Jämför pris och offerter på kortterminaler
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 21 november 2022

Kortterminal och betalterminal: ta enkelt betalt av era kunder

Kortterminaler till er verksamhet

Tar er verksamhet emot kortbetalningar? Då behöver ni en tillförlitlig kortterminal som accepterar kontokort, betalkort och mobilbetalningar. En kortterminal, även kallad betalterminal, är standard hos de flesta verksamheter som tar emot betalningar från kunder.

Betalningsterminaler kan antingen användas som komplement till ett omfattande kassasystem eller som enda betalningsfunktion hos er verksamhet. Obereonde av vad er verksamhet har för behov så kan Expertvalet hjälpa er hitta den bästa lösningen till det bästa priset.

Fyll i formuläret och mottag upp till fyra skräddarsydda offerter på kortterminaler till butik, restaurang eller frisör. Tjänsten är kostnadsfri och medför inga förpliktelser - vi hjälper er att enkelt jämföra priser!

Vad kostar en kortterminal?

När er verksamhet behöver en kortterminal kan ni vanligtvis välja mellan att hyra och att köpa en lösning. Att köpa en lösning är på lång sikt ett mer lönsamt beslut medan att hyra kan minska på risken och vara mer bekvämt.

Priset för att hyra en kortterminal brukar ligga mellan 150 kronor i månaden upp till 1000 kronor i månaden. Priset varierar dock. beroende på tjänstens omfattning. Detta exklusive transaktionsavgifter.

Er verksamhet har även möjlighet att köpa hårdvaran och sedan endast betala transaktionsavgiften varje månad. Detta är till exempel vanligt med lösningar som iZettle. Inköpspriset kan ligga mellan 800 kronor och upp till 2500 kronor beroende på utformning och tilläggsfunktioner.

Vad ingår i priset för en betalterminal?

Prissättning.

Priset för en betalterminal består av flera delar, vanligtvis: 

  • Hårdvara
  • Uppkoppling
  • Transaktionsavgifter

Hårdvaran står för själva kortterminalen som ni kan välja att antingen hyra eller köpa. Uppkoppling kan vara antingen via WiFi, bluetooth eller med mobilt abonnemang. Använder ni eget WiFi slipper ni kostnaden för mobilabonnemang. Annars tillkommer vanligtvis avgift för vanligt mobilabonnemang.

Transaktionsavgiften skiljer både leverantörer emellan och beroende på er verksamhet. Vanligtvis beräknas transaktionsavgiften procentuellt av de transaktioner som er verksamhet gör.

Procenten för avgiften kan vara allt från 1 procent och upp till 8 procent beroende på värdet av de transaktioner ni gör och leverantörens erbjudande. Vanligtvis får ni en lägre procent ju högre värdet av transaktionerna är.

Jämför priser och abonnemang

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Vad ska vi tänka på vid köp av en kortterminal?

En kortterminal ska vara enkel att använda för såväl kund som medarbetare. Den ska med andra ord vara lätthanterlig. Valet av lösning bör därmed baseras på verksamhetens preferenser.

Utöver användarvänlighet bör ni överväga vilken typ av lösning som är bäst lämpad för verksamheten. Ni kan välja mellan mobila och stationära kortterminaler. Valet påverkas främst av ert behov att kunna flytta runt enheten.

Mobil kortterminal: för restauranger och torghandel

Mobila terminaler finns vanligtvis inom verksamheter som restaurang och café, där terminalen ska bäras ut till kunden för att ta emot betalning vid ett bord.

Denna lösning fungerar trådlöst utan konstant anslutning till ett strömuttag, och innehåller istället ett batteri som måste laddas med jämna mellanrum.

Mobila kortterminaler är utrustade med system för mobilkommunikation som fungerar med hjälp av IP-adressering. Därmed är de alltid uppkopplade och kan hämta hem en bankauktorisering på några sekunder. iZettle och andra alternativ kan väl fungera som endast mobila kortterminaler. 

Stationär kortterminal: lösning för butiker 

En stationär lösning används vanligtvis av verksamheter inom detaljhandeln. Även barverksamheter använder ofta denna typ av kortterminal, i kombination med mobila.

Verksamheter som använder stationära terminaler för att ta emot kortbetalningar måste ansluta terminalen till ett strömuttag för att den ska fungera.

Läs mer om kassasystem till butik

Kortterminal.

Var bör en kortterminal placeras?

Vid användning av en stationär kortterminal bör verksamheten överväga terminalens placering och tillgänglighet. Att placera terminalen så att den är lättillgänglig för så stor del av verksamhetens målgrupp som möjligt är att rekommendera.
En kortterminal ska kunna användas av en verksamhets kunder på något följande sätt:

  • Genom att enkelt hållas i en hand.
  • Genom att stabilt stå på en kassa- eller bardisk.
  • Genom att stå monterad i ett stativ.

Utöver dessa rekommendationer bör det även vara möjligt för en kassör eller kassörska att omplacera en betalningsterminal. Exempelvis så att kortare och rörelsehindrade individer enkelt kan använda terminalen.

Vanliga frågor om kortterminaler

Vilka krav ställs på en kortterminal?

Idag ställs det krav på utformning och användning av betalterminaler. Vad ni som näringsidkare bör vara uppmärksamma på vid köp och användning är att kortterminaler:

  • ska av säkerhetsmässiga skäl vara utrustade med funktioner för användning av chip och PIN-kod.
  • med enbart magnetremsa är inte längre tillåtna.
  • ska uppfylla en rad krav fastställda av internationella betalkortsföretag, så kallade Payment Card Industry (PCI) krav.

De krav som ställs på såväl funktioner som användande är utformade för att försäkra kunder om att privata betalningsuppgifter förblir skyddade då de använder sitt betalkort.

Expertvalet jobbar endast med leverantörer som erbjuder lösningar som uppfyller existerande krav. Detta så att när ni beställer offerter med Expertvalet ska ni inte behöva oroa er för något annat än att hitta den bästa och smidigaste lösningen för ert företag.

Beställ offerter och jämför priser från flera leverantörer av kortterminaler hos Expertvalet. Fyll i formuläret och vi gör resten. Snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?