Leasa kassasystem - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 21 september 2021

Hyra eller leasa kassasystem till er verksamhet

Leasa ett kassasystem till den dagliga verksamheten

Att leasa ett kassasystem fungerar ungefär som att hyra, med den skillnaden att ni har möjlighet att köpa ut systemet efter leasingperioden. Vid leasing avtalas det om periodens längd, månadskostnad, slutvärde och eventuellt serviceavtal.

Hitta det mest fördelaktiga leasingavtalet för er specifika situation! Fyll i formuläret på denna sida och motta upp till fyra skräddarsydda offerter på kassasystem. Tjänsten är kostnadsfri och medför inga förpliktelser.

Kassasystem pekskärm.

Kostnaden för att leasa ett kassasystem

Kostnaden för att leasa ett kassasystem påverkas av bland annat leasingperioden, systemets omfattning, serviceavtalets art och systemets varumärke.

Leasingperioden är det som direkt påverkar priset på månadskostnaden. Som standard erbjuder de flesta leverantörer en leasingperiod på 36 månader. Ett sådant avtal ger vanligtvis också den lägsta månadskostnaden, runt 300 kronor för ett standard kassasystem. Priserna ökar sedan i takt med att perioden förkortas.

Ett standard kassasystem innefattar kassaregister, kontrollenhet och betalterminal. Priset ökar om det också finns behov för lagerhantering och ekonomistyrning samt som ett lägre pris är möjligt vid till exempel endast leasing av en betalterminal.

Slutvärdet för kassasystemet påverkas bestäms av rådande marknadsvärde vid undertecknande av avtal. Detta innebär då att priset inte följer marknadens utveckling utan att det hålls konstant.

Notera att leasing i längden är ett dyrare alternativ än att köpa kassasystemet. Leasing är dock ett fördelaktigt alternativ för företag som inte finansiellt har möjligheten att investera i ett nytt kassasystem eller företag som söker en tidsbegränsad lösning.

Fördelar med att leasa ett kassasystem

1. Frigör kapital för andra investeringar

Genom att ert företag inte binder ert kapital i inventarier så frigör det möjligheter för andra investeringar. En mycket viktig fördel för nystartade företag eftersom det möjliggör investeringar som kan resultera i tillväxt.

2. Tillåter budgetering

Den bestämda månadskostnaden ger er möjlighet att budgetera bättre, samtidigt som ni slipper risken för oväntade stora utgifter.

3. Fördelaktigt serviceavtal

Vid leasing av kassasystem är det vanligt att leverantören erbjuder ett mycket fördelaktigt serviceavtal. Till exempel är konstant support något som är mycket värt om systemet felar under högsäsongen.

4. Möjlighet till uppköp efter leasingperiodens slut

Ni har även möjligheten att efter bestämd leasingperiod köpa ut systemet till förutbestämt slutvärde. På så sätt får ni först testa på systemet och sedan köpa det när ni vet hur det fungerar för ert företag. Detta är vad som skiljer leasing från att hyra kassaregister, vid hyrning finns oftast ingen möjlighet att köpa systemet när avtalsperioden gått ut. 

Är leasing inte det rätta alternativet för er?

Våra leverantörer informerar gärna om olika betalningsmöjligheter. Ni kan gärna fråga om råd från oss och våra partners under processen samt beställa offerter med olika betlaningslösningar, så att ni enkelt kan jämföra möjligheterna. 

Att tänka på innan ni undertecknar leasingavtalet

Tänk över er verksamhets omfång innan ni överväger hur avancerat ert system ska vara och hur betalningslösningen ska se ut. Hur komplexa är er verksamhets arbetsprocesser? Hur höga är kraven på effektivitet? När systemet är anpassat till er situation så underviker ni problem outnyttjade resurser.

Exempel på verksamheter som ofta finner det fördelaktigt att leasa sitt kassasystem kan vara nystartade företag, eventverksamheter, marknadsstånd eller säsongsbetonade restauranger. Leasing kan, beroende på till exempel ovanstående faktorer, alltså komma att främja er verksamhet i högre utsträckning såväl ekonomiskt som praktiskt jämfört med om ni väljer att köpa in ett system.

Överväg tillsist vilka branschspecifika funktioner systemet ska ha. På så vis kan hittar ni enklare ett system som är skräddarsytt för just er verksamhet.

Branschspecifika funktioner

Dagens kassasystem är byggda på ny teknologi, med senaste programvara, och utrustade med högkvalitativa touchskärmar. Utöver detta kan systemen skilja sig åt på så vis att de är programmerade för att fylla de behov och krav en specifik branschverksamhets dagliga drift har och ställer. Därför kan de olika programvarorna skilja sig åt beroende på om de är designade för livsmedels- och klädbutiker, restauranger eller frisörsalonger.

Kassasystemet bör och ska också ha möjlighet att ta fram särskilda statistiska rapporter för att snabbt och smidigt tillhandahålla en översikt över den dagliga verksamheten.

Oavsett om ni väljer att leasa eller köpa ett system utformat för detaljhandelverksamhet eller restaurantbranschen är det viktigt att systemet är utformat så det är enkelt att förstå och använda.

Kassasystem för restauranger

Ett kassasystem till restaurang bör kunna hantera ett effektivt och högt dagligt arbetstempo. Systemet bör rimligtvis också ha en bordstyrningsfunktion. Betalningssystemet ska bestå av en kassaapparat som via snabb kommunikation med servitörer och kockar kan ta emot och registrera beställningar. Systemet bör också kunna kommunicera med verksamhetens mobila betalningsterminaler.

Funktioner utformade specifikt för ett kassasystem till er restaurang bör i korta drag utgöras av:

    • En översiktlig bordstyrning via touchskärm
    • Orderterminaler för servitörer som innehåller betjänings- och betalningssystem
    • Hantering av flera valutor

Kassasystem för detaljhandel

När det kommer till kassasystem till butik är det till exempel nödvändigt och vanligt förekommande med lösningar som erbjuder en lagerstyrningsfunktion.

Ifall er verksamhet driver butik och webshop kan ett system med funktionen att föra översiktlig kontroll mellan den digitala och fysiska handeln vara bra att ha för att registrera varje såld vara på båda försäljningsplatserna.

Med langerhantering får medarbetare och anställda snabbt information om hur många och vilka produkter som sålts och därför också hur många och vilka produkter som finns kvar till försäljning.

Genom att fylla i formuläret, eller klicka på knappen nedan, kan ni genom Expertvalet beställa skräddarsydda offerter som ser till era specifika behov. Det går fort, är gratis och kommer helt utan några förpliktelser. Genom att göra detta kan ni få den smartaste lösning till er verksamhet, till den bästa månadskostnaden. 

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner

Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?

Bli vår partner