Kundservice: 010-884 81 69
Måndag - torsdag kl. 09:00 - 20:00
Fredag kl. 09:00 - 16:00
 • Sveriges bästa företagsbloggar 2018

  Expertvalet presenterar för tredje året i rad Sveriges bästa företagsbloggar! Kolla in vår lista och hitta en företagsblogg som du gillar eller varför inte inspireras av det jobb som de gör.
  Läs mer
 • 25 gratisappar som förenklar arbetsdagen

  Söker du appar som kan göra arbetsdagen lite lättare och lite bättre? Expertvalet har listat 25 gratisappar som du kan använda för att förenkla arbetsdagen. Kolla in apparna inom kategorierna produktivitet, planering, stresshantering, träning och mat.
  Läs mer
 • Alternativ till iZettle

  Med den ständigt minskade kontanthantereingen i Sverige har det blivit viktigt att kunna ta betalt med kort. Vi har därför jämfört några av de alternativ som finns för mobil kontantlös betalning.
  Läs mer
 • 30 Inspiratörer för entreprenörer 2018

  Expertvalet presenterar stolt för andra året en lista med hemsidor, podcasts, bloggar m.m. som inspirerar och utvecklar den svenska entreprenörsmiljön.
  Läs mer
 • Sveriges bästa regioner för startups

  Att starta eget är en dröm för många, och nu är det fler och fler i Sverige som jobbar mot att förverkliga dessa drömmar. Vi på Expertvalet har därför gjort en lista för vilka regioner i Sverige som är bäst för startups!
  Läs mer
 • Videokonferenser - Oväntad lösning på ineffektiva möten

  Möten är en del av alla våra arbetsliv. De kan vara ofta och långa, men forskning pekar på att de inte alltid är så produktiva. Kolla in infografen för att se hur videokonferenser kan öka produktiviteten på era möten.
  Läs mer
 • Vilken kaffemaskin ska man köpa till arbetsplatsen?

  Det är inte alltid lätt att veta vilken typ av kaffemaskin som är bäst till just er arbetsplats. Det behöver dock inte nödvändigtvis vara så svårt som det låter. I detta blogginlägg guidar vi er runt bland kaffemaskinerna och hjälper er att finna den som passar er verksamhet bäst.
  Läs mer
 • 8 saker du inte visste om världens miljardärer

  Visste ni till exempel att världens tre yngsta dollarmiljardärer kommer från vårt grannland Norge? I denna artikel finner ni en rad fakta om hur de miljardärer som finns på vår jord hamnade där de är. Vilket första jobb hade de? Vad pluggade de? Detta och mycket mer hittar ni här.
  Läs mer
 • 14 fördelar med att hyra kaffeautomat

  I Expertvalets lista på fördelar med att hyra kaffeautomat till företaget hittar ni information om vad det faktiskt innebär. Är det avdragsgill? Hur fungerar det med serviceavtal? Dessa frågor och en hel del andra får ni svar på.
  Läs mer
 • 20 tips för att organiskt marknadsföra ditt företag på Instagram

  Hur ska man som företag marknadsföra sitt företag på Instagram? Möjligheterna är många både vad gäller innehåll och annonser. Få koll på hur du kan göra för av växa organsikt: läs Expertvalets 20 tips här!
  Läs mer
 • Ledarskap vs. Chefskap – Vad krävs för att bli en bra chef?

  Ledarskap och chefskap har länge varit ett omdiskuterat ämne. Expertvalet tar avstamp i denna diskussionen med expertutlåtanden från flera svenska chefer. Resultaten skiljer sig något från person till person men vi har kunnat identifiera 5 olika egenskaper en bra ledare bör besitta.
  Läs mer
 • Svenska Nobelpristagare genom tiderna

  Hur ser den genomsnittliga svenska Nobelpristagaren ut? Det finns många intressanta aspekter av de svenska pristagarna som sällan uppskattas. Expertvalet tar fasta på dessa, samt många fler för att skapa en så översiktlig bild som möjligt.
  Läs mer
 • Millennials drömjobb: Mer än bara en yrkesroll

  Millennials, den mystiska generationen som kallats allt från lata narcissister till livskarriärister. För att skapa lite klarhet kring millenniegenerationens drömjobb och preferenser på arbetsplatsen har Expertvalet intervjuat nio framstående millennials. Läs deras tankar kring arbetsplatser och drömjobb här!
  Läs mer
 • Sveriges 30 bästa företagsbloggar 2017!

  För andra året i rad är Expertvalet stolt över att presentera Sveriges 30 bästa företagsbloggar. Här finner ni intressanta texter och spännande information om hur det är att blogga som företag.
  Läs mer
 • 3 tips till en framgångsrik varumärkesidentitet

  Bland dessa tips finns det du behöver veta för att skapa en framgångsrik varumärkesidentitet. Kolla på tipsen och skapa ett varumärke som sticker ut bland dina konkurrenter.
  Läs mer
 • Så hittar du billiga kassaregister 2017!

  Billiga kassaregister är inte alltid lätt att hitta. I detta inlägg guidar vi dig så att du enklare kan hitta det du söker. Du kan läsa om priser, betalningsalternativ och annat du behöver veta innan du köper ett kassaregister.
  Läs mer
 • Så skapar du det gröna kontoret [Komplett guide]

  I vår kompletta guide hittar du alla tips och knep för hur du kan skapa det gröna kontoret. Följ guiden och hitta enkla sätt som hjälper dig att spara på både miljön och företagets resurser!
  Läs mer
 • 70 smarta tips för att boosta din blogg

  Att blogga är populärt såväl för privatpersoner som för företag idag. Men att upprätthålla en blogg kräver en hel del arbete. Här finns en infograf som hjälper dig att boosta din blogg med 70 smarta tips.
  Läs mer
 • 15 misslyckanden som ledde till framgång

  De flesta framgångshistorier är ubbyggda av en rad av misslykanden. Trots att många förbiser det, är det få som lyckas direkt. De största namnen så som Oprah, Jobs och Gates har alla råkat ut för en rad misslyckanden innan de kunde bygga upp sina stora imperier.
  Läs mer
 • 20 tips för att undvika misslyckanden som nyföretagare

  Det är inte lätt att starta eget. De flesta stöter på en hel del motgångar under processen. Men med hjälp av Expertvalets infograf kan du undvika de allra vanligaste misstagen.
  Läs mer
 • 8 tips på hur du förebygger utbrändhet bland dina arbetstagare

  I dagens läge är utbrändhet den vanligaste orsaken till sjukskrivningar. I Sverige lider 32 000 personer av utbrändhet och andra stressrelaterade sjukdomar. I detta blogginlägg ges 8 tips på hur arbetsgivaren kan förbättra klimatet på arbetsplatsen för att minska riskerna för utbrändhet.
  Läs mer
 • Färgernas roll inom branding

  Färger spelar stor roll inom marknadsföring och branding. Konsumenterna uppfattar ett varumärke på ett visst sätt, och denna uppfattning är ofta kopplad till färgerna företaget använt vid uppbyggnaden av varumärket.
  Läs mer
 • Sveriges mest inspirerande startupföretag 2017

  Expertvalet har utnämnt de mest inspirerande startupföretagen för år 2017. Kriterierna för de utnämnda företagen var att de skulle vara grundade i Sverige, ha en intressant och kreativ idé, utstråla en positiv attityd via sina hemsidor och i sociala medier samt inte vara äldre än 7 år.
  Läs mer
 • 7 dåliga vanor som stör koncentrationen på jobbet

  Expertvalet har sammanställt en infograf med 7 vanliga ovanor som stör koncentrationsförmågan på jobbet. Med några enkla tips kan du bli bättre på att koncentrera dig!
  Läs mer
 • Musikalisk verktygslåda för att hjälpa dig handskas med din ekonomi

  Expertvalet sammanställde två infografer för att hjälpa dig handskas med dina pengar. Den ena med tips på hur du skall nå miljonerna medan den andra erbjuder tröst då stålarna tryter.
  Läs mer
 • Vägen till åtta timmars arbetsdag

  Åtta timmars arbetsdag ses idag som den optimala modellen. Men hur hamnade vi här. Kolla in infografen och lär dig historien bakom åtta timmars arbetsdagen?
  Läs mer
 • Fortsatt brist på kvinnor i Startup-branschen

  Undersökningar tyder på att det även i fortsättningen kommer att vara brist på kvinnor inom STEM utbildningar. Detta synns även i Startup och IT-branschen.
  Läs mer
 • 40 Inspiratörer för entreprenörer

  Expertvalet presenterar en lista på 40 inspiratörer för entreprenörer. Listan består av personer, bloggar och andra aktörer som alla främjer och inspirerar till entreprenörskap i Sverige.
  Läs mer
 • Statistik om den svenska modebranschen

  Visste du att modebranschen hör till de starkast växande exportindustrierna i Sverige. Lär dig mer om svensk modeindustri i denna bloggpost.
  Läs mer
 • 21 Backup Posts for Social Media

  Vad gör man när man inte finner inspirationen att posta något på sociala medier? Man kollar in denna infograf med tillhörande inspiratörer! Här hittar du backup statusar för de viktigaste sociala medierna - läs och inspireras!
  Läs mer
 • Sveriges bästa gratisguider för företagare 2016

  Expertvalet presenterar stolt Sveriges 50 bästa gratisguider för företagare. Kolla in listan och hitta de bästa resurserna som riktar sig till er som företagare. Listan är indelad i fem kategorier: Starta företag, Bokföring, Marknadsföring, Försäljning och Gott och Blandat. Läs och inspireras!
  Läs mer
 • 100 bästa sätten att utnyttja friskvårdsbidraget

  Expertvalet har samlat 100 kreativa och roliga sätt att utnyttja friskvårdsbidraget. Bläddra i listan och ta till er på de idéer som passar ert företag bäst!
  Läs mer
 • Mötesbokning – en tidseffektiv tjänst

  Håll enkelt er verksamhet tidseffektiv genom att investera i extern mötesbokning. Undvik många timmar av cold calls och fokusera istället på att sälja till intresserade kunder, gör det som ni gör bäst!
  Läs mer
 • Priset för att hyra en kaffemaskin till jobbet

  Läs allt ni behöver veta om hur det fungerar att hyra en kaffemaskin till jobbet. Hitta ett alternativ som passar er verksamhet och få ett fördelaktigare avtal.
  Läs mer
 • Real-time GPS-tracking - så kan det hjälpa ert företag

  Hur ska man som företag använda real-time GPS-tracking för att förbättra verksamheten? Läs svaret i detta inlägg!
  Läs mer
 • Inkasso som lösning på obetalda krediter

  Vad ska man tänka på när man säljer på kredit? Läs om hur man hanterar försäljning på kredit och hur man hanterar obetalda krediter.
  Läs mer
 • Det utgör kostnaden för körjournalen

  I detta blogginlägg kan ni läsa om kostnaden för körjournaler. Expertvalet går steg för steg igenom de faktorer som påverkar slutpriset för er körjournal.
  Läs mer
 • Nu är det avslöjat

  Hur når jag framgång? Spekulationerna är många kring hur du uppnår maximal framgång. Däremot finns det unga karriärister som verkligen har nått framgång. De har hittat rätt och satsat hårt.
  Läs mer
 • Typerna i kassakön

  Läs om typerna i kassakön som vi alla känner igen och få tips om hur du ska hantera köstressen för att ta dig hem med ett leende på läpparna!
  Läs mer
 • Spåra bil som företag

  Hur fungerar det att spåra bilar som företag? Läs om hur, vilka tjänster som passar vilka branscher och hur man ska hantera personuppgiftslagen.
  Läs mer
 • Sveriges bästa B2B företagsbloggar 2016

  På Expertvalet är vi stolta över att presentera Sveriges 30 bästa B2B företagsbloggar 2016! Läs och inspireras!
  Läs mer
 • Nykundsbearbetning med fokus på kvalitet

  Kunderna blir svårare och svårare att hitta samtidigt som de blir svårare att övertyga. Att anlita ett extern företag för nykundsbearbetning kan hjälpa er hitta och övertyga nya kunder. Läs mer om hur det går till här!
  Läs mer
 • Hyra kassasystem - Hur fungerar det?

  Det är vanligt att företag idag hyr sina kassasystem för att öka enkelheten och smidigheten hos företaget. Men hur går det till och vad är fördelarna med att hyra? Här ger Expertvalet svar på era frågor!
  Läs mer
 • Inkassokrav: Vad krävs från borgenären?

  Ibland är det svårt att veta hur man skall gå tillväga när en kund vägrar att betala en fordring. Det finna olika alternativ för ditt företag när ett ärende går vidare till inkasso, här kan du läsa mer om alternativen.
  Läs mer
 • Mötesbokning - nya kunder, nya möjligheter

  Extern mötesbokning kan hjälpa ert företag att bland annat hitta nya kunder och effektivera verksamheten. Expertvalet hjälper er här förstå hur!
  Läs mer
 • Faktorer som påverkar pris på kassaregister

  Är ert företag i behov av ett nytt kassaregister och undrar över kostnaden? Här behandlar vi vilka olika faktorer som påverkar priset på ett kassaregister samt alternativ att beakta vid inköp.
  Läs mer
 • Spåra bilen med GPS

  En GPS-spårare är särskilt användbar inom transportbranschen, men kan även användas av privatpersoner. Det finns flera olika typer av GPS-spårare till bilen att välja bland för att uppfylla dina behov.
  Läs mer
 • Priset för en ny kassaapparat

  Det finns många bra kassaapparater att välja bland och beroende på företagets behov så varierar priset. Den mest avgörande faktorn för kostnaden utgörs av storleken på kassaapparaten och systemet för att använda den.
  Läs mer
 • Leasa en kopieringsmaskin

  Det finns flera olika sätt att välja bland vid anskaffning av kopieringsmaskiner såsom inköp, hyra eller leasing. Medan inköp av en kopieringsmaskin innebär en stor engångskostnad, möjliggör hyra och leasing av kopiator en löpande kostnad under avtalsperioden.
  Läs mer
 • Kaffemaskin till kontoret - Saker att tänka på

  I Sverige dricker vi i genomsnitt tre kaffekoppar per person och dag. En tredjedel av kaffet som dagligen konsumeras dricks faktiskt på jobbet. Då kaffe är så populärt kan det vara en god investering att köpa en kaffemaskin till kontoret.
  Läs mer
 • Behöver du ett kassasystem till din frisörsalong?

  Det är viktigt att all utrustning fungerar för det dagliga arbetet och inte skapar förseningar under hektiska perioder. Ett bra kassasystem hjälper till att spara både tid och pengar för frisörsalongen.
  Läs mer
 • 10 mellanmål som får dig att prestera bättre

  Hösten är här och det blir bara mörkare och kallare ute. Under denna tid är det inte ovanligt om du känner dig trött och energilös, trots att du kanske sover mer än vanligt. Vi vill därför dela med oss av tio stycken hälsosamma och energivande mellanmål som ger dig kraft att klara dig igenom studierna.
  Läs mer
 • Telefonsystem till litet företag

  Har du ett litet företag och får många telefonsamtal per dag? Det kan vara riktigt bra för affärerna, men det kan också vara en tung arbetsbörda med en telefon som ringer hela tiden. Det är där ett telefonsystem kommer in i bilden.
  Läs mer
 • Priset för en kaffeautomat

  Om du funderar på att införskaffa en ny kaffeautomat till företaget finns det vissa faktorer att överväga som kan påverka priset.
  Läs mer
 • Topp inspirationsbloggar i arbetslivet 2015

  På Expertvalet är vi stolta över att presentera de topp 30 mest inspirerande bloggarna i arbetslivet 2015!
  Läs mer
 • Köpa en ny kopieringsapparat till din verksamhet?

  Allt fler företag har idag ett stort behov av att ha en kopieringsapparat på arbetsplatsen. Här belyser vi vad som påverkar priset, vilka kopieringsapparater det finns att välja mellan samt deras för -och nackdelar.
  Läs mer
 • Söker du efter en skrivare till ditt företag i Linköping?

  Bedriver du en verksamhet i Linköping och letar efter en skrivare till företaget? Beroende på om du vill köpa, hyra eller vilken skrivare du är intresserad av så finns det många olika vägar att gå. På Expertvalet kan vi hjälpa dig och göra valet lite enklare.
  Läs mer
 • Kaffeautomat på jobbet - en prisjämförelse

  Om svaret är att det kunde vara ännu godare, ska du läsa noga. Det är skillnad på kaffe och kaffe, men rätt val av kaffeautomat påverkar i allra högsta grad smaken. Är det svårt att välja kaffeautomat?
  Läs mer
 • Fordonsspårning: Spåra fordon med GPS

  Tid är pengar, särskilt för alla företag som nyttjar fordon i sin dagliga verksamhet. Ruttoptimering och bränsleförbrukning har stor inverkan på de löpande kostnaderna. Genom att satsa på ett system med GPS-spårning och elektronisk körjournal, går det att spara pengar på lång sikt.
  Läs mer
 • Så mycket mindre tjänar kvinnor i Europa

  Europeiska kvinnor tjänar i snitt 73,6 procent av vad en man tjänar. Att lönerna ser olika ut mellan de både könen är inget nytt, frågan är bara hur mycket mindre kvinnor egentligen tjänar. Är lönegapet verkligen så stort som det framställs?
  Läs mer
 • Mötesbokning i Stockholm

  Kvalitativ mötesbokning fungerar både för företaget som vill ha fler kunder, men också för de som behöver underhålla befintliga kunder eller följa upp på genomförda möten. Läs med om vad om utmärker kvalitativ mötesbokning, vad det kostar och hur man vet om det fungerar.
  Läs mer
 • Vilken telefonväxel passar ert företag bäst?

  Har företaget expanderat och är i behov av en ny telefonväxel? Är ni trötta på att själva passa telefonväxeln och vill skaffa en mobil växel hos ett externt företag? Satsa på en växel som är anpassad efter era behov.
  Läs mer
 • Kassasystem till Mac, iPad och iPhone

  Kassasystem för iOS-enheter blir vanligare och vanligare. Har du redan en iMac, iPad eller iPhone omvandlar du lätt den här till en kassa. Dessutom innebär en Mac-kassa att du har möjlighet att lagra kassan digitalt.
  Läs mer
 • Extern kundtjänst - 5 fördelar för företag

  Föredelarna för företag som väljer att utlokalisera sin kundtjänst. Extern kundtjänst sparar tid och pengar, ökar tillgängligheten samt innebär kundservice av hög kvalitet. Beställ kostnadsfria offerter från upp till fyra olika företag. Expertvalet matchar dig med marknadens bästa leverantörer.
  Läs mer
 • Elektronisk körjournal: Priser för hårdvara och abonnemang 2018

  En elektronisk körjournal kan registrera antalet körningar, tid för dessa, samt spåra sträckor som körts. Med detta system blir det enklare att optimera körvägar och logistik. Dessutom riskerar ni inte att anställda missar att fylla i uppgifter som ska registreras hos Skatteverket.
  Läs mer
 • Fairtrade ökar med 37%

  Med drygt en och en halv vecka kvar till World Fairtrade Day, har Fairtrade Sverige släppt sin årsrapport och rättvisa varor har aldrig varit hetare i det avlånga landet! Den rättvisa konsumtionen ökade under 2014 med hela 37 procent, vilket är den hittills största årliga ökningen i Sverige.
  Läs mer
 • Kaffemaskin för företag i Stockholm

  Det finns två saker som de flesta moderna företag använder: Dator och kaffemaskin. Stockholm är staden där Sveriges företagare samlas, och det gäller även för leverantörer av kaffemaskiner. Det kan därför vara svårt att välja kaffemaskin i leverantörsdjungeln.
  Läs mer
 • Så väljer ni rätt kaffemaskin till företaget

  Behöver ert företag en kaffeautomat? Då har ni kommit rätt! Här guidar vi er igenom 6 frågor som ska få er att välja rätt, oavsett om ni är ett stort eller litet företag. Här på Expertvalet kommer ni enkelt i kontakt med leverantörer som erbjuder kaffemaskiner till företag i hela Sverige.
  Läs mer
 • Utveckla företaget med kvalificerad mötesbokning

  Mötesbokning är kärnan i att skapa nya kundrelationer. Det är en viktig del just med tanke på att det ofta är den första kontakten kunden får med ditt företag. Kvalificerad mötesbokning kan utföras både mot befintliga och nya kunder.
  Läs mer
 • Startups farliga för etablerade företag

  Läs vad Erik Starck säger om hur startupföretag förändrar marknaden de tar sig in på, samt varför etablerade företag bör se upp för dem. Anders Hassis förklarar vad Spotify egentligen säger om fenomenet startups, och Karsten Deppert beskriver hur Öresund Startups får företag att förenas över bron.
  Läs mer
 • 6 tips för bäst pris på kassamaskin

  6 enkla steg för att hitta den mest prisvärda kassamaskinen! Beställ offerter och jämför priser på kassor baserade på PC och Mac.
  Läs mer
 • Kassasystem till frisörsalong

  Hur ska du utforma kassasystemet till frisörsalongen och vad kommer priset på det att vara? Se prisexempel för ett kassasystem anpassat till frisörsalong, inklusive stöd för hyrstolar och flera personliga inloggningar.
  Läs mer
 • Fordonsspårning med GPS

  Fordonsspårning kan användas inom flera olika branscher - både för godstransportering och servicetjänster. Faktum är att alla branscher där fordon utgör grunden för verksamheten, kan gynnas av system inom fordonsspårning.
  Läs mer
 • Kassasystem, kassaregister, kassaapparat - vad är vad?

  Kassasystem, kassaregister, kassaapparat - vad är egentligen vad? Och vet du vad det är du behöver? Här reder vi ut begreppen och hjälper dig att lista ut vad du det är du egentligen letar efter.
  Läs mer
 • Transportoptimering med fordonsspårning för större vinst

  Optimering av transportvägar är inte bara för frakt och gods, det är lika viktigt för serviceföretag såsom taxi, hemtjänst och andra ambulerande verksamheter. Genom att kartlägga rutterna och antal stopp, kan kostnaden och tidsåtgången minska markant
  Läs mer
 • Vad innebär kassaregisterlagen?

  Kassaregisterlagen innebär att majoriteten av alla som säljer varor eller tjänster mot kontant- eller kortbetalning måste använda sig av ett certifierat kassaregister, samt alltid kunna erbjuda kunden ett kvitto. Här reder vi ut vilka lagen gäller och hur du certifierar ditt kassaregister.
  Läs mer
 • 20 vinnande startups i Skåne 2015

  Expertvalet presenterar stolt Skånes 20 mest aktuella startups 2015! Apple var en startup en gång i tiden, likaså Spotify. Ett startupföretag är ett innovativt företag med snabb tillväxt. För den företagare som inte håller sig uppdaterad kan ett snabbväxande startupföretag vara förödande. För ett startup med en vinnande idé kommer succén ofta snabbt. Läs del 1 i Expertvalets serie om startups.
  Läs mer
 • Multifunktionsskrivare - kopiator och skrivare i en maskin

  Valet av skrivare eller kopiator beror till stora delar på hur många papper som skrivs ut varje månad, om kopiorna är i färg eller svartvitt, samt om en eller flera enheter ska kunna anslutas till skrivaren.
  Läs mer
 • Vilket kassasystem ska jag välja till min butik?

  Beroende på er butiks förutsättningar, kan ni välja att köpa eller hyra ett kassasystem. Priset för att hyra ett enkelt kassasystem ligger på ungefär 500 kronor i månaden, medan inköp av motsvarande kassasystem kostar ungefär 25 000 kronor.
  Läs mer
 • Spara pengar med fordonsspårning

  Den alltmer utvecklade hårdvaran och de optimerade systemen gör att du idag kan genomföra besparingar inom företaget när du använder ett fordonsspårningssystem. För kostnadsfria offerter från flera olika leverantörer - fyll i formuläret här!
  Läs mer
 • Vad påverkar priset på kopiatorn?

  Behöver du en ny kopiator till ditt företag? Här förklarar vi vad som påverkar priset när du köper en kopiator. Beroende på vilken kopieringsmaskin du väljer och från vilken leverantör du köper den kommer priset att variera.
  Läs mer
 • Hyr en kaffemaskin i Stockholm

  Stockholmare älskar sitt kaffe. Dricks det inte till frukost, dricks det på maten, på fikarasten eller på väg. Behöver du en ny kaffemaskin till kontoret? Till din restaurang eller ditt café? Här guidas du genom kaffemaskiner anpassade för olika typer av verksamheter.
  Läs mer
 • Vad styr priset på ditt kassasystem?

  Beroende på hur omfattande ditt kassasystem behöver vara avseende storlek och funktioner kommer kostnaden för systemet att variera. Ett mindre system med färre funktioner är billigare, medan ett mer omfattande system baserat på flera olika funktioner är dyrare.
  Läs mer
 • Kaffeautomat till företag: priser och offerter

  Söker du efter en ny kaffeautomat till ditt företag? I detta inlägg kan du läsa om hur du går tillväga för att på enklast möjliga vis motta offerter för den typ av kaffeautomat du önskar åt din verksamhet. Du kan även läsa om vilka faktorer som påverkar priset för en kaffeautomat ägnad åt företag.
  Läs mer
 • Kopiator till företag: miljövänlig dokumentframställning

  I detta inlägg ger vi dig enkla råd kring hur du kan förminska ditt företags negativa miljöpåverkan vid användande av skrivare och kopiator.
  Läs mer
 • Hur tecknar jag ett serviceavtal till min kopiator?

  I detta inlägg kan du läsa om olika egenskaper vid serviceavtal för en kopiator och om hur du kommer i kontakt med leverantörer av ett sådant avtal. Att teckna ett serviceavtal för kopiatorn på ditt företag är en god idé - läs mer om varför här.
  Läs mer
 • Hyra eller köpa kopiator i Stockholm, Göteborg eller Malmö?

  I detta inlägg kan du läsa om olika aspekter vid processen av att hyra eller köpa en kopiator till ett företag i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Du får även råd kring hur du beställer offerter för att finna den kopiatorleverantör och produkt som passar bäst för ditt företag.
  Läs mer
 • Hyra eller köpa kaffemaskin i Malmö, Göteborg eller Stockholm?

  Att ha en effektiv och välfungerande kaffemaskin är viktigt för att kunna förse såväl gäster som personal med gott kaffe av hög kvalitet. I detta inlägg kan du läsa om hur du går tillväga för att finna den typ av kaffemaskin som passar bäst för din arbetsplats, och om hur du enkelt kommer i kontakt med olika leverantörer av kaffemaskiner.
  Läs mer
 • Kaffemaskin på jobbet med minimerad miljöpåverkan

  Graden av den miljöpåverkan som framställning av en kopp kaffe medför beror bland annat på vilken typ av kaffe - instant kaffe eller bryggkaffe, som används vid bryggning av drycken. Genom att tänka klimatsmart kan du implementera en rad enkla metoder för att sänka den elförbrukning som följer av kaffekonsumtionen på din arbetsplats.
  Läs mer
 • Är den bästa kaffebryggaren eller kaffekokaren för företag i själva verket en kaffemaskin?

  Letar du efter en ny kaffelösning till din arbetsplats? I detta inlägg kan du läsa om skillnader mellan kaffebryggare, kaffekokare och kaffemaskiner för att få en överblick över vilken bryggningsmetod som passar bäst för ditt företag.
  Läs mer
 • Automatisk kaffemaskin till kontor

  Efterfrågan för kaffe på en arbetsplats måste kunna mötas effektivt - investera därför i en högkvalitativ kaffemaskin till kontoret. I detta inlägg kan du läsa mer om olika typer av kaffemaskiner anpassade för arbetsplatser, och om hur du kommer i kontakt med försäljare av dessa.
  Läs mer
 • De bästa kaffeautomaterna för jobbet

  I detta inlägg kan du läsa om olika typer av kaffeautomater och skapa dig en uppfattning om vilken som är bäst lämpad för din verksamhet.
  Läs mer
 • Vad är priset för kaffe?

  Priset du betalar för en kopp kaffe beror på omgivningsfaktorer såsom väderleks- och klimatförhållanden. Likt marknader för andra sorters produkter förändras ständigt förhållandena inom marknaden för kaffe, och produktattributer såsom pris varierar från år till år.
  Läs mer
 • Ekologiskt kaffe

  I detta inlägg beskriver vi ekologiskt kaffe och aspekter vid denna produkt närmre. Här kan du läsa om konceptet vid Fairtrade, och om hur du som kund kan bidra till en hållbar utveckling för världens kaffeindustri.
  Läs mer
 • Kaffelösningar för restaurangverksamhet

  Kaffe är en vara som genererar god förtjänst, det är därför viktigt att som drivare av restaurangverksamhet ha en högkvalitativ kaffeautomat med kapacitet att framställa gott och prisvärt kaffe. I detta inlägg kan du läsa mer om olika typer av kaffeautomater.
  Läs mer
 • Populära kaffemärken i Sverige

  I detta inlägg kan du läsa mer om sådana kaffesorter som du kan köpa in till kaffeautomaten på din arbetsplats, exempelvis Gevalia och Classic kaffe.
  Läs mer
 • Kaffefakta och -tips

  Med hjälp av en automatisk kaffeautomat kan man framställa en rad olika koffeinhaltiga drycker. Genom en enkel knapptryckning förser en sådan maskin dig med exempelvis espresso, bryggkaffe och kaffe latte. I detta inlägg koncentrerar vi oss på att beskriva olika drycker som kan fås från en kaffeautomat, och hur dessa kan framställas manuellt om man inte har tillgång till en sådan maskin.
  Läs mer
 • Svenska kaffetrender

  Även om antalet kafferecept och sätt att servera och dricka denna dryck på är nästintill oändliga, föredrar de flesta av oss att dricka vårt kaffe svart - en trend som aldrig går ur tiden. Här kan du läsa mer om svenska kaffetrender och om egenskaper vid råvaror och rostning.
  Läs mer
 • Den svenska kaffekulturen

  Kaffekulturen har utvecklats omfattande och slagit djupa rötter inom länderna i Norden - vi är vana kaffedrickare och toppar därmed listan över kaffekonsumtion i världen. I detta inlägg kan du läsa mer om svensk och nordisk kaffekultur, och om hur omvärlden uppfattar våra kaffevanor.
  Läs mer
 • Den svenska kaffeseden

  I detta inlägg kan du läsa om kaffevanor och om hur svensken definierar "riktigt" kaffe. Den svenska kaffeseden präglas av regler för hur kaffet ska tillagas, serveras och drickas - läs exempelvis om seden om sju sorters kakor på kafferep.
  Läs mer
 • Ny kopiator till ditt kontor?

  Idag kan man hitta ett stort utbud av kopiatorer på marknaden, med varierande prislösningar och utformning av serviceavtal. I detta inlägg kan du läsa mer om olika slags kopiator-typer för att komma fram till vilken av dessa som passar bäst för din arbetsplats.
  Läs mer
 • Test av kaffeautomater: Energianvändning

  I Sverige finns det cirka 90.000 kaffeautomater, vilka sammanlagt förbrukar uppskattningsvis 130.000.000 kWh el per år. I detta inlägg kan du läsa om energianvändningen för sex olika kaffeautomater vid uppvärmning, standby- och energisparläge.
  Läs mer
 • Kopiatorer bäst i test

  Detta inlägg är baserat på en undersökning som genomförts av tidningen PC för alla, med syfte om att bedöma fem olika färglaserskrivare med multifunktions-egenskaper.
  Läs mer
 • Hur fungerar en kopiator?

  Marknaden för kopiatorer är fylld av produkter med varierande kvalitet, kapacitet, funktioner och prisnivå. Vid inköpsprocessen av denna kontorsmaskin är det därför viktigt att noga kartlägga de behov som produkten ska täcka. Läs här om olika attributer och miljöpåverkan vid en kopiator.
  Läs mer
 • Marknadsför ditt företag: den strategiska marknadsföringsmixen och dina konkurrenter

  Är du egen företagare och önskar slå dig in på en ny marknad, eller skapa dig ett starkare fotfäste inom en marknad där du redan är etablerad? Vi på Expertvalet önskar hjälpa dig en bit på vägen mot att bli en framgångsrik entreprenör - läs om de grundläggande marknadsföringsstrategierna i detta inlägg för att få en större förståelse för hur marknader utvecklas.
  Läs mer
 • Vad är Porter's Five Forces?

  “Porter’s Five Forces” är ett ramverk för att bedöma karaktäristiker vid en marknad och hur dessa troligtvis kommer att förändras i framtiden. Läs mer om detta verktyg här, och skaffa dig en överblick över vilka marknadsanalyser du bör genomföra när du ska starta ett eget företag.
  Läs mer
 • Vilken affärsstrategi passar bäst för ditt företag?

  Ett företags affärsstrategi fungerar som den grundläggande idén för alla aktiviteter som föregår inom verksamheten och gentemot dess omvärld, marknad och kunder. I detta inlägg kan du få tips om vad du bör tänka på när du ska utforma en affärsstrategi för ditt företag.
  Läs mer
 • Strategier för att uppnå konkurrensfördel

  Prestationer för olika företag beror på faktorer såsom strategier för hur verksamheten och dess produkter ska hanteras, i kombination med konkurrensförhållanden på olika marknader. I detta inlägg kan du läsa mer om hur du fastställer en konkurrensstrategi som matchar din företagsidé och den marknad du eftersträvar.
  Läs mer
 • Vad är en SWOT-analys?

  I detta inlägg önskar vi på Expertvalet att förklara en del grundläggande teorier kring en SWOT-analys, för att du som egen företagare ska bli bättre rustad att fatta de rätta strategiska besluten för din verksamhet.
  Läs mer
 • Vad är Blue Ocean Strategy?

  I detta inlägg kan du läsa om “The Blue Ocean Strategy” - en strategi för att skapa nya marknader där man är unik; helt enkelt en nyttig strategi för entreprenörer att känna till.
  Läs mer
 • Vad är nätverkande?

  Som företagare är det viktigt att ha ett starkt nätverk för att komma i kontakt med rätt kanaler och personer att uppsöka då man möter nya utmaningar i sin verksamhet. Läs detta inlägg för att få tips om hur du kan förstärka dina nätverk och därigenom öka din prestationsförmåga.
  Läs mer
 • Ska du starta eget företag?

  Expertvalet.se har framställt en checklista med tips och råd över ting som ska på plats och övervägas innan du kan starta din egen verksamhet - 10 steg som ska tas för att fånga drömmen om ett personligt entreprenörskap. Ta utgångspunkt i denna checklista och följ dess punkter för att snabbt och enkelt komma igång med processen av att starta ditt eget företag redan idag.
  Läs mer
 • Kopiatorer och multifunktionsmaskiner för din arbetsplats

  Läs detta inlägg och skaffa dig en överblick över vilka komponenter en multifunktionsmaskin med kopiatoregenskaper består av. Här kan du få goda råd kring vad du bör överväga när du är i färd med att skaffa en sådan apparat till din verksamhet.
  Läs mer
 • Funderar du på att hyra kaffemaskin?

  Om du inte önskar köpa en kaffemaskin till din verksamhet finns alternativet av att hyra eller leasa en sådan maskin, vilket innebär att du inte behöver anskaffa den till inköpspris. I detta inlägg kan du läsa mer om varför detta är en god idé och få tips om hur du bör gå tillväga för att utvärdera olika alternativ och anskaffningsmetoder.
  Läs mer