Jämför pris och offerter på vattenautomater
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Vattenautomat - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer

Vilken typ av vattenautomat?

1/5
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 12 juli 2021

Vattenautomat pris

Prisvärd vattenautomat till kontoret

Allt fler kontor i Sverige upplever idag att det är värt priset att investera i en vattenautomat. Vattenmaskinen förser arbetarna med friskt, fräscht och uppiggande vatten. Kranvatten tenderar att ha en ljummen och unken kvalitet, vilket en vattenautomat kan råda bot på. En vattenautomat på kontoret fungerar som en social och uppiggande oas där man kan samlas för att friska upp kroppen och tanken.
Att investera i en vattenautomat lönar sig. Priset på en vattenautomaten bestäms i huvudsak av tre faktorer:

  • Vilken modell maskinen har
  • Ska maskinen hyras eller köpas
  • Vem är leverantören

Att köpa en avancerad vattenautomat med många funktioner av en exklusiv leverantör är givetvis en större investering än att hyra en enkel vattendispenser som endast erbjuder nedkylt vatten.
Alternativen är många och det kan vara svårt att hitta rätt automat till rätt pris. Expertvalet hjälper er hitta den mest prisvärda och bäst passande vattenautomaten för just ert kontor.
Fyll i formuläret och motta offerter på olika vattenautomater kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Priset för olika typer av vattenautomater

Priset varierar beroende på typen av vattenautomaten. För att bestämma priset måste man därför först kartlägga vilken vattenautomat som passar ens behov bäst.
Vattenautomaterna kan delas in och kategoriseras enligt följande två faktorer:

  • Modellen på vattenmaskinen
  • Vilken sorts vatten maskinen kan servera
 VattenbehållareVattenanslutning
Golvmodell3 000 kr15 000 kr
Bänkmodell2 000 kr9 000 kr

 

Vilken vattenautomatsmodell passar ert kontor?

Priset för olika modeller varierar beroende på storlek, kapacitet och teknisk komplexitet. Det finns två huvudsakliga faktorer som delar in modellerna. För det första delar man in vattenautomater i fristående golvmodell eller en mindre bänkmodell. För det andra delar man in vattenautomater i de modeller som kopplas in i väggen till ett redan befintlig vattenledning och de modeller med dispenser, alltså egen vattenbehållare.

Vattenautomatmodeller

Golvmodell: Beroende på hur stort kontoret är och hur mycket vatten som dricks måste vattenmautomatens kapacitet tas i beaktande. En golvmodell är en vattenmaskin som står på golvet. Tack vare sin storlek möjliggör den större kvantiteter vatten. De flesta modeller har i regel kapacitet att producera cirka 60 liter nerkylt eller kolsyrat vatten.

Bänkmodell: En bänkmodell o sin sida kan producera cirka 35 liter nerkylt eller kolsyrat vatten. Den är smidigare, tar mindre plats och är lättare att flytta. Golvmodellen har ofta ett högre pris än bänkmodellen eftersom den är större maskin med större kapacitet.

Dispenser eller vatten direkt ur vattentillföringssystemet: Den andra stora frågan är om man vill fästa kranen i det existerande vattentillföringssystemet eller om man vill att vattnet kommer från en färdigt fylld dunke. En fristående behållare eller dispenser är bra eftersom den kan placeras var som helst utan att man behöver bekymra sig om vattenuttag eller dylikt. Man kan alltså placera vattenautomaten i vilken kontorskorridor som helst.

Den inbyggda kranen är ett bra val om man har tillgång till vattentillföringssystemet. Det är absolut billigast att ta vattnet direkt från det redan existerande vattentillföringssytemet. Denna lösning kräver som sagt vissa speciella omständigheter. Om det är frågan om en inbyggd kran krävs ett kök med en diskbänk vilket kanske inte alla kontorsutrymmen har. Alternativ måste man leda vattnet dit man vill ha vattenautomaten vilket kan betyda kostnadssamma ingrepp i kontorsbyggnaden.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Vattenglas.

Olika sorters dricksvatten till kontoret

Den andra faktorn som är avgörande för vattenautomatens pris är hurudant vatten den kan servera.
Dessa tre faktorer påverkar vattnet:

  • Temperatur
  • Kolsyra eller utan
  • Filtrering och smaksättning

Temperatur: Olika vattenautomater kan leverera olika sorters vatten. Det flesta serverar olika grader av kallt vatten. Iskallt dricksvatten har en uppfriskande effekt som många anser vara viktig.

Vissa vattenautomater leverera dock också varmt vatten till te. Den funktion kan var behändig om man på kontoret inte från förut har en vattenkokare eller en kaffemaskin som serverar varmt vatten.

Kolsyrat och normalt vatten: Många maskiner serverar förutom normalt vatten också kolsyrat vatten. Kolsyrat vatten har en uppfriskande effekt och ger också en mera exklusiv känsla. Framförallt om man har mycket kunder på kontoret kan kolsyrat bubbelvatten ge en mera exklusiv och framgångsrik bild.

Filtrerat och smaksatt vatten: De flesta maskiner filtrerar vattnet vilket ger det en renare smak. Ibland kan kranvatten smaka aningen unket eller innehåll järnsmak eller svavelsmak. Om våren kan brunnsvattnet också smaka jord. Därför kan det vara värt att satsa på en vattenmaskin med bra filter. De flesta maskiner har kolfilter eller UV-filter.

Vissa automater erbjuder även möjlighet till att smaksätta vattnet. Smakerna kan variera från citron till blåbär till granatäpple.

Vattenautomat.

Vattenautomat- hyra eller köpa?

Efter att man valt vilken typ av automat man är ute efter är nästa steg att bestämma om man ämnar hyra eller köpa vattenautomat. Detta påverkar givetvis vattenautomatens pris en hel del.

Hyra

Priset på att hyra en vattenautomat kan variera mellan 200-600 kronor per månad. Desto längre man förbinder sig till vattenautomaten, desto billigare blir också månadshyran. Om man alltså vet att man vill ha automaten för en längre tid lönar det sig att göra ett så långt avtal som möjligt.

Till vattenautomatens pris tillkommer ofta också service kostnader. Beroende på företaget är servicen olika omfattande. Väletablerade företag som Eden Spring, Kärscher och Waterlogic erbjuder ofta servicar som installation, regelbunden uppföljning av vattenkvalitet, rengöring av vattenmaskinen, samt vattenleverans. Vad ett service avtal innebär är dock olika för varje företag. Priset på servicepaketet varier dock beroende på företag.

Köpa

Vid köp betalas en större summa på en och samma gång. Priset kan variera från 9000 till 25 000 kronor. Liksom med hyran bestäms priset på vattenmaskinen av följande egenskaper: modell och leverantör. En större och mer komplex maskin kostar mer än en enkel modell.

Trots att man köper vattenmaskinen måste man dock räkna med att göra ett service avtal för att upprätthålla dess funktionsduglighet. Detta service avtal betyder ofta en månatlig serviceavgift som kan ligga på 100-300 kronor per månad. Alla leverantörer har dock sina egna servicepaket med varierande prisnivåer som också går att skräddarsy för just ert företag.

Spara pengar med en prisvärd vattenautomat

Priset på en vattenmaskin kan tyckas högt. Men som investering betalar en vattenmaskin nästan säkert tillbaka sig. Vattenmaskinen är billigare än att ständigt köpa in PET och glasflaskor. Enskilda vattenflaskor är givetvis mycket dyrare än att köpa vatten i större volymer eller helt enkelt ta den direkt ur väggen. I och med att inte använda flaskor har man också mindre behov för kylskåps utrymme och det räcker kanske med endast ett kylskåp på kontoret och inte två. Priset blir alltså i längden lägre om man investerar i en vattenmaskin.

Fyll i formuläret högst upp på sidan och motta prisvärda offerter på olika vattenautomater kostnadsfritt och utan förbindelser.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?