorter. Nescafés kapslar passar exempelvis till kaspelmaskinen Nescafé Dolce Gusto.

Starbucks kapslar

Med Starbucks kapslar kan ni få upplevelsen av Starbuckskaffe på hemmaplan. Kapslarna är kompatibla med såväl Nespresso-maskiner som Nescafés kapselmaskiner, och det finns ett flertal olika smaksättningar att välja på. Starbucks kapslar kommer i tre olika rostningsgrader; ljus-, medium- och mörkrostat.

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?