Hyra kopiator - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter

Antal maskiner?

1/8
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 21 september 2021

Hyra och leasa kopiatorer till företaget i 2021

Fördelar med att hyra en kopiator

Har ert företag fått nog av att konstant uppdatera drivrutiner eller med jämna mellanrum tvingas investera i nya kopiatorer? Minska på era bekymmer och uppdatera istället till ett fördelaktigt hyresavtal.

Hyr en kopiator och ta del av följande fördelar:

  • Löpande, fast kostnad som frigör en del av verksamhetens resurser
  • Bibehållen ekonomisk stabilitet
  • Eventuell möjlighet att uppgradera produkt under tiden för avtalet
  • Skräddarsydd lösning avseende användning
  • Snabb service och support vid bekymmer

Hitta ett fördelaktigt hyresavtal på er kopiator idag! Fyll i formuläret och beställ kostnadsfritt upp till fyra offerter baserade på era behov.

Genom att fylla i formuläret så slipper ni själva ringa runt eller söka online efter ungefärliga priser att jämföra mellan. Med hjälp av Expertvalets skräddarsydda offerter sparar ni tid samtidigt som ni har korrekta prisuppgifter att jämföra mellan!

Pris för att hyra en kopiator

Priset för månadshyra av kopiator varierar beroende på modell, antal kopior per månad, samt avtalets längd. Priserna går från cirka 500 kronor i månaden och upp till flera tusen kronor per månad, för en lösning med hög kapacitet.

Vanligen kan man få ett lägre pris på kopiatorn om hyresavtalet löper sex månader och längre. Som tumregel kan man räkna att ju längre hyresavtal desto lägre pris. Hyresperioderna skiljer sig leverantörer emellan men standard för långtidshyra är mellan 12 och 60 månaders hyresavtal.

En del leverantörer erbjuder även möjligheten att korttidshyra kopiatorer, för allt från några dagar till bara någon månad. Ett alternativ som kan vara fördelaktigt kring säsonger med stort behov av utskrifter eller varför inte speciella evenemang? Priser för kosttidshyra varierar stort och bör kollas med enskilda leverantörer.

Beställ gratis offerter

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Kostnad för förbrukning och serviceavtal

Priset på färgtoner är betydligt högre än priset för toners och färgpatroner för gråskala. När du hyr en kopiator ingår många gånger förbrukningsvarorna i priset, men hör för säkerhets skull efter med din återförsäljare gällande vad som ingår i månadshyran.

Samma gäller för serviceavtal, en del leverantörer inkluderar komplett service i hyrespriset medan andra kan erbjuda enkel service eller inget alls. Därför är det viktigt att noggrant läsa igenom hyresavtalet och jämföra serviceavtal, så att ni slipper oväntade utgifter vid eventuella problem.

OBS! Med tanke på service och support kan det vara bra att hitta en leverantör som är aktiv i ert närområde. Expertvalet samarbetar med leverantörer runtom i hela Sverige, så vare sig ni söker en kopiator i Stockholm eller Malmö kan vi hjälpa er hitta rätt lösning!

Hyra eller leasa kopiator?

Medan inköp av en kopiator är förenat med en engångskostnad, möjliggör hyra och leasing en löpande kostnad under avtalsperioden. Er verksamhet betalar enbart för driftskostnaden, och får större möjlighet att byta ut produkten jämfört med om ni köper den.

Många undrar dock: Vad är skillnaden mellan att hyra och leasa en kopiator?

Att hyra sker ofta på en förutbestämd tid som finns preciserad i avtalet. Leasing är ett mellanting av kreditköp och hyra. När leasingperioden är slut står man vanligen inför möjligheten att köpa ut maskinen eller att avsluta avtalet.

Ytterligare en skillnad mellan att hyra och leasa en kopiator är avtalstiden. Medan de många gånger är möjligt att hyra under en kortare tid från ett par dagar eller en månad, innebär ett leasingavtal vanligen ett bundet avtal under en period på ett år eller längre.

Bemärk! att den totala kostnaden för kopiatorn vid leasing eller hyra kan överstiga kostnaden för köp om ni ska nyttja maskinen under flera år.

Hur länge måste jag hyra kopiatorn?

Både kopiatorer och skrivare går att hyra under några dagar, men kan också hyras under ett helt år. Olika återförsäljare erbjuder varierande avtal och därför är det viktigt att ni som verksamhet ser över hur länge kopiatorn behövs.

Om behovet av att hyra en kopiator endast gäller en begränsad period för marknadsaktiviteter eller bokslut, finns ofta fördelaktiga avtal för detta. Är hyresperioden under en längre tid, kan det vara lämpligt att även kolla på priser för att leasa eller eventuellt köpa en kopiator.

Kan vi byta kopiator under hyresperioden?
Exempel: Anna jobbar på Kontorsfirman som vill hyra en kopiator under ett års tid. De kopierar ungefär 1000 dokument varje månad. När halva hyresavtalet har passerat inser Anna att Kontorsfirman behöver kunna skriva ut 3000 dokument per månad, eftersom kundkretsen har utökats markant.

Många leverantörer som erbjuder hyresavtal, ger också möjlighet till kunden att uppgradera eller byta ut den valda produkten under den bestämda hyresperioden. Om detta är ett möjligt scenario för er verksamhet, bör ni fråga särskilt om möjlighet att uppgradera produkten, eller förändra avtalet, under den avtalade hyresperioden.

Vilka kostnader tillkommer för att hyra en kopiator?

Den primära kostnaden för en kopiator utgörs av själva maskinen. Kostnader för färgpatroner, papper och eventuell service ingår vanligen i hyresavtalet. Hör efter med din leverantör vad som ingår i avtalet.

Följande kostnader kan tillkomma, eller ska specificeras i hyresavtalet:

  • Förbrukning av färgpatroner
  • Pappersförbrukning
  • Service och underhåll

Beroende på utskriftsteknik, vanligen laserteknik med toner för dokumentframställning, utgör även priset på tonern en stor del av den totala kostnaden för kopiatorn. Priset på papper beror främst på storlek och papprets tjocklek. Papper med högre densitet har också ett högre pris. Vad gäller service och underhåll kan detta förekomma varje månad, inom ett visst veckointervall eller endast ett par gånger per år. Känner ni er orsäkra på avtalsvillkoren, läs gärna konsumentverkets tips för hyresavtal. 

Kom ihåg!
För att få en skräddarsydd offert på vad det kan kosta er verksamhet att hyra en kopiator, kan ni fylla i kontaktformuläret på denna sida. När du skickat in formuläret ringer vi upp dig för att inhämta kompletterande information. Därefter kan Expertvalet matcha dig med återförsäljare i ditt närområde.

Vårt mål är att spara er verksamhet tid och pengar och gör det genom att ge er ordentliga underlag till beslutsfattningsprocessen!

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?