Expertvalet.se — Skandinaviens största marknadsplats inom B2B
Begär dina gratis offerter
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 21 november 2022

Alternativ till iZettle

En jämförelse av kortläsare för företag: iZettle vs Sumup vs Swish

Sverige rör sig mer och mer mot ett kontantfritt samhälle och det blir allt viktigare för företag att kunna ta betalt med kort. För att hjälpa dig som företagare att möta kundernas krav har vi jämfört de vanligaste portabla betalsystemen. Kolla in jämförelsen nedan för att hitta den bästa portabla kortterminalen för just ditt företag.

iZettle, Sum up och Swish är alla utmärkta för att ta betalt på mässor, mobila affärer, mindre butiker, kiosker och liknande företag. Behöver ni ett kassasysyetm till butik eller restaurang och behöver flera kortläsare samt personalkonton kan det vara dags att överväga ett fullt kapabelt kassasystem.

Kortläsare som jämförs nedan kan användas i kombination med mobil och tablet. För att ge er en övergripande jämförelse har vi valt att ta upp bland annat inköpspris, kostnader i transaktiosavgifter, utbetalningstid och tillgängliga betalningssätt. Kom ihåg att priserna är ordinariepris och kan skilja i och med kampanjer och erbjudanden. 

Vill ni jämföra priser på lösningar anpassade efter er? Fyll i formuläret ovan och få upp till fyra skräddarsydda offterter på kortläsare. Då kan ni enkelt jämföra priser - helt kostnadsfritt och utan förpliktelser! Våra leverantörer kan erbjuda både mindre och större lösningar som passar just era behov.

Jämförelse: iZettle vs Sum Up vs Swish
 iZettleSumupswish
Kostnad749 kr799 krRegistrering skiljer sig mellan banker
Transaktionsavgifter1,85 %1,75 %1-2,5 kr/st
Utbetalningar2-3 arbetsdagar eller schemalagd.3-5 arbetsdagar, eller schemalagd.Pengarna sätts in på mottagarens bankkonto genast.
MetoderKort- och närbetalning (NFC och Mobilepay)Kort- och närbetalning (NFC och Mobilepay)Telefonnummer och QR-kod
Kort som stödsMastercard, Maestro, Visa, Visa Electron, V Pay, American Express, JCB, Diners Club, China Union Pay, DiscoverVisa, V Pay, Mastercard, Maestro, American ExpressN/a
Mobile PayApple Pay, Google Pay, Samsung PayApple Pay, Google PayN/a
KvittoE-post, SMS eller utskrift.E-post, SMS eller utskrift.Bekräftelse i appen motsvarar ej kvitto. Mottagaren måste lämna ut giltigt kvitto.
Redovisning och rapporteringFörsäljningsvolym, antal kortbetalningar och antal kontantbetalningar.Utbetalningsrapporter, kan skickas direkt till revisorer och Skatteverket.Inget eget rapporteringssystem, men banken kan ha eget system.
FakturaiZettle Invoice möjliggör fakturering direkt i appen.Inga specifikationerSwish QR-kod kan användas på fakturor.
Användning utomlandsNej.Ja, i länder där Sum Up finns. Ja, med internet uppkoppling.
Företagstyper och försäljning som ej stödsVad man inte får säljaAffärsmodeller som inte stödsInga specifikationer

Mobila kortterminaler - Ett säkert alternativ

Som alternativ till iZettle, Sumup och Swish finns det även mobila kortterminaler att hyra och köpa. De är till skillnad från iZettle och Sumup mer kvalificerade och kompletta. Dessa kortterminaler kan funka som sina egna godkända kassasystem, genom att de har en inbyggd kvittoskrivare och tar emot de flesta betalsätt. Fördelen med mer avancerade kortterminaler är att de kan fungera i ett system med flera enheter, en funktion som är nödvändig i kassasystem för restaurang.

Den största skillnaden på kortläsare som iZettle och Sum Up jämfört med traditionella lösningar som Bambora och Nets är att mobila kortterminaler har en egen internetanslutning. De kan alltså fungera självständigt utan en mobil eller tablet. Detta innebär dock att lösningar från Bambora och Nets oftast har en fast månadskostnad för abonnemang och maskin tillsammans med ett inlösenavtal som innefattar transaktionsavgiften. 

Mobila kortterminaler passar perfekt för er som inte har internet i er butik eller restaurang, behöver kunna flytta runt kortterminalen mycket eller åker ut på event, mässor, ambulerande försäljning med mera. Priset skiljer sig mellan de olika leverantörer som finns, så det kan löna sig att kolla upp flera olika leverantörer för att se om en mobil kortterminal är en mer lönsam investering för er verksamhet.

iZettle - Alternativet för småföretagare

Det finns två versioner av iZettle där iZettle go är gratisversionen av appen. Där kan man bygga produktbibliotek, ta betalt och spara försäljningshistorik/lagersaldo utbetalningar efter 1-2 dagar samt kundsupport på vardagar.

iZettle Go Plus är premiumvarianten som kostar 399 kr i månaden. Där får man förutom allt i iZettle Go, ett digitalt kassasystem som är godkänt av skatteverket och längre öppettider för kundsupport och tillgång till dem på helgen.

Med iZettle Go Plus har man även tillgång till iZettle e-handelsplattform, det är ett simpelt och snyggt system som gör det möjligt för dig att enkelt driva en e-handel med support som hjälper om det skulle uppstå några problem.

Mobil kortläsare.

Sum Up kortläsare

Sumup är ett liknande alternativ till iZettle, där båda har sina fördelar och nackdelar. Sumup är lite billigare med 1,75 % transaktionskostnad mot iZettles 1,85 %. Dock har iZettle snabbare utbetalningar och lite mer avancerat programvara kopplat till systemet.

Den största fördelen Sumup har gentemot iZettle och Swish är möjligheten att använda det utomlands. Sumup går att använda där de redan är operationella, vilket täcker de flesta närliggande länderna. Det är perfekt om man ska på någon mässa eller event utanför Sverige.

Swish för företag

Det finns två typer av Swish för dig som företagare, Swish företagare och Swish handel. Swish handel är för dig som använder sig av e-handel eller m-handel. Där köpet automatiskt dyker upp i kundens mobil, och går igenom först när kunden godkänner betalningen.

På Swish företag betalar de manuellt i mobilappen med hjälp av nummer eller QR-kod, där ni som företagare själva måste bekräfta att betalningen gått genom. Priset för Swish företag och Swish handel beror på vilken bank man har, där ni själva måste kolla upp det hos er bank vad det skulle kosta.

Även om Swish är ett väldigt smidigt system så rekommenderar vi det som ett komplement och inte som ett huvudsakliga metod för betalning. Eftersom Swish inte tar kort kan man inte ta betalt från de som inte har appen vilket inkluderar bland annat alla utländska kunder.

Oavsett vilken kortläsare eller kassasystem som passar er bäst kan Expertvalet hjälpa er hitta rätt. Våra partners erbjuder både enklare lösningar som iZettle och avancerade kassasystem med Swish som tillägg. Tveka inte att fylla i formuläret för att få upp till fyra offerter kostnadsfritt och utan förpliktelser. Allt för att ni ska hitta den bästa lösningen till det bästa priset på det enklaste sättet! 

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Källor: iZettleSumUpSwish

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?