Kassasystem - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 21 september 2021

Kassasystem till iPad, Mac och iPhone

Fyra födelar med ett kassasystem för iPad

Ett kassasystem till iPad, iPhone och Mac är oftast inte bara ett kassasystem. Du kan välja att integrera flera olika funktioner i systemet. Vanliga funktioner att integrera är exempelvis kundöversikt, bordsbokning och lagerstatus. Systemet innebär också möjlighet till flera personliga inloggningar, på olika enheter. En sådan kassalösning fungerar exempelvis bra som kassa till en mindre butik.

Fördelarna med att välja ett kassasystem för iOS är flera. Här listar vi fyra väsentliga fördelar med att välja ett system till iOS, istället för till PC.

Pil ner.

1. Lägre startkostnad

Om du redan har en Mac-dator, en iPad eller iPhone, är det lätt att köpa ett kassaprogram som gör din enhet till en kassadator. Till ett PC-system krävs oftast en speciell kassadator. Här har du möjlighet att reducera startkostnaden och spara pengar.

Macbook.

2. Lätt att flytta

Eftersom kassasystemet kan installeras på din befintliga bärbara enhet är systemet lätt att ta med. Det här passar dig som bedriver en geografiskt rörlig verksamhet, såsom marknad- eller torghandel. Det passar också dig som behöver kunna vara rörlig med systemet i din butik/verksamhet.

Kalender.

3. Fast månadskostnad

Ett kassasystem för iPad eller iPhone kan laddas ner i form av en app. Vad är fördelarna med det? Du prenumererar och betalar en månadskostnad för appen, och får systemuppdateringar automatiskt. Läs mer om priset för den här typen av lösning längre ner.

Moln.

4. Lagring i molnet

En kassalösning kopplad till en iOS-enhet innebär ofta en mobillösning. Med en mobil kassa har du möjlighet att lagra dina kvitton digitalt och behöver ingen fysisk kontrollenhet. Smidigt för dig som behöver förflytta dig med kassan eller integrera flera olika Mac-enheter i systemet.

Vad kostar ett kassasystem till Mac?

Ett kassasystem till Mac byggs upp av flera olika komponenter. På grund av det kan priset differentiera kraftigt, till exempel kan priset för kvittoskrivare och kortterminal tillkomma om det behövs. Mjukvaran, som är själva kassasystemet, kan köpas eller hyras till ett pris som varierar beroende på dess funktioner.

Ett kassasystem till iOS-enheter kan också laddas ner i form av en app. Appen prenumererar du på till en fast månadskostnad. Också här varierar priset beroende på funktioner och leverantör. Månadskostnaden rör sig mellan allt från under 100 kronor till upp emot 1000 kronor. Kom även ihåg att de flesta lösningar med kortterminaler tar en avgift för transaktionerna som görs med kortläsaren.

Intresserad av iZettle eller en liknande lösning till din iPhone eller iPad? Kolla in vår jämförelse mellan iZettle och andra alternativ.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Kontrollenhet i molnet - vad innebär det?

Att ha kontrollenheten i molnet innebär att det inte behövs någon fysisk kontrollenhet. Allt som behöver lagras och kontrolleras lagras digitalt. I vissa fall ingår också automatiska uppdateringar när enheterna är kopplade till molnet.

Via den digitala lagringen har du också alltid tillgång till all kassainformation på alla enheter, var du än är. Det här gör det möjligt att sköta din kassa från din butik/verksamhet, men det går också lika smidigt att göra det hemifrån. Är ni flera som sköter kassan har alla möjlighet att hålla sig uppdaterade oavsett var ni befinner er.

Kan min iPhone fungera som kassa?

Ja! Idag finns ett utbud av mobila kassalösningar för enheter baserade på iOS. De här lösningarna passar utmärkt till både restauranger och caféer, men också till exempelvis som kassa till frisörsalonger, torghandel, mässor och mindre företag. Om du redan har en iPhone eller iPad kan kassalåda och betalterminal kopplas till enheten. På marknaden finns det många bra lösningar som är kompatibla med iPhone.

kortläsare till iphone.

Hur fungerar kassasystem till iPad?

Ett kassasystem till iPad fungerar som vilket annat kassasystem till en iOS-enhet som helst. Det är bärbart och det innebär lagring i molnet. Om du exempelvis använder streckkoder på samtliga av dina varor kan du registrera varukoderna i din iPad, vilka sedan registreras direkt i molnet.

När du ska använda din iPad som kassaregister ska du först skapa en produktkatalog. Denna kan vara organiserad utifrån ett flertal kategorier, varifrån du enkelt kan komma åt varje produkt.

Skatteverket godkänner digitala kvitton

Alla kassaregister ska registreras hos Skatteverket samt uppfylla myndighetens krav. Det här gäller oavsett om du har ett kassasystem för PC eller Mac. Majoriteten av de nya kassasystem som finns på marknaden är godkända enligt kassaregisterlagen.

Om din verksamhet säljer varor till en totalkostnad som överstiger fyra prisbasbelopp under ett räkenskapsår, vilket motsvarar 189 200 kronor (år 2020), finns det krav från Skatteverket att du ska inneha ett godkänt och registrerat kassaregister. I och med att mobila enheter allt oftare fungerar som kassa godkänner Skatteverket idag digitala kvitton.

Här kan du läsa mer om kassaregisterlagen. Läs om vad som gäller för olika verksamheter och för olika kassasystem. Läs också om vilka som faktiskt inte behöver registrera sin kassa till Skatteverket.

Jämför priser på kassasystem till iPad

Behöver du ett kassasystem till iPad? Via oss på Expertvalet kommer du lätt i kontakt med olika företag som erbjuder kassalösningar. Fyll i formuläret och få gratis, skräddarsydda offerter. Expertvalet matchar dig med marknadens bästa leverantörer!

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner

Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?

Bli vår partner