Kaffemaskiner - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter Begär dina gratis offerter
Det tar mindre än 1 minut!

Typ av maskin?

Det tar mindre än 1 minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Expressen
Business Insider
Entrepreneur
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 21 september 2021

Vilken kaffemaskin ska man köpa till arbetsplatsen?

Att bestämma vilken kaffemaskin man ska köpa till arbetsplatsen kan vara en svår uppgift. Vissa älskar filterkaffe, helst skånerost, medan andra dricker endast italiensk specialkaffe. Det finns en mängd olika lösningar för att göra alla nöjda. Läs vidare för att ta reda på vilken lösning som passar er verksamhet bäst.

Kaffemaskin - ett måste på arbetsplatsen

En kaffemaskin, som även kallas espressomaskin i vissa sammanhang, är något de flesta vill ha på sina kontor. Oavsett vilken verksamhet ni har är det viktigt med en kaffemaskin. Driver ni restaurang, kafé, kontor, eller annan verksamhet är det viktigt att kunna erbjuda gott kaffe. Sverige är ju ett av de länder som dricker mest kaffe i hela världen!

För att få den bästa kaffemaskinen till det bästa priset bör du läsa mer om vilka typer det finns.

I detta inlägg har vi samlat viktig information för er som bestämt er för att införskaffa en kaffemaskin, men inte riktigt kan bestämma er vilken kaffemaskin ni ska köpa. Det finns många kriterier som ska bockas av. En kaffemaskin bör till exempel vara:

  • Pålitlig
  • Lätthanterlig
  • Prisvärd
  • Lätt att hålla ren
  • Innehålla funktioner så att ni kan variera ert kaffedrickande

Vad kostar en kaffemaskin?

Priset på kaffemaskiner till företag brukar i regel vara mellan 5 000 kronor och 70 000 kronor, beroende på storlek och funktioner. Vill ni ha en helautomatisk kaffemaskin brukar de röra sig runt 10 000 kronor till 30 000 kronor, men det finns självklart både billigare och dyrare varianter också.

En helautomatisk kaffemaskin lämpar sig främst till verksamheter som förbrukar många koppar kaffe om dagen eller vill ha stor variation på vilka sorters varma drycker som kan erbjudas. Den lämpar sig även till kontor eller andra verksamheter som vill ha sitt kaffe snabbt och smidigt.

Är ni däremot en verksamhet som inte dricker så mycket kaffe, men istället vill ha kvalitet på kaffet kan en manuell kaffemaskin fungera. Manuella kaffemaskiner används främst på kaféer och restauranger, och brukar vara snäppet dyrare än helautomatiska. Dessa kan ligga på runt 10 000 kronor, men en riktigt avancerad kan gå upp emot 70 000 kronor.

Hyra

Om ni inte känner för att köpa en kaffemaskin, utan istället hyra en är det viktigt att se över serviceavtalet ni skriver på. Med ett bra serviceavtal behöver ni aldrig oroa er för att maskinen ska bli smutsig, eller om den går sönder. Det fixar leverantören åt er - och det ingår i hyran av kaffemaskinen på jobbet.

Fördelar med att hyra kaffemaskin som till exempel kan vara att:

  • Ni slipper en hög startkostnad och kan istället fokusera på viktigare kostnader för er verksamhet.
  • Ni behöver aldrig oroa er för att använda en gammal version, utan kan enkelt få den nyaste tekniken. 
  • Ni får tillgång till expertis genom leverantören, som hjälper er med service och annat som kan uppstå.
  • Ni kvalitetssäkrar kaffet genom regelbundna kontroller från leverantören.

Oavsett om ni väljer att köpa eller hyra en kaffemaskin är det viktigt att veta vad för typ som passar er verksamhet bäst. Nedan listar vi olika typer av kaffemaskiner, och hur de kan komma att bidra till en bättre kopp kaffe på jobbet.

Typer av kaffemaskiner

Att välja vilken typ av kaffemaskin er verksamhet behöver kan vara svårt, därför har vi tagit tillfället i akt att förklara en del om de vanligaste typerna som finns, och vilka användningsområden de lämpar sig som bäst till.

Typer av kaffemaskiner.

Helautomatisk kaffemaskin - ett val för er som vill få kaffet snabbt och gott

Helautomatisk.

En helautomatisk kaffemaskin är precis som det låter. Den löser det mesta utan att ni behöver göra mycket mer än att trycka på en knapp. Det ni behöver tänka på är istället vad för typ kaffe, te eller annan varm dryck ni är ute efter. 

De mer avancerade maskinerna har mjölkskummare, automatisk rengöring samt helt egna program för avkalkning, allt för att göra kaffet så gott och aromatiskt som möjligt. Om det inte finns mjölkskummare brukar det istället finnas någon typ av ångrör som gör att ni själva kan skumma mjölk till cappuccino eller kaffe latte till exempel.

Även om maskinerna kan vara ganska dyra, blir priset per kopp oftast mycket lägre, samt att smaken i regel blir väldigt mycket bättre. En helautomatisk kaffemaskin lämpar sig ypperligt för större företag där det går åt mycket kaffe under en och samma dag.

Halvautomatisk kaffemaskin - Smakrikt och enkelt

Halvautomatisk.

Den största skillnaden på en helautomatisk, och en halvautomatisk kaffemaskin är att det inte finns någon inbyggd kvarn i den senare. Om ni bestämmer er för att införskaffa en halvautomatisk kaffemaskin får ni mala kaffebönorna själva, om ni inte bestämmer er för att köpa färdigmalet kaffe.

Det går även i dessa maskiner att få en mjölkskummare, och på vissa maskiner kan ni skumma mjölk samtidigt som ni brygger kaffet. Däremot är dessa maskiner inte så stora till storleken, men fördelen är att de är betydligt billigare än helautomatiska. Priset på en halvautomatisk kaffemaskin brukar ligga på cirka 3 000 kronor till 10 000 kronor.

Dessa maskiner kan vara bra att införskaffa på medelstora företag, eller mindre kaféer eller restauranger, som vill ha aromatiskt och smakrikt kaffe, där ni finner glädjen i att faktiskt göra vissa delar manuellt.

Manuell kaffemaskin - för er som är professionella eller älskar skapandet av kaffe

Manuell kaffemaskin,

Det är den manuella kaffemaskinen som är den klassiska, sett till utseendet. Denna maskin är perfekt till er som älskar kaffe, och ser det som en konst, samtidigt som ni vill kunna njuta av kaffet.

De manuella kaffemaskinerna lämpar sig bäst till verksamheter som säljer kaffe på daglig basis, eller personer som anser sig vilja lära sig mer om hur man skapar den godaste koppen kaffe. En manuell kaffemaskin behöver inte vara stor, den behöver inte ta upp mycket plats, men samtidigt har den hög kvalitet och inte minst kapacitet att göra många koppar.

Behöver ni en kaffemaskin till er restaurang, eller till ert kafé kan denna lösningen vara en av de bättre. Så länge ni kan manövrera den är det inga problem att komma igång med försäljningen. En annan fördel är att många anser den som en riktigt snygg inredning också.

Kapselmaskin - där det sällan går åt mycket kaffe

Kapselmaskin.

Om ni känner att ni inte dricker alltför mycket kaffe på jobbet, eller att ni inte har så mycket tid att hämta kaffe på, kan en kapselmaskin vara en bra lösning. Det finns en mängd olika kapslar att välja mellan, så ni kan få en rad olika typer av drycker, enkelt och smidigt.

Det är mycket vanligt att man nuförtiden använder kapselmaskiner i hemmet, men det har även blivit populärt som kaffemaskin på jobbet också, just på grund av smidigheten i att ta sig en kopp.

Att införskaffa sig en kapselmaskin kan dock bli en dyr historia, då kilopriset per kaffe är dyrare om man köper kapslar. Så är ni många som dricker kaffe rekommenderas inte en kapselmaskin, men är ni få är det ett utmärkt och enkelt sätt att få sig en kopp kaffe. En kapselmaskin kräver inte mycket rengöring eller underhåll heller.

Enkla tips för gott kaffe

Många människor menar att ju färskare malet kaffet är, desto bättre är smaken, vilket inte alls stämmer. Det är inte alls så att hela kaffebönor, som man maler själv, alltid är bättre. Idag kan ni få minst lika välsmakande kaffe med färdigmalet kaffe, då det oftast brukar vara bättre finfördelat. Det finns också en mytbild av att maskinkaffe inte alls är lika gott som manuellt malet kaffe.

Självklart varierar smaken från person till person, men vi tycker inte att ni ska stirra er blinda på just det där med att mala egna kaffebönor, för då kan ni gå miste om annat som också gör att smaken framhävs, som till exempel temperatur, mängd kaffe eller finfördelningen av kaffebönorna.

För att få så bra kaffe som möjligt handlar det om att hålla rent maskinen, eller att faktiskt anpassa maskininställningarna så att de passar er så bra som möjligt. Därför är det alltså viktigt att ni ser över era behov och väljer den typ av kaffemaskin ni tror passar er verksamhet allra bäst.

Hos oss på Expertvalet kan ni beställa upp till fyra offerter helt gratis, då kan ni jämföra pris och kvalitet så att ni får bästa möjliga lösning till bästa kostnad. Allt ni behöver göra är att fylla i formuläret genom att klicka på den röda knappen nedan. Då tar vi kontakt med våra leverantörer så att ni kan få de maskiner som passar er bäst. Det tillkommer inga förpliktelser alls.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut