Hyra kassasystem - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter

Var ska maskinen installeras?

1/7
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 21 september 2021

Hyra kassasystem – Hur fungerar det?

Kassasystem – vad, varför?

Ett kassasystem är en bred benämning som omfattar flera olika enheter. Oftast ingår ett kassaregister för betalningshantering övrigt kan det även ingå lagerhantering, beställningar och bordsbokning. Kassasystemen anpassas ofta enligt företagets behov och krav.

Vad kan ett kassasystem göra för ert företag?

  • Spara tid
  • Minska utgifter
  • Minska risken för krångliga skattetvister

Är ert företag i behov av ett nytt kassasystem? Fyll i formuläret uppe på sidan, eller tryck på knappen nedan, så matchar Expertvalet er med upp till fyra leverantörer. Det är kostnadsfritt och utan förpliktelser!

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Hur fungerar det att hyra ett kassasystem?

På marknaden för kassasystem finns det flera företag som erbjuder hyr- och abonnemangslösningar. Hyresperioden varierar men kan ofta anpassas till företagets önskningar. Generellt sätt kan man dela in hyressätten i två kategorier; korttid och långtid.

Korttidshyra

Att korttidshyra ett kassasystem innebär att ni hyr systemet under en kortare period. Vanligtvis ligger perioden på under tre månader men det går även att hyra kortare perioder som två veckor eller över en helg till något evenemang eller liknande.

Korttidshyra kan vara ett lämpligt alternativ om företaget driver säsongsbetonad verksamhet och endast behöver systemet under en kortare period. Det är även ett alternativ vid mässbesök, popup-butiker eller restaurangens uteservering under sommaren.

Företag som erbjuder korttidshyra av kassasystem inkluderar ofta även registrering, leverans och avregistrering av systemet. Leverantörer erbjuder olika lösningar och tidsbegränsning för korttidshyra, så det lönar sig att kolla med flera företag för att hitta en passande lösning för just er situation.

Långtidshyra

Att långtidshyra ett kassasystem innebär att företaget binder sig till att hyra systemet under en längre tid. Det finns olika lösningar på marknaden men de flesta över sex månader räknas som hyra under längre tid.

Att hyra ett kassasystem under en länge tid lämpar sig väl för till exempel mindre butiker eller start-ups. Eftersom man inte behöver göra stora investeringar eller binda stort kapital till systemet. Man kan istället satsa på tillväxt och andra investeringar.

Det erbjuds olika lösningar på marknaden till exempel abonnemang eller vanlig hyresperiod. Men det fungerar ofta så att företaget betalar en startavgift och sedan en löpande månadshyra eller månadsavgift. En del leverantörer erbjuder även förlängning av hyreskontrakt till reducerat pris eller uppköp av enheten vid hyresperiodens slut.

Priset för att hyra ett kassasystem

Priset för att hyra ett kassasystem varierar beroende på omfattning och krav på enheterna. Den faktor som främst påverkar priset är dock storleken. Ju fler tillbehör som kopplas in till systemet, till exempel lagerhantering och bordsbokning, desto högre blir priset.

För att ert företag ska få en prisbild finner ni nedan ett prisexempel. Exemplet ger en indikation om vad en månadshyra skulle kunna vara med listade tillbehör. Vill ni jämföra priser baserade på era önskningar och behov? Fyll i formuläret så mottar ni upp till fyra offerter baserade på era önskningar!

5 fördelar med att hyra kassasystem

1. Mindre investering och risk

Att hyra ett kassasystem innebär en mindre investering för ert företag. Ni slipper binda kapital i maskiner och kan istället använda kapitalet till nya och för er mer intressanta investeringar. Risken är även mindre eftersom investeringen är mindre samt som att systemet inte ägs av ert företag.

2. Support och service

De flesta företag som hyr ut kassasystem erbjuder även kontinuerlig support. En fördel som sparar er tid eftersom ni får direkta lösningar av professionella tekniker som är medvetna om er situation. Ni sparar även pengar eftersom service av produkterna vanligtvis även ingår.

3. Avdragsgill

Eftersom ni betalar månatlig hyra och inte har kapital bundet i kassasystemet så är månadsavgifterna avdragsgilla. Detta innebär att ni kan bokföra hyran som en kostnad och minska vinsten, och då även minska skatteutgifterna.

4. Testa och köp

En del företag som hyr ut kassasystem erbjuder köp efter avtalad hyresperiod, även kallat leasing. På detta sätt har ni möjligheten att riskfritt pröva på ett kassasystem och huruvida det passar er. Sedan köpa loss enheterna. Om ni ännu inte är intresserade av köp efter hyresperioden finns det även möjligheten att förlänga hyresperioden till ett reducerat pris.

5. Slippa krångel med registrering

De flesta företag som hyr ut kassasystem hanterar även kontakten med Skatteverket. De hanterar till exempel registrering och anmälning av kassasystemet. På så sätt slipper ni krångla med papper och byråkrati och istället får ni möjligheten att fokusera på er kärnverksamhet.

Bästa pris på kassasystem

Som sagt så finns det många varierande erbjudanden till varierande priser på hyresmarknaden för kassasystem. För att hitta rätt produkt för ert företag och till bästa pris så lönar det sig att ta in flera offerter för jämförelse. Genom att ni gör det ställer ni leverantörerna i en konkurrenssituation och på så vis kan ni få det billigare än vad det annars skulle vara. Expertvalet hjälper er att enkelt motta upp till fyra offerter från lokala leverantörer. Tjänsten är kostnadsfri och utan förpliktelser!

Fyll i formuläret så hjälper Expertvalet er att hitta en passande lösning!

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?