Beställ offerter på kaffeautomater
Jämför pris och kvalitet på kaffeautomater!
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kaffeautomater - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många koppar konsumerar ni dagligen?

Det tar mindre än 1 minut!

Kaffe på jobbet: en god investering

Kaffe - den populäraste kollegan

Upp till 82% av alla svenskar dricker kaffe på jobbet. Kaffe är således den överlägset populäraste arbetsdrycken. Kaffet värdesätts väldigt högt och tillsammans med lön och arbetsmiljö anses drycken höra till de viktigaste faktorerna på jobbet.

Kaffets populäritet beror på dess många positiva effekter. Dels har kaffet en välkänd fysiologisk inverkan som motverkar trötthet och gör att hjärnan fungerar bättre.

Men kaffe på jobbet påverkar också den sociala atmosfären och ökar på så sätt trivseln på arbetsplatsen. Kafferummet och kaffeautomaten fungerar som sociala oaser där man avslappnat kan diskutera med sina kolleger. En bra kaffeautomat lägger grunden för en trivsam och effektiv arbetsplats.

Fakta om svenskar och deras kaffevanor på jobbet

Gott kaffe på jobbet är därför värd en investering. Hos Expertvalet hittar ni den lösning som bäst kompletterar er arbetsmiljö. Fyll i formuläret för att få offerter på kaffeautomater kostnadsfritt och utan förpliktelser.

På denna sida kan ni läsa mer om: 

Kaffepausens betydelse på jobbet
Vilken kaffeautomat behöver vi till jobbet?
Priset för en kaffeautomat
Vad behöver man tänka på innan man köper en kaffeautomat?
Fördelar med att dricka kaffe på jobbet
Bra kaffe på jobbet förmedlar kvalitet

Kaffepausens betydelse på jobbet

Kaffepausen är en viktig del av arbetsdagen. Alla arbetsplatser har ett kafferum eller en kaffeautomat där man samlas för att avnjuta den uppiggande drycken tillsammans. Oberoende om man befinner sig i Stockholms hektiska stadsmiljö eller på ett lugnare kontor i glesbygden är kaffepausen en viktig del av arbetsdagen.

Flera rapporter har gjorts om kaffepausens positiva inverkan på arbetsplatsen. I en artikel från 2015 betonas kaffepausens inverkan på arbetsplatsens sociala miljö. Då man dricker kaffe på jobbet har man tid att diskutera med kolleger och man lär känna sin medarbetare bättre. Detta skapar samhörighet och bidrar till en bättre arbetsmiljö. Att avslappnat tala med sina kolleger om annat än arbete ökar trivseln och gör att man känner sig tryggare och mera bekväm i sin omgivning.

I en trivsam arbetsmiljö orkar man bättre och är också effektivare. Att diskutera med arbetskamrater ökar även förståelsen kolleger emellan. Kaffepausen och möten vid kaffeautomaten främjar en öppen och transparent atmosfär.

Pauserna kan även fungera som kreativa brainstorming sessioner. Att dricka kaffe på jobbet och inofficiellt diskutera varandras arbeten och fritt lufta tankar kan leda till nya oförväntade lösningar och ideér. Kaffepausen förbättrar helt enkelt kommunikationen inom företaget och ökar trivseln. Fika på jobbet gör alla glada.

Fördelarna med att ha kaffepaus på jobbet

Vilken kaffeautomat behöver vi till jobbet?

Generellt finns det två kategorier av kaffeautomater. De som kan brygga olika former och typer av kaffe – så som cappuccino, espresso och caffe latte – och de som enbart brygger det klassiska svarta kaffet. Den vanligaste typen av automat som används på jobbet är av den förstnämnda sorten som kan brygga flera sorters kaffedrycker, men även varm choklad. Denna automat är populärast då ett varierat utbud av varma drycker brukar vara uppskattat bland anställda, medarbetare och gäster.

Det är så klart inte säkert att detta passar just er arbetsplats och inom de två nämnda huvudkategorierna finns det också gott om olika typer av automater för dig att välja till din arbetsplats. Automaterna som finns på marknaden kan exempelvis variera i storlek, pris, design, varumärke och inte minst i funktioner. Det finns därför ett antal frågor ni bör ställa er innan ni beställer en kaffeautomat till jobbet:

  • Är det exempelvis viktigt att ha ett brett sortiment av olika kaffedrycker att kunna bjuda på? Eller är det snarare så att ni främst behöver kunna brygga en stor mängd svart kaffe på kort tid?
  • Vidare kanske ni behöver en automatisk kaffeautomat? Eller så kanske det det räcker till med en mindre komplicerad, manuell automat?
  • Beroende på hur avancerad den automat ni beställer är kanske det också är så att personal och medarbetare kommer att behöva utbildas för att lära sig att utnyttja er nya automat till fullo?

Ta er tid att fundera över dessa frågor och de behov er automat behöver fylla innan ni bestämmer er för att investera i en ny kaffelösning för jobbet.

Drick gott kaffe på jobbet

Priset för en kaffeautomat

Då kaffeautomater alltså kan skilja på sig kraftigt i storlek, funktioner, design, varumärke, modell och prestanda kan de följaktligen skilja sig kraftigt i pris. Till exempel skiljer sig kostnaden beroende på huruvida automaten ska kunna brygga kaffe på hela bönor, färdigmalt kaffe eller pulver. De automater som kan brygga kaffe på hela kaffebönor är de mest kostsamma. Detta medför också att driftkostnaderna för automaten blir högre.

Beroende på ovan nämnda punkter kan priset på en kaffeautomat komma att landa på allt mellan 8 000 kronor och 53 000 kronor. En tumregel är att ju dyrare automaten är, desto mer avancerad är den och desto mer tid behövs spenderas på att lära sig den. Vi kan alltså i synnerhet rekommendera att ni tar er tid innan ni beslutar er för om hur avancerad ni anser att en automat till just ert jobb behöver vara.

Vid införskaffning av en ny kaffeautomat till arbetsplatsen så finns det möjlighet att köpa maskinen men också att hyra eller leasa. Att köpa maskinen innebär självklart en högre initial kostnad men det är i längden ett lönsammare alternativ. Hyrning och leasing är dock ett ypperligt alternativ för företag med mindre resurser eller för företag som ska ha maskinen en kortare period.

Läs mer om att hyra kaffemaskin.

Vad behöver man tänka på innan man köper en kaffeautomat?

Utöver att fundera kring de frågor och ämnen som föreslagits kan ni även ta reda på vilken kaffeautomat som är mest lämpad för er arbetsplats och verksamhet genom att beställa flera olika offerter på olika automater. Därefter kan du enkelt jämföra pris och kvalitet på de automater du finner mest intressant.

Ni beställer offerter smidigt genom att fylla i formuläret. Därefter hjälper vi er att komma i kontakt med flera relevanta leverantörer helt kostnadsfritt. Observera att nu mottar upp till fyra skräddarsydda offerter att jämföra mellan.

Beställ offerter Det tar endast 1 minut!

Fördelar med att dricka kaffe på jobbet

Att dricka kaffe på jobbet förbättrar inte bara den kollektiva prestationen utan är också ytterst viktigt för den individuella arbetaren. Kaffe innehåller koffein vilket har en välkänd uppiggande effekt på hjärnan. Efter en kopp kaffe är man pigg, skärpt, kreativ och effektiv. Koffein stimulerar hjärnan på ett positivt sätt och är därför ett ypperligt bränsle för arbetsdagen. I synnerhet på bedövande kontorsjobb där man sitter framför datorskärmen åtta timmar om dagen är kaffets uppiggande effekt väldigt viktig.

Att dricka kaffe på jobbet håller en skärpt under större delar av dagen och ger därmed bättre resultat i längden. 

I fysiskt krävande jobb är dryckens energigivande effekt också viktig. I samband med kaffet har man en chans att pusta ut, återhämta sig och samla krafter. Det finns även studier som visar på att koffein inte bara höjer den psykiska prestationen, utan också påverkar den fysiska prestationsförmågan. Koffein i kombination med bl.a. kolhydrater höjer den fysiska prestationen.

Kaffe på jobbet är alltså viktigt inom alla branscher. Vare sig det är frågan om fysiskt arbete eller kontorsjobb är kaffet väsentligt och förbättrar arbetsinsatsen.

Läs mer om kaffemaskiner till företaget.

Grafik över hur du kan optimera ditt kaffedrickande på jobbet

Bra kaffe på jobbet förmedlar kvalitet

Att satsa på kaffet på jobbet är en investering som lönar sig. Med kvaliteten på sitt kaffe förmedlar man mycket. Dels visar ett gott kaffe att man satsar på personalen, men också att man satsar på sina kunder.

Gott kaffe på jobbet ökar trivseln och visar att personalen respekteras och tas väl hand om. En god kopp från en kvalitativ kaffeautomat är högt uppskattad av alla och gör fikapausen mycket trevligare. Med bra kvalitetskaffe gör man också ett positivt intryck på sina kunder. I möten med potentiella eller långvariga kunder är det viktigt att kunna bjuda på bra kaffe. Ett vattnigt och illasmakande kaffe är ett enkelt sätt att förstöra stämningen i mötesrummet.

Gott kaffe på jobbet visar att man har god smak och att man uppskattar kvalitet så väl i kaffedrickande som i affärsgörandet.