A3 skrivare - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 12 juli 2021

A3 Skrivare

Skrivare för företag

Kraven på skrivare och deras kapacitet ökar konstant inom företagsvärlden. Att företag kräver utskriftsformat A3 är inte längre ovanligt, med tanke på detta växer även utbudet på a3 skrivare. Det kan vara en utmaning att hitta en skrivare som passar just ert företag bland de många modeller som finns på marknaden.

Vet ni redan om era a3 skrivare behov? Fyll i formuläret ovan och få upp till fyra skräddarsydda offerter! Jämför priser och kvalitet på flera alternativ, kostnadsfritt och utan förpliktelser!

För att hjälpa er i jakten på den bästa a3 skrivaren har Expertvalet sammanställt en lista med saker att tänka igenom.

Är det bäst att köpa eller hyra?

Om ni ska köpa eller hyra skrivare är ett viktigt beslut. Att direkt köpa kan i längden vara lönsamt, men innebär en hög inledande investering. För ett mindre företag är det inte alltid möjligt, eller lönsamt, att köpa en a3 skrivare. Då kan det vara bättre att hyra eller leasa en skrivare, där ni betalar en månadsavgift istället. 

Att köpa kan vara lönsamt om ni ska ha skrivaren länge. Det kommer med en initialt hög kostnad, men i längden blir det lönsamt att köpa om man slår ut kostnaden på livslängden. Observera dock att kostnader som serviceavtal och råvaror tillkommer.

Fördelen med att leasa, eller hyra, a3 skrivare är att ni får en fast månadskostnad och ni slipper den initiala kostnaden. Serviceavtal och förbrukningsmaterial kan även det ingå i avtalet, men det skiljer sig mellan leverantörer så kolla noggrant in avtalen. Var dock medveten om att ett hyres- eller leasing avtal innebär oftast att du är bunden under en fast tid.

Pris på A3 skrivare

Prisexempel A3 skrivare med kopiator
Funktioner: 1 500 kopior / månad, Färgutskrifter, Nätverksanslutning, A4 och A3 format
KöpaHyra
20 000 kr500 kr i månad

Priset på A3 skrivare påverkas i grunden av samma faktorer som vanliga skrivare. Samtidigt är priset en aning högre eftersom kravet på A3 utskrifter läggs till på listan. Tidigare var utskriftsformat i A3 ett tillägg som kraftigt påverkade priset. Som tur är har tekniken utvecklats och det finns nu även mer användarvänliga maskiner, till lägre priser, på marknaden.

Det är svårt att ge ett exakt pris på skrivare eftersom det påverkas av faktorer som varumärke, antalet enheter, storlek och funktion. Generellt sett går det att konstatera att bläckstråleskrivare är den billigaste varianten av skrivare, följt av laserskrivare med svartvit utskrift

För att skapa en bättre uppfattning kring priset för en skrivare har vi tagit fram ett prisexempel (se ovan). Exemplet ger en indikation om hur priset på marknaden ser ut baserat på uppräknade kriterier. Notera att detta är en indikation som speglar marknadspriset, det egentliga priset varierar beroende på varumärke och sammansättning.

Vill ni få bästa pris på att köpa eller hyra A3 skrivare? Motta skräddarsydda offerter baserade på era krav, oavsett om ni behöver en a3 i Göteborg, Malmö eller Stockholm. Fyll i formuläret så får ni enkelt, kostnadsfritt och utan förpliktelser offerter från ledande leverantörer!

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Vilken är den bästa A3 skrivaren för ert företag

Det finns stor variation av skrivare på marknaden, alla fyller olika krav och är olika utformade tekniskt. För att lyckas med köpet av en ny skrivare, och för att få ut det mesta av funktionerna bör ni se över de olika alternativen. För att hjälpa er på vägen följer en genomgång av olika A3 skrivare nedan.

Utskriva ritningar.

Laserskrivare A3

Laserskrivare har den fördelen att de har en hög utskrivningshastighet. De kan under kort tid skriva ut många dokument tack vare lasertekniken. De presterar snabbt, men lasern behöver värmas upp, vilket gör att det tar en liten stund innan den kommer igång (vanligtvis ca. 30 sekunder).

Laserskrivare fungerar genom att en laserstråle överför det elektroniska dokumentet till papper. Laserstrålen regleras av en processor som använder speglar för att markera var färgen ska fästas på pappret. Färgpulvret av önskad variant värms upp och appliceras för att fästa på pappret.

Initialkostnader för en laserskrivare är vanligen större än för en bläckstråleskrivare, men kostnad per utskrift är sedan billigare med en laserskrivare. Även om färgtoner till laserskrivare generellt sätt är dyrare kan det bli billigare i längden då de oftast räcker längre. Därför är laserskrivare vanliga på kontor och skolor där det görs en stor mängd utskrifter.

A3 skrivare bläckstråle

Bläckstråleskrivare fungerar genom att mikroskopiska munstycken sprutmålar pappret i enlighet med det elektroniska dokumentet. Skrivarhuvudet förs i sidled över pappret och stegvis matas utskriften ut. Tekniken gör att själva utskriften tar en längre tid än för laserskrivaren. Men det resulterar oftast i en högre kvalité.

Bläckstråleskrivare används oftast av mindre verksamheter som inte kräver en lika stor mängd utskrifter. Dels på grund av trögheten, men också på grund av kostnaden. Initiala kostnaden är oftast lägre för en bläckstråleskrivare, men bläckpatronerna räcker inte lika länge som lasertoner. I längden kan det alltså bli billigare med en laserskrivare. Bläckpatroner är även en färskvara, som ofta torkar om den inte används med jämna mellanrum.

Färgprint.

Pigmentbläck eller dye bläck?

Det finns även olika sorters bläckstråleskrivare. Dye bläck har länge varit standarden för bläckstråleskrivare. Det innebär färg som är löst i vatten. En relativt ny variant av bläck är pigmentbläck. Pigmentbläck ger en större frihet med vilket papper du kan använda, generellt sett håller de längre och tål även fukt bättre.

Dye bläck brukar istället kunna ge bättre färger och svärta. Nu för tiden så kan de flesta aktörerna även garantera lång livslängd på utskrifterna, men kräver då speciella papper.

A3 Multifunktionsskrivare

Behöver ni kunna göra mer än att bara skriva ut kan det vara en idé att skaffa en a3 multifunktionsskrivare till företaget. En multifunktionsskrivare, eller allt-i-ett skrivare, innebär en skrivare med fler funktioner som till exempel scanner, kopiator och fax. Har ni väldigt breda behov, och inte möjlighet för flera separata skrivare, är multifunktionsskrivare det ni bör satsa på.

En av fördelarna med multifunktionsskrivare är att ni slipper ha flera olika skrivare. Med en maskin slipper ni lägga ner tid på att lära ut flera maskiner och det tar mindre plats. En nackdel skulle vara om skrivaren får problem – då stoppas helt plötsligt alla skrivarfunktioner som företaget kan behöva.

Fotoutskrift.

Fotoskrivare A3

Om ni jobbar med något som kräver högupplösta foton, exempelvis planscher, stora fotografier eller annat, behöver ni förmodligen en a3 fotoskrivare.

Det är viktigt att veta att en vanlig a3 skrivare förmodligen inte kan mäta sig med de kriterier som krävs för fotoutskrifter i a3 format. Andra skrivare, speciellt kontorsskrivare, fokuserar mer på att kunna skriva ut större mängder papper, snabbt. När det kommer till att skriva ut foton bör fokuset inte ligga på snabbheten i utskrifterna. Istället bör fokus ligga på funktioner som till exempel antalet färger (en normal skrivare har 4, men det kan gå upp till 12), dpi på minst 300 (upplösning) och att ni hittar en färgprofil som passar era behov.

För optimalt resultat är det viktigt att ni har rätt papper, då skrivarna kan ha optimeras till specifikt papper. Ofta medföljer det dock rekommendationer om vilket papper ni bör använda för bästa resultat.

Stora företag och institut

Är ni ett större företag kan det finns fler funktioner utöver bara skrivarfunktioner som krävs. För skolor eller företag kan det ibland krävas möjlighet att logga in på skrivaren så att man kan se vilken person eller avdelning som skriver ut så att budgeteringen går rätt. Vid institut som till exempel bibliotek och universitet kan ni även behöva ett betalsystem.

Jämföra offerter på A3 skrivare

Expertvalet jobbar för att ni ska få den bästa a3 skrivarlösningen för ert företag, oavsett om ni ska hyra eller köpa. Det finns flera fördelar med att beställa offerter från Expertvalet:

  • Få upp till 4 skräddarsydda offerter utifrån era behov
  • Det är helt kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser medföljer
  • Ni slipper leta runt på marknaden och jämföra själva, här hjälper vi er direkt efter era just era behov.
Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?