Jämför pris och offerter på vattenautomater
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Få upp till 4 offerter här
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 12 juli 2021

Vattenautomat

Vattenautomat: Få kallt källvatten på jobbet

Trött på ljummet vatten från kranen? Du kan spara pengar och energi med en vattenautomat på jobbet. Priset varierar beroende på vilka funktioner er arbetsplats önskar ha. Med en vattenautomat är det enkelt att få kallt vatten eller vatten med kolsyra, beroende på smak och preferens.

Vattenkylaren kan anpassas efter ditt kontors behov. Välj mellan:

  • Varmt tevatten eller kallt dricksvatten
  • Stilla eller kolsyrat vatten
  • Bänkmodell eller fristående golvmodell
  • Vattenanslutning som kopplas till vattenledning eller vattendispenser.

Vattenautomaten är ett lika självklart val som kaffeautomaten i fikarummet eller på kontoret. Om du idag konsumerar vatten på flaska, gör du också miljön en tjänst när du väljer en vattenautomat. Fyll i formuläret ovan och motta offerter på vattenautomater kostnadsfritt och utan förbindelser.

3 steg till vattenautomat på kontoret

Det är enkelt att installera en vattenautomat på ert kontor. Nedan listar vi 3 steg på hur processen vanligen fungerar när ett företag vill införskaffa en vattenautomat. 

1. Börja med att fundera över era behov

Innan ni bestämmer er för vilken typ av vattenautomat ni ska ha, är det lämpligt att fundera över följande:

  • Hur många glas i timmen konsumerar ni?
  • Föredrar ni enbart kallvatten eller vill ni ha både kallt och varmt vatten från samma automat? 
  • Önskar ni stilla, kolsyrat eller smaksatt vatten?

2. Bestäm var vattenautomaten ska placeras

När ni har kommit fram till vilken typ av vattenautomat ni ska välja, är nästa steg att välja en lämplig plats. Vattenautomater finns i både bänk- och golvmodeller. Det är vanligt att placeras automaten nära era medarbetare, lämpligen i anslutning till fikarum eller en eventuell kaffemaskin.

Vattenanslutning? Det finns vattenautomater som ansluts direkt till vattenledningen. Denna variant kräver i princip inget underhåll.

Vattenbehållare? Om ni inte har möjlighet till direkt vattenanslutning, går det att använda en enkel vattenbehållare eller vattendispenser. Denna måste bytas ut när vattnet är slut, vilket innebär något mer underhåll.

3. Ta in offerter & invänta leverans

För att få en god överblick är det lämpligt att ta in offerter från flera leverantörer. Du kan ansöka om upp till fyra offerter här på Expertvalet. Fyll i formuläret högst upp på sidan, så kontaktar vi dig inom kort.

Fördelen med att jämföra flera produkter är helt enkelt att ni vet att ni får den bästa produkten för era behov, till det bästa priset på marknaden.

Vattenautomat placering.

Vad är priset på vattenautomater - köpa eller hyra?

Priset på vattenautomater varierar beroende på modell, leverantör och egenskaper. Leverantörerna har ganska standardiserade priser i de flesta städer, men priserna och serviceavtalen mellan leverantörerna kan variera. Det centrala frågan är oftast ifall man skall hyra eller köpa.

Att hyra vattenautomat

Priset för att hyra en vattenautomat varierar mellan 200 till 650 kronor per månad. Hyran inkluderar oftast kolsyra samt service av vattenautomaten. Priset varierar givetvis även beroende på förbrukningen av vatten, kolsyra och tilläggsutrustning som beställs med vattenmaskinen.

Den slutliga hyran bestäms även på avtalstiden. Kort och koncist kan detta förklaras som: ju längre avtalsperiod, desto billigare månadshyra. Så om ni redan vet att ni ska ha maskinen i flera år, är det mest ekonomiskt att välja en så lång avtalsperiod som möjligt.

Prisestimering för vattenautomatshyra
Priset på att hyra en vattenautomat kan alltså se ut på ungefär följande sätt:
En vattenautomat med 20L kapacitet och underskåp kan ha ett pris på ca 450 kr/mån. Detta pris gäller för en avtalsperiod på 24 månader. Om avtalsperioden o sin sida är 48 månader är priset antagligen mycket lägre och kan kanske ligga på 370 kr/mån.
En motsvarande men mindre modell med bara 10L kapacitet är givetvis billigare och kan ha ett pris på ungefär 300 kr/månaden.

Att köpa vattenautomat

Priset för att köpa en vattenautomat kan variera mellan 9 000 och 18 000 kronor. Likväl som med hyran, bestäms priset på vattenautomaten av följande egenskaper: kapacitet och modell.

Vid köp av vattenautomat måste ni även beakta att ni säkerligen önskar ett serviceavtal. Om så önskas, kommer ni eventuellt betala för ett service avtal som kostar mellan 100 och 350 kronor per månad.

Prisestimering för vattenmaskinsköp
Priset vid köp av en vattenautomat kan alltså fördela sig på ungefär följande sätt:
En vattenautomat med 20L kapacitet utan underskåp kan ha ett pris på ca 11 500 kr. Motsvarande automat med endast 10L kapacitet kan ha ett pris på ca 9500 kr. Ett serviceavtal för en 20 liters maskin kan ligga på 275 kr/månad med ett 24 månaders serviceavtal. Om avtalet o sin sida är 48 månader kan priset sjunka till t.ex. 225.

Priserna varierar mycket och vad som är de underliggande faktorerna för hur hyran eller priset utformas i varje specifika fall kan vara olika. För att ert företag ska kunna göra ett smart köpbeslut lönar det sig att fylla i formuläret ovan så får ni flera offerter från lokala leverantörer. Ni kan sedan välja den offert som motsvarar företagets behov och preferenser.

Det blir billigare med en vattenautomat

Om ni idag köper in vatten på flaska, så kommer det vara billigare att använda sig av en vattenautomat. Nedan kan ni se ungefär hur mycket ert företag kan spara varje år genom att byta till en vattenautomat.

Spara pengar med vattenautomat.

Om ni idag tar vatten direkt från kranen, så kommer det inte bli ekonomiskt billigare. Däremot kan det vara värt att förse sin personal med gott dricksvatten, vilket i sin tur ökar trivseln. Detta är viktigt för alla företag eftersom flera studier indikerar att en ökad trivsel på jobbet ökar medarbetarnas arbetsprestation.

Är vattenautomater verkligen miljöcertifierade?

Många leverantörer av vattenautomater värnar även om miljön. Det är givetvis en miljöförbättrande åtgärd att gå från flaskvatten till en vattenautomat. Sverige har överlag dricksvatten av väldigt hög kvalitet. Nedan ser ni exempel på hur mycket ni kan minska på företagets koldioxidavtryck vid övergång från flaskvatten till en vattenautomat.

10 anställda: Minska CO2-utsläpp med 440 kg / år
50 anställda: Minska CO2-utsläpp med 2,2 ton / år
100 anställda: Minska CO2-utsläpp med 4,4 ton / år

Skillnaden mellan kranvatten och vatten från en automat, eller vattenkylare, är främst att det är filtrerat. De flesta automater har ett installerat kolfilter som tar bort föroreningar, missfärgningar och andra partiklar i vattnet. Kolfiltret förbättrar även smaken på vattnet, när vissa smakbärande ämnen filtreras bort.

Kan jag få kolsyrat vatten direkt från kranen?

Det finns flera fristående typer av vattenautomater, men möjligheten finns och att installera en modell som ser ut som en vanlig vattenkran. Dessa betecknas vanligen som inbyggda vattenmaskiner. Enkelt beskrivet innebär detta att en extra kran kopplas till den vanliga vattenledningen.

Vattenautomat kallt och varmvatten.

Hur mycket vatten ska man dricka under en arbetsdag?

Kroppen konsumerar i genomsnitt 3 liter vätska per dag. Ungefär en tredjedel av det vattnet kommer från maten vi äter. En vuxen ska dessutom dricka omkring 1,5 liter vatten varje dag. Det motsvarar 6-8 glas vatten.

En god riktlinje är att dricka när du är törstig. Törsten är kroppens sätt att tala om för dig att den behöver mer vätska för att orka prestera på en bra nivå. Barn och äldre har svårare för att känna törst. Vid feber eller intag av vissa läkemedel, är det däremot bra även för en vuxen att komma ihåg att dricka lite mer vatten än vanligt.

Vatten är väldigt viktigt för koncentrationsförmågan av en enkel anledning - över 80 procent av hjärnan består av vatten. För att undvika för stor konsumtion av uttorkande drickor, som exempelvis kaffe, är det därmed viktigt att se till att företaget erbjuder vatten av hög kvalitet.

Välj en vattenautomat och öka välbefinnandet på kontoret

En vattenautomat på jobbet kan underlätta för personalen att välja vatten istället för läsk. Många personer dricker mycket kaffe av vana, och eftersom de tycker om smaken. Kolsyrat vatten har delvis samma effekt för många.

Det är enkelt att beställa offerter på vattenautomater. Fyll i Expertvalets formulär, så matchar vi er med flera leverantörer. Ni binder er inte till några avtal, utan får möjlighet att i lugn och ro jämföra priser och produkter. Expertvalets tjänst är kostnadsfri, och vi vill gärna hjälpa dig att hitta en bra produkt som uppfyller er verksamhets behov. Vi gör grovjobbet och ni sparar pengarna!

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Mer inom detta ämne
Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner

Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?

Bli vår partner