Jämför priser på kaffeautomater
Beställ skräddarsydda offerter här
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
Expressen
Allt om Bostad
Telia
Få upp till 4 offerter här Kaffeautomater - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många koppar konsumerar ni dagligen?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 16. december 2018

Så väljer ni rätt kaffemaskin till företaget

Behöver ert företag en kaffeautomat? Då har ni kommit rätt! Här ger vi er tips på vad ni ska tänka på när ni väljer kaffemaskin till arbetsplatsen, oavsett om ni är ett stort eller litet företag. Här på Expertvalet kommer ni enkelt i kontakt med leverantörer som erbjuder kaffemaskiner till företag i hela Sverige. 

För att få bästa pris, samt en lösning som passar er verksamhet, rekommenderar vi er att beställa flera offerter. Det gör ni genom att fylla i formuläret uppe på sidan. På så sätt skapar ni en konkurrenssituation där leverantörerna pressar sina priser, för er. Ni behöver alltså inte göra mer än att specifiera era behov, så gör vi på Expertvalet grovjobbet!

6 frågor som guidar företaget till rätt kaffemaskin

Innan ni införskaffar en kaffemaskin till jobbet bör ni se till att ni har full koll på vad de anställda efterfrågar. Så får ni möjlighet att skapa en trevlig arbetsmiljö med nöjda medarbetare, samtidigt som ni får en automat som inte är större eller dyrare än nödvändigt. Nedan guidar Expertvalet dig igenom sex frågor som underlättar valet och hjälper er att hitta den mest prisvärda lösningen.

Frågor ni bör ta ställning till innan ni bestämmer er:
Vem ska dricka kaffet?
Hur många ska kaffet räcka till?
Vilket kaffe vill ni dricka?
Var ska kaffemaskinen placeras?
Hyra eller köpa kaffemaskinen? 
Pris på kaffemaskinen?

 

Vem ska dricka kaffet?

Dum fråga kanske ni tänker, men det vi syftar på är om det bara är ni som jobbar på företaget som ska dricka kaffet eller om även era kunder ska dricka det? Beroende på vilka som faktiskt ska dricka kaffet är kanske dryckesutbudet mer eller mindre viktigt. Vill man bjuda kunder på kaffe så kanske man vill ha en lösning som erbjuder fler dryckesalternativ och en högre kvalitet till exempel.

Det kan också vara bra att kolla runt lite bland de anställda och kartlägga deras kaffebehov. Fråga till exempel runt om vem som dricker kaffe, om någon vill ha möjligheten att dricka kaffespecialiteter som caffe latte och cappucino eller kanske dricker de flesta te under dagarna? Vilken maskin som passar företaget bäst beror på mängden kaffe som ska framställas, samt vilken kvalitet och vilket utbud som efterfrågas.

Hur många ska kaffet räcka till?

Hur många är ni på företaget? Olika maskiner har olika kapacitet, både vad det gäller antal koppar och hur snabbt kaffet kan bryggas. Gör en snabb uträkning på företaget och ta reda på vilka som dricker kaffe, och ungefär hur många kaffekoppar om dagen de här personerna dricker. Det är onödigt att betala för en kaffelösning som är mer omfattande än vad ert företag kräver.

Så länge ni har en ungefärlig aning om hur mycket kaffe era anställda konsumerar dagligen så hjälper våra partners er att hitta en anpassad lösning. 

SÅ väljer ni rätt kaffemaskin till företaget

Vilket kaffe vill ni dricka?

Idag finns ett brett utbud av maskiner som alla har olika utbud av kaffe. Räcker det med vanligt, svart bryggkaffe eller vill de anställda kunna välja på flera olika sorter, såsom cappuccino, espresso och kanske te eller varm choklad? Kaffeautomater till företag delas in i kategorier beroende på om de brygger på hela bönor, förmalet kaffe eller instant. Alla de här maskinerna innebär att alla kan välja sin kaffesort, eller annan varm dryck.

Utöver de tre olika varianterna, finns också espressomaskiner och klassiska kaffebryggare. Espressomaskiner innebär också valmöjligheter då många av dem också brygger exempelvis latte och cappuccino. Det som skiljer espressoautomaten från ovanstående maskiner är att basen i drycken alltid är espresso.  

Var ska kaffemaskinen placeras?

Beroende på vilka som ska dricka kaffet kommer placeringen av kaffeautomaten att påverkas. Maskinerna med stor kapacitet och stort utbud av drycker, kan vara stora och kanske till och med behöver placeras direkt på golvet, vilket kräver lite yta. Vilka som ska dricka kaffet kan också vara avgärnade för maskinens design. Kommer kunderna att se automaten? Då kanske designen är viktigt.

En del maskiner har även direkt kopplat vattenintag, så att ni inte ska behöva fylla på manuellt. Om ni behöver en sån maskin så är det även en idé att på förhand hitta en bra placering med vattenledning relativt nära intill. 

Tänk också på att göra det trevligt runtom kaffemaskinen för att uppmunta anställda till att ta ett snack och slappna av i samband med att de hämtar en kaffekopp. Dessa småprat och skvaller under kaffepausen ökar nämligen de anställdas produktivitet och är ett bra sätt att motverka stress och utmattning bland personalen

Kaffemaskin Paa Jobbet

Hyra eller köpa kaffemaskin?

Att hyra eller leasa en kaffemaskin passar er som tycker att det är skönt att själva slippa sköta service och underhåll. Om du hyr eller leasar ingår nämligen i de allra flesta avtal, service, samt påfyllnad av förbrukningsvaror. Att köpa en kaffemaskin lämpar sig för er som behöver den under en längre tid. Att hyra kaffemaskinen är lämpligast om den ska användas under en kortare period, eftersom hyran på lång sikt överstiger inköpskostnaden.

Pris på kaffemaskinen?

Priset för kaffemaskinen varierar med funktioner, form och utbud. Därför är det viktigt att ni som företag svarar utifrån er själva på frågorna ovan - så får ni den mest prisvärda kaffeautomaten anpassad för just er arbetsplats. Priset för en kaffemaskin till företaget varierar mellan allt från bara några tusen kronor för en enkel kaffemaskin, upp till närmre 65 000 kronor för de mest avancerade lösningarna.

En kostnad som inte får glömmas bort vid införskaffandet är kaffemaskinens driftkostnad. När ni införskaffat en maskinen kommer den att slitas och kosta att använda. Påfyllnad av kaffe och eventuellt filter, kommer att vara en regelbunden kostnad. Likaså kommer kostnaden för service samt elförbrukningen är utgifter som tillkommer.

Beställ gratis offerter Det tar endast 1 minut!