Hyra kaffemaskiner - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter

Typ av maskin?

1/8
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 21 september 2021

Hyra kaffemaskin till kontoret eller företaget

Fördelar med att hyra en kaffemaskin

Idag har de flesta verksamheter och företag ett grundläggande behov för kaffeautomater på arbetsplatsen – såväl medarbetare som gäster uppskattar att bli erbjudna en kopp kaffe. Därför har de flesta företag ett behov av att kunna servera kaffe till såväl medarbetare som kunder och andra besökare. Att använda en tjänst för att hyra kaffemaskin kan vara en god lösning för just detta.

Som företag kan ni hyra en kaffemaskin till både kontoret och café eller restaurangen. Fördelar med att hyra en kaffemaskin är bland annat

  • Kräver ingen större investering
  • Fast månadskostnad
  • Underhåll- och serviceavtal

Genom att identifiera olika leverantörer och jämföra vad de har att erbjuda kan ni fatta det beslut som bäst gynnar er verksamheten. Expervalet hjälper er att enkelt komma i kontakt med ledande leverantörer av kaffemaskiner. Fyll i formuläret så mottar ni upp till fyra skräddarsydda offerter, kostnadsfritt och utan förpliktelser!

Vad ska övervägas vid hyra av kaffemaskin?

Vid beslutsprocessen kring vem som ska anlitas för en tjänst såsom att hyra kaffemaskin bör ni överväga ett flertal element. Exempel på dessa kan vara: Vilken typ av kaffemaskin som önskas? Vilken leverantör erbjuder den bästa lösningen för företaget? Hur ska ett eventuellt serviceavtal utformas och avtalas?

I breda termer finns det två typer av kaffemaskiner – de med kapacitet att brygga ett flertal varianter av kaffe och andra varma drycker såsom varm choklad och varmt vatten för te, och de som enbart kan brygga vanligt svart kaffe. Därför är det en bra idé att fastställa vilken typ av dessa kaffemaskiner ni önskar innan ni begär offerter från oss.

kaffeautomat på kontor

Hyra kaffemaskin till företag?

Att hyra kaffemaskin till en arbetsplats såsom ett kontor innebär vanligtvis att hyra en maskin med kapacitet att brygga olika sorters kaffedrycker. Då man beslutat vilken typ av kaffemaskin som ska hyras är det dags att bestämma sig för vilken typ av ingrediens som ska användas vid kaffebryggningen.

En kaffemaskin kan vara designad för att brygga kaffe på antingen hela bönor, malet kaffe eller pulverkaffe. Priset för såväl kaffemaskin som en nybryggd kopp kaffe varierar mellan de olika alternativen, eftersom det är dyrare att brygga kaffe på hela bönor.

På företag runt om i landet tar de anställda sig mer än gärna flera koppar kaffe om dagen, för att bli uppiggade och således mer alerta och produktiva i sitt arbete. Att förse arbetsplatsen med en kaffemaskin tillgänglig för medarbetarna blir således en väluppskattad attribut och en investering väl värd sin kostnad.

I Sverige kan kaffebönor inte odlas på grund av rådande klimatförhållanden, men ändå tillhör landet de länder som är världsledare i kaffekonsumtion. Genomsnittssvensken konsumerar dagligen 3,2 koppar kaffe, vilket motsvarar ungefär nio kilo kaffe per person och år. För att täcka denna konsumtion importeras sammanlagt cirka 89 tusen ton kaffe per år.

Vad är priset för att hyra kaffemaskin?

Via tjänster för att hyra kaffemaskin kan man använda sig av olika slags lösningstyper för att förse en verksamhet med färskt kaffe. Prisnivån för tjänsten av att hyra kaffemaskin kan uppfattas som mycket varierande från leverantör till leverantör. Faktorer som påverkar priset för att hyra kaffemaskin utgörs av storlek på maskinen i fråga såväl som av dess design, modelltyp, kapacitet och prestanda, men även av vilken typ av ingredienser och förbrukningsvaror som används vid kaffebryggningen.

Avgörande vid priset för att hyra kaffemaskin är även huruvida denna brygger kaffe på hela bönor eller på mer ekonomiska alternativ såsom malet kaffe eller pulver. Även den specifika underhållslösning som man eventuellt tecknar avtal kring genom att hyra kaffemaskin påverkar prisnivån för tjänsten. Eftersom det är mer kostsamt att brygga kaffe på hela bönor blir driftskostnaden högre för att hyra kaffemaskiner som brygger varma drycker på denna typ av ingrediens.

När man som verksamhetstagare eller beslutsfattare för ett företag planerar att hyra kaffemaskin till verksamheten är det viktigt att i ett inledande skede undersöka vilken leverantör som erbjuder den, för den aktuella verksamheten, bästa lösningen för detta.

Beställ gratis offerter

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Helhetslösning vid hyra av kaffemaskin?

Att hyra kaffemaskin kan vara en helhetslösning, den kan kompletteras med ett krav om att förbrukningsvaror såsom kaffebönor och filter ska inhandlas av leverantören man hyr av. Om så är fallet, kan leverantören ställa ytterligare krav på en viss miniminivå av de förbrukningsvaror ni är skyldiga att köpa som komplement till att hyra kaffemaskinen.

En offert där en leverantör erbjuder kunder att hyra kaffemaskin till ett lågt pris innebär således att denne kan tjäna in de pengar som förloras på själva maskinen genom att sälja tillhörande förbrukningsvaror till ett högre pris än normalt. Skillnaden i pris för att hyra kaffemaskin från olika leverantörer täcks därmed genom inköp av förbrukningsvaror.

Som kund förbinder man sig då till att handla för ett visst minimibelopp, alternativt faktureras för ett minimum antal kaffekoppar per vecka, även om dessa inte konsumeras. Därmed rekommenderas det att företa noggranna jämförelser mellan olika leverantörer som erbjuder tjänster för att hyra kaffemaskin, innan man bestämmer sig för vem man ska anlita åt företaget.

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?