Hyra kassasystem - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter Begär dina gratis offerter
Det tar mindre än 1 minut!

Var ska maskinen installeras?

Det tar mindre än 1 minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Expressen
Business Insider
Entrepreneur
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 21 september 2021

Hyr kassaregister till evenemang, torghandel och butik

Jämför lösningar för hyra av kassaregister till er verksamhet

Som företag kan ni behöva hyra ett kassaregister under kort tid för att ordna ett evenemang, gå på mässa, hålla uteserveringen öppen eller sätta upp en pop-up affär. Eller så behöver ni ett långtidskontrakt för att hyra ett kassasystem till er restaurang eller salong.

Vilken orsak ert företag än har att hyra ett kassaregister så finns det flera fördelar att ta del av. Bland annat lönsamt under kortare perioder då ni kan minska företagets risker och frigöra resurser som kan läggas på annat.

Beroende på vilken lösning ni söker kan priserna för att hyra ett kassaregister variera mellan 200 till 600 kronor i månaden. För att hitta den bästa kassalösningen till det bästa hyrespriset är det fördelaktigt att jämföra priser från offerter - istället för exempelpriser online.

Expertvalet finns här för att ni ska slippa besväret att kontakta alla aktuella kassaleverantörer. Beställ offerter via oss för att jämföra priser på anpassade lösningar! Kostnadsfritt och utan förpliktelser får ni upp till fyra offerter - snabbt, enkelt och utan extra jobb. Fyll i formuläret så hjälper vi er!

Kassasystem i butik.

Pris för att hyra kassaregister

Priset per månad på ett kassaregister brukar ligga mellan 200 kronor och 600 kronor, beroende på vad det är för typ av kassaregister, samt längd på hyresavtalet.

Månadshyran för ett kassaregister påverkas främst av:

 • Storlek: hur många enheter behöver ni?
 • Kapacitet: vilken typ av prestandan behöver ni?
 • Varumärke: vilket passar er bäst?
 • Avtalsperiod: hur länge ni ska ha registret?

Ett enkelt kassaregister kan ni hyra för runt 200 - 250 kronor i månaden vid en hyresperiod på flera år. Vid korttidshyra varierar priserna beroende på leverantör och hyresperiodens längd, ju kortare hyra desto högre månadspris. Månadspriset för ett enkelt kassaregister under endast en månad kan ligga runt 1000-1500 kronor.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

HYRA ELLER KÖPA KASSAREGISTER?

Fördelen med att hyra i jämförelse med att köpa kassasystem är att ni slipper den höga engångskostnaden. Därav frigör ni resurser och kan budgetera för andra delar av verksamheten. Kom ihåg dock att köpa är ett mer lönsamt alternativ på lång sikt. Är ni osäkra på vilket alternativ som passar er bäst kan ni beställa offerter på båda betalningslösningarna.

HYRA ELLER LEASA KASSAREGISTER?

Skillnaden mellan att hyra och leasa kassaregister ligger oftast i att företaget vid leasing har möjlighet att köpa produkten vid slutet av hyresperioden. Är detta av intresse för er kan ni prata med leverantören för att arbeta fram en bra lösning för båda parterna. Läs tips om hyres- och leasingavtal hos Konsumentverket.

Extra kostnader som kan tillkomma vid hyrning

Själva hårdvaran utgör den primära kostnaden för att hyra ett kassaregister. Kostnader som kan tillkomma är kvittorullar, support och service samt registrering hos Skatteverket. Tjänsterna varierar och en del företag erbjuder helhetslösningar där extratjänster ingår och en del debiterar dem skilt.

Vid korttidshyra bör ni även vara medvetna om att företag kan ta ut en extra avgift för att skynda på processen. Till exempel om ert företag behöver ett kassaregister redan en vecka efter beställning kan de ta ut en prioriteringsavgift. Det är därför lönsamt att handla i god tid.

Långtidshyra eller korttidshyra kassaregister?

Ni kan hyra ett kassaregister från några dagar upp till flera år. Lösningar anpassas oftast efter kundens behov. Ert företag kan vara i behov av ett kassaregister under en kortare eller en längre period. Vad som antas vara korttidshyra varierar mellan företag, men generellt betraktas hyresperioder på under 6 månader som korttid.

I tabellen nedan har vi samlat ihop några exempel på situationer där ert företag med fördel kan både korttidshyra eller ingå längre hyreskontrakt.

Verksamhet Korttidshyra Långtidshyra
Restaurang Ni utökar uteservering under en kortare period, t.ex. under ett evenemang eller sommarsäsongen. Restaurangen är nyöppnad och har inte kapital nog för att investera i ett omfattande system ännu.
Butik Ni öppnar en tillfällig pop-up butik, besöker en mässa eller har ett torgstånd under sommarsäsongen.  Butiken är nyöppnad och ni vill testa på kassasystemet innan ni investerar i en omfattande lösning.
Salong och spa Ni besöker en mässa eller samarbetar med en annan salong vid en tillfällig lokal och vill kunna ta med er både kassa och bokningssystem. Ni växer som företag och vill kunna utöka antalet enheter snabbt och enkelt baserat på behov.

Hyran är vanligtvis lägre ju längre hyresavtalet sträcker sig, vid hyresperioder på ett år och längre kan ni vanligen få ett lägre pris. Om ni är i behov av en temporär lösning är korttidshyra ett lämpligt alternativ. Då slipper ni investera stora summor för maskiner som endast ska användas tillfälligt.

Hyra komplett kassasystem eller skilda enheter

Ert företag kan ha olika behov vad gäller utformning av kassaregister, till exempel om ni ordnar en festival, ett evenemang eller om ni kontinuerligt behöver den till verksamheten. Beroende på era behov kan ni välja att hyra allt från ett komplett kassasystem till endast kortterminal eller kassaprogram. Läs mer om alternativen nedan:

Hyra Kassasystem Komplett

Komplett kassasystem

Innefattar:

 • Kassadator och kassalåda
 • Kortterminal
 • Kassaprogram
Hyra Kortterminal

Kortterminal

Innefattar:

 • Kortterminal
 • Inlösenavtal
 • Eventuell internet­uppkopplling
Hyra Kassaprogram

Kassaprogram

Innefattar:

 • Kassafunktioner
 • Lagerhantering
 • Bokningssystem

Hitta en lokal leverantör som kan bistå er med en anpassad lösning för att hyra en kassalösning. Expertvalet har partners runtom i Sverige - vare sig ni är placerade i exempelvis Stockholm, Göteborg, Malmö eller Sundsvall så kan vi hjälpa er. Beställ offerter redan idag! 

När måste man ha ett kassaregister?

Ett företag som säljer varor eller tjänster mot betalning i kontanter eller med kontokort måste enligt kassaregisterlagen använda ett kassaregister. Det finns undantag för vissa verksamheter, till exempel taxiverksamhet och verksamheter med låg omsättning. Läs mer om undantagen hos Skatteverket.

Vilken kassalösning passar ert företag?

Beroende på vilken verksamhet ni bedriver ser ert behov för kassalösningar olika ut. Driver ni en butik kan ni vara i behov av en komplett lösning innefattande kassadisk, våg, rullband, kassalåda, kortterminal och ett omfattande kassaprogram med lagerhantering. Kassasystem till butik kan även variera i omfattning beroende på om det är en mataffär eller en klädbutik.

Ska kassasystemet användas i er restaurang behöver ni kanske flera trådlösa betalterminaler tillsammans med ett kassaprogram innefattande bokningssystem och möjligheter att hanter beställningar till kök och bar.

För ett kassasystem till frisör och salong räcker det med ett enkelt och snyggt kassasystem som kan hantera försäljning av både produkter och tjänster. Samtidigt som det bör kunna kopplas till ert bokningssystem. 

Fördelar med att hyra ett kassaregister

Det finns flera fördelar med att hyra ett kassaregister även om det i längden är ett dyrare alternativ än direktköp. Det finns många lägen då det är bättre att ingå ett hyreskontrakt istället för att köpa ett kassaregister. Speciellt när verksamheten tillfälligt utökas kan alternativet vara ett direkt lönsamt.

Fördelarna är bland andra:

 • Löpande och fast kostnad
 • Ger ekonomisk stabilitet
 • Support och kassaservice
 • Minskad risk för oväntade utgifter
 • Månadskostnaden är avdragsgill

Behöver ni hyra ett godkänt kassaregister till er verksamhet? Ta del av fördelarna med att jämföra priser - beställ skräddarsydda offerter via Expertvalet! När ni beställer offerter skapar ni en konkurrenssituation mellan leverantörerna och ni kan få den bästa lösningen till det bästa priset.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Sara Hemming
Skriven av Sara Hemming, Före detta skribent på Expertvalet

Sara Hemming är en tidigare skribent på Expertvalet.se. Sara är en engagerad marknadsförare med flera års erfarenhet inom detaljhandel. Under sina 4 år på Expertvalet har hon byggt på sina kunskaper inom alla produktgrupper och har bra koll på allt från kassasystem till telemarketing. Hon brinner för att hjälpa företag att optimera sin verksamhet på alla plan. Sara har, tillsammans med kollegor, blivit kännetecknad på sidor som Starta & Driva, Aftonbladet och Expressen.