Kaffemaskin

Jämför priser på kaffemaskiner till företag - beställ offerter här

Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kaffeautomater - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Antal koppar per dag?

Det tar mindre än 1 minut!

Kaffemaskinen - en tillgång på kontoret

På de flesta kontor runtom i Sverige så finns det idag en kaffemaskin som bistår de anställda med energi och glädlje. Kaffeautomaten är en naturlig samlingspunkt på kontoret, ett ställe var anställda har möjlighet att umgås och inspireras av varanda.

En kaffemaskin bringar dock inte alltid glädje och troligtvis så har även ni någon gång missunnats med en sämre kopp kaffe, ett dyrt hyresavtal eller en långsam maskin som inte kan matcha efterfrågan.

Känner ni igen någon av ovanstående situationer? Fyll i formuläret uppe på sidan och motta upp till fyra skräddarsydda offerter på kaffemaskiner - kostnadsfritt och utan förpliktelser! Eller läs vidare om tips för hur ni väljer och hittar den kaffemaskin och lösning som passar ert kontor bäst.

Kaffe_paa_jobbet

Kaffemaskin till kontor - att tänka på

En kaffemaskin som ska placeras på kontor bör utgå ifrån de anställdas kaffebehov. Hur många koppar kaffe dricker varje person per dag? Är det viktigast att det går snabbt att få kaffe eller att drycken håller hög kvalitet? Mycket troligt är att alla på arbetsplatsen inte föredrar samma sorts kaffe, eller ens dricker kaffe, här är en maskin med flera kaffesorter inklusive tevatten att överväga.

Vilken kaffemaskin passar oss?

När ni ska välja kaffemaskin bör ni först fundera kring vilka som ska dricka kaffet samt vilka krav dessa ställer på drycken. Är ni ett stort företag där bara den egna personalen ska dricka kaffet? I så fall kanske kvantitet är viktigare än kvalitet, och det kanske till och med räcker med en maskin som bara brygger svart kaffe.

Om ni däremot har en vision om att även kunder och besökare ska dricka kaffet, eller är ett café eller en restaurang, är förmodligen kvalitet och valmöjlighet är att prioritera.

Vad ska vi tänka på när vi skaffar en kaffemaskin?

Förutom att tänka på att införskaffa en maskin som är väl anpassad efter företaget och det egna kaffebehovet är det viktigt att komma ihåg att maskinen när den är på plats, ska underhållas och fyllas på. Flera leverantörer erbjuder, beroende på avtal, service, underhåll, reparation samt påfyllnad av förbrukningsvaror.

Kan vi ta betalt för kaffet i maskinen?

Ja! För er som ska placera kaffemaskinen på kontoret och önskar ta betalt för varje kopp kaffe är det möjligt att köpa till en mynttillsats som monteras på maskinen och anpassas efter valbar summa per kopp.

Hur hittar jag en kaffemaskin i Stockholm, Göteborg eller Malmö?

Oavsett var i Sverige du befinner dig bör du, när du ska köpa en kaffemaskin, inleda med att jämföra olika maskiner från olika leverantörer. Oavsett var ert företag är beläget kommer ni lättast i kontakt med olika leverantörer av kaffemaskiner genom att beställa offerter via vårt formulär. 

Kaffemaskin till restaurang och café 

En kaffemaskin till ett café eller en restaurang ska i första hand serva besökarna och matgästerna. Är det ett café det rör sig om utgör dessutom inkomsten från kaffet ofta en stor del av vinsten. Som caféägare bör du således investera i en kaffemaskin som brygger kaffe av hög kvalitet, för vilket du har rätt att ta betalt.

För både restaurang och café bör också tas i beaktning att kaffet eventuellt ska framställas snabbt under perioder. Personalens eventuella baristautbildning bör också tas i beaktning inför valet av kaffemaskin. Finns utbildad personal redan eller kommer utbildning av personal eventuellt att tillkomma som kostnad om ni väljer en mer avancerad kaffemaskin?

Har Ni Någon Barsista 

Generellt finns fyra olika kategorier kaffemaskiner som lämpar sig väl för café och restaurang: pistongmaskin (espressomaskin), halv-, hel- och superautomatisk maskin. En pistongmaskin kräver genomtänkt manuell manövrering där baristan själv avgör vattenmängd och tryck. De resterande tre maskinerna innebär allt från att baristan maler kaffet själv och anpassar mängd, till att maskinen sköter hela processen och baristan bara trycker på startknappen.

Läs mer om kaffemaskiner till café

Kaffemaskin_kontor

Vad kostar en kaffemaskin?

Kaffemaskiner finns i en mängd olika modeller, med olika funktioner och kapacitet. Avgörande för priset på kaffemaskinen är funktioner och kapacitet, dryckesutbud och maskinens design. En mer omfattande maskin med fler funktioner resulterar i ett högre pris. Därför är det nödvändigt att på förhand klargöra företagets behov.

Driftkostnaden för en kaffemaskin påverkas främst av maskinens förbrukningsvaror. Maskiner som brygger kaffe på hela bönor är generellt dyrare än maskiner som brygger genom filter på förmalda bönor eller frystorkat pulver. Vattenförbrukning och energikostnaden, liksom service, underhåll och reparation, påverkar även den totala prisbilden.

När ni vet vilken kaffemaskin som passar ert företag bäst kan ni välja att köpa, hyra eller leasa maskinen. Att köpa kaffemaskinen kräver en grundinvestering med en hög engångskostnad men köp är i längden ett mer lönsamt alternativ. Att hyra eller leasa maskinen passar väl för företag som inte är intresserade av den höga engångskostnaden eller i situationer där behovet finns för en bestämd tid.

Kom ihåg att:

Vilken finansieringslösning ni än väljer så lönar det sig att se över serviceavtalet för maskinen. Jämför om det är billigare för er att själv ta in förbrukningvarorna eller om ett serviceavtal med försäljaren eller annan leverantör är ett fördelaktigare alternativ.

Kaffemaskin _pris

Läs mer om att leasa kaffemaskin till er verksamhet!