Kaffemaskin till café & restaurang - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter

Typ av maskin?

1/8
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 21 september 2021

Kaffemaskiner som passar café och restaurang

Hitta rätt kaffemaskin till ert café

Det är viktgt att välja en anpassad kaffemaskin som passar just ert café bäst. Är ni noga med att se över funktioner och de behov som maskinen ska fylla får ni garanterat också det mest prisvärda alternativen.

Lämpliga frågor att ställa vid val av kaffemaskin:

 • Hur stort är caféet?
 • Hur många koppar kaffe om dagen serverar du?
 • Vilket pris kan du ta för kaffet?
 • Vilka kaffesorter förväntar sig gästerna?
 • Ska kaffemaskinen kunna framställa flera koppar kaffe simultant?
 • Vill du servera kaffe av något speciellt märke?
 • Är utseendet på kaffemaskinen viktigt?

Via Expertvalet kommer du lätt i kontakt med olika leverantörer av kaffemaskiner, oavsett var i Sverige du befinner dig. Beställ kostnadsfria offerter genom att fylla i formuläret. Expertvalet matchar dig med de leverantörer som passar dig och ditt café bäst!

Kaffekopp på ett café.

Pris på kaffemaskin till café

Priset på kaffemaskinen varierar beroende på dess funktioner och kapacitet. Den mest prisvärda maskinen får du genom att noga se över din verksamhet, med hjälp av frågorna ovan. En kaffeautomat som erbjuder större variation och fler möjligheter är dyrare än en enklare automat.

När du bestämt dig för exakt vilken maskin, eller vilken typ av maskin, du ska ha kan du välja att köpa, hyra eller leasa den. Vad du väljer beror främst på hur länge du behöver din kaffemaskin. Läs mer om olika lösningar för att köpa och hyra nedan.

För bästa pris på din kaffeautomat – beställ kostnadsfria offerter genom att fylla i formuläret.

Tillkomna kostnader på kaffemaskin

Två övergripande kostnader tillkommer när du införskaffar en kaffemaskin:

 • Underhåll/reparation
 • Förbrukningsvaror

Precis som alla andra maskiner kommer även den för kaffe att behöva underhåll och eventuell reparation i takt med att den används och slits. Beroende på vilket avtal du har med din leverantör kan kostnaden för service ingå i ert avtal.

Påfyllnad av maskinen innebär påfyllnad av kaffebönor eller kaffepulver. Det här kan utföras utav dig eller av din leverantör. Möjligt är att din maskinleverantör levererar bönorna eller pulvret, som du eller din personal sedan fyller på i maskinen själva.

Köpa kaffemaskin till café

Många av de kaffemaskiner som finns på marknaden idag och är avsedda för caféverksamhet kostar från cirka 10 000 kronor och uppåt.

Att köpa en kaffemaskin lämpar sig för dig som är i behov av den under en längre, eller obestämd, tid. Inköpskostnaden kan kännas jobbig, men om du hyr en kaffemaskin överstiger snart den totala hyran priset som du betalar vid ett köp.

Hyra kaffemaskin till café

Att hyra en kaffemaskin passar dig bäst som behöver kaffemaskinen under en kortare period. Hyran på maskinen kommer nämligen att överskrida inköpskostnaden som ett köp av en maskin innebär.

Priset för att hyra en kaffemaskin varierar och beror på automaten du väljer och vad som ingår i avtalet.

I dialog med din leverantör kan du komma överens om vad som ska ingå i avtalet. Det är vanligt att inkludera driftunderhåll av maskinen och påfyllnad av förbrukningsvaror, vilket är kaffet. Vissa företag erbjuder fri service, medan andra erbjuder ett visst antal servicetillfällen per år.

Kaffemaskin cafe med barrista.

Varianter av kaffemaskiner

Utbudet av kaffemaskiner är stort och beroende på hur din verksamhet ser ut finns en maskin som passar dig bäst. Övergripande delas kaffemaskiner som lämpar sig för caféverksamhet in i följande kategorier:

 • Semiautomatiska/Pistongmaskiner
 • Helautomatiska
 • Superautomatiska

Semiautomatisk maskin

De semiautomatiska kaffemaskinerna passar dig som är barista eller har ett café där personalen har baristautbildning. De här maskinerna innebär nämligen att baristan sköter jobbet. Kunden väljer bönorna, som baristan sedan maler och brygger. Här är det viktigt med exakt rätt mängd kaffe, samt att trycket är rätt vid bryggning.

Helautomatisk maskin

Den helautomatiska maskinen liknar den semiautomatiska, men innebär att personalen maler kaffet för att sedan bara trycka på en knapp. Maskinen sköter sedan bryggningen. Den här maskinen är lämplig där personalen behöver kunna gå ifrån maskinen under bryggningen.

Superautomatisk maskin

De superautomatiska maskinerna är de enklaste maskinerna, då de maler kaffet själva. Här behöver personalen bara fylla på bönor och trycka på en knapp. Eftersom maskinen är mer eller mindre automatisk är den också snabb och passar i caféer med ett högt tryck – där tempot kanske är viktigare än smaken. Denna kaffemaskin kan även lämpa sig för lunchrestauranger som har självservering av kaffe.

Kaffelösning till er restaurang

Söker ni en kaffelösning till er restaurang gäller samma tankesätt. Fundera över hur många som dricker, vilka sorter ni vill ha och hur automatisk den bör vara. En restaurang behöver inte alltid en lika avancerad kaffemaskin som ett café – i vissa fall räcker det med en mindre kaffemaskin som kan brygga svart kaffe. 

Vill ni erbjuda era kunder lite extra lyx kan ni införskaffa en kaffeautomat med flertalet olika typer av kaffedrycker som kunder kan ta av efter maten.

Jämför pris och kvalitet på kaffemaskiner

Om ni vet med er att ni behöver en kaffemaskin till ert café eller er restaurang är det smidigaste sättet att få en billig lösning att beställa offerter. Det gör ni enklast hos oss – genom att trycka på knappen nedan kan ni sedan fylla i vårt formulär!

 • Ni får upp till 4 offerter från lokala leverantörer.
 • Det är helt kostnadsfritt.
 • Inga förpliktelser medföljer.
 • Vi gör grovjobbet åt er – ni slipper leta runt själva.
Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?