Beställ offerter på kortterminal
God kvalitet till bra priser
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kortterminal - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Vilken typ av kortterminal önskas?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 12. oktober 2018

Alternativ till iZettle

Sverige rör sig mer och mer mot ett kontantfritt samhälle och det blir allt viktigare för företag att kunna ta betalt med kort. För att hjälpa dig som företagare att möta kundernas krav har vi jämfört de vanligaste portabla betalsystemen. Kolla in jämförelsen nedan för att hitta det bästa portabla betalsystemet för just ditt företag.

Dessa tre betalningssätt är utmärkta för att ta betalt på mässor, mobila affärer, mindre butiker, kiosker och liknande företag. Men behöver man större kapacitet, med fler kortläsare så kan det vara viktigt att kolla in ett kassasystem. Är du en större restaurang eller butik som behöver flera kortläsare och personal konton kan det vara dags att överväga ett fullt kapabelt kassasystem.

Fyll i formuläret ovan och få reda på vilken mobil kortterminal som passar er bäst. Få upp till 4 skräddarsydda offerter - Helt kostnadsfritt och utan förbindelser!

  Izettle _logo Sumup _logo Swish _logo
Kostnad 799 kr Från 379 kr Registrering skiljer sig mellan banker
Transaktionsavgifter 1,85 % 1,75 % 1-2,5 kr/st
Utbetalningar 2-3 arbetsdagar, eller schemalagd månadsvis eller veckovis. 3-5 arbetsdagar, eller schemalagd månadsvis eller veckovis. Med Swish så sätts pengarna in på mottagarens bankkonto efter några sekunder
Metoder Kort och närbetalning (NFC och mobilepay) Kort och närbetalning (NFC och mobilepay) Nummer och QR-kod
Kort som stöds Mastercard | Maestro | Visa | Visa Electron | V Pay | American Express | JCB | Diners Club | China Union Pay | Discover Visa | V Pay | Mastercard | Maestro | American Express -
Mobile Pay Apple Pay | Android Pay | Samsung Pay Apple Pay | Android Pay -
Kvitto Via E-post eller SMS och finns även tredje part skrivare för fysiska kvitton. Via E-post eller SMS och finns även tredje part skrivare för fysiska kvitton. Får bekräftelse i appen som ej motsvarar kvitto. Det är upp till mottagaren att lämna ut ett giltigt kvitto
Redovisning och rapportering Försäljningsvolym,Hur många kortbetalningar och hur många kontantbetalningar Daglig och Månatliga utbetalningsrapporter, går att skicka direkt till revisorer och skatteverket. Swish har inget eget rapporteringssystem, men de olika bankerna kan ha sina egna system.
Faktura Med iZettle Invoice kan du göra fakturor för företag och privatpersoner direkt i appen. - Har inget system för fakturor, men man kan lägga till en Swish QR-kod på sina fakturor.
Utomlands iZettle går ej att använda utomlands Sumup går att använda i de länder Sumup finns, genom att kontakta kundtjänst. Swish går att använda utomlands förutsatt man är uppkopplad till internet.
Företagstyper och försäljning som ej stöds Vad man inte får sälja Affärsmodeller som inte stöds -

Mobil kortterminaler - Ett säkert alternativ

Som alternativ till iZettle, Sumup och Swish finns det även mobila kortterminaler att hyra och köpa. De är till skillnad från iZettle och Sumup mer kvalificerade och kompletta. Dessa kortterminaler kan funka som sina egna godkända kassasystem, genom att de har en inbyggd kvittoskrivare och tar emot de flesta betalsätt.

Mobila kortterminaler passar perfekt för er som inte har internet i er butik/restaurang, behöver kunna flytta runt kortterminalen mycket eller åker ut på event, mässor, ambulerande försäljning m.m. Oftast är de av en dyrare prisklass än iZettle och Sumup, då dessa är mer självständiga och avancerade kortläsare. Det kan uppkomma fler kostnader, som t.ex. abonnemang och månadsavgifter. Priset skiljer sig mellan de olika leverantörer som finns, så det kan löna sig att kolla upp flera olika leverantörer för att se om en mobil kortterminal är en mer lönsam investering för er verksamhet.

iZettle - Alternativet för småföretagare

Det finns två versioner av iZettle där iZettle go är gratisversionen av appen. Där kan man bygga produktbibliotek, ta betalt och spara försäljningshistorik/lagersaldo utbetalningar efter 1-2 dagar samt kundsupport på vardagar.

iZettle Go Plus är premiumvarianten som kostar 399 kr i månaden. Där får man förutom allt i iZettle Go, ett digitalt kassasystem som är godkänt av skatteverket och längre öppettider för kundsupport och tillgång till dem på helgen.

Med iZettle Go Plus har man även tillgång till iZettle e-handelsplattform, det är ett simpelt och snyggt system som gör det möjligt för dig att enkelt driva en e-handel med support som hjälper om det skulle uppstå några problem.

Ta reda på om iZettle eller en mobil kortterminal är det bästa för just er. Fyll i vårt formulär och få upp till 4 skräddarsydda offerter, helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Beställ offerter för mobila kortterminaler Det tar mindre än 1 minut!

Alternativ Till Izettle

Sumup kortläsare

Sumup är ett liknande alternativ till iZettle, där båda har sina fördelar och nackdelar. Sumup är lite billigare med 1,75 % transaktionskostnad mot iZettles 1,85 %. Dock har iZettle snabbare utbetalningar och lite mer avancerat programvara kopplat till systemet.

Den största fördelen Sumup har gentemot iZettle och Swish är möjligheten att använda det utomlands. Sumup går att använda där de redan är operationella, vilket täcker de flesta närliggande länderna. Det är perfekt om man ska på någon mässa eller event utanför Sverige.

Swish för företag

Det finns två typer av Swish för dig som företagare, Swish företagare och Swish handel. Swish handel är för dig som använder sig av e-handel eller m-handel. Där köpet automatiskt dyker upp i kundens mobil, och går igenom först när kunden godkänner betalningen.

På Swish företag betalar de manuellt i mobilappen med hjälp av nummer eller QR-kod, där ni som företagare själva måste bekräfta att betalningen gått genom. Priset för Swish företag och Swish handel beror på vilken bank man har, där ni själva måste kolla upp det hos er bank vad det skulle kosta.

Även om Swish är ett väldigt smidigt system så rekommenderar vi det som ett komplement och inte som ett huvudsakliga metod för betalning. Eftersom Swish inte tar kort kan man inte ta betalt från de som inte har appen vilket inkluderar bland annat alla utländska kunder.

Källor:

iZettle

SumUp

Swish