Kassaregister - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 21 september 2021

Så hittar du billiga kassaregister

Hitta billiga kassaregister i Sverige

De billigaste kassaregistren kan din verksamhet köpa för runt 25 000 kronor. Det går också att hyra dem för omkring 250-700 kronor i månaden, beroende på verksamhet. Ett prisvärt kassasystem är för de flesta företag en viktig del av en verksamhet. Systemen underlättar arbetet och tillgodoser många behov. Det är med andra ord en nödvändighet för många företag. De flesta håller med när jag skriver att det är sällan verksamheter vill betala en förmögenhet på utrustning som denna. 

Det finns en hel djungel av produkter där ute och det är många som inte orkar göra efterforskningar på vilka lösningar som är bäst och mest prisvärda för just dem. Men en sak är säkert: det behöver inte vara så svårt som det verkar att hitta billiga kassasystem.

Så här ligger det till; När en verksamhet utbyter varor eller tjänster mot betalning krävs ett kassaregister, det är denna som bevarar dagskassan samt som summerar inkomsten av varorna.

Expertvalet hjälper dig genom de viktigaste stegen i processen att köpa ett billigt kassaregister. Det finns som tur är flera alternativ att införskaffa ett billigt kassasystem eller ett billigt kassaregister. Nedan har vi listat olika sätt en verksamhet kan införskaffa sig prisvärda och billiga kassaregister, beroende på vilka mål som är uppsatta för företaget.

Gör det enkelt! Fyll i formuläret och få upp till 4 skräddarsydda offerter på kassaregister här på Expertvalet. Det tar mindre än en minut för dig att fylla i formuläret. Tjänsten är kostnadsfri och medför inga förpliktelser!

Kassasystem.


Köp billiga kassasystem för just din verksamhet

Ett kassaregister är en del av ett kassasystem. Så om en verksamhet är ute efter att köpa ett kassaregister är det viktigt att se över behoven för just den verksamheten. Verksamheter som är i behov av att använda kassaregister är bland annat restauranger, butiker, torghandlare samt tillfälliga småbutiker, så kallade popup-butiker.

Det är också viktigt att se över om ett köp är bättre än att hyra eller leasa. Detta beror helt på hur länge verksamheten tänkt ha produkten. Ett köp är i längden oftast mer lönsamt, även om det innebär en högre investering. Det som är viktigt att tänka på vid ett köp är att kolla upp så att kassaregistret uppfyller kraven för verksamheten.

Det går även att köpa begagnade kassaregister, dessa går att hitta på de flesta köp och sälj-sidor. Se då bara till så att det är registrerade kassaregister.

Fixa kassasystem till din restaurang

Kassasystem till restauranger behöver i de flesta fall, beroende på storleken, ett kassasystem med funktioner som bordsbeställning och självservicelösningar. Mobila enheter är också en nödvändighet för många. Detta underlättar kundbetjäning avsevärt. Ett sådant system kan vara mycket omfattande.

Därför är det viktigt att läsa på innan om vilka funktioner som är nödvändiga för just er restaurang. Allt för att hitta de billiga kassaregister som finns på marknaden.

Butiksverksamhet med kassasystem

Kassasystem till butiker kräver ofta en kassavåg för att väga diverse produkter. Butikskassor kräver ofta även lagerhantering och funktioner för att skapa kampanjer. Kassasystem för större matbutiker är kanske de mest omfattande, då de kräver flera kassaregister, vågar, streckkodläsare med mera. För ett företag som bedriver butiksverksamhet är det viktigt att hitta den bästa lösningen till ett förmånligt pris.

Driva torghandel eller popup-butik

Torghandel och tillfälliga popup-butiker omfattas sedan 2014 också av kassaregisterlagen. Därför är det även relevant för dessa verksamheter att leta efter billiga kassaregister. För sådana verksamheter är det enkelt att använda till exempel mobilen som ett kassaregister. Att använda mobilen som kassa håller nere kostnaderna, samt ökar smidigheten hos en mobil försäljare.

Kassasystem restaurang.

Kassaregisterlagen

Sedan 2010 är det lag på att enligt Skatteverkets krav inneha ett certifierat kassaregister när en verksamhet byter tjänster eller varor mot betalning. Vid varje köp måste ett kvitto skrivas ut och erbjudas till kunden. Systemet ska även vara anslutet till en certifierad kontrollenhet som bokför alla registreringar som gjorts.

Skatteverkets bestämmelser är gjorda för att det ska finnas en god företagskultur i Sverige, så att en rättvis konkurrens kan uppstå. Om en verksamhet inte använder sig av ett certifierat kassaregister undgår de momsen och kan då sänka priserna avsevärt. Detta kan då påverka konkurrenterna i den mån att de senare går i konkurs.

Ett certifierat kassaregister ligger på 25 000 kronor och uppåt, beroende på omfattningen av systemet. Ju mer tilläggsfunktioner som finns, desto dyrare.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Hyra eller leasa kassaregister

Om en verksamhet inte tycker att ett köp av ett kassasystem är den rätta vägen att gå, finns det andra alternativ. Antingen kan man då hyra ett kassaregister, eller leasa ett.

Att hyra kassaregister är prisvärt om ni som verksamhet kommer att använda kassaregistret under en kortare period. Det gäller också för om ni tycker att det är alldeles för dyrt att köpa ett. Ju längre avtal som tecknas, desto billigare blir månadshyran. En månadshyra kan ligga på 250 kronor, men även 700 kronor, beroende på systemets omfattning och hur länge systemet ska hyras.

Leasa ett kassaregister är också ett alternativ för den som inte vill köpa. Leasingen brukar ligga på samma månadspriser som att hyra. Den enda skillnaden på leasing och att hyra är att verksamheten, kan välja att köpa ut systemet vid leasingperiodens slut. Priset att köpa det då är beroende av marknadsvärdet för stunden. Det är definitivt billigare än att köpa ett helt nytt. Men då det funnits en månadshyra på registret innan är det viktigt att väga för och nackdelar i jakten på att hitta billiga kassaregister.

Vad ni som verksamhet föredrar mellan hyra och leasa beror på om ni vill köpa ut kassaregistret efter perioden eller inte. Även detta beror på längden ni tänkt använda registret. Tänk dock på att se över bestämmelserna för just det avtal ni kommer att teckna, det är viktigt så att kassaregistret är godkänt för just det verksamheten den används för.

Korttidshyra eller långtidshyra kassaregister

Det finns olika sätt att hyra ett kassaregister på. Perioden för hyran av ett kassaregister kan variera. Som tidigare nämnt differerar priset beroende på längden av perioden.

För torghandlare, eller ägare av popup-butiker, är det förmodligen bättre att hyra under en kortare period då dessa verksamheter oftast finns under en begränsad tid, eller säsongsvis. För dessa verksamheter finns det inte mycket att vinna på genom att köpa, leasa eller hyra under en längre period. Att använda mobilen som kassaregister är också ett smidigt sätt att utöva handel på när det gäller dessa verksamheter, till exempel han man använda iZettle eller andra alternativ

Om ert företag är ute efter billiga kassaregister till er verksamhet men inte vill köpa är långtidshyra ett bra alternativ. Det finns många fördelar med att långtidshyra. Höga engångskostnader undviks samt att det är lättare att skräddarsy ett avtal som passar verksamheten bäst. Oftast är det också uppdaterade system som används. Om systemet inte passar går det i de flesta fall att byta till ett annat. 

Spara pengar på certifierade kassaregister

Som de flesta som letar efter billiga certifierade kassaregister redan vet, kan det vara mycket tidskrävande. Det behövs mycket efterforskning för att få fram diverse kassaregister som både är prisvärda, och som passar verksamheten.

Det är viktigt att kolla upp vilket som är mest kostnadseffektivt i längden. Om en verksamhet ska bedrivas under en längre tid är det förmodligen bäst att köpa. Dock är det viktigt att vara säker på att det som inköpts är rätt. Med tanke på det högre grundpriset är detta en nödvändig procedur.

Vad som passar er verksamhet bäst beror helt och hållet på vilken verksamhet ni bedriver. Det beror på vilka funktioner ni är i behov av samt hur länge ni planerar använda kassasystemet.

Genom att jämföra offerter här kan du spara upp till 50 %. Det är helt kostnadsfritt och det medför inga förpliktelser. Genom att begära offerter ställer ni leverantörerna i konkurrens med varandra och tvingar dem då till att sänka sina priser. 

Beställ offerter på kassaregister nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?