Kaffemaskiner - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 9 juli 2021

Kaffemaskin till företag och kontor

Kaffemaskin - en tillgång på kontoret

På de flesta kontor runtom i Sverige finns det idag en kaffemaskin som bistår de anställda med energi och glädje. Kaffeautomaten är en naturlig samlingspunkt på kontoret, ett ställe där anställda har möjlighet att umgås och inspireras av varandra. En kaffemaskin bringar dock inte alltid glädje och troligtvis har även ni någon gång råkat på en sämre kopp kaffe. En maskin som inte funkar eller helt enkelt inte klarar av efterfrågan kan vara en källa till onödig frustration på arbetetsplatsen.

Kaffe på jobbet ska inte behöva vara komplicerat, det ska vara simpelt och tillgängligt för alla. Det behöver inte heller vara dyrt, nämligen att hyra en kaffemaskin kan kosta från så lite som 350 kronor och uppåt i månaden.

Fyll i formuläret ovan för att få upp till 4 skräddarsydda offerter på kaffemaskiner som passar just ert företag – kostnadsfritt och helt utan förpliktelser!

Vilken typ av verksamhet bedriver ni?

Kaffemaskin till kontor

En kaffemaskin som ska placeras på ett kontor bör utgå ifrån de anställdas kaffebehov. Hur många koppar kaffe dricker varje person per dag? Är det viktigt att det går snabbt att få kaffe eller att drycken håller hög kvalitet? Mycket troligt är att alla på arbetsplatsen inte föredrar samma sorts kaffe, eller ens dricker kaffe, i detta läge är en maskin med flera kaffesorter inklusive tevatten att överväga.

Vilken kaffemaskin passar oss?

När ni ska välja kaffemaskin till ert kontor bör ni först fundera kring vilka som ska dricka kaffet samt vilka krav dessa ställer på drycken. Är ni ett stort företag där bara den egna personalen ska dricka kaffet? I så fall kanske kvantitet är viktigare än kvalitet, och det kanske till och med räcker med en maskin som bara brygger svart kaffe.

Ska ni ge ett gott intryck till era kunder är det kanske viktigare med hög kvalitet. Då rekommenderar vi att ni överväger en kaffemaskin som använder sig av hela kaffebönor, då de ger överlägset godast smak.

Vilken sorts kaffemaskin till jobbet

Hur många anställda är ni och hur mycket kaffe dricker varje person? Är ni ett litet företag eller hemmakontor kan det räcka med en vanlig kaffebryggare eller en kapselmaskin.

För större företag är det nästan exklusivt helautomatiska kaffemaskiner som gäller, då allt annat tar för lång tid. Men om ni är ett kontor fullt med kaffeälskare kan ni även ha halvautomatiska eller manuella espressomaskiner i  åtanke. De kräver tid och kunskap, men kvaliteten på kaffet går inte att slå.

Kaffemaskin till restaurang, hotell eller café

En kaffemaskin till restaurang, café eller hotell ska i första hand servera besökarna och matgästerna. Är det ett café det rör sig om utgör dessutom inkomsten från kaffet ofta en stor del av vinsten. Som caféägare bör du således investera i en kaffemaskin som brygger kaffe av hög kvalitet, för vilket du har rätt att ta betalt.

För både restaurang och café bör också tas i beaktande att kaffet eventuellt ska framställas snabbt under perioder. Personalens eventuella baristautbildning bör också tas i beaktande inför valet av kaffemaskin. Finns utbildad personal redan eller kommer utbildning av personal eventuellt att tillkomma som kostnad om ni väljer en mer avancerad kaffemaskin?

Generellt finns fyra olika kategorier som lämpar sig väl för café och restaurang: espressomaskin (pistongmaskin); halv-, hel- och superautomatisk maskin. En manuell espressomaskin kräver genomtänkt manövrering där baristan själv avgör vattenmängd och tryck.

De resterande tre maskinerna innebär allt från att baristan maler kaffet själv och anpassar mängd, till att maskinen sköter hela processen och baristan bara trycker på startknappen. Behöver ni inget avancerat och vill servera vanligt kaffe efter maten kan det räcka med en kapselmaskin eller kaffebryggare till restaurangen.

Kaffeautomat till Institution

För stora anläggningar så som lärosäten, bibliotek, stora kontorshotell eller liknande är det vissa saker ni bör ha i åtanke. Vid institutioner är det oftast väldigt många personer i rörelse, och kaffe är en högt eftertraktad dryck. Oavsett om de studerar, jobbar eller bara är där för ett möte så kommer de flesta snabbt leta sig till närmaste kaffemaskin.

Därför krävs det att den sköter sig själv och klarar av en stor volym koppar kaffe varje dag. I vissa fall behövs det en kaffeautomat som inte bara förser kaffe, utan även koppar till kaffet.

Skolor, bibliotek och andra anläggningar har inte alltid möjlighet att ge ut gratis kaffe. För att ta betalt krävs det då en kaffemaskin med myntinkast eller, kanske mer relevant för vår tid, kortbetalning.

Med en sådan stor maskin är det oftast bäst att ha ett serviceavtal med leverantören så ni inte behöver ägna tid åt att fylla på, rengöra och vid eventuella driftstopp ha dem snabbt till hands.

Enligt forskare från karolinska institutet så påverkar kaffe alla olika. Men för vissa kan en kopp kaffe vid rätt tillfälle få en att prestera på topp, något man gärna erbjuder både studenter, lärare och övriga besökare. 

Kostnad leasa/hyra kaffemaskin till företag

  
Kaffesort + koppar per påfyllningHyra + Enkel service 36 månaderHyra + Full service 36 månader
Instant kaffe (ca 450 koppar)350 kr/månaden750 kr/månaden
Färdigmalet kaffe (ca 250 koppar)550 kr/månaden850 kr/månaden
Hela kaffebönor (ca 80 koppar)500 kr/månaden750 kr/månaden

Obs! Detta är exempel priser, de finns olika modeller och märken inom varje kategori där priserna skiljer sig mycket. Priset beror på flera faktorer som: storlek, koppar per påfyllning, vilka och hur många sorters kaffe, råvaror den använder, storlek på vattentanken och mycket mer.

Alla företag har inte likviditeten att köpa en kaffemaskin, eller så passar det sig helt enkelt inte sig att köpa i nuläget. Att hyra eller leasa gör det lättare att planera för framtiden, ni vet exakt hur mycket det kommer kosta under en viss period.

Att hyra kaffemaskin är vanligt förekommande, men kvaliten på maskiner, servicen och även kaffet skiljer sig mellan leverantörerna. Det finns både rikstäckande och lokala leverantörer,  för att hitta ett avtal som passar er bäst till bäst pris när ni ska leasa eller hyra kaffemaskin var säker på att ni övervägt flera leverantörer.

När ni hyr en kaffemaskin till jobbet så ingår nästan alltid ett serviceavtal av något sort. Kolla alltid vad dessa hyresavtal säger, då ibland kan råvaror ingå men i andra fall inte. Om råvaror ingår så kan ni bli bundna till att köpa en viss mängd varje månad, oavsett behov.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Pris för att köpa kaffemaskin

Kaffesort + koppar per påfyllningKöpaDelbetalning i 60 månader
Instant kaffe (ca 450 koppar)9 000 kr150 kr/månaden
Färdigmalet kaffe (ca 250 koppar)25 000 kr415 kr/månaden
Hela kaffebönor (ca 80 koppar)12 500 kr210 kr/månaden

Obs! Detta är exempel priser, de finns olika modeller och märken inom varje kategori där priserna skiljer sig mycket. Priset beror flera faktorer som: storlek, koppar per påfyllning, vilka och hur många sorters kaffe, råvaror den använder, storlek på vattentanken och mycket mer.

Att köpa en kaffemaskin kan bli en dyr investering, men är den mest lönsamma på lång sikt. Ha i åtanke att råvaror kommer tillkomma som en extra kostnad, så kolla med leverantören vilka sorts råvaror kaffemaskinen använder och vilka priser som gäller för det.

Vid köp kan ni även ingå i ett serviceavtal vilket blir en fast månadskostnad, där råvaror kan ingå. Utan serviceavtal måste ni ta hand om maskinen själv, och skulle problem uppstå kan servicetekniker kosta 1000 kr i timmen.

Det får ni själv bestämma. Vi på Expertvalet rekommenderar dock ofta att ni inkluderar ett serviceavtal i köpet.

Kom ihåg att:

Vilken finansieringslösning ni än väljer så lönar det sig att se över serviceavtalet för maskinen. Jämför om det är billigare för er att själv ta in förbrukningsvarorna eller om ett serviceavtal med försäljaren eller annan leverantör är ett fördelaktigare alternativ.

Det finns tre sorters råvaror, hela kaffebönor, malt kaffe och snabbkaffe. Hela kaffebönor ger godast kaffe men är även dyrast. Snabbkaffe, även kallat instant kaffe, är det billigaste alternativen. Om ni vill ha mörkrost eller mellanrost påverkar även det priset på råvarorna.

Serviceavtal för kaffemaskin

Genom att teckna ett serviceavtal så slipper ni lägga ner tid på maskinen. Saker som ett serviceavtal kan täcka är. Observera dock att varje leverantör har egna serviceavtal, så läs noga vad som ingår i ditt avtal.

  • Påfyllning
  • Rengöring
  • Reservdelar
  • Reparation
  • Funktionskontroller
  • Avkalkning av kaffemaskinen. 

Leverantörerna kan även ha olika avtal för olika prisklasser. Hygienisk service, teknisk förebyggande och service samt besiktning brukar ingå i de flesta serviceavtal. Men vid enkel serviceavtal får ni beställa råvaror, fylla på och rengöra den själv. Vid full serviceavtal så fyller de på kaffemaskinen vid behov, samt att de utför rengöring i samband med påfyllning.

Priser för serviceavtal skiljer sig inte bara mellan olika leverantörer utan även för olika modeller.

  • Enkelt serviceavtal mellan 50-400 kr i månaden
  • Fullt serviceavtal mellan 250-800 kr i månaden.

Hur hittar jag en kaffemaskin i Stockholm, Göteborg eller Malmö?

Oavsett var ert företag är beläget kommer ni lättast i kontakt med olika leverantörer av kaffemaskiner genom att beställa offerter via vårt formulär. Vi sköter jobbet åt er, så ni kan fokusera på er kärnverksamhet!

Fyll i formuläret och få upp till fyra offerter på kaffemaskiner som passar just ert företags behov - helt kostnadsfritt och utan obligationer 

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner

Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?

Bli vår partner