Kaffeautomater - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 9 juli 2021

Kaffe på jobbet: en god investering

Upp till 82% av alla svenskar dricker kaffe på jobbet. Kaffe är således den överlägset populäraste arbetsdrycken. Kaffet värdesätts väldigt högt och tillsammans med lön och arbetsmiljö anses drycken höra till de viktigaste faktorerna på jobbet.

Kaffets populäritet beror på dess många positiva effekter. Dels har kaffet en välkänd fysiologisk inverkan som motverkar trötthet och gör att hjärnan fungerar bättre.

Men kaffe på jobbet påverkar också den sociala atmosfären och ökar på så sätt trivseln på arbetsplatsen. Kafferummet och kaffeautomaten fungerar som sociala oaser där man avslappnat kan diskutera med sina kolleger. En bra kaffeautomat lägger grunden för en trivsam och effektiv arbetsplats.

Fakta om svenskar och deras kaffevanor på jobbet

Gott kaffe på jobbet är därför värd en investering. Hos oss på Expertvalet hittar ni den lösning som bäst kompletterar er arbetsmiljö. Fyll i formuläret för att få offerter på kaffeautomater kostnadsfritt och utan förpliktelser. Det finns flera fördelar med att använda vår tjänst:

  • Ni får upp till 4 offerter från lokala leverantörer
  • Det är helt kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser medföljer
  • Ni slipper leta runt själva efter en bra lösning - vi gör grovjobbet åt er.

På denna sida kan ni läsa mer om: 

Kaffepausens betydelse på jobbet

Kaffepausen är en viktig del av arbetsdagen. Alla arbetsplatser har ett kafferum eller en kaffeautomat där folk samlas för att diskutera och avnjuta den uppiggande drycken tillsammans. Oberoende om man befinner sig i Stockholms hektiska stadsmiljö eller på ett lugnare kontor i glesbygden.

Flera rapporter har gjorts om kaffepausens positiva inverkan på arbetsplatsen. I en artikel betonas kaffepausens inverkan på arbetsplatsens sociala miljö. Då man dricker kaffe på jobbet har man tid att diskutera med kolleger och man lär känna sin medarbetare bättre. Detta skapar samhörighet och bidrar till en bättre arbetsmiljö. Att avslappnat tala med sina kolleger om annat än arbete ökar trivseln och gör att man känner sig tryggare och mera bekväm i sin omgivning.

I en trivsam arbetsmiljö både orkar man bättre och blir effektivare. Att diskutera med arbetskamrater ökar även förståelsen kolleger emellan. Kaffepausen och möten vid kaffeautomaten främjar en öppen och transparent atmosfär.

Pauserna kan även fungera som kreativa brainstorming sessioner. Att dricka kaffe på jobbet och inofficiellt diskutera varandras arbeten, och fritt lufta tankar kan leda till nya oförväntade lösningar och ideér. Kaffepausen förbättrar helt enkelt kommunikationen inom företaget och ökar trivseln. Fika på jobbet gör alla glada.

Fördelarna med att ha kaffepaus på jobbet.

Vilken kaffeautomat behöver vi till jobbet?

Generellt finns det två kategorier av kaffeautomater. De som kan brygga olika former och typer av kaffe – så som cappuccino, espresso och caffe latte – och de som enbart brygger det klassiska svarta kaffet.

Den vanligaste typen av automat som används på jobbet är av den förstnämnda sorten som kan brygga flera sorters kaffedrycker, men även varm choklad. Denna automat är populärast då ett varierat utbud av varma drycker brukar vara uppskattat bland anställda, medarbetare och gäster.

Det är så klart inte säkert att detta passar just er arbetsplats och inom de två nämnda huvudkategorierna finns det också gott om olika typer av automater för dig att välja till din arbetsplats.

Automaterna som finns på marknaden kan exempelvis variera i storlek, pris, design, varumärke och inte minst i funktioner. Det finns därför ett antal frågor ni bör ställa er innan ni beställer en kaffeautomat till jobbet:

  • Är det viktigt att ha ett brett sortiment av olika kaffedrycker att kunna bjuda på?
  • Eller är det snarare så att ni främst behöver kunna brygga en stor mängd svart kaffe på kort tid?
  • Behöver ni en automatisk kaffeautomat?
  • Eller räcker till med en mindre komplicerad, manuell automat?

Ta er tid att fundera över dessa frågor och de behov er automat behöver fylla innan ni bestämmer er för att investera i en ny kaffelösning för jobbet.

Drick gott kaffe på jobbet.

Priset för en kaffeautomat

Priset på en kaffeautomat komma att landa på allt mellan 8 000 kronor och 55 000 kronor. Då kaffeautomater alltså kan skilja på sig kraftigt i storlek, funktioner, design, varumärke, modell och prestanda kan de följaktligen skilja sig kraftigt i pris.

Till exempel skiljer sig kostnaden beroende på huruvida automaten ska kunna brygga kaffe på hela bönor, färdigmalt kaffe eller pulver. De automater som kan brygga kaffe på hela kaffebönor är de mest kostsamma. Detta medför också att driftkostnaderna för automaten blir högre. En tumregel är att ju dyrare automaten är, desto mer avancerad är den.

Vid införskaffning av en ny kaffeautomat till arbetsplatsen finns det flera möjligheter, ni kan välja mellan att köpa, hyra eller leasa. Att köpa maskinen innebär självklart en högre initial kostnad, men det är i längden ett lönsammare alternativ. Att hyra eller leasa kaffemaskinen är dock ett ypperligt alternativ för företag med mindre resurser eller för företag som behöver maskinen en kortare period.

Vad behöver man tänka på innan man köper en kaffeautomat?

Utöver de frågor och ämnen som föreslagits kan ni även ta reda på vilken kaffeautomat som är mest lämpad för er arbetsplats och verksamhet genom att beställa flera olika offerter på olika automater. Därefter kan du enkelt jämföra pris och kvalitet på de automater du finner mest intressant.

Ni beställer offerter smidigt genom att fylla i formuläret. Därefter hjälper vi er att komma i kontakt med flera relevanta leverantörer helt kostnadsfritt.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Fördelar med att dricka kaffe på jobbet

Att dricka kaffe på jobbet förbättrar inte bara den kollektiva prestationen, utan är också ytterst viktigt för den individuella arbetaren. Kaffe innehåller koffein vilket har en välkänd uppiggande effekt på hjärnan. Efter en kopp kaffe är man pigg, skärpt, kreativ och effektiv.

Koffein stimulerar hjärnan på ett positivt sätt och är därför ett ypperligt bränsle för arbetsdagen. I synnerhet på bedövande kontorsjobb där man sitter framför datorskärmen åtta timmar om dagen är kaffets uppiggande effekt väldigt viktig.

Att dricka kaffe på jobbet håller en skärpt under större delar av dagen och ger därmed bättre resultat i längden. 

I fysiskt krävande jobb är dryckens energigivande effekt också viktig. I samband med kaffet har man en chans att pusta ut, återhämta sig och samla krafter. Det finns även studier som visar att koffein inte bara höjer den psykiska prestationen, utan också påverkar den fysiska prestationsförmågan.

Kaffe på jobbet är alltså viktigt inom alla branscher - vare sig det är frågan om fysiskt arbete eller kontorsjobb.

Grafik över hur du kan optimera ditt kaffedrickande på jobbet.

Bra kaffe på jobbet förmedlar kvalitet

Gott kaffe på jobbet ökar trivseln och visar att personalen respekteras och tas väl hand om. En god kopp från en kvalitativ kaffeautomat är högt uppskattad av alla och gör fikapausen mycket trevligare.

Med bra kvalitetskaffe gör man också ett positivt intryck på sina kunder. I möten med potentiella eller långvariga kunder är det viktigt att kunna bjuda på bra kaffe. Ett vattnigt och illasmakande kaffe är ett enkelt sätt att förstöra stämningen i mötesrummet.

Gott kaffe på jobbet visar att man har god smak och att man uppskattar kvalitet så väl i kaffedrickande som i affärsgörandet.

Skaffa er kaffe på jobbet och förenkla vardagen

Med hjälp av oss på Expertvalet kan ni få konkurrenskraftiga priser, och kaffeautomater som passar just er verksamhet.

  • Få upp till 4 offerter från lokala eller rikstäckande leverantörer
  • Det är helt kostnadsfritt att använda vår tjänst
  • Ni har inga förpliktelser - ni kan när som helst avsluta er förfrågan
  • Ni får konkurrenskraftiga priser och en enklare process med att välja den kaffeautomat som passar er bäst

Beställ offerter på kaffeautomat eller kaffemaskin genom att klicka på knappen nedan och fyll i dina uppgifter i formuläret.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner

Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?

Bli vår partner