Kaffemaskin till företag - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter

Typ av maskin?

1/8
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 21 september 2021

Kaffemaskin till företaget

Kaffemaskin – en självklarhet på företaget

En kaffemaskin på jobbet ser många som en bra investering. Majoriteten av den svenska befolkningen njuter av sitt kaffe under arbetsdagen, vid skrivbordet eller tillsammans med kollegorna. Kaffe piggar upp, det höjer arbetsmoralen samt i vissa fall gör en avslappnad – precis vad företagets anställda behöver, nu som då!

En kaffemaskin är ett smidigt sätt att få kaffe på. Det går fort, det blir gott och personalen slipper diska kaffekannan efter användning, i jämförelse med en traditionell kaffebryggare. Det finns olika typer av kaffemaskiner och det gäller att välja den modell som passar företaget bäst. Läs mer om vilken kaffemaskin som passar ert företag längre ned på sidan.

När du går in i fikarummet på rasten kan du njuta av en välförtjänt kopp kaffe ur den nya kaffemaskinen och känna hur arbetsdagen blir lättare. Det är en naturlig mötesplats under arbetsdagen, så placera den på ett strategiskt ställe som gör arbetsmiljön maximal.

Vill ni hitta en billig kaffemaskin ska ni fylla i formuläret för att göra en offertförfrågan på en kaffemaskin till företaget. Ni mottar enkelt upp till fyra skräddarsydda offerter, kostnadsfritt och utan förpliktelser!

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Vad kostar en kaffemaskin till företaget?

En kaffeautomat till företaget, vare sig det är till ett kontor, restaurang eller kafé, ska många gånger uppfylla flera krav. Kaffet ska vara gott, det ska gå snabbt och priset per kopp ska vara rimligt. Ytterligare önskemål kan exempelvis vara att kaffemaskinen ska kunna framställa flera kaffevarianter med flera kaffesorter, hetvatten till te samt varm choklad.

Beroende på vilka funktioner ni behöver, kan en kaffemaskin kosta allt från 500 kronor och uppåt. De riktigt dyra kan ligga på 60 000 kronor men genomsnittet ligger på ungefär 1 000 – 5 000. Ska ni istället hyra brukar månadskostnaden ligga mellan 400 och 750 kronor, beroende på vilken service och vilken typ av kaffemaskin ni vill ha.

OBS! En maskin för 500 kronor är oftast en mindre kapselmaskin som gäller för privat bruk eller mindre företag som inte dricker mycket kaffe. Dessa maskiner är alltså inte att rekommendera för ett medelstort företag till exempel.

Den bästa kaffemaskinen för företaget är oftast den som kostar lite mer. Priset på en kaffemaskin av god kvalitet är beroende på önskemål och hur många koppar kaffe som konsumeras varje dag. Är ni ute efter en begagnad kaffemaskin är det viktigt att se över service och garanti så att ni har allt på det klara vad gäller alla avtal.

Ska företaget köpa, hyra eller leasa kaffemaskinen?

Det finns tre olika avtal vid införskaffning av ny kaffemaskin till företaget. Du kan välja att köpa, hyra eller leasa kaffemaskinen. Vilket avtal ni väljer beror på hur länge ni vill nyttja maskinen samt om det finns ekonomiskt underlag för ett direkt inköp.

Köpa kaffemaskin: Det billigaste alternativet på lång sikt

Beroende på kaffemaskinens funktioner och prestanda, kan kostnaden för att köpa en kaffemaskin till kontoret variera från 500 kronor upp till 60 000 för en riktigt avancerad. Det är således en relativt stor inköpskostnad, särskilt om företaget behöver flera kaffemaskiner.

Däremot blir priset billigare vid inköp om man räknar den genomsnittliga månadskostnaden på lång sikt. När ni väljer att köpa en kaffemaskin till företaget är det viktigt att tänka på att välja ett lämpligt serviceavtal. Om något mot förmodan händer med kaffemaskinen kan ni få räkna med en arbetskostnad på cirka tusen kronor i timmen om ni inte förhandlat om service på förhand.

Hyra kaffemaskin: Flexibla avtal, men högre totalkostnad

Om ditt företag väljer att hyra en kaffemaskin, finns det ofta flera lösningar för hyresavtalet. Att hyra maskinen kan vara fördelaktigt om ni till exempel vill testa en ny modell, eller om företaget endast behöver maskinen under en kortare period. Månadskostnaden varierar beroende på funktioner, men den brukar ligga på runt 400 – 750 kronor.

Vissa hyresavtal inkluderar även kostnader för serviceavtal och påfyllning av förbrukningsvaror såsom kaffe och mjölkpulver. Om ni inte vill binda er till att endast dricka det kaffe som leverantören erbjuder är det viktigt att kontrollera vad som gäller i avtalet.

En annan fördel med att hyra kaffemaskin, är att ni med ett bra serviceavtal slipper krångel. Om något är fel på maskinen kommer en tekniker för att fixa detta. Teknikern installerar även kaffemaskinen och ser till så att allt fungerar från start till slut. Det enda ni behöver tänka på är hur ni bäst vill avnjuta ert kaffe.

Leasa kaffemaskin: Kreditköp med lång avbetalningstid

Många undrar vad som är skillnaden mellan att hyra och leasa en kaffemaskin. Enkelt förklarat kan man säga att ett leasingavtal innebär att du hyr kaffemaskinen som vanligt men när hyresavtalet slutar gälla kan du välja att köpa ut den, baserat på marknadsvärdet vid köpet. Du kan också välja att skriva på ett nytt leasingavtal om så önskas. 

Månadskostnaden för att leasa en kaffemaskin brukar vara ungefär detsamma som att hyra, det vill säga runt 400 – 750 kronor.

Oavsett om ert företag i Stockholm, Göteborg eller Malmö har vi samarbetspartners över hela Sverige! Fyll i formuläret och få skräddarsydda offerter från leverantörer nära dig.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Expertvalets tips vid val av kaffemaskin på arbetsplatsen

När ni väljer en kaffemaskin till ert kontor finns en del saker som ni bör ha i åtanke, vi på Expertvalet har några tips som kan underlätta ert val:

 • Om ni vet att det finns en rad antal kaffekonnässörer i fikarummet kan en kaffemaskin med kvarn vara det bästa alternativet. Det är inte mycket som slår nymalda kaffebönor.
 • Om ni inte bara vill dricka svart kaffe, utan också cappuccino, kaffe latte, espresso etc. kan det vara bra med en mjölkskummare.
 • En timer på kaffemaskinen som bestämmer när den ska slås på eller av är något för den miljömedvetna, för den som vill minska på elförbrukningen eller kanske för den som ofta glömmer stänga av bryggaren.
 • En annan viktig sak är att veta ungefär hur många det är som dricker kaffe per dag. Kaffemaskiner har olika kapacitet och det är viktigt att veta att kaffet räcker under hela dagen. Det är inte kul att vara den som står utan.

Typer av kaffemaskiner

Först och främst skiljer man ofta på två olika typer, nämligen automatisk kaffemaskin samt manuell kaffemaskin. Det finns många olika varumärken som tillverkar dessa kaffemaskiner. Några av dem är till exempel, Jura, Melitta, Bianchi och Selecta.

Nedan kommer en beskrivning av automatisk och manuell kaffemaskin, så att ni kan bestämma vilken som passar er verksamhet bäst.

Typer av kaffemaskin
Helautomatisk kaffemaskin Lämpar sig bäst för företag med flera anställda och varierande användare, eftersom de är enkla att använda.
Halvautomatisk kaffemaskin Dosera kaffet manuellt. Maskinen reglerar temperatur automatiskt. Har en del förinställda funktioner.
Kapselmaskin Användarvänlig maskin med varierat innehåll i en lägre prisklass. 
Manuell kaffemaskin För den som älskar att göra gott kaffe. Kräver en del kunskap och ligger ofta i en högre prisklass.

Automatisk

En automatisk kaffemaskin är en maskin som bland annat doserar kaffe och vatten automatiskt. Genom ett knapptryck kan ni få kvalitativt kaffe på bara några sekunder. Ni kan välja mellan att använda er av kapslar, färskmalet kaffe, frystorkat kaffe eller kaffebönor som sedan mals i maskinen.

Det finns alltså ett brett sortiment av automatiska kaffemaskiner, beroende på önskemål. Är det så att ni även vill ha hetvatten till te, eller kanske varm choklad, går detta också att ordna med en maskin av detta slag.

Automatiska kaffemaskiner kan delas upp i två kategorier helautomatiska och halvautomatiska.

Helautomatisk

En helautomatisk kaffemaskin är en maskin som har allt-i-ett. Den maler kaffet om så behövs, den skummar mjölken, den ställer in rätt temperaturer och den avgör vattenmängden i varje kopp. Dessa funktioner förinställer ni oftast så att det bara är att trycka på en knapp när ni vill ha kaffet.

En annan bekväm funktion i en helautomatisk maskin är att den rengör sig själv, vilket många tycker är guld värt. Så denna variant är ett utmärkt val för den som vill ha en god kopp snabbt, utan något krångel. Denna typ är definitivt den mest användarvänliga. Dock kan de vara dyrare att köpa, runt 5000 kronor eller mer. 

Något som kan vara bra att tänka på när en ny helautomatisk kaffemaskin ska införskaffas är om ni vill att den ska producera en typ av kaffe. Till exempel kanske ni vill ha enbart olika former av svart kaffe eller cappuccino. En annan möjlighet är en maskin som producerar olika typer som till exempel, svart kaffe, kaffe latte, cappuccino, espresso med mera.

Halvautomatisk

Denna typ av maskin ställer in rätt temperaturer på kaffet, och den har en automatiserande pump. Dock får ni själva mala kaffet, dosera och lägga i ett filter. Detta är inte speciellt tidskrävande, men det kräver övning.

Ett tips om ni skaffar er en halvautomatisk kaffemaskin är att också köpa en kvarn, om ni vill ha riktigt bra malet kaffe av kaffebönorna. Genom att själva mala kaffebönorna förhöjer detta smaken och ni kan få betydligt godare kaffe med en halvautomatisk kaffemaskin, jämfört med en helautomatisk.

Kapselmaskin

En kapselmaskin kan vara en bra maskin att köpa om ni tycker att en helautomatisk maskin är för dyr men vill ändå ha en användarvänlig maskin med allt förinställt. Dessa maskiner kostar i regel från 500 kronor och uppåt.

Denna maskin är ett enkelt system, det går fort att fixa en kopp kaffe och ni kan variera innehållet utan några problem. Det ni behöver göra är att köpa de kapslar ni känner att ni behöver. Sen löser maskinen resten.

Manuell

En manuell kaffemaskin är en utmärkt idé om ni vill göra eget kaffe. Ni maler kaffet och doserar mängden själva. Med en manuell maskin krävs en viss kunskap och färdigheter av användare, annars kan kaffet bli en katastrof. Om det däremot görs på rätt sätt är smaken svårslagen.

På en manuell kaffemaskin finns det i vissa fall även koppvärmare, så att koppen är varm redan innan kaffet hälls i. Detta gör att kaffet håller sig varmt under en längre tid. Denna funktion kan förekomma på automatiska också, men är inte lika vanligt.

Manuella maskiner är oftast vanligast på kaféer och restauranger och andra ställen där det finns en expertis vad gäller kaffebönor, kaffemaskiner och framställning av suveränt kaffe.

Kaffemaskiner för små och stora företag

Kapaciteten på kaffemaskinen bör anpassas efter hur många som ska använda den. Detta är viktigt då bland annat hela bönor och förmalt kaffe är färskvaror som ska konsumeras inom en viss tid. Väljer företaget en kaffemaskin med snabbkaffe, klarar sig kaffet under en längre tid så länge det förvaras i en lufttät behållare.

Små och stora firmor har ofta väldigt olika problemområden när det gäller just kaffet. För mindre företag handlar det främst om att alla inte dricker sitt kaffe vid samma tid på dagen. Det innebär att en kanna bryggs, men sällan förbrukas medan det är hett. En kaffemaskin kan lösa dessa problem. Kaffet är alltid varmt, det är smidigt att få sig en kopp samt att ni inte har någon kaffekanna som behöver diskas efter varje användning.

Större företag har snarare motsatt problem. Under morgontimmarna och efter lunchen är kaffekonsumtionen ofta på topp, vilket kan leda till köer vid kaffemaskinen. Då är det viktigt med en kaffemaskin som kan leverera en härlig kopp kaffe snabbt.

Kaffe har positiva effekter för välmåendet

Att fika på jobbet ser många som nödvändigt för att orka med dagen. Ett par koppar kaffe om dagen har flera positiva effekter på kropp och välmående. 

Kaffe bidrar till följande fördelar:

 • Motverkar trötthet och skärper koncentrationsförmågan.
 • Ger kroppen mer energi.
 • Ökar reaktionsförmågan samt främjar matsmältningen.

Driftskostnad och miljöpåverkan för en kaffemaskin

Medan inköpskostnaden av en kaffemaskin till firman givetvis påverkar ert beslut, är också driftkostnaden för kaffemaskinen något att ta i beräkning inför inköpet. Vilka komponenter räknas in i driftkostnaden av en kaffemaskin?

 • Kaffet – bönor, malt eller frystorkat kaffe.
 • Elförbrukning vid standby-läge och framställning av kaffe.
 • Kostnad för rengöring och service.

Rätt kaffe till ditt företag

Vid val av kaffe och kaffemaskin, finns ofta möjlighet att använda sig av hela bönor, förmalt kaffe eller frystorkat kaffe. Medan bönor ger en fyllig arom då de mals inne i kaffemaskinen, kan både maskinen och kilopriset på bönorna vara högre än om du använder dig av malet kaffe.

Frystorkat kaffe

Frystorkat kaffe anses ha minst effekt på miljön eftersom det kan förvaras under lång tid utan negativ påverkan. Smaken är däremot inte fullt densamma som för färskmalda kaffebönor.

Fair trade-märkt kaffe

Många kaffebönor odlas i länder med utbredd fattigdom. Ett sätt att hjälpa dessa kaffeodlare är att köpa Fairtrade-märkt kaffe. Att köpa ett kaffe som är miljövänligt, ger odlarna en ekonomiskt möjlighet samt att de får större kunskap om miljöpåverkan och arbetsvillkor, vilket hjälper alla i längden.

Värna om miljön – minska på driftskostnaderna

Något som de flesta inte tänker på innan inköp av ny kaffemaskin, är elkostnaderna för att driva maskinen. I dag har många modeller ett energisparläge, vilket kan spara åtskilliga wattimmar varje vecka.

Energimyndigheten har i ett test visat på att det går att halvera energiförbrukningen av kaffemaskiner vid rätt användning. Det skiljer sig alltså runt 50% i energiförbrukning mellan olika märken. En av slutsatserna är att timer minskar energiförbrukningen avsevärt. En annan aspekt som påverkar energiförbrukningen är temperaturen på vattnet, och storlek på vattentanken.

Serviceavtal till företagets kaffemaskin

När du ska köpa, hyra eller leasa en kaffemaskin till företaget finns ofta möjligheten att välja ett serviceavtal. Tjänsten kan omfatta allt från underhåll och regelbunden service till rengöring och påfyllning av förbrukningsvaror.

Fördelar

 • Företaget har alltid en kontaktperson om kaffemaskinen krånglar eller går sönder. 
 • Regelbundet underhåll och rengöring ökar livslängden på kaffemaskinen.

Nackdelar

 • Serviceavtalet innebär en ytterligare kostnad. 
 • Kostnaden för ett serviceavtal som endast fungerar som försäkring vid eventuella problem, kan upplevas som en onödig kostnad om kaffemaskinen fungerar väl.

Orsaker till att uppgradera företagets kaffemaskin

Det finns flera orsaker till att uppgraderas företagets kaffemaskin. Många som jobbar ser kaffe som en nödvändighet för att orka med dagen. Genom att dricka kaffe kan både kropp och välmående reagera positivt.

 • Sverige är ett av de länder som dricker mest kaffe i världen, 3.2 koppar om dagen per person. Vilket betyder att vi dricker oerhört mycket kaffe på jobbet.
 • Det ökar koncentrationsförmågan och motverkar trötthet.
 • Genom att kaffe är en central mötesfaktor stärker det gemenskapen på jobbet.
 • Ni slipper diska kaffekannan efter varje användning, eftersom ni inte behöver en.

Se till att skapa en god stämning genom att fika på jobbet. Ett gott kaffe skapar en god arbetsmiljö!

Du är välkommen att fylla i kontaktformuläret högst upp på denna sida för att beställa flera offerter. Du kan sedan jämföra pris och kvalitet på produkterna som blivit föreslagna. Detta för att våra samarbetspartners ska kunna erbjuda er en så prisvärd kaffemaskin som möjligt som passar er behov.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?