Jämför pris och offerter på telefonsystem
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Telefonsystem - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer

Funktioner?

1/5
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 9 juli 2021

IP Telefoni

Vad är IP telefoni?

IP-telefoni skiljer sig från traditionell telefoni i form av att systemet inte kopplas mot det allmänna telenätet. IP-telefoni för företag är ekonomiskt konkurrenskraftigt jämfört med fast telefoni och fungerar väl även på platser som saknar nedgrävd telefonlinje. Däremot kräver systemet en bredbandsuppkoppling med hög hastighet. På så vis är både de ekonomiska och de effektivitetsdrivande fördelarna vid ett IP-baserat telefonsystem många, varav några av dem är:

  • Låga investeringskostnader.
  • Enkel implementering och enkelt underhåll.
  • Enkel anpassning till skiftande behov, nya teknologiska trender och växande systemkrav.

Genom användandet av en dator eller en specifikt utformad IP-telefon är det dessutom möjligt att välja operatör för ett telefonsystem oberoende av den aktuella internetuppkopplingen. Förutom den vanliga IP-telefonin finns tjänster såsom Skype, vilken ger möjlighet att ringa fria samtal inom Skype, förutsatt att internetuppkopplingen fungerar.

Pris på IP-telefoni

Priset per samtal blir ofta lägre när ni ringer med IP-telefoni än med fast telefoni. Dessutom finns ofta goda möjligheter till låga samtalskostnader även för internationella samtal till fasta telefoner. Vid övergången från fast telefoni till IP-telefoni finns det några initiala kostnader som har ett fast pris, vilket varierar mellan olika leverantörer av tjänsten. 

Dessa kan bland annat omfattas av följande:

  1. Överföring av telefonnummer 
  2. Anslutningsavgift: Uppkoppling mot befintlig utrustning
  3. Pris för leverans av telefoniadapter, pris för porto är vanligen 100 kronor. 

Det totala priset för IP-telefoni blir således kostnaden för omställning från fast till nätverksbaserad telefon, val av abonnemang, samt eventuella samtalskostnader och tilläggstjänster.

För att ta reda på hur mycket din verksamhet kan spara i samband med övergång till IP-telefoni kan vi på Expertvalet hjälpa er genom att ni fyller i kontaktformuläret på denna sida. Vi ringer upp er för att ta reda på era önskemål gällande tjänsten och matchar er sedan med leverantörer i närområdet. Beroende på hur många leverantörer ni matchas med, mottar ni motsvarande antal kostnadsfria offerter. På så vis kan ni jämföra vilken tjänst som passar verksamheten bäst.

IP telefon.

Månadskostnad för IP telefoni

Den löpande kostnaden för IP-telefoni är ofta billigare än traditionella telefonilösningar. Det beror delvis på att samtal inom nätverket och mellan datorer är kostnadsfri, med reservation för den löpande månadskostnad som ni betalar för bredband eller annan typ av uppkoppling till internet.

Många leverantörer av IP-telefoni erbjuder abonnemang och prisavtal separat. Det betyder att varje användare har en viss kostnad per abonnemang samt lämpligt prisavtal. Prisavtalet kan innebära att ni betalar för varje samtal till det fasta och mobila nätet eller att ni mot en högre kostnad har obegränsat med minuter till utgående samtal.

Undersök vilka tjänster som ditt företag har behov av, avseende val av telefonsystem. Behöver ni även en telefonväxel kopplad till IP-telefonin? Ska varje nummer kopplas till enbart fast telefon, mobil eller båda delarna? Behöver ni nummerpresentation och möjlighet att tala in personliga meddelande för inkommande samtal? Genom att se över verksamhetens behov avseende systemets funktioner blir det enklare att välja rätt tjänst och produkt.

Trådlös IP telefoni

En stor fördel med nätverksbaserad telefoni är att den kan kopplas både till fasta telefoner och mobiltelefoner. Det finns även möjlighet att koppla ett vanligt telefonnummer till din stationära eller bärbara dator, vilket gör systemet väldigt flexibelt. Ni blir inte längre bundna till en specifik plats eller ert kontor, utan kan enkelt motta och ringa samtal oavsett var ni befinner er.

Den vanligaste komplikationen med IP-telefoni är att systemet inte fungerar vid elavbrott. Detta leder i sin tur till att det inte alltid är möjligt att ringa SOS larmcentral, och i områden med bristfällig internetanslutning kan samtalskvaliteten påverkas negativt av bredbandets låga hastighet.

Genom att koppla upp både mobiltelefon och dator till din IP-telefoni blir det enkelt att hålla koll på inkommande och utgående samtal, samt möjligt att skapa samtalslistor och kontakter. Videokonferenser och telefonkonferenser är andra funktioner som blir enkla att genomföra via IP-telefoni.

IP telefoni till företag

Under tidigt 2000-tal blev det alltmer populärt med IP-telefoni – ett telefonsystem där signalerna, i motsats till traditionella telefonsystem, sänds via en internetbaserad anslutning. Det är även enkelt att ansluta vanliga analoga telefoner till ett IP-telefonsystem, vilket är fördelaktigt vid anslutning av såväl existerande som nya telefonförbindelser.

För att på ett effektivt sätt kunna motverka och hantera dessa problem bör eventuella risker vid nätverksdesign tas i beaktning. Vid implementering och optimering av ett telefonsystem för IP-telefoni är det därmed viktigt att prioritera detta system inom nätverket, för att kunna försäkra en god samtalskvalitet.

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?