Kaffemaskiner till företag - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter Begär dina gratis offerter
Det tar mindre än 1 minut!

Typ av maskin?

Det tar mindre än 1 minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Expressen
Business Insider
Entrepreneur
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 21 september 2021

Behöver ni en kaffemaskin till ert företag?

Jämför pris och offerter på kaffemaskiner till ert företag

Att kunna dricka riktigt gott kaffe på jobbet är något de flesta värderar högt. Men vilken kaffemaskin är bäst? Exakt vad är riktigt gott kaffe? Det finns ett stort och varierande utbud när det kommer till kaffemaskiner till företaget eller kontoret.

Det finns en del viktiga frågor ni bör ställa er innan ni kan avgöra vilken kaffemaskin som passar er bäst. I detta blogginlägg tar vi fasta på dessa frågor, och ger er tips på hur ni kan få det bästa priset för en kaffemaskin som är bäst lämpad för just ert företag.

Som ni säkert redan vet kan det vara svårt att avgöra själv vad som blir optimalt i längden; olika märken och modeller lämpar sig för olika verksamheter och kaffevanor. Hos oss kan ni få upp till 4 offerter enligt era kriterier. På så vis behöver ni inte gallra ut modeller och märken själva. Vi kan bland annat erbjuda offerter på kaffemärken som till exempel:

  • Jura
  • Bravilor Bonamat
  • Selecta

Ni kan alltså redan nu beställa kostnadsfria offerter på en ny kaffemaskin till ert företag. Ni kan även fortsätta läsa detta blogginlägg och få en större inblick i vad som är bra att veta för att kunna optimera ert kaffeanvändande så gott som möjligt.

Vad kostar en kaffemaskin till företaget?

En kaffemaskin till företaget kostar vanligtvis mellan 15 000 och 40 000 kronor. Dessa priser gäller generellt sätt om ni vill använda kaffemaskinen på kontoret för era anställda och enstaka kunder som hälsar på. Driver ni däremot ett kafé eller en restaurang kan ni behöva en större baristamaskin, vilken brukar ligga i de övre prisklasserna.

Priset för en kaffemaskin till ert företag varierar beroende på funktioner, form, varumärke och utbud. Nedan kan ni se tre prisexempel på olika typer av kaffemaskiner. 

kaffemaskin bönor.

Kaffemaskin (bönor)

En bean-to-cup kaffemaskin maler bönorna och brygger kaffet direkt i koppen, helt automatiskt. En bean to cup maskin passar företag som vill ha lättillgängligt och högkvalitativt kaffe.

Vanligtvis kan maskinen hantera två olika typer av bönor, så att ni kan erbjuda två olika kaffevarianter.

Inköpspris från 30 000 kr

Instant kaffemaskin.

Kaffemaskin (instant)

En instant kaffemaskin kan servera flera olika varma kaffedrycker, allt från svart kaffe till varm choklad*. Instantmaskiner använder vanligtvis frystorkat eller bryggmalet kaffe, vilket ger lägre driftskostnader än för en bean-to-cup maskin. Passar bra för företag som vill ha gott kaffe snabbt och till en billigare peng.

Inköpspris från 15 000 kr

Espressomaskin.

Espressomaskin till restaurang och cafe

Espressomaskiner passar företag som serverar kaffe till kunder, samt har en kunnig personal, exempelvis caféer och restauranger. Ni kan välja halvautomatisk, automatiskt eller helautomatisk maskin. Halvautomatisk kräver mest kunskap för att använda medan helautomatisk är enklare.

Inköpspris från 35 000 kr

En kostnad som inte får glömmas bort vid köpet är kaffemaskinens driftkostnad. Den kostar att använda med tanke på att den slits ju mer den används. Påfyllnad av kaffe och eventuellt filter kommer också att vara en regelbunden kostnad. Likaså kommer kostnaden för service samt elförbrukning tillkomma.

Hyra, leasa eller köpa kaffemaskin?

Fundera på om det verkligen är som mest lönsamt att köpa kaffemaskinen. Det finns andra alternativ; såsom att hyra eller leasa.

Att hyra eller leasa en kaffemaskin passar er som vill slippa att sköta service och underhåll. När ni leasar eller hyr kaffeautomaten ingår service samt påfyllnad av förbrukningsvaror i de allra flesta avtal.

Att köpa en kaffemaskin lämpar sig bäst för er som vet att ni behöver den under en längre tid. Att hyra är lämpligast om den planeras användas under en kortare bestämd period. Då hyran på lång sikt överstiger inköpskostnaden. När det kommer till att leasa kan det vara bra om ni har en tanke på att köpa ut den när avtalet slutar gälla.

Pris på hyra av kaffemaskin

Priset för att hyra en kaffemaskin brukar ligga på 400 - 700 kronor i månaden. Det är viktigt att se över avtalet och vara uppmärksam på vilka förmåner som medföljer. Detta då om påfyllnadsvaror eller service ingår i avtalet kommer det ju påverka priset.

Är ni osäkra på vilken kaffeautomat ni är ute efter kan leasing vara en möjlighet. På så sätt hyr ni maskinen och när avtalstiden löpt ut har ni möjligheten att köpa den. Ni kan läsa mer om hur leasing och hyra fungerar på Konsumentverket.

kaffeautomater till kontor.

Vilken typ av kaffe vill ni ha?

Det finns ett stort utbud av kaffemaskiner till företag, och därmed finns det även ett stort utbud på olika kaffesorter och kombinationer. I vissa fall kan det räcka medmed vanligt, svart bryggkaffe. Det kan också vara så att ni behöver ett större utbud med cappuccino, espresso, te och varm choklad?

Den vanligaste kaffeautomaten till företag är en helautomatisk kaffemaskin. Som namnet antyder gör den bryggprocessen helt automatiskt. Den maler, doserar och packar kaffet. Det finns även andra typer av kaffemaskiner, som till exempel en halvautomatisk kaffemaskin eller en espressomaskin.

Ni kan också välja om ni vill att kaffemaskinen ska brygga kaffe på hela bönor, förmalet kaffe eller frystorkat.

Hur många ska dricka kaffet?

Att veta ungefär hur många koppar kaffemaskinen ska producera om dagen är viktigt, för att ni ska kunna få ut så mycket som möjligt av maskinen och budgeten. Det är därför bra att kartlägga kaffebehovet hos era anställda. Vilka dricker kaffe? Vilken typ av kaffe vill de helst ha? Hur många koppar om dagen dricker varje anställd?

Vilka ska dricka kaffet?

Tar ni ofta emot kunder och vill bjuda på kaffe kan det vara bra att kunna erbjuda flertalet alternativ med högre kvalitet. Precis som det är viktigt att kunna dricka gott kaffe på jobbet är det viktigt att ta hand om sina kunder.

Är det bara anställda som kommer att dricka av kaffet bör ni gå efter önskemål från kontoret. Fikakulturen är så pass viktig på svenska kontor att det är dumt att rubba på den.

Kaffe när du jobbar.

Var ska kaffemaskinen placeras?

Maskinerna med stor kapacitet och stort utbud av drycker, kan vara stora nog för att behövas placeras direkt på golvet. Sen om ni vill ha den i köket eller i entrén är också av intresse, står den i entrén kan en snygg design exempelvis vara till fördel.

En del maskiner har även direkt kopplat vattenintag, så att ni inte ska behöva fylla på manuellt. Om ni behöver en sådan maskin är det bra om maskinen är placerad nära en vattenledning.

Tänk också på att göra det trevligt runt om kaffemaskinen för att uppmuntra anställda till att ta ett snack och slappna av i samband med att de hämtar en kopp kaffe. Forskning visar nämligen att småprat under kaffepausen ökar de anställdas produktivitet, och är ett bra sätt att motverka stress och utmattning bland personalen.

OBS! En del kaffemaskiner låter mycket när kaffet görs. Tänk därför på att inte placera kaffemaskinen allt för nära anställda som är i behov av tystnad och lugn under arbetsdagen.

Vanliga frågor om kaffemaskiner till företag

Vilken kaffemaskin är bäst för företag?

Vilken typ av kaffemaskin som passar bäst till företaget beror på era behov och önskemål. Ni kan välja antingen en kaffeautomat som serverar flera olika kaffevarianter eller en kaffemaskin som endast serverar svart kaffe, till exempel en espressomaskin. 

Om ni önskar högre kvalitet på kaffet bör ni investera i en kaffemaskin som använder hela bönor, vilka vanligtvis är lite dyrare. Kaffemaskiner med frystorkat kaffe är något billigare och är snabbare vid användning.

Vad kostar det att hyra en kaffemaskin till företaget?

Att hyra en kaffemaskin till företaget kostar 400-700 kronor i månaden, beroende på maskinens storlek och kapacitet.

Vad kostar det att köpa en kaffemaskin till företaget?

Att köpa en kaffemaskin kostar mellan 15 000 och 40 000 kronor, beroende på storlek, kapacitet och tillval som färsk mjölk och antal kaffevarianter. 

Hur länge håller en kaffemaskin?

Beroende på vilken lösning ni väljer kommer maskinens hållbarhet variera. Garantitiden för kaffemaskiner till företag ligger vanligtvis på 24 månader

Vilka serviceavtal kan man ingå för en kaffemaskin?

Leverantörer kan erbjuda olika nivåer av service. Vanligtvis erbjuder de teknisk service som täcker problem med maskinen men utöver det kan man även teckna avtal för rengöring. En del leverantörer erbjuder även fullserviceavtal som inkluderar påfyllning av förbruksvaror, till exempel kaffe, te och mjölk. 

Var ska kaffemaskinen placeras?

Optimalt sett borde kaffemaskinen placeras på ett ställe var de anställda naturligt samlas för att umgås, till exempel i ett fikarum eller i en lounge. Kom ihåg att inte placera kaffemaskinen allt för nära arbetsstationerna så att ljudet inte stör medarbetarna.

Om ni väljer en kaffemaskin med automatisk vattenpåfyllning bör den placeras nära en vattenledning så att den kan kopplas in.

Vilka kaffemaskinmärken finns det på marknaden?

När man köper en kaffemaskin som företag använder man vanligtvis en leverantör som erbjuder flera olika märken. Vanliga märken på marknaden är Crem, de Jong Duke, Animo och Bravilor Bonamat.

Det finns även svenska leverantörer med egna kaffemaskiner, till exempel Selecta, Pelican Rouge och Eden Springs.

Frystorkat eller hela bönor i kaffemaskinen?

En kaffemaskin med frystorkat kaffe är vanligtvis billigare än en kaffemaskin som använder hela bönor. Samtidigt som att kaffe gjort på frystorkat kaffe går snabbare att brygga.

Kvaliteten på kaffet är dock bättre från en maskin som använder hela bönor, eftersom att maskinen maler bönorna och ni får färsktmalet kaffe.

Hur stor kaffemaskin behöver ett företag?

Storleken på kaffemaskinen beror på hur många personer som kommer använda maskinen samt hur många koppar som konsumeras dagligen. För kontor kan ni räkna med runt två och en halv kopp per kaffedrickande anställd för att estimera den dagliga konsumtionen.

Om ni är osäkra på hur stor kaffemaskin ni behöver kan vi och våra leverantörer hjälpa er med en estimering.

Beställ kostnadsfria offerter på er nya kaffemaskin

När ni nu svarat på frågorna ovan är det dags att jämföra kvalitet och pris på olika kaffemaskiner. För att få bästa pris, och för att få en kaffemaskin till ert företag som passar som handen i handsken, rekommenderar vi att beställa offerter.

På Expertvalet kan ni snabbt och smidigt beställa upp till 4 kostnadsfria offerter från lokala leverantörer - inga förpliktelser medföljer. Det finns alltså flera fördelar med att beställa offerter från Expertvalet:

  • Det är kostnadsfritt
  • Ni får upp till 4 offerter från lokala leverantörer
  • Inga förpliktelser medföljer
  • Ni sparar tid genom att slippa leta runt själva och jämföra priser och kvalitet
  • Vi hjälper er, i samarbete med våra leverantörer, att hitta de bästa kaffemaskinerna som passar just ert ändamål.
Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut